Deep Purple
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
- johnny_o
- Ten, Który Czyta Wszystko
Re: Deep Purple
Coś koło tego, plus wysyłka i spory czas oczekiwania, ale nawet za te pieniądze warto biorąc pod uwagę inflację i cenę analogicznego wydania =1. Za Infinite już niestety sporo więcej i trzeba uważać bo są dwa boxy, z winylami i bez. Bez to są stosunkowe grosze, no ale nie jest to ten altimejt za który trzeba wybulić konkretnie. Ja kupiłem swego czasu oba za jakieś śmieszne pieniądze, ale wtedy brałem przy okazji też zwykłe wydania bo było ich trochę więcej, jakieś gold i tour edition więc stwierdziłem że przydadzą się do kompletu.
Pierwszego nie słyszę zupełnie, już prędzej RoTD i Bleeding Obvious z =1. Z dwoma pozostałymi zgoda ale to nie definiuje dla mnie klimatu - postrzegam te płyty jako oddzielne całości które jednak brzmią inaczej i w których nie można ot tak sobie podmieniać kawałków.
Pierwszego nie słyszę zupełnie, już prędzej RoTD i Bleeding Obvious z =1. Z dwoma pozostałymi zgoda ale to nie definiuje dla mnie klimatu - postrzegam te płyty jako oddzielne całości które jednak brzmią inaczej i w których nie można ot tak sobie podmieniać kawałków.
Box Infinite ma koncert z Hellfestu? Mam go zdobytego pojedynczo na 3 albo nawet 4 LP. Bardzo fajny występ. Na CD wyszedł niestety okrojony.
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
- johnny_o
Boxy mają Live Tapes, czyli składankę z trasy - koncert z Hellfestu jest na jednym, dodatkowym CD w Gold Edition, 13 numerów.
Na LP mam 15. Jedna z fajniejszych koncertówek DP jakie znam. Ale może to kwestia sentymentu. Widziałem 3 koncerty na tamtej trasie i Katowice 2017 były absolutnie magiczne. Nie sądzę, żeby było to już kiedykolwiek do powtórzenia.
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
- johnny_o
Tak, sentyment potrafi zdziałać cuda, zwłaszcza w przypadku tego zespołu - ja tak mam z trasą 2006 i pierwszymi dwoma swoimi koncertami DP. Stąd też uwielbienie dla Rapture of the Deep i kupno chyba wszystkich wydań tej płyty.
Te Boxy rzeczywiście bardzo fajne
- johnny_o
Ja nie i żałuję, bo to była jedna z ostatnich szans zobaczenia ich ze SM.
Do dziś brak uścisku dłoni SM uważam za życiową porażkę... Jedną z kilku 
Na pocieszenie przynajmniej nadał robią z Mistrzem super materiały, w ForKej
https://youtu.be/405Qtm5VuiI?feature=shared
- johnny_o
Teraz to i ja żałuję że nigdy nie kupiłem M&G, ale zawsze mnie wkurwiał ten brak Gillana. Świetny materiał, Steve Przemistrz!
Steve jest Dobrem Międzynarodowym. Powinien być pod ochroną.
- johnny_o
Jes, Internaszonal Treżer indid!
Absolutli!
- johnny_o
Aj łud wery macz lajk tu si hym łans egejn lajw ływ łan ow hyz prodżekts - mejbi sam dej?
A jak byście obstawiali gdyby miała się ukazać jeszcze 1 płyta od DP to w jakim klimacie by ona była? Ja strzelałbym w klimat lat 80.
- blackcocker
- -#Moderator

Co to znaczy klimat lat 80? Podejrzewam, że w takim w jakim wszystkie ostatnie
#blackcocker2023
Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.
07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)
***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.
07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)
***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Taki bardziej mroczniejszy od poprzednichblackcocker pisze: ↑śr lip 31, 2024 4:22 pmCo to znaczy klimat lat 80? Podejrzewam, że w takim w jakim wszystkie ostatnie![]()
Coś w stylu The House of Blue Light albo Slaves & MastersJacek12 pisze: ↑śr lip 31, 2024 4:45 pmTaki bardziej mroczniejszy od poprzednichblackcocker pisze: ↑śr lip 31, 2024 4:22 pmCo to znaczy klimat lat 80? Podejrzewam, że w takim w jakim wszystkie ostatnie![]()