19/11/2025 - Marilyn Manson - Warszawa

Info o koncercie? Zlocie? Imprezie? Patrz tutaj

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
kam
-#Assassin
-#Assassin

Re: 19/11/2025 - Marilyn Manson - Warszawa

Post autor: kam »

Rzeczywiście, koniki się zleciały. Duzo biletów z H i S wrzucono na AleBilet: https://www.alebilet.pl/bilety/marilyn_ ... -under-god

Stówka przebitki względem nominału.
https://www.last.fm/user/kamooo
Awatar użytkownika
johnny_o
Ten, Który Czyta Wszystko

Post autor: johnny_o »

A już miałem pytać czy to na pewno konie... Że też im się chce w to bawić za stówę przebitki w erze biletów mobilnych. Od dawna nie czytałem o tych ludziach, myślałem ze zdążyli wymrzeć śmiercią naturalną. Cóż, zapewne kwestia czasu gdy do biletów imiennych dojdzie blockchain. Dawno temu przepłaciłem tylko raz za dobre miejsca siedzące, poza tym kilka razy skorzystałem z nadwyżki za grosze tuż przed gigiem.
Awatar użytkownika
SOBER1Z
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: SOBER1Z »

To nawet nie jest stówka przebitki dla sprzedającego, bo AB nałożyło limit 500 zł na miejscówki na trybunę, więc maks. zysk na bilecie to 61 zł. Reszta to 15% prowizji dla AB, podobnie jak TM przy tym swoim resale.
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

johnny_o pisze: pn lis 17, 2025 10:19 am A już miałem pytać czy to na pewno konie... Że też im się chce w to bawić za stówę przebitki w erze biletów mobilnych. Od dawna nie czytałem o tych ludziach, myślałem ze zdążyli wymrzeć śmiercią naturalną. Cóż, zapewne kwestia czasu gdy do biletów imiennych dojdzie blockchain. Dawno temu przepłaciłem tylko raz za dobre miejsca siedzące, poza tym kilka razy skorzystałem z nadwyżki za grosze tuż przed gigiem.
Bywają przed większymi koncertami z tekstem "potrzebny bilet?". Relikt przeszłości ciągle żywy. Przecież teraz ludzie sami się dogadują na odsprzedaż przez neta.
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
johnny_o
Ten, Który Czyta Wszystko

Post autor: johnny_o »

No to tym bardziej się dziwię...
Zgadza się, czasem widzę ludzi z kartką lub bez i takimi tekstami, ale myślałem że to już analogowy margines i że w necie te wszystkie nowe technologie i platformy działają na ich niekorzyść.
Awatar użytkownika
kam
-#Assassin
-#Assassin

SOBER1Z pisze: pn lis 17, 2025 10:34 am To nawet nie jest stówka przebitki dla sprzedającego, bo AB nałożyło limit 500 zł na miejscówki na trybunę, więc maks. zysk na bilecie to 61 zł. Reszta to 15% prowizji dla AB, podobnie jak TM przy tym swoim resale.
To jest żenujące, że taki śmieć chce zarobić ledwie 60 zł na bilecie. Ludzie nie mają wstydu.
Awatar użytkownika
kam
-#Assassin
-#Assassin

20:00 - Dead Posey
21:00 - Marilyn Manson

Czyli 22:25 będzie koniec. Sensownie.
Awatar użytkownika
Emilio
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Emilio »

Po 3h opóźnieniu flixa wróciłem z Berlina. Koncert okej, ale bez urywu dupy. Niby wszystko poprawne, ale drugi raz bym chyba nie poszedł. Set 1h 25 minut, stage show dość ubogie, na plus dobre nagłośnienie i MM w niezłej formie wokalnej.
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
Awatar użytkownika
spooki
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: spooki »

Ja byłem w sobotę w Pradze i odczucia mam identyczne jak po koncercie w Brnie w lutym. Manson w dobrej formie wokalnej i scenicznej i widać, że mu się chciało, podobnie jak i zespołowi, który dobrze go uzupełnia. Scenografia delikatnie bardziej rozbudowana niż w lutym, ale bez szaleństw. To co mi się najbardziej utrwaliło z tego koncertu to fatalne (ponownie) nagłośnienie. Byłem z przodu hali z lewej strony sceny i jak wchodził bas to zagłuszał doszczętnie gitary tworząc ścianę dźwięku przez którą próbował przebijać się wokal (ten akurat wyraźnie lepiej nagłośniony). W Brnie to łyknąłem bo to był mój pierwszy koncert Mansona, ale żeby drugi raz musieć przez 3/4 koncertu rozpoznawać grane utwory jedynie po linii wokalnej to jednak było dość słabe. Może taka specyfika tej hali, może takie miejsce mi się trafiło, nie wiem. Dam im jeszcze jedną szansę, w innym miejscu, może będzie jak to mówią "do trzech razy sztuka", zwłaszcza, że na koncerty Mansona w takiej formie warto się wybrać.
Awatar użytkownika
Emilio
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Emilio »

