Helloween
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Helloween
kazdy ma swoje zdanie ja bede bronil Hammerfall zawsze ;P hehe...tak jak i Derisa...a swoja droga... a wykonanie sonaty mi sie nie podoba...
:NOWY PROJEKT BYŁYCH MUZYKÓW HELLOWEEN
Byli członkowie Helloween planują połączenie sił i stworzenie nowego projektu. Roland Grapow, Kai Hansen i Michael Kiske mają zamiar nagrać w nieokreślonej przyszłość wspólny album. Nic nie wiadomo jeszcze o nazwie ów projektu. W wywiadzie dla hiszpańskiego Laestadea.com Roland żartował, że rozważa nazwanie tego projektu...Helloween Więcej informacji wkrótce.
Watpie w to bardzo bo niestety akurat ci 3 panowie sie zbytnio nie lubia...heh...a kiszka juz daaawno powiedzial ze metal to szajs...i gdy w 2005 roku zaspiewal na singlu Edguya cos tu nie gralo...czyzby Tobi zadzialal jakos ;> hehe... w kazdym razie co z tego i czy bedzie zobaczymy
:NOWY PROJEKT BYŁYCH MUZYKÓW HELLOWEEN
Byli członkowie Helloween planują połączenie sił i stworzenie nowego projektu. Roland Grapow, Kai Hansen i Michael Kiske mają zamiar nagrać w nieokreślonej przyszłość wspólny album. Nic nie wiadomo jeszcze o nazwie ów projektu. W wywiadzie dla hiszpańskiego Laestadea.com Roland żartował, że rozważa nazwanie tego projektu...Helloween Więcej informacji wkrótce.
Watpie w to bardzo bo niestety akurat ci 3 panowie sie zbytnio nie lubia...heh...a kiszka juz daaawno powiedzial ze metal to szajs...i gdy w 2005 roku zaspiewal na singlu Edguya cos tu nie gralo...czyzby Tobi zadzialal jakos ;> hehe... w kazdym razie co z tego i czy bedzie zobaczymy
Jednostajność, monotonia czajnika z wrzącą wodą? To mnie też.Żelazny pisze:Nie no technicznie Cans jest niezły,ale w jgo barwie jest to coś co denerwuje wielu ludzi,m.in. mnie
Nie słyszałem wersji ze Sonatą Arcticą, możliwe że jest skaszaniona. Ale jaka jest ta? http://rapidshare.com/files/15070851/iwantout.wmv.html [10MB]
Stoneman - Grapowski mówi, że dogadali się z Kiskem i to już nie CZY, a KIEDY :>.
hm troche to nie zrozumiale dla mnie...ale jesli sie cos wykluje poslucham...zygfryd pisze: Stoneman - Grapowski mówi, że dogadali się z Kiskem i to już nie CZY, a KIEDY :>.
a kiedy sie dogadali to ja nie wiem...bo kiske jak narazie sam nic o tym czyms nie mowi... jeszcze niech skoluja marcusa z helloween i uliego i mamy nowe/ stare Helloween troche pomixowane
Dickinson też kiedyś powiedział, ze z metalem nie chce mieć nic wspólnego... Halford podobnie...Stoneman pisze:a kiszka juz daaawno powiedzial ze metal to szajs..
www.MetalSide.pl
no coz ....Kiszka zmienna jest jak widac...
-
Deleted User 357
Zmienna i wie że jak będzie nagrywała takie płyty jak ostatnio to długo na rynku nie pociągnie 
wogole nie pociagnie niczego...
No to znamy okładkę z nowej płyty Gambling with the devil

Wyjątkowo fajny kpiący pomysł i znowu dupiate wykonanie z pseudo3D.
Ponoć edycja limitowana będzie zawierać puzzle.

