Megadeth

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

najlepszy album MegadetH to:

Killing Is My Business... And Business Is Good
16
9%
Peace Sells... But Who's Buying?
20
11%
So Far, So Good... So What!
7
4%
Rust In Peace
81
46%
Countdown to Extinction
24
13%
Youthanasia
18
10%
Hidden Treasures
0
Brak głosów
Cryptic Writings
4
2%
Risk
2
1%
The World Needs a Hero
2
1%
The System Has Failed
1
1%
United Abominations
3
2%

Liczba głosów: 178

Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Re: Megadeth

Post autor: Bon Dzosef »

Caracalized pisze: pn cze 15, 2026 10:36 am Niech zrobią koncert u Dżosefa na chacie wyłącznie dla Sanktuarian :D
Moglby być problem, bo wynająłem wszystkie swoje chaty :)

No i połowa i tak by była niezaproszona
Lubie Iron Maiden i Megadeth

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
Awatar użytkownika
johnny_o
Ten, Który Czyta Wszystko

Post autor: johnny_o »

Połowa zmieściłaby się w jednym pokoju, no ale jak go nie ma to jest problem ;)
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

johnny_o pisze: pn cze 15, 2026 10:45 am Połowa zmieściłaby się w jednym pokoju, no ale jak go nie ma to jest problem ;)
Kiedys pewnie gdzieś osiade, póki co 50-50 Wwa lub Rio

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
nugz
SMERF MARUDA

Post autor: nugz »

Na ostatni koncert mógłbym dać się jakoś namówić, oooostatni, najlepiej Wawa albo Łódź :) Tylko Rudy niech już odpuści Lightning. Brzmi to naprawdę bardzo źle.
pz
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: pz »

nugz pisze: pn cze 15, 2026 2:29 pm Na ostatni koncert mógłbym dać się jakoś namówić, oooostatni, najlepiej Wawa albo Łódź :) Tylko Rudy niech już odpuści Lightning. Brzmi to naprawdę bardzo źle.
Zwłaszcza w porównaniu z oryginalnymi wykonawcami. Akurat miałem porównanie w przeciągu tygodnia. Rudy bez sensu marnuje slot na cover.

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Miałem odpoczywać a znalazlem się w zurychu

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
Awatar użytkownika
Caracalized
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Caracalized »

Ty to długo jeszcze nie odpoczniesz jak będziesz tak ciągle jeździł za dwiema wiadomymi kapelami + zaliczał inne gigi przy okazji, spędzał dnie i noce z latynoskami, a przy okazji jeszcze sterował ptakami, by na nugza srały. Nie zdziwiłbym się, gdybyś dodatkowo jakieś pożary gdzieś gasił. Przy takim życiu nie ma odpoczynku 😁
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Jakis cwel miał wielka kartke pick please, na co Rudy stwierdzil "nie dostaniesz żadnej kostki jak będziesz zasłaniał innym, schowaj to". :mrgreen: jesscze drugi cymbal trzymał winyla i prosbe o podpis co też Rudy fajnie skomentowal "naprawde myslisz, że będę Ci dawal autografy w trakcie koncertu? Schowaj to i nie zaslaniaj. Chyba mnie znasz, czego się spodziewales?". :D obaj kartkarze szybko się zreflektowali, więc obylo się bez zjebki.

Co do koncertu to stalem sobie wczoraj na barierce w Hradcu na Maiden zastanawiajac się czy pochillowac w Pradze czy może już do Wiednia, była jeszcze opcja jakiejś randeczki na południu Polski. Tymczasem okazało się, że kolega jedzie do Zurychu, management w ciągu 2h zalatwil mi tixy, więc coz, trzeba było jechać. 8h z Pragi do Zurychu, więc snu było prawie brak. Dojechaliśmy już po vipach, ale wbilem sie do srodka wcześniej a na barierce pod Teemu było miejsce, okazało się że obok brazylijczyka i chilijczyka, więc mogłem pogadać w moim nowym języku. Sama publika bez szału, cicho i spokojnie, ale Rudemu to nie przeszkadzalo. Sala była mocno nabita, dzwiek dobry a po poczatkowych problemach z wokalem rozgrzal gardlo i spiewal niezle. W pewnym momencie techniczny postawili na scenie akustyka i już myslalem, że wleci tout, ale jednak zabral gitare tak szybko jak ja postawil. Co do seta to kolejny raz bez RTL, więc super, za Wake i Hour trochę sie stesknilem. Wydawało mi się, że Rudy dluzej mi się przygladal i coś pomachal, ale może była za mną jakas fajna dupa albo dzieciak. Chwile pogadane z crew i trzeba zapierdalac. Śpimy na granicy bo ceny w Szwajcarii sa popierdolone, dalem 60zl za frytki i dwa bezglu cheesburgery w maku. Jutro zrywka i znowu Mega.

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
pz
-#Administrator
-#Administrator

Bon Dzosef pisze: wt cze 16, 2026 12:45 am na co Rudy stwierdzil "nie dostaniesz żadnej kostki jak będziesz zasłaniał innym, schowaj to".
Bon Dzosef pisze: wt cze 16, 2026 12:45 am jesscze drugi cymbal trzymał winyla i prosbe o podpis co też Rudy fajnie skomentowal "naprawde myslisz, że będę Ci dawal autografy w trakcie koncertu? Schowaj to i nie zaslaniaj. Chyba mnie znasz, czego się spodziewales?". :D

Można mówić, że Rudy to buc, ale szanuję takie podejście do kartkarzy. Zwłaszcza do tego pierwszego.
Bon Dzosef pisze: wt cze 16, 2026 12:45 am ale może była za mną jakas fajna dupa albo dzieciak.
:lol:

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Wybija mi siodmy dzień i siodmy koncert, w piatym kraju. Trasa z Zurychu do Wiednia była zabojcza, ale udało się dojechać na czas. Vipow sprzedali od chuya, była straszna spina wsrod ludzi którzy pokupowali EE i ogólnie ludzie tam by się pozabijali o tą barierke.

Przed koncertem pogadalem trochę z Rudym, miałem przygotowany Super Smieszny Zarcik i o dziwo siadlo bez cringu, Rudy był przemiły i ewidentnie lubi moje poczucie humoru.

Koncert otwieral Anthrax, więc było grubo od początku, dostali 45 minut i jak zawsze rozgrzali dobrze. Publika jesscze była dosyć spokojna.

Na Megadeth za to już było intensywnie, pojawiło się pchanie ale w granicach rozsądku. Spodziewalem się krotkiego seta skoro to trzeci gig Deth w ciagu 3 dni, tymczasem nie dość że był najdłuższy, to jeszcze wzgledem Zurychu było pare rotacji i wleciał Hook. Musiałem opierdolic goscia za mną bo chlop był tak podekscytowany ze growlowal wszystkie teksty i ledwo słyszałem Rudego, ale po opierdolu został ziomeczkiem i bardzo ładnie się angazowal. Plywakow rozsądna ilość, mega profesjonalna ochrona. Teemu jest niesamowity, chlop zlapal po płycie taka pewnosc, że wyrasta na mojego ulubionego gitarzyste, wyszedl już z bycia Kiko 2.0 i ma swój styl i luz.

Dla gigu w Zurychu olalem wiedensks randeczke, dziś po komcercie z kolei nawet nie probowalem wracać do tematu. Killing Road nie zna kompromisow.

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
nugz
SMERF MARUDA

Zakładam, ze obaj macie fatalne poczucie humoru:- swój pozna swego :)
pz
-#Administrator
-#Administrator

Bon Dzosef pisze: śr cze 17, 2026 1:39 am Vipow sprzedali od chuya, była straszna spina wsrod ludzi którzy pokupowali EE i ogólnie ludzie tam by się pozabijali o tą barierke.

Na Megadeth za to już było intensywnie, pojawiło się pchanie [...] Plywakow rozsądna ilość

To Austriacy byli tacy pchający i pływający czy jacyś przyjezdni? Nie spodziewałem się po niemieckim narodzie żywiołowego podejścia do odbioru koncertu.

