Ogólnie o koncertach

Info o koncercie? Zlocie? Imprezie? Patrz tutaj

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

cezi
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Re: Ogólnie o koncertach

Postautor: cezi » pt wrz 12, 2025 2:09 pm

Od 12 siedze w kolejce zeby kupic bilet na Radiohead w Bolonii. Idzie to jak krew z nosa. Z tego co czytam na Reddit te wszystkie koncerty w Bolonii juz wyprzedane. Takze po jabłkach.

Obrazek

Poczekam dla formalnosci do konca w tej kolejce, ale to tyle z moich marzen o Radiohead w tym roku.
Szczerze....nie sądzę, aby był jakikolwiek koncert w obecnych czasach, na ktory nie daloby się kupić biletu z drugiej ręki przed koncertem....legitnego i w sensownej cenie of course. Nawet na Back To The Beginning spokojnie dalo się kupić. Ostatnim koncertem, który faktycznie był sold out w dosłownym tego slowa znaczeniu to był Celebration Day Led Zeppelin. Tak więc glowa do góry.
15.08 Rock Castle (Running Wild), 23.08 Turbo - Śląskie Larmo, 21.09 Lady Pank - Opole, 08.11 Mikkey Dee - Oslo

Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Postautor: Bon Dzosef » pt wrz 12, 2025 2:33 pm

Od 12 siedze w kolejce zeby kupic bilet na Radiohead w Bolonii. Idzie to jak krew z nosa. Z tego co czytam na Reddit te wszystkie koncerty w Bolonii juz wyprzedane. Takze po jabłkach.

Obrazek

Poczekam dla formalnosci do konca w tej kolejce, ale to tyle z moich marzen o Radiohead w tym roku.
Kupujesz wizzaira z flexem za 90zl w obie i czekasz az tuż przed gigiem ludzie będą odwolywac bo coś tam, odfiltrowujesz scammerow i voila
Lubie Iron Maiden i Megadeth

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy

pz
-#Administrator
-#Administrator

Postautor: pz » pt wrz 12, 2025 2:38 pm

Obrazek

Szczerze....nie sądzę, aby był jakikolwiek koncert w obecnych czasach, na ktory nie daloby się kupić biletu z drugiej ręki przed koncertem....legitnego i w sensownej cenie of course. Nawet na Back To The Beginning spokojnie dalo się kupić. Ostatnim koncertem, który faktycznie był sold out w dosłownym tego slowa znaczeniu to był Celebration Day Led Zeppelin. Tak więc glowa do góry.
Znajomy kupił na Ozza ostatnio na 80 funciaków pod stadionem - 2 sztuki. Na podobnej zasadzie wszedł na "sąsiedniego" Slayera.

01: Turbo 02: Turbo, Saxon, NK 03: Turunen/Hietala, Skunk Anansie, Helicon, Turbo, Zalewski 04: NK, Dool, Moriah Woods, Primordial, Blood Incantaion 05: Iron Maiden 06: Iron Maiden, Mystic, Springsteen, Rock the Square, Dead Dasies 07: Muse, Linkin Park, Judas Priest, Uriah Heep 08: Soen, Turbo 09: G.Hughes 10: Internal Quiet, Helloween, Halestorm 11: R.Romero + Gus G., Uriah Heep, NK, Internal Quiet 12: Bryan Adams, NK

Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Postautor: Bon Dzosef » pt wrz 12, 2025 3:05 pm

Pełno tixów było na Back to the Beginning w dniu gigu ale 80 za dwa to juz mega grubo :D
Lubie Iron Maiden i Megadeth

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy

pz
-#Administrator
-#Administrator

Postautor: pz » pt wrz 12, 2025 3:21 pm

Pełno tixów było na Back to the Beginning w dniu gigu ale 80 za dwa to juz mega grubo :D
Nie, źle mnie zrozumiałeś. Dwie sztuki po 80 za każdą :)

01: Turbo 02: Turbo, Saxon, NK 03: Turunen/Hietala, Skunk Anansie, Helicon, Turbo, Zalewski 04: NK, Dool, Moriah Woods, Primordial, Blood Incantaion 05: Iron Maiden 06: Iron Maiden, Mystic, Springsteen, Rock the Square, Dead Dasies 07: Muse, Linkin Park, Judas Priest, Uriah Heep 08: Soen, Turbo 09: G.Hughes 10: Internal Quiet, Helloween, Halestorm 11: R.Romero + Gus G., Uriah Heep, NK, Internal Quiet 12: Bryan Adams, NK

