Koncert w Ostrawie - RELACJE!

Tu dyskutujemy tylko o Iron Maiden

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
KamilO
-#Prowler
-#Prowler

Re: Koncert w Ostrawie - RELACJE!

Post autor: KamilO »

Vol 7 czy ty czasem nie krzyczales na crasherach do swojej dziewczyny?
Awatar użytkownika
Mr.Hankey
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Mr.Hankey »

Koncert git. Bardzo pozytywnie mnie chłopaki zaskoczyli. Nie spodziewałem się, że są jeszcze w stanie czerpać taką radość z grania. Trochę poniżej oczekiwań Bruce, który np. Hallowed Be Thy Name zwyczajnie wykrzyczał, jednak i tak było znacznie lepiej niż w Dortmundzie. Plus jednak za ogólne zaangażowanie.
Set na papierze wyglądał średnio, jednak w praniu sprawdził się doskonale. Warto zwrócić uwagę, że na najbardziej ogranych numerach jak Wratchild, Run To The Hills, Fear Of The Dark, Czesi bawili się najlepiej.
Supporty bardzo słabo. Dla mnie mogłoby ich w ogóle nie być. Jednak oddać trzeba Lauren, że pupę ma bezbłędną.
Vol 7
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: Vol 7 »

KamilO pisze:Vol 7 czy ty czasem nie krzyczales na crasherach do swojej dziewczyny?
tak próbowałem się do niej dopchać i do mojego kolegi... a co? :P

(i to nie moja dziewczyna - to była ściema dla czechów, żeby mnie przepuścili :P moja w domu została :( )
Ostatnio zmieniony czw cze 07, 2007 6:55 pm przez Vol 7, łącznie zmieniany 1 raz.
Siwy
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Siwy »

Mr.Hankey pisze:Jednak oddać trzeba Lauren, że pupę ma bezbłędną.
ciekawe czy ona pod koniec koncertu uklonila sie swojemu perkusiscie czy tak specjalnie zrobila, zeby sie wypiac do publiki i pokazac swoje piekne tyly
salvis
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: salvis »

GENIALNIE BYLO (a raczej byloby, gdyby nie czeski), bylem w grupie z brytyjska flaga, ale zgubilem ich w tlumie, ale nie wiem skad oni tam wzieli tych argentynczykow :B ...
wnosze o zalozenie tematu gdzie bedziemy wrzucac fotki i filmy i audio, sam nic nie wrzuce, bo staromodny jestem ;-)
"Każdego dnia rodzi się jakiś głupiec i wy się nie spóźniliście"
Vol 7
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: Vol 7 »

właściwie to ja podczas jej występu to sobie stałem na palcach, żeby Steve'a widzieć, który stał za kulisami...
Awatar użytkownika
7th_son
-#Prodigal son
-#Prodigal son

Post autor: 7th_son »

aaaaaaaaa!!!!! Masakra - bylem dosc daleko od sceny ale oplacalo sie to przylpacic kosztem sesyjki z 4/6 zespolu :). Juz przed koncertem bylo on najlepszy w moim zyciu.

Mimo trudnych warunkow zarejestrowalem cale 2GB koncertu - Kolory, Trooper, Children, i FTGOG+Number w wysokiej rodzielczosci, do tego sporo fajnych ujec. Trzeba jej jeszczew troche obrobic ale mam nadziejej ze przynajmniej filmiki wystawie jakos w przeciagu najblizszych kilku dni.

pozdro dla ekipy z Lodzi - Budziola, Doroty, Mirdarocha (vel Mardariasza ;)), Magdy oraz szalonego Mlodego :)
Do nastepnego razu!

UP THE IRONS !!!

p.s.: szkoda tylko ze nie ma u nas rezanego piwka... ;)
He has the power to heal, He has the gift of the second sight, He is the chosen one...
BOBAS24
-#Prowler
-#Prowler

Post autor: BOBAS24 »

Mnie się podobało PEŁNY ODJAZD :solo JESZCZE RAZ chce ich zobaczyć dlaczego nie chcą zrobić koncertu w POLSCE :mrgreen:
PS. jaki fart dojechałem 20min. przed otwarciem bram i dostałem się pod samą scenę !!!!!!!!