Wyjątkowo fajny kpiący pomysł i znowu dupiate wykonanie z pseudo3D.
Ponoć edycja limitowana będzie zawierać puzzle.
zygfryd pisze:Ponoć edycja limitowana będzie zawierać puzzle.
Jazz is not dead, it just smells funny.
Na plycie bedzie 16 kawalkow. w jednym w duecie z derisem bedzie spiewal Biff z Saxona
A tam Walls of Jericho najlepsze zdecydowanie, jeszcze żeby lepiej brzmiała ta płyta...
- Ironkostek
- -#Trooper

bo jakbys stwierdzil, ze Keepery sa najlepsze to by bylo nie w twoim stylu, co nie??
Tak samo jak Masters Of Puppets spowodowal ten wyimaginowany upadek metalu do piekielnych czelusci jako to opowiastke kolega byl laskaw nam zaserwowac w legendarnym juz temacie 'Rok 1986'
A zostawiajac na boku ironie to Walls owszem jest dobry, ale zarowno wspomniane stare Keepery, Better Than Raw czy The Dark Ride stawiam wyzej.
Tak samo jak Masters Of Puppets spowodowal ten wyimaginowany upadek metalu do piekielnych czelusci jako to opowiastke kolega byl laskaw nam zaserwowac w legendarnym juz temacie 'Rok 1986'
A zostawiajac na boku ironie to Walls owszem jest dobry, ale zarowno wspomniane stare Keepery, Better Than Raw czy The Dark Ride stawiam wyzej.
Ja zecydowanie u Helloween najwyżej stawiam oba Keepery, Time of The Oath. Wall of Jericho nie lubię właśnie ze względu na podłą jakość dźwięku
Walls jest świetne ! a Keeper 1 cenię prawie tak samo, żadne tak Keepery, dwójka jest dużo słabsza od jedynkiIronkostek pisze:bo jakbys stwierdzil, ze Keepery sa najlepsze to by bylo nie w twoim stylu, co nie??
Tak samo jak Masters Of Puppets spowodowal ten wyimaginowany upadek metalu do piekielnych czelusci jako to opowiastke kolega byl laskaw nam zaserwowac w legendarnym juz temacie 'Rok 1986'![]()
Jeśli chodzi o porównanie Keeperów, to 2 stawiam wyżej od 1. Jest równiejsza. Więcej czadowych utworów jak Eagle Fly Free, Save us, I Want Out czy March of Time nie mówiąc już o tytułowym. Na 1 mamy A Little Time, Future World i zajebisty Halloween. Jednak ballada Tale That Wasn't Right czy Twilight ...... są poniżej każdego utworu z 2. Mam oczywiście ogromny sentyment do Keeper 2. To moja pierwsza heavymetalowa kaseta, którą zakupiłem gdzieś koło 1989.Nomad pisze:
Walls jest świetne ! a Keeper 1 cenię prawie tak samo, żadne tak Keepery, dwójka jest dużo słabsza od jedynki
Dla mnie I'm Alive jest lepszy niż każdy utwór na dwójce, to samo słaby dla Ciebie Twilight of the Gods, także Future World i Little Time są naprawde dobrze, za to I Want Out nie lubię ,to samo Rise and Fall, dla mnie dwójka jest zbyt wesołkowata, na Keeper I mamy więcej grania pod IM i to wychodzi.
To jest Helloween i ma być wesoło. Jak chcę posłuchać coś w stylu IM, to zapuszczam sobie płytkę IM. Lubię I'm Alive, ale dla mnie Save Us czy Eagle Fly Free to inna liga. Kiedy kilkanaście lat temu, mając już zdartego Keepera 2 na kasecie, posłuchałem Keeper 1, to wydała mi się dużo lżejsza i mniej czadowa od 2. Keeper 1 jest owszem trochę surowszy w brzmieniu, ale na 2 jest więcej lepszych utworów i nie ma wpadek z pościelówkami typu Tale..... Jeśli chodzi o twórczość z Andi Derrisem to bardzo podoba mi się The Dark Ride, mimo że nie jest to do końca typowy Helloween. