Nevermore

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
paniron
-#Moonchild
-#Moonchild

Re: Nevermore

Post autor: paniron »

syzygy pisze:Świetny klimat ma
Klimat to ma Dreaming Neon Black :wink:
Co do DHITDW to mimo, iż jest łatwiejsza, szczególnie dla kogoś kto dopiero odkrywa NM, to ja jakoś częściej słucham innych albumów.
Ostatnio wzięło mnie na In Memory, bo w sumie jakoś tak nie mogłem tego przegryźć do końca.
A może sie skusze i wkrótce wybire sie po reedycje In Memory do MM.

Ps. Widziałem też singiel Believe in Nothing za jakieś 35 zł :wink:
Awatar użytkownika
syzygy
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: syzygy »

Vacter pisze:Heart Collector jest dla nie trochę za "słodkie", ale reszta jest dobra.
świetny kawałek, taki nienevermorowaty :p Ale insignificant lepszy z ballad :P Właśnie słucham debiutu NM, bo podobno też łatwo wchodzi. Ciężko coś powiedzieć po pierwszym nie całym przesłuchaniu, ale chyba jest dobrze. Muszę kurde się przyłożyć chyba porząnie do tego NM...
11. Love Bites (JUDAS PRIEST cover)
to jest cudowne :D
Artur
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: Artur »

syzygy pisze:Właśnie słucham debiutu NM, bo podobno też łatwo wchodzi. Ciężko coś powiedzieć po pierwszym nie całym przesłuchaniu, ale chyba jest dobrze. Muszę kurde się przyłożyć chyba porząnie do tego NM...
3mam kciuki :mrgreen: Jak już poznasz wszystkie płyty to mamy kolejnego członka fan klubu, tak myślę :D Bo zakładam, że Ci się spodobają, nawet jeśli miałoby to być okupione ciężką walką, czyli wałkowaniem tych płyt w nieskończoność :lol:
Ja, M@ti, Paniron, Metal i Vacter czekamy :wink:
Awatar użytkownika
M@ti
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: M@ti »

syzygy pisze:Właśnie słucham debiutu NM, bo podobno też łatwo wchodzi. Ciężko coś powiedzieć po pierwszym nie całym przesłuchaniu, ale chyba jest dobrze.
No dla mnie akurat to była najtrudniejsza płyta NM, przez długi czas nie mogłem się do niej przekonać, ale teraz uważam ją za arcydzieło. :rocx
Artur pisze:Bo zakładam, że Ci się spodobają, nawet jeśli miałoby to być okupione ciężką walką, czyli wałkowaniem tych płyt w nieskończoność
A warto. 8)
Borys1978
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: Borys1978 »

hmm nie znam
Awatar użytkownika
syzygy
-#Nomad
-#Nomad

Artur pisze:3mam kciuki Jak już poznasz wszystkie płyty to mamy kolejnego członka fan klubu, tak myślę
Heh, już się na DNB przerzuciłem :P
Z Nevermore, to ostatnio praktycznie zawsze dobrze mi się słucha DHIADW i PoE. ale takie tGE raz mi świetnie wchodzi, raz przelatuje zupelnie obok, bez żadnego echa...a płytkę poznałem już w maju chyba z tego co pamiętam, dośc mocno ją wałkowałem.. nie wiem, może to za trudne dla mnie... :P
Artur
-#Nomad
-#Nomad

syzygy pisze:nie wiem, może to za trudne dla mnie...
Nie no, nie róbmy z Nevermore kapeli grającej jakoś cholernie trudną muzykę :wink: No tak czasem bywa z niektórymi albumami... choć oczywiście i tak w porównaniu do przeciętnej kapeli metalowej to Nevermore gra muzykę bardzo ambitną, ale metal ogólnie jakoś cholernie ambitny nie jest, więc wiesz..... :wink:
Awatar użytkownika
syzygy
-#Nomad
-#Nomad

ale metal ogólnie jakoś cholernie ambitny nie jest, więc wiesz.....
wiem wiem i wstydzę się :oops: :P
No nie wiem, liczę, że docenie ją z czasem. :>

Edit:
Artur pisze:Napisz potem w topicu o NM jak Ci się widzi ten album i debiut
no dobra, ale nie będzie tego dużo, bo debiutu słuchalem po raz pierwszy a DNB chyba dopiero 2... :P
Pierwsza płyta Nevermore, tak jak wszyscy powtarzacie, w porównaniu do późniejszych wydawnictw jest nieco łatwiejsza w odbiorze...ale też zupełnie nie wygląda jak debiut :P bo te zwykle są dość chaotyczne, zespoły dopiero kształtują na nich swój styl.Tutaj nie jest to tylko jakiś zalążęk tego co newermore nagrywa później, ale od razu dość dojrzała płyta, stylowo już bardzo podobna do innych albumów. No ale Dane wcześniej nagrywał z sanctuary, więc może też to miało jakiś wpływ :P Nie wiem, czy ktoś jeszcze z Sanctuary gra w NM ale chyba tak?

