Turbo - Polska 2026

Info o koncercie? Zlocie? Imprezie? Patrz tutaj

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Re: Turbo - Polska 2025

Post autor: krusejder »

Nawet jakby mieli terminal, to płacenie poprzez niego za granicą euroburdelu generowałoby szereg problemów. Lepszy funcik z rąsi do rasi w szarej strefie.
Najbliższe koncerty w 2026: Geoff Tate, Eric Clapton, Frontiers Rock Festival, Neil Zaza, Paul Quinn, Uli Jon Roth, SBB, IRON MAIDEN
Pizzaiolo5150
-#Prowler
-#Prowler

Post autor: Pizzaiolo5150 »

Czołem forumowicze, kilka stron wcześniej była dyskusja odnośnie „Blizn” na winylu. Szybkie, potwierdzone info - obie wersje (czarna i złota) będą zawierały 2xLP.

Pozdro
Awatar użytkownika
blackcocker
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: blackcocker »

Jedziemy autem z Krakowa do Opola za tydzień. Zapraszam chętnych do wspólnej podróży w całości lub po części :pijak:
#blackcocker2023

Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.

04: Hexvessel(?), Thy Catafalque, Kasia Lins/Hellripper
05: Metallica, Furia
06: Mystic Festival, Metallica, Iron Maiden + Alter Bridge + Queensryche, Alter Bridge, The Warning(?)

***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
cezi
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: cezi »

blackcocker pisze: sob mar 08, 2025 8:55 pm Jedziemy autem z Krakowa do Opola za tydzień. Zapraszam chętnych do wspólnej podróży w całości lub po części :pijak:
Wypiję Wasze zdrowie na Cyprze. Polecam Wam naleśniki w Grabówce....kultowy lokal.
15.08 Rock Castle (Running Wild), 23.08 Turbo - Śląskie Larmo, 21.09 Lady Pank - Opole, 08.11 Mikkey Dee - Oslo
Awatar użytkownika
blackcocker
-#Moderator
-#Moderator

cezi pisze: sob mar 08, 2025 11:11 pm
blackcocker pisze: sob mar 08, 2025 8:55 pm Jedziemy autem z Krakowa do Opola za tydzień. Zapraszam chętnych do wspólnej podróży w całości lub po części :pijak:
Wypiję Wasze zdrowie na Cyprze. Polecam Wam naleśniki w Grabówce....kultowy lokal.
Oooo dzięki! I za zdrówko i za polecajkę naleśnikową :D myślę, że wysokie prawdopodobieństwo, że tam zajrzymy jeśli takie dobre :D
#blackcocker2023

Nic nas nie zatrzyma.

06: Mystic Festival, Metallica, Iron Maiden + Alter Bridge + Queensryche, Alter Bridge, The Warning(?)

Awatar użytkownika
blackcocker
-#Moderator
-#Moderator

Witamy w świecie, gdzie premiera nowej płyty Turbo (w końcu kurwa XD) jest faktem :) u mnie już drugie okrążenie, szkoda tylko, że od 1.5 msc znam już całość...
#blackcocker2023

Nic nas nie zatrzyma.

barsiarz
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: barsiarz »

Można się poczuć jak elita, która zapłaciła dodatkowo za early access :D
Awatar użytkownika
blackcocker
-#Moderator
-#Moderator

:lol:
#blackcocker2023

Nic nas nie zatrzyma.

Awatar użytkownika
Sardi
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: Sardi »

Wrocilismy do dooooomu z Opola.

W stosunku do seta "drukowanego" wyleciało Pismo, wlecialo Do domu. Dziś zamienili miejscami Łotra z Dnem, ten pierwszy w chórkach dospiewala Margo Moyra

NCPP jak zawsze oddało, publiczności sporo

PS. Jeżeli ktoś chce uzupełnić stare tytuły Turbo na CD (LP raczej też) wydawane przez MMP to radzę to robić teraz ;)
BRUCE SPRINGSTEEN, JAN BO I RICHIE FAULKNER PONAD WSZYSTKO
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
Awatar użytkownika
blackcocker
-#Moderator
-#Moderator

Świetny gig w NCPP. Tak samo naleśniki w Grabówce - dzięki cezi za polecajke :D
Jak poszliśmy na otwarcie drzwi na kilka minut przed, kolejka była gigantyczna :o popatrzyliśmy tylko po sobie i uznaliśmy, że to chyba na zły koncert trafiliśmy :lol: rano wczorak obudziłem się z potężnym bólem gardła i obiecałem sobie, że nie będę śpiewał, no ale tych numerów z Blizn nie da się nie śpiewać, więc dziś już cierpię na maxa :D ale warto było, super energia, wspaniała sala, dość głośna publika. Muszę pochwalić Moyrę. Nie jestem fanem takiej muzyki, ale w kategorii supportów Turbo, oni są naprawdę wyśmienici :lol: bardzo sprawni muzycy - szczególnie podobała mi się praca sekcji rytmicznej, najgorzej tam wypadała sama liderka. Te czyste wokale bardzo psuły mi te kawałki, gdy się darła było dużo lepiej. Dalej nie jest to zespół, który sobie odpalę w niedzielne popołudnie, żeby posłuchać polskiego rock and rolla, ale nie wymęczyli. Wspomnieć też należy, że zagrali 3 covery - Oldfielda, Judasów i Metę. Oldfield bardzo zaskoczył, tak samo wybór kawałka Judasów - zagrali bardzo solidną wersję A Touch of Evil. Na Creeping Death zaprosili młodych szczypiorów z sali i jeden z nich zaśpiewał do mikrofonu cały kawałek, naprawdę nieźle mu wyszło biorąc pod uwagę brak jakiegokolwiek uprzedniego przygotowania :D

