Supporty Iron Maiden

Tu dyskutujemy tylko o Iron Maiden

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Matek
-#Nomad
-#Nomad

Re: Supporty Iron Maiden

Post autor: Matek »

ale Frontside nie jest słuchalneObrazek :wink: a supportu z Wrocławia i tak nic nie przebije :rocx
Deleted User 357

Post autor: Deleted User 357 »

Źle się wyraziłem-miałem na myśli Frontside i coś słuchalnego :wink: Bo to że Frontside będzie na Mysticu jest pewne :wink:
miki
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: miki »

a co złego jest w frontside.. ze takie niesłuchalne? nie rozumiem tego .. teraz nawet za granicą ich się ceni.. ale w polsce oczywiście muszą ludzie im nawbijać .. z metal/deathcore'u to frontside jest czołówka. ..świetne ciężkie riffy .. przebojowi też są. super muzyka
Matek
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: Matek »

ja ich poprostu nie lubię, nie lubię tego wokalisty, nie lubię muzyki. po mysticu 2003 to na słowo Frontside dostawałem mdłości. ale w zeszłym roku próbowałem ich słuchać bo moje zainteresowania muzyczne sie zmieniły nieco i myślełem że może ich pochopnie skreśliłem. niestesty nie trafia do mnie ta muzyka i tyle.
miki
-#Clansman
-#Clansman

wokalistę mieli dziwnego.. jak chodzi o Astka. kawał growlu jednak miał .. ponoć nawet kiedyś poszła plotka.. że gdyby nie Derrick Green to krzyczałby w sepulturze.. no nie wiem . teraz mają bardzo fajnego wokalistę.. który genialnie umie operować i krzykiem i melodią. ogólnie frontside to jedna z moich ulubionych kapel jest
Awatar użytkownika
slayer
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: slayer »

Powiem tak. Nie krytykuje Frontside za to,ze tak sie przyjelo. Zreszta nie krytykuje ich. Slyszalem ich dwa albumy, nie wiem ile wydali ale w kazdym razie, jak pierwszego w ogole nie dalo sie sluchac to Zmierzch Bogow faktycznie jest plyta dojrzalego zespolu. Riffy i brzmienie tej plyty naprawde jest miazdzace. Niektore melodie tez.
Ale jest jedna glowna rzecz , ktora mnie razi w tym zespole i ktora chcac nie chcac uniemozliwia mi sluchanie tej plyty. Teksty...
sa tak glupie,ze na mdlosci sie zbiera. Jak by chociaz zaczeli sie tluc po ang. ;)
Nie mowie,ze to zla kapela, na pewno zaszli dosc daleko i cos w nich jest. Niestety to cos mi sie nie podoba. :]
Jazz is not dead, it just smells funny.
Awatar użytkownika
Leon665
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: Leon665 »

Ale by bylo fajnie jakby Mastodon zawital do naszego kraju, albo Trivium, fajnie graja... co do Frontside, juz kiedys sie dosc oprzenie wypowiedzialem na temat zwiazany z "wieszaniem psow na tej kapeli", robia coraz lepsze teledyski i muzyke, a jesli ktos uwage zwraca na sfere takstow, to przeciez nic nowego, ze sa na niskim poziomie, moze bardziej kogos razic, ze to w naszym jezyku, co uwazam akurat za plus.
SebastianArcheo
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: SebastianArcheo »

Najlepszy rozgrzewacz?!hmmmmmmmm...chyba SAXON w 1983 w USA!
Yaaqb
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Yaaqb »

slayer pisze:Jak by chociaz zaczeli sie tluc po ang.
Z tego co wiem to wydali "Zmierzch Bogów" po angielsku pod tytułem "Twilight Of The Gods".
Awatar użytkownika
Iron Marcin
-#Invader
-#Invader

Post autor: Iron Marcin »

Jezeli chodzi o najlepszy support to najbardziej mi sie podobal Primal Fear i oczywiscie chcialbym zeby znowu poprzedzali wystep Ironow. Frontside moze ogolnie to nie jest najgorszy, ale na support Maidenow sie nie nadaje.
miki
-#Clansman
-#Clansman

czemu się nie nadaje?
S1MON
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: S1MON »

bo 99,9 % tego forum ich beszta :)
miki
-#Clansman
-#Clansman

no ta.. ale tu kolega mówi.. że nie grają źle ..ale się nadają.. no to skoro nie są źli to co z nimi nie tak?
S1MON
-#Nomad
-#Nomad

moze muzycznie...primal juz bardziej jest podobny do maiden niz FS
S1MON
-#Nomad
-#Nomad

slayer pisze:Jak by chociaz zaczeli sie tluc po ang
maja plyte cala po ang. ` forgive us our sins` 8)
miki
-#Clansman
-#Clansman

moim zdaniem support nie musi byc podobny muzycznie.. właśnie nawet powinien byc inny. bo ludzie co idą na koncert to idą na gwiazde i support nie wpływa na decyzje.. jak jest coś podobnego do gwiazdy to nikogo nowego nie przyciagnie.. to tak z punktu widzenia organizatora mówie . inna sprawa.. że można się rozwijać muzycznie mając supporty odmienne od headlinera. po co mi przed iron maiden kopia ich? .. wole porządne granie inne . chyba logiczne .chyba
S1MON
-#Nomad
-#Nomad

MiKi pisze:moim zdaniem support nie musi byc podobny muzycznie.. właśnie nawet powinien byc inny
tez tak mysle :beer ale jesli ktos poprzestaje na heavy to metalcore live moze mu nie spodobac sie po pierwszych 5 sek. :D w sumie support nie powinien byc `lzejszy` od headlinera ;)
Deleted User 1499

Post autor: Deleted User 1499 »

Ja tam bym chcial aby supportowali ich:
Primal Fear ,Kat i jakas malo znana kapelka na rozgrzewke
miki
-#Clansman
-#Clansman

no racja.. dla niektórych fanów maiden taki frontside to jest za cięzki. no bo jednak oni to grają już cieżki metalcore.. nawet deathcore. nie mają gitar takich słodkich jak choćby trivium.. choć i takie im się zdarzają.. refreny za to bardzo lekkie. w sumie już sam nie wiem ..cholerne szufladki
S1MON
-#Nomad
-#Nomad

MiKi pisze:cholerne szufladki
no dokladnie :? a do tego powstaja coraz nowsze :?
ODPOWIEDZ