Awatar użytkownika
blackcocker
-#Moderator
-#Moderator

Postautor: blackcocker » ndz wrz 14, 2025 12:59 pm

Paręnaście dni temu dowiedziałem się z Sardim o tym, że w obecny weekend odbywają się urodziny miasta Katowice. Nie byłoby pewnie w tym nic zaskakującego, gdyby nie to, że sobotni lineup zawierał uwielbianego na forum Krzyśka Zalewskiego ;) po grudniowym koncercie miałem giga niedosyt, a biorąc pod uwagę, że event darmowy i poza Krzysiem grały rzeczy, które lubię/lubiłem/zobaczyłbym z ciekawości, decyzja była jasna - jedziem do Katowic.
Dojechaliśmy tak, żeby ojebaszyć kebsa u pana króla szawarmy i zdążyć na Organka, którego nie widziałem już od 2019 roku. Uwielbiam, uwielbiam Czarną Madonnę. Potem, chłop się dla mnie stoczył - już singiel, który z tego co kojarzę wszedł na Deluxe Czarnej "Niemiłość" zwiastował dla mnie potężny upadek. Set raczej nie rozpieszczał. Zaczęli od POGO, które jest dla mnie zwyczajnie słabym kawałkiem. Sporo było rzeczy z najnowszej (choć już 4-letniej) płyty Na razie stoję... Ogólnie jak wyszła to miałem o niej bardzo złe zdanie, którego raczej nie zmienię, choć Walcz weszło mi wczoraj całkiem nieźle. Oczywiście najlepsze były starocie - Kate Moss, Wiosna, Missisipi... Choć nie wszystkie - aranż Głupiego był niesamowicie słaby i nie angażujący, a przecież to totalny klasyk Organa. Gdy zaczął grać mizerne Samoloty aż przykro się zrobiło, że to ten sam gość, który nagrał Ultimo, Czarną, Ki Czort, Nie lubię, Italiano... Co do formy koncertowej - jak ci faceci się postarzali przez te 6 lat... Niesamowite ile siwych włosów panom przybyło. Gdy odpalali na Wiośnie przebitki z teledysku to aż ciężko było uwierzyć, że to tylko 8 lat :D forma i sound zespołu bardzo dobre, poza liderem, który jeszcze bardziej niż te 6 lat temu śpiewa i mówi niewyraźnie. Gitary też było dość słabo słychać. No cóż - szkoda, bo Czarna to jest giga płyta i zawsze będzie dla mnie ważną pozycją.
Dżem to zespół, który lubiłem cholernie 12-13 lat temu, ale potem człowiek zaczął słuchać więcej muzyki i uznał, że Dżem to wiocha. I prawdą jest, że wiochą są ci ludzie, którzy ślinią się przy Wehikule i Harleyu, ale kuuurde no ma coś w sobie ta muzyka i taki Paw czy oklepany Sen o Victorii siada jak zły. No i to dalej dobrzy instrumentaliści, a szczególnie Zbychu Szczerbiński i Jurek Styczyński. Dżem fajny, tylko ludzie kurwy :D no i też świetnie brzmieli, w ogóle jak na imprezę typu dni miasta, to nagłośnienie i produkcja świetne. Szkoda, że płacąc często grube setki PLN za bilet, ciężko dostać takie brzmienie...
No i danie główne - Krzysztof. ZGŁOWY to bez problemu płyta, której mógłbym słuchać codziennie. Niezła reprezentacja tej płyty + kilka hiciorów i jak zwykle fenomenalna forma koncertowa no i mamy koncert idealny :D wiadomo, jak na realia dni miasta ;) Krzysiek i jego zespół z chórkiem to zwyczajni wyjadacze. Profeska pełną parą - nie mogę się doczekać koncertu w Studiu, który będzie moją pierwszą klubówką Zalewa. Jaram się :D
Coma była ciekawostką. Nigdy mnie ich muzyka nie uwiodła i to się nie zmieni. Raczej nic ciekawego tam się nie działo, a nawet zaskakująco dobry Rogucki nie jest w stanie mnie na tyle zaangażować i wciągnąć w ten świat, żeby dłuzej tam zostać. Widać, że mnóstwo ludzi przyszło specjalnie dla nich - było dosyć głośno na publice. No i właśnie wspomniany Rogucki - zawsze wydawał mi się giga bucem, ale nic bardziej mylnego. Fajny, lekki humor i konferancjerka. No i wokalnie naprawdę dobrze. Sardi zauważył, że wyzbył się tej swojej przesadzonej wkurwiającej maniery, a raczej że jej nie nadużywa i ona nie dominuje - to dalej Rogucki i to słychać. No i nie myślałem, że gość tak umie drzeć mordę :D myślałem, że może mnie coś chwyci live, ale Coma to zwyczajnie nie moja bajka, choć z technicznego punktu widzenia był to dobry koncert.

PS. Nic nie złapałem
PS2. (dla nugza) Paulina zachwycona Krzyśkiem ;)

Dzięki Sardul za tripa :pijak:
#blackcocker2023

Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".