Dreaming Neon Black.. hmm.. no nie wiele umiem powiedzieć. Wydaje się być świetna, ale ja tak zawsze miałem z nowo poznanymi płytami NM że na początku wydaje mi się, że jest super, a potem jakoś o nich zapominam... :? PanIron wspomniał, że na tej płycie jest niezły klimat- nie wypada się nie zgodzić, bardzo podoba mi się intro, świetnie wprowadza w klimacik albumu.

No to tyle, sory, że znowu tak krótko, ale nie umiem nic więcej na razie powiedzieć o tych albumach, ulubione kawałki się wyłonią później :P
Awatar użytkownika
paniron
-#Moonchild
-#Moonchild

syzygy pisze:zy ktoś jeszcze z Sanctuary gra w NM ale chyba tak?
Jim Sheppard sie jeszcze ostał
syzygy pisze:ja tak zawsze miałem z nowo poznanymi płytami NM że na początku wydaje mi się, że jest super, a potem jakoś o nich zapominam.
Idź do kąta :evil:
Awatar użytkownika
paniron
-#Moonchild
-#Moonchild

W nowym Metal Hammer'ze jest wywiad z Warrel'em, który twierdzi iż na DVD bedą fragmenty z polskiej Metalmanii.

Solowa płyta Warrel'a jest już prawie gotowa, ale nie wiadomo kiedy zostanie wydana; choć napewno wyjdzie przed kolejnym krążkiem NM
Deleted User 804

Post autor: Deleted User 804 »

który twierdzi iż na DVD bedą fragmenty z polskiej Metalmanii
Super może i ja się załapie w jakimś ujęciu :D Wtedy pierwszy raz usłyszałem Nevermore i robili na tyle dobre wrażenie że zacząłem ich słuchać :D
Bloody Sabbath
-#Invader
-#Invader

Post autor: Bloody Sabbath »

Wyszly juz reedycje albumow?
Artur
-#Nomad
-#Nomad

Bloody Sabbath pisze:Wyszly juz reedycje albumow?
Tak wyszły, widziałem je dzisiaj zarówno w Saturnie jak i MM w Krakowie. Zresztą były do kupienia już wcześniej.
Szkoda, że zmienili szatę graficzną, z deka niepotrzebne to było chyba.
Ale jak ktoś chce kupić to ok, ja ich nie kupię, bo już udało mi się na szczęście dorwać wszystko, a kolekcjonerem nie jestem. Ale gdybym miał do wyboru kupić albo pierwsze wydania albo reedycje, to chyba stanęłoby na pierwszych wydaniach, bo jednak niektóre zmiany są niepotrzebne. Mam tylko nadzieję, że nic nie kombinowali z brzmieniem.

A teraz najświeższa informacja:
www.gondolin.pl pisze:Nevermore zarejestrował koncert z 11 października z Bochum (Niemcy), z myślą o wydaniu DVD.

Oto setlista w/w. występu:

1. Final Product
2. My Acid Words
3. What Tomorrow Knows/Garden of Grey
4. Next In Line
5. Enemies of Reality
6. I, Voyager
7. The River Dragon Has Come
8. I Am The Dog
9. Dreaming Neon Black
10. Noumenon
11. Inside Four Walls
12. Politics of Ecstasy
13. Dead Heart In A Dead World
14. Matricide
15. The Learning
16. Sentient 6
17. Narcosynthesis
18. The Heart Collector
19. Born
20. This Godless Endeavor

Ponadto 25 sierpnia został zarejestrowany koncert w Seattle. Oprócz koncertów, na wydawnictwie znajdą się: film dokumentalny, fragmenty występów z całej kariery, teledyski oraz inne dodatki.
Zajebiście :D No i przede wszystkim - co za SETLISTA :shock: :rocx Miód :D Aż 20 utworów, do tego po prostu same hity :rocx 5 kawałków z genialnego "This Godless Endeavor", 5 ze wspaniałego "Dead Heart In A Dead World" (jest i "The Heart Collector" i "The River Dragon Has Come" :rocx ) i super.
Szkoda, że nie dali czegoś jeszcze z "The Politics Of Ecstasy", przecież to również zajebisty album. Ale super, że dali "The Learning", osobiście z tego albumu brakuje mi "The Seven Tongues Of God", który tak świetnie wypadł w Katowicach, a także "42147" i "This Sacrament". Mogliby w sumie wywalić tytułowy z "TPOE", bo to jak dla mnie utwr nieszczególnie koncertowy. No ale nic.
Jeśli idzie o "Dreaming Neon Black" to jednak 2 utwory to chyba troszkę mało, ja bym dodał "Beyond Within" i "Deconstruction".
Tytułowy i "I, Voyager" to bardzo dobrze reprezentanci tego albumu, ciekaw jestem jak na koncercie prezentuje się "Noumenon". Mogli jeszcze znaleźć miejsce dla "Seed Awakening" :wink:
Ładnie, że znalazło się miejsce dla czegoś z debiutu (szkoda tylko, że nie "C.B.F." :wink: ) i "In Memory" ("Matricide" - najlepszy wybór z możliwych :) )
To tyle z narzekań :lol: Których zresztą wcale nie chcę, to tylko takie marzenia, tudzież życzenia, no ale wiadomo, że nie da rady dogodzić każdemu, a poza tym nie da rady jednak zagrać 25 utworów chyba :lol:
I tak jest bardzo dobrze :D

