Wasz koncertowy dorobek
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
- Shedao Shai
- -#Rainmaker

Re: Wasz koncertowy dorobek
No więc nie wypali. Znajdziesz powody żeby nie pójść.
Zobaczymy, pamiętaj że tym razem nie muszę jechać 30 minut tramwajem.
Zajzajer on the Road 2026:
- johnny_o
- Ten, Który Czyta Wszystko
Jak miałbyś nie iść to jednak lepiej żebyś nie miał biletów... Pieszo gorzej niż tramwajem
Udało Ci się w końcu opchnąć ten Testament somsiadowi? 
Ale muszę uczciwie przyznać że też póki co nie mam ani jednego biletu, na 16 interesujących mnie na tę chwilę sztuk w przyszłym roku.
Ale muszę uczciwie przyznać że też póki co nie mam ani jednego biletu, na 16 interesujących mnie na tę chwilę sztuk w przyszłym roku.
#johnny2026
#SilneRamięPrawa
#SilneRamięPrawa
Nie kupił biletu, bo stwierdził, że woli Exodus i nie jest aż takim fanem Testa, bilet się skisił w szafce xd chciałem ojca wysłać, ale stwierdził, że na takie wynalazki nie chodzi
Hm. Na koncerty chodzę od 2014 roku. W latach 2014-2017 dużo tego nie było, pewnie ze 4 imprezy na rok. No ale człowiek też był szczylem, słuchał dużo mniej zespołów, no i miał spore ograniczenia w zakresie mobilności. Od 2018 to się sukcesywnie zmieniało (wtedy też po raz pierwszy pojechałem na gig poza Polskę). Okres szczytowy to pewnie będzie jakoś 2022/23. Wtedy w końcu ruszyły trasy przesuwane przez pandemię, chodziło się na wiele małych klubówek, dość często trafiały się wypady zagraniczne, ogólnie wówczas była we mnie duża chęć do obcowania z muzyką na żywo. Jakoś od 2024 zacząłem luzować, pozmieniało się trochę rzeczy, koncerty przestały mnie angażować w takim stopniu jak wcześniej.
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
- Caracalized
- -#Assassin

Ja tam preferuję spacerek, bo w tramwajach są ludzie, a na chodnikach nawet jak są to można ich wyminąć i na nich nie patrzeć
Też wole chodzić, zresztą codziennie staram się robić te 3-4 km, z moją nadwagą to i tak sporo. Początkowo miałem jechać trajką, a potem taxi. Ale ostatecznie zrezygnowałem. Tak czasem jest. A ile najwięcej daliście za bilet na pojedynczy koncert? (ale chodzi mi o samą cene bilety, bez dojazdów żarcia itd, no i nie wiem czy liczyć jakieś karnety na festy) ja najwiecej chyba 700-750 za jeden bilet na jeden wieczór
I feel you, Schiz 
Invader, jesteś totalnym nieogarem, jak mogłeś zmarnować tixa, i to jeszcze w Krakowie
Invader, jesteś totalnym nieogarem, jak mogłeś zmarnować tixa, i to jeszcze w Krakowie
- Caracalized
- -#Assassin

Nie wiem czy na tę ostatnią Metallikę w Chorzowie najwięcej się nie wykosztowałem ze wszystkich dotychczasowych swoich gigów. Rush jest pewnie drugi, Tool trzeci.
Ludzie mają bilet do kina czy na coś i też nie chodzą xd nugz
Caracal a po ile ta meta chodziła? z 500?
Caracal a po ile ta meta chodziła? z 500?
- Caracalized
- -#Assassin

Ok. 660 zł jakoś płaciłem za płytę.
To grubo już, miałem jechać, ale jak zobaczyłem że znowu są te dziwne bilety zamiast normalnych (oni już od dawna tak robią) to podziękowałem, potem czekałem na ten transfer w aplikacji ticketmaster żeby ktoś mi wysłał (bo mi taki gość kupuje lol xd) ale za późno włączyli transfer, mete 6 razy widziałem i mi styknie, choć fajnie by było jeszcze raz ich zobaczyć po latach.
- Caracalized
- -#Assassin

200 zł ten bilet plus to co gościowi dałem, potem w zdrapce wygrałem 50 zł, od tego czasu jeszcze parę razy wygrałem, zwróciło się już dawno. Na DT do berlina też kiedyś nie pojechałem, wtedy musiałem oddawać ojcu kasę za jego bilet i podróż, ale już jestesmy zadowoleni. A mój tata chodzi na koncerty od końcówki lat 60tych, widział np Procol Harum podczas ich pierwszej trasy w Krk.
Zwrot hajsu swoją drogą, chodzi o to, że nie zrobiłeś za wiele, żeby ktoś inny się o tym dowiedział, że masz wejściówkę na chyba wyprzedany koncert
Mój rekord to kiedyś Behemoth w Progresji - babka zadzwoniła do mnie może minutę po publikacji ogłoszenia
Ustawka pod klubem, szybka akcja, dzięki, miłego, elo. W sensie, miałem dwa, bo znajomi odpadli w dniu koncetu.
Ostatnio zmieniony wt wrz 08, 2026 2:49 pm przez nugz, łącznie zmieniany 2 razy.
700-750 za GC na AC/DC. Nie żałuję 
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Nugz, ja nie umiem na apkach sprzedawać biletów, nigdy nie sprzedawałem biletu. Jakbym miał sprzedać to z ręki do ręki tylko, ale takie rzeczy to może były popularne jeszcze 10 lat temu, teraz coraz mniej. Technologia poszła do przodu 
To niech e-prostytytki Tobie wystawiają - 80% ceny dla nich, reszta Tobie, na fajki 
- johnny_o
- Ten, Który Czyta Wszystko
Wiadomo, ja wszędzie gdzie się da piechotą i nawet na sporym zmęczeniu po gigu zawsze na dworzec pieszo, ile by nie było kilometrów. Pisałem w kontekście Invadera, że nie będzie mu się chciało przejść 
Ponad tysiaka za VIP na Ghost w Łodzi, ze zwykłych biletów osiem stów za AC/DC na Narodowym, i ponad sześć za każdą z dwóch warszawskich Met w 2024.
Nie ma co porównywać kina i koncertu, a łączenie biletów i zdrapek to tylko w świecie Invadera XD Mój ojciec tak samo - widział np. Wishbone Ash w klasycznych składach, Judas Priest na trasie Stained Class i Metę promującą Mastera
Nauczyłbyś się, spokojnie, skoro mnie się udało, ale jesteś nieogarem i leniem
XD
Ponad tysiaka za VIP na Ghost w Łodzi, ze zwykłych biletów osiem stów za AC/DC na Narodowym, i ponad sześć za każdą z dwóch warszawskich Met w 2024.
Nie ma co porównywać kina i koncertu, a łączenie biletów i zdrapek to tylko w świecie Invadera XD Mój ojciec tak samo - widział np. Wishbone Ash w klasycznych składach, Judas Priest na trasie Stained Class i Metę promującą Mastera
Nauczyłbyś się, spokojnie, skoro mnie się udało, ale jesteś nieogarem i leniem
XD
Ostatnio zmieniony wt wrz 08, 2026 2:53 pm przez johnny_o, łącznie zmieniany 1 raz.
#johnny2026
#SilneRamięPrawa
#SilneRamięPrawa
Nie bawię się już w to od jakiegoś czasu nugz