Gdyby Bruce nie wrócił do Maiden.....

Tu dyskutujemy tylko o Iron Maiden

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
rasternet
-#Prisoner
-#Prisoner

Re: Gdyby Bruce nie wrócił do Maiden.....

Post autor: rasternet »

no dobra rzeby nie bylo ze przez sentyment do Ozzego wiec lubie Ozzego ale DIO jest 1000000 razy lepszy od Ozzego :)
_R@sterNeT_
Żabka
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: Żabka »

rasternet pisze:rzeby
jejku............ :P
Filik10
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Filik10 »

rasternet pisze:no dobra rzeby nie bylo ze przez sentyment do Ozzego wiec lubie Ozzego ale DIO jest 1000000 razy lepszy od Ozzego :)
No, jest nas wielu :D
Maciuś
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: Maciuś »

rasternet pisze:rzeby
:lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol:
spioch
-#Invader
-#Invader

Post autor: spioch »

Filik10 pisze:
rasternet pisze:no dobra rzeby nie bylo ze przez sentyment do Ozzego wiec lubie Ozzego ale DIO jest 1000000 razy lepszy od Ozzego :)
plus jeden, z tym ze ja nie lubie wokalu ozzego .
Filik10
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

spioch pisze:
Filik10 pisze:
plus jeden, z tym ze ja nie lubie wokalu ozzego .
No ja też :P . Tego się słuchać nie da :P
Awatar użytkownika
jArO
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: jArO »

Gdyby Bruce nie wrócił do Maiden to napewno teraz w ogóle zeszliby na zupełnie inną ścieżkę jeżeli chodzi o styl gry a po drugie kto wie czy by się wtedy nie rozpadli. A o takim ponownym wzbiciu się na wyżyny rynku heavy metalowego jak było w przypadku pojawienia się BNW nie byłoby nawet żadnej mowy :twisted:
Takie są fakty :rocx
Maiden dużu zyskało poprzez powrót Bruce'a i Adriana :evil: :evil: :evil:

:rocx Up the Irons :!:
Filik10
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

jArO pisze:Gdyby Bruce nie wrócił do Maiden to napewno teraz w ogóle zeszliby na zupełnie inną ścieżkę jeżeli chodzi o styl gry
Czemu tak wnioskujesz?
jArO pisze:Maiden dużu zyskało poprzez powrót Bruce'a i Adriana :evil: :evil: :evil:
Te emotki tu niezbyt pasują :P . Chyba, że źle zrozumiałem ton twojej wypowiedzi.
Maciuś
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: Maciuś »

Filik10 pisze:jArO napisał:
Gdyby Bruce nie wrócił do Maiden to napewno teraz w ogóle zeszliby na zupełnie inną ścieżkę jeżeli chodzi o styl gry

Czemu tak wnioskujesz?
Wiele utworów Iron Maiden były tak napisane, że praktycznie tylko Bruce mógł je zaśpiewać. Bo który inny wokalista wyciągał by taki piękny krzyk jak np. w TNOTB, kto śpiewał by tak dobrze HBTN?

Maiden dużu zyskało poprzez powrót Bruce'a i Adriana Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad

Te emotki tu niezbyt pasują Razz . Chyba, że źle zrozumiałem ton twojej wypowiedzi.
Też ich nie rozumiem :)
Filik10
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Maciuś pisze:
Gdyby Bruce nie wrócił do Maiden to napewno teraz w ogóle zeszliby na zupełnie inną ścieżkę jeżeli chodzi o styl gry

Czemu tak wnioskujesz?
Wiele utworów Iron Maiden były tak napisane, że praktycznie tylko Bruce mógł je zaśpiewać. Bo który inny wokalista wyciągał by taki piękny krzyk jak np. w TNOTB, kto śpiewał by tak dobrze HBTN?
Prawda, ale "zupełnie inna ścieżka gry" to dla mnie coś więcej niż inne wykorzystanie wokalisty itp. Bardziej jakieś eksperymenty, zmiana stylu (ale nie ogromna) itp.
Deleted User 2259

Post autor: Deleted User 2259 »

Maciuś pisze:Bo który inny wokalista wyciągał by taki piękny krzyk jak np. w TNOTB, kto śpiewał by tak dobrze HBTN?
albo Aces High,czy Where Eagles Dare :)
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: Budziol »

Kazdy powinien sie zastanowic wlasnie nad takim rozwiazaniem zanim zacznie narzekac ze Bruce na nowym albumie to to, czy siamto

Narzekac latwo a ja naprawde nie wiem do czego sie przyczepic na nowym albumie jesli chodzi o wokal?
A ze sie postarzal? No przykro mlodszego Brucea o 20 lat nie ma i juz nie bedzie, ale jego wokal wedlug mnie i tak sie genialnie"starzeje", duzo lepiej np niz chocby Di Anno ktory pewnie przez uzywki zmienil sie zupelnie
Awatar użytkownika
Abstract
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Abstract »