09: Zalewski, Dżem, Organek, Coma
10: IQ, Parcels, Ashes of Ares, Opeth, Opeth, Opeth, Eivør, Wolvennest, Helloween
11: The Night Eternal, Ciśnienie, Kaelan Mikla, Rome, Candlemass, Youth Novels, Mag
12: Zalewski, Acid Drinkers

***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***

Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Postautor: gumbyy » ndz wrz 14, 2025 1:48 pm

uwielbianego na forum CWELA Krzyśka Zalewskiego ;)
Poprawiłem.
www.MetalSide.pl

nugz
SMERF MARUDA

Postautor: nugz » ndz wrz 14, 2025 1:53 pm

Zapomniałeś o ważnym białym elemencie garderoby, ale już nie piszę, bo znów ktoś mnie posądzi, że lecę na Krzycha ;)

Awatar użytkownika
johnny_o
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Postautor: johnny_o » ndz wrz 14, 2025 1:53 pm

uwielbianego na forum CWELA W ŻONOBIJCE Krzyśka Zalewskiego ;)
Poprawiłem.

nugz
SMERF MARUDA

Postautor: nugz » ndz wrz 14, 2025 1:55 pm

johnny, teraz jest prawilnie :)

Awatar użytkownika
Sardi
-#Moderator
-#Moderator

Postautor: Sardi » ndz wrz 14, 2025 2:15 pm

właśnie wczoraj był w Żydobijce
BRUCE SPRINGSTEEN, JAN BO I RICHIE FAULKNER PONAD WSZYSTKO
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01

Awatar użytkownika
johnny_o
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Postautor: johnny_o » ndz wrz 14, 2025 2:24 pm

Zalewski Palestine Edition? ;)

Awatar użytkownika
Sardi
-#Moderator
-#Moderator

Postautor: Sardi » ndz wrz 14, 2025 2:50 pm

Zalewski Palestine Edition? ;)
tak jest

a co do relacji cockiego podpisuje się wszystkimi słowami poza tym że pozdrawiam jego, a nie siebie i w sumie tym że mi Coma się nawet podobała na żywo, fanem nie zostanę, ale hejterem być przestałem. Nie pokazujcie tego posta Sardiemu sprzed 11-12 lat, bo mnie zajebie
setlist.fm/user/matt01

Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Postautor: gumbyy » ndz wrz 14, 2025 2:53 pm

uwielbianego na forum CWELA W ŻONOBIJCE Krzyśka Zalewskiego ;)
Poprawiłem.
PERFECTION!
www.MetalSide.pl

Awatar użytkownika
johnny_o
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Postautor: johnny_o » ndz wrz 14, 2025 5:33 pm

ODhkNzQyYCUJCThJfgJtMEpRbBM4W2NmHUl0WH4aYHJbWzZVNxAjIRoOPhV_Hj0xGAo5Cn8JI2sJGydVJ0hgIAEYPhYwAGAhBQkrHn5PeCYMW3tKYlR_cAldY05nS3ZpCgh9TXwcdyFdCHZCNU57dlxJMw.jpeg
Żonę niech sobie bije, ale od Żydów wara...

pz
-#Administrator
-#Administrator

Postautor: pz » ndz wrz 14, 2025 6:33 pm

ODhkNzQyYCUJCThJfgJtMEpRbBM4W2NmHUl0WH4aYHJbWzZVNxAjIRoOPhV_Hj0xGAo5Cn8JI2sJGydVJ0hgIAEYPhYwAGAhBQkrHn5PeCYMW3tKYlR_cAldY05nS3ZpCgh9TXwcdyFdCHZCNU57dlxJMw.jpegŻonę niech sobie bije, ale od Żydów wara...

Żonę to trzeba najpierw mieć, a ...

Awatar użytkownika
Sardi
-#Moderator
-#Moderator

Postautor: Sardi » ndz wrz 14, 2025 9:25 pm

przede wszystkim to też warto obliczyć ile pieniędzy wczoraj zarobiliśmy

Coma - ok. 250 zł za bilet
Żonobijka - ok. 150
Dżem - ok. 150
Organek - ok. 100

zważywszy, iż Coma zagrała tak z 2x krócej ile na hali to policzmy 125 + Krzysiek z 5 kawałków mniej, 120, Dżem podobnie, 120, Organek w sumie nie wiem, ale niech będzie 80. Ponad 400 zł do przodu. I tak się żyje.
setlist.fm/user/matt01

Awatar użytkownika
johnny_o
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Postautor: johnny_o » ndz wrz 14, 2025 9:49 pm

I tak powinno się zawsze obliczać wydatki koncertowe :D

Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Postautor: Schizoid » ndz wrz 14, 2025 9:51 pm

ODhkNzQyYCUJCThJfgJtMEpRbBM4W2NmHUl0WH4aYHJbWzZVNxAjIRoOPhV_Hj0xGAo5Cn8JI2sJGydVJ0hgIAEYPhYwAGAhBQkrHn5PeCYMW3tKYlR_cAldY05nS3ZpCgh9TXwcdyFdCHZCNU57dlxJMw.jpegŻonę niech sobie bije, ale od Żydów wara...

Żonę to trzeba najpierw mieć, a ...
A to jest lewak, w dodatku prawdopodobnie półciepły. Ta żonobijka to zmyła, bo najpewniej to partnerka biła Krzysztofa, a nie na odwrót :wink:

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller

Awatar użytkownika
johnny_o
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Postautor: johnny_o » ndz wrz 14, 2025 9:54 pm

Albo partner ;)

Wróć do „Koncerty, Imprezy, Spotkania”