Maiden on tour 2025 - spekulacje, marzenia, urojenia
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Maiden on tour 2025 - spekulacje, marzenia, urojenia
Tylko niech tego live Newton nie rusza. Btw kolejny post mówił “That's definitely the EDephant in the room.
#wEDnesday #TheFuturePastTour #IronMaiden”, a słonie stanowiły jakaś tam część armii Alexandra.
#wEDnesday #TheFuturePastTour #IronMaiden”, a słonie stanowiły jakaś tam część armii Alexandra.
-
Piotr Lange
- -#Moonchild

Trafne spostrzeżenie. Wydaje mi się, iż tym razem chodzi o to, iż w 2025 zagrają ATG w Grecji, oczywiście nie można wykluczyć singla live z tym utworem, potem albumu koncertowego i filmuwojczi pisze: ↑ndz lip 14, 2024 11:54 am Już kiedyś rozgryzłem temat 17 albumu i akcji belshazzar's feast.
A teraz rzucił mi się w oczy post na socialach (płachta alexandra z future past - https://www.facebook.com/share/p/6sNYzhkAsQH5kVeS/ wraz z opisem "The devil's in those Great details...") z wykadrowaną prawą stroną. Wykadrowane postacie na tarczach mają okładki singli, od lewej CIPWM, Stratego, Wasted. Główny Eddie jako Alexander na tarczy ma wizerunek do tej pory nigdzie nie publikowany - bardzo zbliżony do połączenia Perseusza z głową Meduzy (mitologia grecka).
Do tego Bruce przy promocji Mandrake Project w którymś wywiadzie powiedział, iż iron maiden bardzo uszczęśliwią greckich fanów.
Wszystko wskazuje mi albo na singiel live Alexander z 2023, albo całe future past na dvd. Najmniejsze szanse na singiel dotyczący właśnie mitu Perseusza i zapowiedź nowego albumu na 50 lecie.
-
Piotr Lange
- -#Moonchild

https://www.gazzettadireggio.it/reggio/ ... a2kNhFQZig
Prasa włoska potwierdza to oczym mówiło się od wielu tygodni. Trasa stadionowa w Europie, we Włoszech najprawdopodobniej zagrają w Reggio Emilia na ogromnym obiekcie zdolnym pomieścić nawet 106 tyś. widzów. Grali tam AC za moment zagra R+. Organizatorem koncertu IM będzie ta sama firma. W artykule piszą o dużym przedsięwzięciu i rozmachu trasy na 50-lecie. Zobaczymy. Według mnie u nas może być PGE albo Śląski.
Prasa włoska potwierdza to oczym mówiło się od wielu tygodni. Trasa stadionowa w Europie, we Włoszech najprawdopodobniej zagrają w Reggio Emilia na ogromnym obiekcie zdolnym pomieścić nawet 106 tyś. widzów. Grali tam AC za moment zagra R+. Organizatorem koncertu IM będzie ta sama firma. W artykule piszą o dużym przedsięwzięciu i rozmachu trasy na 50-lecie. Zobaczymy. Według mnie u nas może być PGE albo Śląski.
-
Deleted User 626
Mogłem się włoskiego uczyć. Jeśli rzeczywiście stadiony to oby Śląski, oby późnym wieczorem.
-
Piotr Lange
- -#Moonchild

Moje marzenie, sądzę że na taką trasę Greatest Hits 50 Years przyjechałoby sporo ludzi. Na dodatek akustyka nieporównywalnie lepsza niż na PGE, fajna atmosfera, Śląski to legenda, sporo osób byłoby z Niemiec, Czech itd. Cóż, takie sobie marzenia
Wolę Śląski, bo dawno tam nie byłem, reszta argumentów i skomlenie o basanie narodowym spływa po mnie 
Czy ktoś z tych chwalących akustykę Śląskiego był tam na koncercie po remoncie stadionu?
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
-
Piotr Lange
- -#Moonchild

