W ramach czwartej już części trasy "Blitzkrieg", pochodząca z Olsztyna grupa zagra ponad 90 koncertów. Kolejne etapy tournee deathmetalowców po Starym Kontynencie obejmą m.in. Europę Zachodnią, Wielką Brytanię, Skandynawię i kraje bałtyckie, Bałkany, Grecję, Turcję, Rosję, Ukrainę i Białoruś.
Na trasie Vaderowi towarzyszyć mają goście specjalni oraz kilka nie znanych jeszcze formacji.
Nieco wcześniej, bo już pod koniec maja twórcy "De Profundis" wybiorą się na kilkadziesiąt koncertów do USA w ramach "Metal Crusade Tour 2006". U boku Vadera na trasie w Stanach Zjednoczonych zagrają formacje Kataklysm, Destruction, Speed Kill Hate oraz Graveworm i The Absence.
Przypomnijmy, że ostatnim materiałem grupy Piotra Wiwczarka jest wydany w połowie listopada 2005 roku mini-album "The Art Of War", którym Vader zadebiutował w barwach nowego wydawcy, szwedzkiej wytwórni Regain.
Oto potwierdzony grafik polskiej, 12-koncertowej części "Blitzkrieg Tour 4":
17.09. Warszawa ("Proxima")
18.09. Lublin ("Graffiti")
19.09. Rzeszów ("Akademia")
20.09. Kraków ("Rotunda")
21.09. Katowice ("Mega Club")
22.09. Opole ("MOK")
23.09. Wrocław ("Madness")
24.09. Łódź ("Dekompresja")
25.09. Poznań
26.09. Szczecin ("Słowianin")
27.09. Gdańsk ("Parlament")
28.09. Toruń ("Od Nowa").
Najlepszy album Vader
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Najlepszy album Vader
ja tylko nie rozumiem dlaczego vader zawsze gra w najgorszym z możliwych do wyboru klubie we wrocławiu...
tradycyjnie juz 18.09. Lublin ("Graffiti")
nie sklamie, jak powiem , ze bede
nie sklamie, jak powiem , ze bede
Jazz is not dead, it just smells funny.
-
SebastianArcheo
- -#Ancient mariner

jedyny album,ktory wielbie VADERA to "The ULtimate!!!!"czyli jedynka!
Revelations. O dziwo nie ma na niej typowych Vaderowych zapychaczy 
ILLDISPOSED na Blitzkrieg 4 Tour 2006!
Duński death core'owy potwór ILLDISPOSED pojawi się jako co-headliner europejskiej i brytyjskiej części trasy Blitzkrieg 4 Tour 2006 ruszającej pod koniec września. Od początku lat 90-tych zespół uznawany jest za czołówkę nordyckiej sceny death metalowej. Jak dotąd wydał 8 albumów. Ich nowe dzieło zatytułowane "Burn Me Wicked" ukaże się w Europie na przełomie kwietnia i maja sumptem Roadrunner Records. Więcej szczegółów wkrótce.
Polski Blitzkrieg 4 - zespoły i daty!
W tym roku na polskiej części trasy Blitzkrieg 4 zobaczymy wyłącznie polskie zespoły. Mimo wielu ofert zagranicznych zdecydowaliśmy się wypromować nasze krajowe zespoły, by tradycji stało się zadość. Na kolejnej edycji Blitzkrieg 5 ponownie zobaczymy zespoły zagraniczne i tak na przemian...
W tym roku gośćmi VADER będą TRAUMA - świeżo podpisany kontrakt z Unique Leader, death metalowy AZARATH i powracająca z dwumiesięcznych wojaży europejskich VESANIA! Trzy wiodące zespoły z naszego kraju, które będą promować swoje najnowsze albumy mające ukazać się tuż przed trasą! Zmienił się również rozkład jazdy, uaktualniona wersja poniżej...
17.09. POL Warszawa @ Proxima
18.09. POL Lublin @ Graffiti
19.09. POL Rzeszów @ Akademia
20.09. POL Kraków @ Rotunda
21.09. POL Katowice @ Mega Club
22.09. POL Opole @ MOK
23.09. POL Wrocław/ Madness
24.09. POL Łódź @ Dekompresja
25.09. POL Szczecin @ Słowianin
26.09. POL Gdańsk @ Parlament
27.09. POL Toruń @ Od Nowa
No to mnie zawiedli ciut
Ale za to Blitzkrieg 6 , moze zaowocuje jeszcze bardziej.
No nic. I tak na pewno bede w lublinie, bo wybrali bandy wybitne (Trauma,Azarath) , ktore z wielka radoscia zobacze.
No i Vadera troche tez ;D
Ale za to Blitzkrieg 6 , moze zaowocuje jeszcze bardziej.
No nic. I tak na pewno bede w lublinie, bo wybrali bandy wybitne (Trauma,Azarath) , ktore z wielka radoscia zobacze.
No i Vadera troche tez ;D
Jazz is not dead, it just smells funny.
-
Frouse
Zagłosowałem na Ultimate chociaż najbardziej cenię... ich wydawnictwa demo (Morbid Reich znam lepiej niż na pamięć, a mimo to mogę tego słuchać i słuchać
). To była dopiero jazda!!! Pamiętam te koncerty: S'thrash'ydło, Shark Attack, popijawy z Cipisem (aaahahaha) i wiele innych... ale czasy! :rocx
-
mac
nie skłamie mówiąc że będe, wracając do tematu Revelations i tyle...S1MON pisze:23.09. Wrocław ("Madness")
pozdro mac
De Profundis
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
De Profundis
De Profundis
BRUCE SPRINGSTEEN, JAN BO I RICHIE FAULKNER PONAD WSZYSTKO
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
Trudno mi stwierdzic, ale najwiekszy sentyment mam do Black to the Blind
Z pełniaków najlepsze są De Profundis i Litany.
- LukaSieka
- -#The Man Who Would Be Spammer

Dla mnie od zawsze najlepszy "Sothis". Potem "Necrolust", "The Ultimate Incantation" i "De Profundis".
So what if the master walked on the water.
I don't see him trying to stop the slaughter.
- Wakterstein
- -#Trooper

Z Vadera nie jestem dobrze wykształcony, ale paradoksalnie jest to jeden z niewielu zespołów, na których koncertach byłem (a najczęściej chodzę na zespoły, których fanem nie jestem, co jest dosyć dziwne, ale wynika z mojego lenistwa wyjazdowego).
Na ten moment najbardziej uznaję album: Welcome to the Morbid Reich. Jeśli ktoś się zna, proszę mnie wyprowadzić z błędu i naprostować.
Na ten moment najbardziej uznaję album: Welcome to the Morbid Reich. Jeśli ktoś się zna, proszę mnie wyprowadzić z błędu i naprostować.