Pomóż w promocji nowego albumu Iron Maiden!!!

Tu dyskutujemy tylko o Iron Maiden

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

ironek_48
-#Trooper
-#Trooper

Re: Pomóż w promocji nowego albumu Iron Maiden!!!

Post autor: ironek_48 »

No to ja jestem z Filikiem...:D
Awatar użytkownika
dostoevsky
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: dostoevsky »

Szczerze mówiąc, to ja zamierzam ok. 3-4 wyskoczyć na miasto na rowerku z plakatami i klejem w plecaku i to wszystko porozwieszać. Wtedy można nawet zaatakować Śródmieście i Centrum, które później jest zatłoczone.
Robcio_journeyman4

Post autor: Robcio_journeyman4 »

Chętnie mógłbym pomóc w Promocji Albumu Maiden!
Jeżeli można mogę też w Niemczech :D
Zgorzelec-Gorlitz/dolnyśląsk
Steve_Rainmaker
-#Prowler
-#Prowler

Post autor: Steve_Rainmaker »

JA MOGE KRAKÓW I SKAWINA !!!!
UP THE IRONS ! :solo
And I know of the pain that you feel the same as me...
Awatar użytkownika
mawpa
-#Prisoner
-#Prisoner

Post autor: mawpa »

mawpa - Wrocław / Dolnośląskie
bnn
-#Prowler
-#Prowler

Post autor: bnn »

chetnie przyczynie sie do promocji novego albumu ;]
warszawa//mazowieckie

w razie konkretow prosze o info na maila
Robert
-#Prowler
-#Prowler

Promocja

Post autor: Robert »

Smoolka: TARNOBRZEG/ podkarpackie
edik
Awatar użytkownika
JBJ
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: JBJ »

Białystok\Podlaskie
sawerok
-#Prowler
-#Prowler

Post autor: sawerok »

Wągrowiec i okolice/północna wielkopolska
Davenport

Post autor: Davenport »

że tak się zapytam... po co promować nowy krążek? Maiden to taka marka, że nie potrzebuje promocji... a promocją zajmą się także media i pisma muzyczne, gdzie będą trąbić na prawo i lewo... i reklamy w tychże...

Iron Maiden zna każdy nawet trzynastolatek, który się tką muzyką interesować zaczyna...

a i komu chcecie te ulotki dawać? starym babciom na ulicy? o_O

wiem, jestem istotą aspołeczną ale trochę mnie dziwi takie promowanie...

tyle z mojej strony
Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: WICKER MAN »

Ulotki w klubach, sklepach muzycznych i przed koncertami.

Mylisz sie twierdzac, ze Maideni nie potrzebuja promocji. Nasze media nie beda trabily o nowym albumie tak jak media zachodnie wiec tak naprawde bez reklamy (w tym plakatow w poblizu sklepow) wielu fanow moze przespac premiere. A to ile egz. zostanie sprzedanych na samym poczatku (pierwszy tydzien-dwa i debiut na OLIS) moze wplynac na decyzje o ewentualnym wystepie w Polsce.
Bonzo
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Bonzo »

WICKER MAN pisze:Ulotki w klubach, sklepach muzycznych i przed koncertami.

Mylisz sie twierdzac, ze Maideni nie potrzebuja promocji. Nasze media nie beda trabily o nowym albumie tak jak media zachodnie wiec tak naprawde bez reklamy (w tym plakatow w poblizu sklepow) wielu fanow moze przespac premiere. A to ile egz. zostanie sprzedanych na samym poczatku (pierwszy tydzien-dwa i debiut na OLIS) moze wplynac na decyzje o ewentualnym wystepie w Polsce.
wg mnie ten ktory chce kupic album bedzie wiedzial kiedy dokladnie on sie pojawi, wejdzie do sklepu i bedzie gotowy wylozyc te 60 zł na cd, a ten co nie chce kupic tego krazka, nawet gdyby dostal 10 ulotek, nie kupi go, bo woli zostawic te 60 zł w pubach 'metalowych' tak jest przynajmniej w olkuszu... tacy fani moga co najwyzej wydac 3,5 na naszywke, jako dowod swojej 'autentycznosci' i samookreslenia
Maciuś
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: Maciuś »