Fajnie, że Rudemu się chce. Zazwyczaj koncerty na koniec serii są jednak najkrótsze :)

Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

pz pisze: śr cze 17, 2026 7:37 am
Bon Dzosef pisze: śr cze 17, 2026 1:39 am Vipow sprzedali od chuya, była straszna spina wsrod ludzi którzy pokupowali EE i ogólnie ludzie tam by się pozabijali o tą barierke.

Na Megadeth za to już było intensywnie, pojawiło się pchanie [...] Plywakow rozsądna ilość

To Austriacy byli tacy pchający i pływający czy jacyś przyjezdni? Nie spodziewałem się po niemieckim narodzie żywiołowego podejścia do odbioru koncertu.

Fajnie, że Rudemu się chce. Zazwyczaj koncerty na koniec serii są jednak najkrótsze :)
Trudno powiedzieć, ale dużo było słowakow (ci na pewno nie pchali), wegrow, a nawet wpadlem na Rosjanina i Bialorusinke. Ale wydaje mi się że ci intensywni to młodzi lokalsi

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
Awatar użytkownika
Zajzajer
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: Zajzajer »

W turcji wybrzmiał kolejny utwór z nowej płyty live
Can't you feel the poison rising out of the morning and clear through the night
You can feel my strength destroy you straight to the heart from the venomous bite

Zajzajer on the Road 2026:

Eric Johnson - Krk
Testament - Krk
Deep Purple - Łódź 50%
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Mustaine powiedzial, że jakiś nugz w wywiadzie zapytal go kto by wygral walkę na piesci, Rudy czy James XDDD

Rudy nie odpowiedzial, za to prawilnie pojechał go ze sceny na koncercie

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

Bon Dzosef pisze: sob lip 04, 2026 10:01 am Mustaine powiedzial, że jakiś nugz w wywiadzie zapytal go kto by wygral walkę na piesci, Rudy czy James XDDD
Grubo 😆
www.MetalSide.pl
nugz
SMERF MARUDA

Prawilnie - nie w oczy, tylko na scenie, mając swoich za sobą i tłum zachwyconych szefem prawilniaków :lol:
Dziennikarz cymbał, to swoją drogą - jeden wart drugiego :)
Wyraźnie inspirujesz się Szefem w życiu - w Internecie, przy "publiczności"- kozak. Natomiast według twoich lokalnych ziomków, na żywo - inny chłop XDDD
Awatar użytkownika
Recit The Thornographer
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: Recit The Thornographer »

Zawsze mi się wydaje - poprawcie jak się mylę, że to media tworzą obraz MegaDeva'a jako zawistnego buraka. Te wszystkie newsy, że "powiedział o Metallice..." to przecież nie jest tak, że jemu się ulewa i pytany o letnie upały mówi, że "lubi gorąco, a przy okazji pały, to ja napisałem najlepsze kawałki Metallice!".

Dziennikarze go o to pytają, nawiązują do Mety, a on odpowiada, potem wyciągają z tego takie leady, że wychodzi jakby myślał wciąż o Metallice. Tego samego próbował ten typ, który pytał o walkę na pięści.
We embrace like two lovers at death. A monument to the trapping of breath
nugz
SMERF MARUDA

Recit, ciekawe, co byś pomyślał, gdybyś Ty był tym dziennikarzem pozdrawianym ze sceny ;)
To już było wałkowane - nie chcesz gadać o Metallice, nie gadasz - "Nie pytajcie mnie o Metallikę".
Ma taką opinię, na jaką zasłużył, gadką i decyzjami/czynami. Rudy akurat Jamesa najbardziej ceni, a samo pytanie było zadane pewnie żartobliwie. Po co przenosić to później na koncert i kogoś besztać o takie pierdoły? Ale czego się spodziewać to fiucie, który np. linczuje online byłego technika, wyzywa go, wyraźnie czerpiąc z tego przyjemność? Przy okazji imponując tym takim dzosefom :roll:

Prawilniacy :D
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Dokładnie tak jest. Prawie 50 gigow Deth, zero wzmianek ze sceny o Mecie. To samo wszelkie q&a, dluzsze wywiady

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
ODPOWIEDZ