UP THE IRONS !!!!!!!!
Freeze
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: Freeze »

Madril pisze:Te rzucał koleś przed koncertem, Dave rzucał niebieskie, przynajmniej na koniec. :)
Musiał mieć i takie, bo wylądowała przede mną właśnie pod koniec ;p A naprawdę nie wydaje mi się, żeby przeleżała tam cały koncert ;d
Ostatnio zmieniony czw cze 07, 2007 7:28 pm przez Freeze, łącznie zmieniany 1 raz.
Dani Filth
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: Dani Filth »

Podobało mi się jak Bruce gestem ręki pokazał technikowi, że będzie kill him :twisted: Koncert świetny a formy Bruce'a nie wypada komentować: REWELACJA! Szkoda, tylko, że niektóre sola rozmywały się w natłoku dźwięków, ale i tak były znakomite. Kto wygra mecz? MAIDEN :solo
Nemesis...as one we stand!!
Mirdaroh
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Mirdaroh »

Dzięki tym niby identyfikatorom od Strefy biletów to zrobiliśmy furorę na mieście i pod stadionem. Na mieście przy Holetu Imprerial jeden austryjak zrobił jemu zdjęcie, a drugi prawie od nas jednego nie kupił :). Młody dzięki niemu np. bez kolejki kopił browce na stadionie. Ludzie pod stadionem mysleli że jesteśmy z ekipy albo idziemy na backstage i chcieli iść z nami :>
Szymon
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: Szymon »

Vol 7 pisze:(i to nie moja dziewczyna - to była ściema dla czechów, żeby mnie przepuścili
tak jak mysmy przepychali sie do wyimaginowaego kolegi stefana:)
Dzięki tym niby identyfikatorom od Strefy biletów to zrobiliśmy furorę na mieście i pod stadionem. Na mieście przy Holetu Imprerial jeden austryjak zrobił jemu zdjęcie, a drugi prawie od nas jednego nie kupił . Młody dzięki niemu np. bez kolejki kopił browce na stadionie. Ludzie pod stadionem mysleli że jesteśmy z ekipy albo idziemy na backstage i chcieli iść z nami :>

P.S. Pije wlasnie schlodzone lokalne ostrawskie piwo Ostravar + strasyna skarpeta :/ Mam jeszcze jednego, moge odsprzedac :)
Awatar użytkownika
dostoevsky
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: dostoevsky »

Po pierwsze, gratulacja dla Shortcuta za organizację. Zmiana godziny wyszła na dobre, mogliśmy zrobić sobie zakupy, zjeść porządny obiad w restauracji i napić się miejscowego piwa :)

Z parkingu znajdującego się przy miejscowym ZOO przeszliśmy na stadion. Parę minut po 17. bramy stadionu były wciąż zamknięte, dlatego pojawiły się gwizdy ze strony wkurzonych fanów. Jednakże po paru minutach stania na deszczu można było wejść, kupić koszulkę (wybrałem Pilgrima ;) ) i biec w kierunku płyty ;)

Najbardziej wkurzające było to cholerne oczekiwanie i smród spoconych ciał miejscowych :evil: To było nie do zniesienia. Ok. 2 godzin czekania na pierwszy występ. Jestem zawiedziony supportami - zarówno w przypadku Gate Crasher jak i Lauren można mówić o autoplagiacie. GC był bardzo nudny, jednak trzeba ich pochwalić za profesjonalizm - bezbłędne wykonanie materiału. Jeżeli chodzi córkę Harrisa, to oprócz wtórności nie podobał mi się również jej głos - dziecięcy i piskliwy. Na + w przypadku Lauren: ruchy sceniczne i aparycja. ;)

Na duży plus obecność telebimów. Jak się później okazało - nie były one w ogóle potrzebne. Przez większość koncertu byłem przy barierce od strony Janicka i Steve. Ale po kolei...

Godzina 20:30. Czas na soundcheck. Nerwowe oczekiwanie....

Nareszcie! Leci "Doctor Doctor" i zaczynamy wspólne śpiewanie. Później trasowe intro, za garami pojawia się Nicko i zaczynamy szaleństwo! :rocx

Different World - na plus, świetne wykonanie kolejnego, dobrego otwieracza Iron Maiden. Adrian jak zwykle zmiótł solówką.
These Colours Don't Run - bardzo dobre wykonanie, jak już wspólnie doszliśmy do wniosku - znakomity utwór koncertowy
Brighter Than A Thousand Suns - mocarne! Należy pochwalić Bruce'a za wokal (który przez cały koncert stał na wysokim poziomie) oraz Adriana i Janicka za wspaniałe solówki.
Wrathchild i The Trooper - klasyki, co tu dużo mówić, standardowe, dobre wykonanie, przy których było olbrzymie szaleństwo!
Children Of The Damned - cudowne.... linia wokalna w tym utworze została świetnie ułożona i czułem się fantastycznie śpiewając ten kawałek z resztą fanów
Reincarnation Of Benjamin Breeg - świetne wykonanie, okazuje się, że jest to utwór wprost stworzony do występów na żywo!
For The Greater Good Of God - miazga, obok COTD najmocniejszy punkt wieczoru!
FOTD, RTTH, IM - tak jak w przypadku Wrathchild i The Trooper
2MTM - moim zdaniem w Rock In Rio był to najlepiej wykonany kawałek, więc nie mogłem się doczekać. No i moim zdaniem ten utwór w obecnym wykonaniu brzmi bardzo ciężko, szczególnie jak w końcówce Nicko doładował silnie ze stopą ;) Super.
TETMD - tak jak Siwy, po raz pierwszy usłyszałem ten kawałek na żywo i zabrzmiało to fantastycznie. Świetny numer i już wiem, że nie mogę doczekać się trasy Golden Years :rocx
HBTN - świetne zakończenie koncertu, zgodzę się z Herkim, że solówka Janka była miodna