Maciek, Wrocław/Dolny Śląsk! Bardzo chętnie pomogę! Dla Iron Maiden wszystko i jeszcze więcej!
Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Duzo osob kupuje plyty rockowych-metalowych zespolow, nie tylko tych, ktorych sa mega-fanami, a jakas forma promocji moze tylko sklonic ich do wybrania albumu Maiden. Do tego trzeba doliczyc osoby, ktore lubia IM, ale nie kupuja kazdej ich plyty w ciemno. Jesli zobacza, ze o tej plycie jest glosno - duzo ulotek, plakatow itp, to moga po nia siegnac. Mylicie sie twierdzac, ze taka promocja nic nie daje. Przy takim zalozeniu nie mamy co liczyc na lepsze wyniki sprzedazy niz DOD, a byc moze nawet na podobne...
Awatar użytkownika
paniron
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: paniron »

Wicker zapomniałeś, że tutaj każdy jest ekspertem od marketingu, sprzedaży różnych rzeczy, czy też promocji :wink:

Wiadomo, że sama akcja nie spowoduje masowego kupna nowej płyty, ale jakaś częć ludzi napewno sie przekona
freeforce
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: freeforce »

PIOTREK => LUBLIN / LUBELSKIE

gg:8038590
Davenport

pisząc media miałem na myśli pisma muzyczne typu HMP, MetalHammer czy Teraz Rock... tam będzie 'od groma' reklam...

poza tym, to trochę (przynajmniej wg. mnie) bezczelne (nie mogłem innego słowa wymyśleć) uważać, że jak się komuś ulotkę wciśnie to od razu kupi album w ciemno... jeszcze taka kwestia, że żywot ulotki jest strasznie krótki... najczęściej wygląda to tak, że gość dostaje ulotkę i nawet bez czytania wyrzuca ją do śmietnika lub ziemię przed tem zmiąwszy...

a co do występu - mi się osobiście wydaje, że i tak przyjadą patrząc na trasy promujące 'Dance of Death' czy 'the Early Days'...
Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Ulotki bylyby pewnie glownie po prostu zostawiane w sklepach czy klubach muzycznych. Sama reklama w kilku magazynach nie starczy. Plakaty i ulotki od dawna pelnia wazna funkcje promocyjna i wytwornie w nie inwestuja. W takim razie musi sie to oplacac. :P
Co do koncertu w Polsce to niestety jesli sprzedaz plyt ciagle bedzie u nas spadac to nie jestem optymista... Nawet jesli chodzi o przyszle trasy. Po prostu bedzie wiele wazniejszych rynkow, na ktorych skoncentruje sie zespol.
Awatar użytkownika
jesper
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: jesper »

... wiesz WICKER MAN ja osobiścię podchodzę sceptycznie do tego hurra optymizmu odnośnie tej akcji i jej skuteczności aby sprzedaż płyt IRON MAIDEN wzrosła w jakiś znaczny sposób, ale tak jak napisałem wcześniej - jeżeli choć kilka osób więcej w danym mieście kupi nowy album to warto to zrobić :!: :rocx

... przy okazji - warto także pamiętać o innych środkach masowego przekazu tj. prasie, radio czy portalach internetowych i forach dyskusyjnych.
Davenport

Wicker - piszesz to tak, jakby mieli zbankrutować i trzeba koniecznie ratować ich budżet ;)
a o nowej płycie Maiden każdy prawdziwy fan tej muzyki wie... a sprzedawalność płyty tak znanego zespołu imo nie zależy od promocji a od jej zawartości i co równie ważne... ceny.
Zablokowany