Na płycie w Berlinie dobry dzwięk, ale już na trybunach podobno kakofonia, znajoma była i właśnie na sektorach i twierdzi, ze było fatalnie.
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
Awatar użytkownika
kam
-#Assassin
-#Assassin

Co jest, kurwa? Kolejka do wejścia ogromna, zawija na parking aż pod wiadukt.
Awatar użytkownika
kam
-#Assassin
-#Assassin

A nie. Jednak luz, ludzie stoją bez sensu do jednego wejścia, pozostałe z krótką kolejką na 2 min.
Awatar użytkownika
kam
-#Assassin
-#Assassin

10 zł za szatnie. Kurwy jebane
Awatar użytkownika
kam
-#Assassin
-#Assassin

Koncert 1h 25 min z setem na 15 utworów. Tym razem bez ewakuacji chociaż dymu bylo sporo.

To co mogę przede wszystkim powiedzieć to naprawdę szacunek za to w jakiej formie jest Manson. Widziałem go tylko raz i to dawno, bo w 2018. Nie pamietam, żeby wtedy tak latał po scenie i był tak zadowolony jak dziś. Też wtedy chyba nawet nie przedstawił zespołu - pierdoła, ale nie kojarze, żeby tak było. No i wówczas nie było tez zabaw z publiką w postaci wywoływania krzyków i tekstów, że to jest "the loudest crowd on tour" (tu akurat zakładam, że codziennie mówi to samo - koledzy co byli w Berlinie i Pradze mogą zweryfikować). Ogolnie to mój odbiór tego wszystko jest taki, że Manson sie bardzo cieszy z powrotu do grania. I to jest wg mnie szczere, a nie wyaktorzone na potrzeby show.

Nagłosnienie na płycie w porządku, nei miałem problemu z rozpoznaniem utworów. Nawet też nie było żadnego bydła polskiego i incydentów chamówy na płycie, gdzie jest stałem. Na minus kurwa ten las telefonów, bo przecież te lemingi uzależnione od instagrama i facebuka nie mogą przeżyć koncertu bez nagrywania. Support bardzo fajny chociaż Dead Posey nie dorobili się basisty jeszcze. Nie mają pewnie na to piniendzy, ale sam występ przyzwoity. To zespół jednej płyty, więc zupełnie inny kaliber supportu niż to było w 2018. Wtedy Stone Sour byli przed Mansonem. A wokalistka tego Dead Posey to zdrowa amerykańska lala. Konkretna córka szatana chowana na dobrej wołowinie z Texasu. Nie jak ta laska z Pretty Reckless, którzy grali przed AC/DC. Byłem wtedy zmuszony oglądać jej wypiętą kościstą srakę, bo pani nie wiedzieć czemu miała silną potrzebę to pokazywać. I ten widok mi się pojawia przed oczyma niestety za każdym razem kiedy pomyslę o tamtym koncercie. Umenczon jestem jak Jezus pod ponckim piłatem przez takie "atrakcje". Na szczęscie dziś było inaczej.

Manson jakoś na początku koncertu powiedział coś w tylu "the more they hate, they stronger I am". I to prawda. Oby jeszcze ktoś go ściągnął do PL na kolejnym legu trasy latem 2026, bo szkoda z tego nie skorzystać.
Awatar użytkownika
phenom
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: phenom »

Manson zrobił taki powrót, że do teraz zbieram szczękę z podłogi. Co ma chłop za energię, jakby mu kilka lat odjęło. Uczciwy soldout, chociaż pewnie trochę na płytę by się jeszcze zmieściło ludzi.
Oby ktoś go zabukował na 2026, bo naprawdę warto.
nugz
SMERF MARUDA

Post autor: nugz »

Widziałem fragmenty od zacnego lokalnego operatora urządzenia rejestrującego i szokuje mnie forma MM. Facet wszystko wyciąga, w punkt.
ODPOWIEDZ