Występ Maiden po prostu magiczny... Mój 3 koncert Iron Maiden i zajmuje ex equo pierwsze miejsce obok Wrocławskiego, na trzecim Chorzów....

+ za Eddiego! Na żywo czołg robi piorunujące wrażenie!
+ Kupiłem sobie koszulkę Pilgrima ;)
+ Sympatyczny autokar Szortkata, szybki dojazd i powrót
+ Atmosfera
+ Pogoda, deszcz nie był uciążliwy
+ Iron Maiden za formę
+ Cały show, oświetlenie, scenografia
+ Mówię to z pełną odpowiedzialnością - setlista :!:
+ Dla tych, co przeczytali moją relację

- Supporty
- Brakowało gadek Bruce'a
- Mimo iż z zakupu koszulki jestem zadowolony, to cena była trochę na wyrost. 900 koron to zawyżony koszt, moim zdaniem 800 koron byłoby ok i zostałaby kasa na pokoncertowy napój/piwo, a tak musiałem o prawie suchym pysku (dzięki Siwy za łyczka ;) ) wracać do autokaru :roll:
- Nie spotkałem w końcu Herkiego, Wickera i reszty ekipy Sanktuarium :sad:
Ostatnio zmieniony czw cze 07, 2007 9:21 pm przez dostoevsky, łącznie zmieniany 2 razy.
Czyrkiewicz
-#Charlotte
-#Charlotte

ITP - Children of the damned

Post autor: Czyrkiewicz »

Czyrkiewicz
-#Charlotte
-#Charlotte

ITP - Ostrava

Podziękowania dla wszystkich polskich fanów Iron Maiden, którzy tak licznie stawili się wczoraj w Ostravie

Serdeczne podziekowania za wspaniałą atmosferę i zabawę dla uczestników z katowickiego i wrocławskiego autokaru

Pod tym adresem znajdziecie utwór Children Of the Damned zarejestrowany przez Iron Tapes Production:

http://youtube.com/watch?v=KNXXuSdKGTg

ITP are: Złoty, Hellrider, Ironkos
Czyrkiewicz
-#Charlotte
-#Charlotte

Awatar użytkownika
Abstract
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Abstract »

Słuchajcie, piszcie o wszystkich rzeczach które uploadujecie! Ja również kupiłem koszulkę The Pilgrim. Wybór nawet był tylko ,że ceny....
Awatar użytkownika
Dziku
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Dziku »

wow...nawet teraz przechodza mnie ciary jak slucham tego...Bruce powala
Awatar użytkownika
widman
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: widman »

eee. wszystko fajne, ale kurde po grzyba Bruce ubiera sie jak wiesniak???? w ogole stroje coraz gorsze...

oczywiscie nie bylem na gigu, ale ogladalem ten filmik no i spoko, ale inne ciuszki !! i bylby git
Da5id
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: Da5id »

Koncert bardzo dobry. :) Rozczarowała publiczość, dość agresywna momentami, i bardzo cicha w czasie koncertu (chociaż na dworcu to już potrafili drzeć ryje). Troszkę rozczarowała nieco arogancka postawa zespołu na lotnisku, tym bardziej, że byliśmy jedynymi fanami, którzy na nich czekali. Cóż, przynajmniej zrekompensowali się wieczorem naprawdę świetnym gigiem. :)

Pozdrowienia i podziękowania kieruje przede wszystkim do Andrzeja dzięki któremu spotkałem zespół, do Arashi i Natalii za to, że są super ekstra, do Roberta za to, że zrobił dla nas zakupy na stadionie bez kolejki :B do Nomada, obok którego miałem przyjemność stać w czasie koncertu :) i do całej ekipy z którą w Cieszynie czekaliśmy na pociąg. :)

I jeszcze lanserska fotka. Arashi, ja i Steve. :)

Obrazek
ODPOWIEDZ