To chyba wystarczający powód, by wreszcie sobie kupić odtwarzacz DVD :lol:
Awatar użytkownika
paniron
-#Moonchild
-#Moonchild

Artur pisze:Ale gdybym miał do wyboru kupić albo pierwsze wydania albo reedycje, to chyba stanęłoby na pierwszych wydaniach, bo jednak niektóre zmiany są niepotrzebne
Jak dla mnie zmiany w szacie graficzej zasługują na duży plus. Co prawda nie są one tak duże w przypadku debiutu i In Memory, ale okładka Politics jest dużo lepsza, szczególnie tył jest bardziej czytelny.
Jężeli chodzi o zawartośc reedycji to ściągnąłem sobie In Memory i stwierdzam, że te dodadkowe utwory nie są jakieś rewelacyjne. Chociaż z drugiej strony to tylko dema, wiec w sumie jako ciekawostka nie jest to złe.

Co do setu to zdecydowanie za mało schizowych kawałków, szczególnie z Dreaming...
Ale ogólnie nie ma co narzekać, jest przecież aż 20 utworów

No M@ti mogliśmy jednak jechać :wink:

Ps. Arturro po ile chodzą płyty NM w Krakowie ?
Artur
-#Nomad
-#Nomad

paniron pisze:No M@ti mogliśmy jednak jechać
Co, do Katowic czy Bochum ?? :wink:
Zresztą, jeden kit - warto było być i tu i tu :)
paniron pisze:Ps. Arturro po ile chodzą płyty NM w Krakowie ?
42-45zł pierwsze wydania.
paniron pisze:ale okładka Politics jest dużo lepsza, szczególnie tył jest bardziej czytelny.
Tył jest fajny, to fakt, ale wolę jednak gdy zostawia się pierwotną szatę graficzną :wink: Nawet jak ta zmienion jest ładniejsza :lol: :wink:
Awatar użytkownika
paniron
-#Moonchild
-#Moonchild

Artur pisze:Tył jest fajny, to fakt, ale wolę jednak gdy zostawia się pierwotną szatę graficzną Nawet jak ta zmienion jest ładniejsza
Mówisz tak z zazdrości że ja sobie reedycje sprawie, a Tobie szkoda kasy bo masz pierwsze wydania.
A z Młodym to mieliśmy jechać do Niemiec na ten koncert co DVD rejestrowali :wink:
Kurcze myslałem, że Jakoś poniżej 40 te płyty gdzieś są, a teraz to sie zastanawiam, czy nie kupić Enemies.. na LP za 44 hy hy
Artur
-#Nomad
-#Nomad

paniron pisze:Mówisz tak z zazdrości że ja sobie reedycje sprawie, a Tobie szkoda kasy bo masz pierwsze wydania.
Nieprawda, bądź spokojny 8) Nawet jak będę miał nadmiar kasy kiedyś (a tak będzie jak będę zarabiał miliony 8) ) to ich nie kupię 8) :lol:
paniron pisze:Kurcze myslałem, że Jakoś poniżej 40 te płyty gdzieś są, a teraz to sie zastanawiam, czy nie kupić Enemies.. na LP za 44 hy hy
No bo były do niedawna. Choć może jeszcze gdzieś są, zobaczę jak na Śląsku jak będę w domu :wink:
paniron pisze:A z Młodym to mieliśmy jechać do Niemiec na ten koncert co DVD rejestrowali
No no, jakie plany :wink: Mi to nawet nigdy przez myśl nie przeszło :lol: :oops:
Awatar użytkownika
paniron
-#Moonchild
-#Moonchild

Artur pisze:No no, jakie plany Mi to nawet nigdy przez myśl nie przeszło
Ja byłem zdecydowany, ale Młody pisał, że ma kare... no i dupa :lol:
W opolskim MM zawsze sprawdzam ceny Ironów i NM no i od jakiegoś czasu są one niezmienne, czyli powyżej 50 zł :? I dalej słucham piratów
Artur
-#Nomad
-#Nomad

paniron pisze:I dalej słucham piratów
No 2 oryginały już masz 8)
paniron pisze:Ja byłem zdecydowany, ale Młody pisał, że ma kare... no i dupa
Co za konspiracja na gg, nawet w tym temacie ani śłowa o tym nie było :lol: O Wy.... zobaczymy :closed
:lol: :wink:
Awatar użytkownika
paniron
-#Moonchild
-#Moonchild

Artur pisze:Co za konspiracja na gg, nawet w tym temacie ani śłowa o tym nie było O Wy.... zobaczymy
Ja to tylko palcem po mapie planowałem jechać...

Ile razy mam Ci pisać, że mam 3 oryginały :evil:
I coś czuje, że prędko tego nie nadrobie bo płyty Judasów potaniały...
ODPOWIEDZ