Deep Purple

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
johnny_o
Ten, Który Czyta Wszystko

Re: Deep Purple

Post autor: johnny_o »

Coś koło tego, plus wysyłka i spory czas oczekiwania, ale nawet za te pieniądze warto biorąc pod uwagę inflację i cenę analogicznego wydania =1. Za Infinite już niestety sporo więcej i trzeba uważać bo są dwa boxy, z winylami i bez. Bez to są stosunkowe grosze, no ale nie jest to ten altimejt za który trzeba wybulić konkretnie. Ja kupiłem swego czasu oba za jakieś śmieszne pieniądze, ale wtedy brałem przy okazji też zwykłe wydania bo było ich trochę więcej, jakieś gold i tour edition więc stwierdziłem że przydadzą się do kompletu.

Pierwszego nie słyszę zupełnie, już prędzej RoTD i Bleeding Obvious z =1. Z dwoma pozostałymi zgoda ale to nie definiuje dla mnie klimatu - postrzegam te płyty jako oddzielne całości które jednak brzmią inaczej i w których nie można ot tak sobie podmieniać kawałków.
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Schizoid »

Box Infinite ma koncert z Hellfestu? Mam go zdobytego pojedynczo na 3 albo nawet 4 LP. Bardzo fajny występ. Na CD wyszedł niestety okrojony.

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Awatar użytkownika
johnny_o

Boxy mają Live Tapes, czyli składankę z trasy - koncert z Hellfestu jest na jednym, dodatkowym CD w Gold Edition, 13 numerów.
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Schizoid »

Na LP mam 15. Jedna z fajniejszych koncertówek DP jakie znam. Ale może to kwestia sentymentu. Widziałem 3 koncerty na tamtej trasie i Katowice 2017 były absolutnie magiczne. Nie sądzę, żeby było to już kiedykolwiek do powtórzenia.

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Awatar użytkownika
johnny_o

Tak, sentyment potrafi zdziałać cuda, zwłaszcza w przypadku tego zespołu - ja tak mam z trasą 2006 i pierwszymi dwoma swoimi koncertami DP. Stąd też uwielbienie dla Rapture of the Deep i kupno chyba wszystkich wydań tej płyty.
Jacek12
-#Prisoner
-#Prisoner

Post autor: Jacek12 »

Schizoid pisze: wt lip 30, 2024 2:58 pm Na LP mam 15. Jedna z fajniejszych koncertówek DP jakie znam. Ale może to kwestia sentymentu. Widziałem 3 koncerty na tamtej trasie i Katowice 2017 były absolutnie magiczne. Nie sądzę, żeby było to już kiedykolwiek do powtórzenia.
Też wtedy byłem w spodku
Jacek12
-#Prisoner
-#Prisoner

johnny_o pisze: wt lip 30, 2024 3:32 pm Tak, sentyment potrafi zdziałać cuda, zwłaszcza w przypadku tego zespołu - ja tak mam z trasą 2006 i pierwszymi dwoma swoimi koncertami DP. Stąd też uwielbienie dla Rapture of the Deep i kupno chyba wszystkich wydań tej płyty.
Te Boxy rzeczywiście bardzo fajne
nugz
SMERF MARUDA

Post autor: nugz »

Jacek12 pisze: wt lip 30, 2024 4:25 pm
Schizoid pisze: wt lip 30, 2024 2:58 pm Na LP mam 15. Jedna z fajniejszych koncertówek DP jakie znam. Ale może to kwestia sentymentu. Widziałem 3 koncerty na tamtej trasie i Katowice 2017 były absolutnie magiczne. Nie sądzę, żeby było to już kiedykolwiek do powtórzenia.
Też wtedy byłem w spodku
I ja, i ja.
Awatar użytkownika
johnny_o

Ja nie i żałuję, bo to była jedna z ostatnich szans zobaczenia ich ze SM.
nugz
SMERF MARUDA

Do dziś brak uścisku dłoni SM uważam za życiową porażkę... Jedną z kilku :P
nugz
SMERF MARUDA

Na pocieszenie przynajmniej nadał robią z Mistrzem super materiały, w ForKej :) https://youtu.be/405Qtm5VuiI?feature=shared
Awatar użytkownika
johnny_o

Teraz to i ja żałuję że nigdy nie kupiłem M&G, ale zawsze mnie wkurwiał ten brak Gillana. Świetny materiał, Steve Przemistrz!
nugz
SMERF MARUDA

Steve jest Dobrem Międzynarodowym. Powinien być pod ochroną.
Awatar użytkownika
johnny_o

Jes, Internaszonal Treżer indid!
nugz
SMERF MARUDA

Absolutli!
Awatar użytkownika
johnny_o

Aj łud wery macz lajk tu si hym łans egejn lajw ływ łan ow hyz prodżekts - mejbi sam dej?
Jacek12
-#Prisoner
-#Prisoner

A jak byście obstawiali gdyby miała się ukazać jeszcze 1 płyta od DP to w jakim klimacie by ona była? Ja strzelałbym w klimat lat 80.
Awatar użytkownika
blackcocker
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: blackcocker »

Jacek12 pisze: śr lip 31, 2024 4:08 pm A jak byście obstawiali gdyby miała się ukazać jeszcze 1 płyta od DP to w jakim klimacie by ona była? Ja strzelałbym w klimat lat 80.
Co to znaczy klimat lat 80? Podejrzewam, że w takim w jakim wszystkie ostatnie ;)
#blackcocker2023

Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.

07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)

***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Jacek12
-#Prisoner
-#Prisoner

blackcocker pisze: śr lip 31, 2024 4:22 pm
Jacek12 pisze: śr lip 31, 2024 4:08 pm A jak byście obstawiali gdyby miała się ukazać jeszcze 1 płyta od DP to w jakim klimacie by ona była? Ja strzelałbym w klimat lat 80.
Co to znaczy klimat lat 80? Podejrzewam, że w takim w jakim wszystkie ostatnie ;)
Taki bardziej mroczniejszy od poprzednich
Jacek12
-#Prisoner
-#Prisoner

Jacek12 pisze: śr lip 31, 2024 4:45 pm
blackcocker pisze: śr lip 31, 2024 4:22 pm
Taki bardziej mroczniejszy od poprzednich
Coś w stylu The House of Blue Light albo Slaves & Masters
ODPOWIEDZ