Wyszło, że więcej o supporcie niż o Turbo, ale Turbo poza tym, że wydawało się dużo bardziej wyluzowane i z fajną energią niż we Wrocku, wiele się nie różniło. Widać, że oswoili się już trochę z tym nowym materiałem, który gniecie jajeczka na żywo :D oby więcej koncertów w NCPP, bo nie jest jakoś super daleko, a sala jest fenomenalna.
#blackcocker2023

Nic nas nie zatrzyma.

cezi
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: cezi »

Cieszę się, ze Opole Was tak sympatycznie przyjęlo w tym również kulinarnie. NCPP to miejscówka zaprojektowana pod koncerty, a nie klub w piwnicy, wiec tam zawsze jakość dźwięku jest przynajmniej przyzwoita.

Ja co do Moyry mam złe wspomnienia, kiedyś byłem na Memoriale DIO w Krakowie i wokalistka niemilosiernie kaleczyła covery DIO....ale cieszę się ze tutaj zespół dał radę.. Z frekwencji na Turbo i pozytywnego odbioru też się cieszę.
15.08 Rock Castle (Running Wild), 23.08 Turbo - Śląskie Larmo, 21.09 Lady Pank - Opole, 08.11 Mikkey Dee - Oslo
Awatar użytkownika
Sardi
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: Sardi »

Kupa w Tczewie i Gdyni :facepalm:

Jak na te specjalne gigi to było jak najbardziej spoko, tak jego obecność na kolejnych, randomowych koncertach jest bardzo nie spoko...to nie jest żadna rocznicowa trasa
BRUCE SPRINGSTEEN, JAN BO I RICHIE FAULKNER PONAD WSZYSTKO
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
Awatar użytkownika
blackcocker
-#Moderator
-#Moderator

Żenada
#blackcocker2023

Nic nas nie zatrzyma.

pz
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: pz »

No ja chciałem na koncert Turbo, a nie Turbo + Kupa. W tej formie lubiłem tylko Kat + Roman Kostrzewski

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Defenders of Steel
06: Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), Linkin Park
07: Judas Priest
Awatar użytkownika
Kevin18
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Kevin18 »

Będzie Reunion ;)
www.last.fm/user/darkfuneral18
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

Kevin18 pisze: czw mar 20, 2025 5:01 pm Będzie Reunion ;)
No raczej xD
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: krusejder »

Turbo United
Najbliższe koncerty w 2026: Geoff Tate, Eric Clapton, Frontiers Rock Festival, Neil Zaza, Paul Quinn, Uli Jon Roth, SBB, IRON MAIDEN
Awatar użytkownika
Kevin18
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Kevin18 »

Polska odpowiedź na Helloweenowy duet Kiske / Deris
www.last.fm/user/darkfuneral18
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

Kevin18 pisze: czw mar 20, 2025 5:51 pm Polska odpowiedź na Helloweenowy duet Kiske / Deris
Nie mamy się czego wstydzić i koniec z "czapkowaniem" ;)
www.MetalSide.pl
pz
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: pz »

Dla mnie to wygląda tak, że Grzegorz nie ma pomysłu co robić. Indywidualne koncerty chyba słabo idą (kiedyś, dawno byłem na jednym, to było ze 20 osób). Na swoich chłopaków się obraził i rozwiązał/zawiesił Ceti. Niby został wokalistą w jakimś zespole, ale to inna stylistyka i nie wiadomo co z tego wyjdzie. No więc zaczął się kręcić jak... wokół zespołu, z którym zyskał rozpoznawalność i może nawet się przyklei na dłużej jak k...awałek gumy do podeszwy buta. Nie zdziwiłoby mnie to zbytnio, bo zarządcy zespołu ewidentnie wolą żyć przeszłością i odcinać kupony od lat osiemdziesiątych niż "ruszyć śmiało w nowy rozdział". Nawet teraz mają nową płytę, zamiast promować ją na pełnej wymyślili trasę ze Smakiem, bo "kto przyjdzie na nowe numery". Wracając do tematu Grzegorza, to jak napisał Sardi - specjalny koncert w Poznaniu raz na kilka tras jest jak najbardziej ok, ale co chwila? Przesada. Nie rozumiem też tego (a może trochę rozumiem - patrz poprzednie zdania :)), bo zespół z Tomkiem na wokalu wreszcie zyskał swój własny styl. Wojtek zaczął pisać płyty spójne. Wreszcie słychać, że nagrał je jeden zespół, a nie jak w latach 80 kopiowanie tego co się usłyszało za granicą, albo u starszych (TSA) lub młodszych (Kat) kolegów. Co ważniejsze te ostatnie płyty są bardzo dobre. Może Strażnik nie jest najłatwiejszy w odbiorze koncertowym dla najebanego janusza, bo kompozycje jednak dłuższe, a nie proste zwrotka-refren i do przodu, ale wciąż można zbudować z nich szybkiego, przebojowego seta.

Planowaliśmy pojechać do Gdyni, nawet już dzieci ogarnęły sobie wychodne, ale w takiej sytuacji to nie wiem czy mi się chce.

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Defenders of Steel
06: Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), Linkin Park
07: Judas Priest
ODPOWIEDZ