Support - NIGHTWISH

Wszystko o koncercie Maiden w Chorzowie 29 maja 2005!

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
rasternet
-#Prisoner
-#Prisoner

Re: Support - NIGHTWISH

Post autor: rasternet »

W Nightwish jest jeden gitarzysta. Studyjnie nagrywa kilka sciezek gitary na niektorych kawalkach. Mozliwie ze w jakims momencie leciala tasma z jakas sciezka. Ogolnie nie bylo raczej tasmy. Slychac to bylo na pierwszym kawalku jak laska pare razy zafalszowala. Potem sie rozkrecila i bylo niezle. Jak dla mnie to ich wystep mozna okreslic jako rewelka.
Awatar użytkownika
Swarożyc
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: Swarożyc »

Nie, ja nie mówię, że puścili płytę czy coś. Zdzierali gardła na żywca na pewno, bo w pierwszym numerze i "High hopes" fałsze były niemiłosierne. Jak dla mnie to nie zmienia postaci rzeczy. Playback czy pół-playback to żenada i obraza dla 30,000 ludzi jacy tam byli. Pal licho czy to fani czy nie.

To tak jakby Adrian i Dave grali normalnie, a Janick markował, a leciało z taśmy.

Playback :guns
reaktywacja
KiNiO666
-#Charlotte
-#Charlotte

Post autor: KiNiO666 »

z tym plejbekiem to absolutna prawda. widzialem nawet jak temu blondasowi z gitara odlaczyla sie wtyczka a on gral dalej... dajcie spokoj z takim czyms :evil:
Piotr Sidek
-#Charlotte
-#Charlotte

Post autor: Piotr Sidek »

Lubię ten zespół, natomiast niewiedzieć czemu wolałem sobie jeść potrawę "Bida z nędzą" przed stadionem zamiast być wewnątrz stadionu i ich słuchać... Po dwóch utworach wyszedłem zażenowany, że jeszcze tyle czasu do Maidenów... Nie wiem dlaczego jakoś tak wyszło...
Mandrake
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: Mandrake »

ronn pisze:Hmm dziwi mnie to, co piszecie o tym jak to sie ludzie swietnie na Nightwishu bawili.. Przy 'Whish I had an angel' moze tak, ale wczesniej non-stop stalem sobie dosyc blisko sceny i ludzie obok mnie (jak i rowniez ja) stali i co najwyzej klaskali. Bylem blisko, ale nie przy samej scenie. Blizej fakt, byla lepsza atmosfera, ale nie obejmowala on nawet 1/6 sektora opaskowego..
Na Nightwish była najlepsza atmosfera ze wszystkich zespołów wystepujacych przed Maiden. To ze na "Wish I Had An Angel" paru niewyztych zaczęło sie obijać o siebie to nie znaczy ze na reszcie kawałków ludzie spali.

Najbardziej podobało mi sie "The Siren".
Awatar użytkownika
Misio
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Misio »

A tak wogóle to... często to oni grają u nas? Ja chce jeszcze raz. 8)
KMFDM
Deleted User 357

Post autor: Deleted User 357 »

To był pierwszy koncert w Polsce...Najbliższa okazja w lipcu na Masters Of Rock w Czechach :lol:
Awatar użytkownika
Misio
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Misio »

Żelazny pisze:To był pierwszy koncert w Polsce...:
No to pewnie już nigdy u nas tak licznej publiki nie zobaczą... :)
KMFDM
Awatar użytkownika
Powerslave
-#Prisoner
-#Prisoner

Post autor: Powerslave »

a mi sie podobalo :) playback czy nie (moment w ktorym "zaciela" im sie plyta) dali rade :P
"There are more things in heaven and earth, than are dreamt of in your philosophy"
CubeX
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: CubeX »

Ja też uważam, że wypadli bardzo fajnie. Zaskoczyli mnie pozytywnie swoim show. Podobało mi się, że nie stali jak kołki, którym sie podeszwy do sceny przykleiły (jak co niektórym występującym wcześniej). Piszę to, mimo iż, nie jestem fanem tej kapeli. Przesłuchanie całej płytki trochę mnie nuży monotonią, a na Mysticu poza Maidenami nastawiałem się raczej na Kreatora. Tymczasem ten ostatni nie spoełnił do końca moich oczekiwań, a Nightwish raczej je przekroczył. Szacunek.
-Piccol+
-#Prodigal son
-#Prodigal son

Post autor: -Piccol+ »

Hejka, a czy ktoś się orientuje jakie mniej więcej utwory były zagrane?? Spodobał mi się koncert nightwisha i chciałem sobie utwory grane na koncercie sprawić :wink:
Yaaqb
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Yaaqb »

wlasnie moze by tak zalozyc osobny topic w ktorym bysmy wklejali setlisty wszystkich zespolow? o ile to mozliwe...
Awatar użytkownika
Powerslave
-#Prisoner
-#Prisoner

Post autor: Powerslave »

0. Intro :)
1. Dark Chest of Wonders
2. The Siren
3. Ever Dream
4. Deep Silent Complete
5. The Kinslayer
6. High Hopes (cover Floydów)
7. Planet Hell
8. Wishmaster
9. Slaying the Dreamer
10. Nemo
11. Ghost Love Score
12. Wish I had an Angel
"There are more things in heaven and earth, than are dreamt of in your philosophy"
Awatar użytkownika
artoor
-#Charlotte
-#Charlotte

Post autor: artoor »

Jedyny zespół, który się spóźnił 20 minut i przez to zagrał o 20 minut krócej. Dobór utworów też mnie rozczarował, takie mało koncecrtowe rzeczy grali. A gdzie Elvenpath, The Riddler, Over the hills? Bawiłem sie tylko na Angel, Planet hell i Wishmaster.
Awatar użytkownika
Levy
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: Levy »

A ja tylko powiem tyle:

Nigdy Nightwisha nie słuchałem, ale po koncercie mnie pozytywnie zaskoczyli. Nie jest to muzyka, której mógłbym słuchać dzień i noc (tak jak Maidenów :rocx ), ale jeśli przyjechaliby na osobny koncert, to kto wie czy bym nie pojechał...

Fajnie sie gitarzysta zachowywał, zwłaszcza, że przez pare utworó gitara mu nie działała :solo

No i ten z bródką fajnie wykonał cover Pink Floydów. Żałuję tylko, że nie zagrali Phantom of the opera.
Awatar użytkownika
IM
-#Prisoner
-#Prisoner

Post autor: IM »

Czemu mu gitara niedzałała ??
Może tak szybko grał że popsuł :P
Awatar użytkownika
Majek
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: Majek »

levy88 pisze:Fajnie sie gitarzysta zachowywał, zwłaszcza, że przez pare utworó gitara mu nie działała :solo
Hmm, ja widziałem, że na początku miał jakieś problemy, ale w czasie koncertu to nic nie zaobserwowałem...
Awatar użytkownika
IM
-#Prisoner
-#Prisoner

Post autor: IM »

No ja też raczej nic niezaobserwowałem zwłaszcza że byłem na trybunach i za duzo to niewidzałem :P
Awatar użytkownika
she-wolf
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: she-wolf »

najfajniejsze z tego koncertu to wdzianko tarki 8) to czerwono czarne takie, chyba sobie coś podobnego na 100dniówke dam uszyć :P
Awatar użytkownika
journeyman
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: journeyman »

Nightwish dał rade i mimo wszystko mi sie podobało. czas jakos tak inaczej płynął...mam nadzieję ze kiedys jeszcze przyjadą do polski..
Moments wasted, isolated, time escaping, endless sacrifice.
ODPOWIEDZ