Np. GN'R, R+ porównanie akustyki z koncertami tych grup na PGE to jakościowo przepaść. Na Śląskim jest jednak więcej przestrzeni, estrada jest ustawiona na przeciwko głównej sekcji sektorów, po środku płyty. Dźwięk ma się gdzie rozchodzić, może "oddychać", na PGE mamy w zasadzie same odbicia o całe tony betonu. Czytałem w 2022 artykuł, w którym na temat fatalnej akustyki Narodowego wypowiadał się specjalista z Politechniki Warszawaskiej, podobno jedynym rozwiązaniem byłaby radykalne przebudowa obiektu. Gdybym mógł wybrać stadion ze względu na warunki akustyczne, Śląski to priorytet. Tylko nie ja o tym będę decydował.
-
Deleted User 8263
Najśmieszniejsze i zarazem najbardziej tragiczne jest to, że narodowy został celowo tak zbudowany xD zeby niosl się doping
-
Deleted User 5490
Aaa. Czyli zaryzykowałbyś przeżycie 50 lecia Maiden załóżmy w mega chujowej akustyce(nie wiem jaka jest obecnie, bo tam dawno nie byłem), tylko dlatego, że dawno gdzieś nie byłeś i masz mokre sny z powodu Stadionu Śląskiego jak Nomad, który ma zmazy dzienne jeśli rozmyśla na temat lat 80tych, choć może nawet nie było go wtedy w planach rodziców?
Bez sensu.
Ja byłem na Rammstein w zeszłym roku na trybunach i dźwięk bdb, zero narzekania
Forum internetowe to poważna sprawa.
-
Piotr Lange
- -#Moonchild

-
Piotr Lange
- -#Moonchild

A powiedz, proszę - byłeś na górnej sekcji trybun czy dolnej, w którym miejscu trybun względem sceny?
Proste - nie chcesz, nie jedziesz (na PGE), znajdzie się inny chętny.Pierre Dolinski pisze: ↑sob lip 20, 2024 5:08 pmAaa. Czyli zaryzykowałbyś przeżycie 50 lecia Maiden załóżmy w mega chujowej akustyce(nie wiem jaka jest obecnie, bo tam dawno nie byłem), tylko dlatego, że dawno gdzieś nie byłeś i masz mokre sny z powodu Stadionu Śląskiego jak Nomad, który ma zmazy dzienne jeśli rozmyśla na temat lat 80tych, choć może nawet nie było go wtedy w planach rodziców?
Bez sensu.
Robisz risercz i jedziesz do kraju, gdzie stadion/hala ma potencjalnie lepszą akustykę, jeśli zależy na wrażeniach audiofilskich
Z weekendu 5-7 lipca czytałem tak samo dużo świetnych opinii o dźwięku co dramatycznych - widocznie (nadal) loteria.
-
Deleted User 5490
Po prostu nie rozumiem tego sentymentalnego stękania na temat Śląskiego. Jest jakiś powód, dla którego największe gwiazdy metalu wolą inne miejsca.
Nie byłem po renowacji, wcześniejszych wrażen audio po prostu nie pamiętam, wiec się nie wypowiem. Wierzę, ze z racji samej konstrukcji może mieć lepsze warunki na duży koncert, i pewnie ma. Czy jest to dla mnie argument za odpuszczaniem PGE - absolutnie NIE 
-
Deleted User 8263
To nie zespol decyduje o tym, na którym gra stadioniePierre Dolinski pisze: ↑sob lip 20, 2024 6:39 pm Po prostu nie rozumiem tego sentymentalnego stękania na temat Śląskiego. Jest jakiś powód, dla którego największe gwiazdy metalu wolą inne miejsca.
Gdybym słuchał stękania o Narodowy, to musiałbym odpuścić naprawdę fajne koncerty, które zaliczyłem. Pewnie, nie było uniesień audio, ale to nie jest dla mnie sprawa pierwszej kategorii 
-
Deleted User 626
No ja mam bliżej na Śląski no i nigdy nie byłem więc wolałbym tam.