Ostatnio słyszałem jakiś kawałek D Anno i powiem szczerze, gdybym wcześniej wiele razy niemsłuchał jego płyt z Maidento nie wpadłbym na to ,że to ten sam głos :cry:
adam IM
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: adam IM »

Budziol pisze: A ze sie postarzal? No przykro mlodszego Brucea o 20 lat nie ma i juz nie bedzie, ale jego wokal wedlug mnie i tak sie genialnie"starzeje"
rany co wyscie się tak przyczepili do tej jego metryki :?: :shock: przecież to młody chłop. no ja wiem jak się ma 20lat to gośc po czterdziestce jest starym zgredem ale jak sami dojdziecie do pewnego wieku to zobaczycie że te cztery z przodu to wcale nie jakiś koszmar. rozumiem gdyby Bruce przez dziesieć lat nic nie spiewał wtedy OK głos mógłby mo paść (widzieliści Demisa Russosa w Sopocie - koszmar) ale on cały czas śpiewa więc siłą rzeczy głos ćwiczy. przeciez Bruce nie ryczy do mikrofonu zmieniając swoją naturalną barwę głosu na jakis harkot tylko spiewa w naturalny sposób wieć niby czemu miałby w jakiś sposób zniszczyc struny głosowe :?: a co ze śpiewakami operowymi mającymi po 60 i więcej lat, którzy nadal spiewają i to jak. to ze na koncertach Bruce czasami zawodzi i nie dociąga górek to tylko oznaka tego że w studio jest kupę czasu na poprawki parti wokalu. jakoś w '84 też kaleczył rózne kawałki i nie dociągał górnych rejestrów nawet w przez was wymienianych kawałkach np. RttH na żywca miałem wrażenie że się zaraz udusi ale to był koncert a nie wypicowany studyjny wokal.
Joker
-#Invader
-#Invader

Post autor: Joker »

W poście adamaIM jest dużo racji. Dawniej Dickinson pomimo większych możliwości(młodszy głos i większe szanse na wyciąganie górek) śpiewał przecież strasznie niechlujnie. Nie słuchaliście Live After Death czy bootlegów z lat 80? Przecież momentami Dickinson odwalał takie fuszery, że szok. Mam kilka nagrań z tamtych lat. Na Somewhere On Tour często słychać jak koleś się dławi śpiewając swoje partie. Jak brakuje mu tchu. Ogólnie rzecz biorąc Dickinson na tej trasie nie był u szczytu formy. A Maiden England widzieli? Przecież tam też koleś momentami wypruwa z siebie flaki, żeby zaśpiewać to co w studio przyszło mu łatwo.
Nie słyszycie jak przez lata zespół kantuje we wstępie The Number Of The Beast? Przecież ten wrzask jest o wiele za krótki więc trzeba było odrobinkę poskracać dziury pomiędzy tatatam tam.......tatatam tam..... Prawda? Idealnej albumowej formy Dickinson nie miał NIGDY. Zawsze na koncertach coś wychodziło mu lepiej a coś gorzej. Nigdy nie zaśpiewał super od A do Z. Druga sprawa, że nadal pozostaje najlepszym wokalistą jakiego miał zespół. Bo Paul DiAnno to zupełnie inny rodzaj głosu a Blaze Bayley to kiepski amator.
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: Budziol »

Tez sie zgadzam z moimi przedmowcami ze bez sensu czepiac sie Bruca chyba czasem juz tylko dla zasady...
Awatar użytkownika
Levy
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: Levy »

A ja uważam, że Bruce idealnie śpiewał (od A do Z) na trasie promującej The Number Of The Beast. Szczególnie Live In Dortmund z Early Days...
Awatar użytkownika
syzygy
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: syzygy »

Levy pisze:A ja uważam, że Bruce idealnie śpiewał (od A do Z) na trasie promującej The Number Of The Beast.
Tak jest, koncertówka Best Over Hammersmith to udowadnia. Na Live After Death często olewa, nie przykłada się....
Filik10
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Levy pisze:A ja uważam, że Bruce idealnie śpiewał (od A do Z) na trasie promującej The Number Of The Beast. Szczególnie Live In Dortmund z Early Days...
Tylko w Dortmundzie promowali Piece Of Mind :laugh
obserwator
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: obserwator »

syzygy pisze:Na Live After Death często olewa, nie przykłada się....
ja myślę, że nie tyle co olewa, tylko po prostu "brakowału" mu niekiedy głosu, ale nie robił tego celowo
olewał to on niektóre koncerty na "a real live one"
mtszły
ODPOWIEDZ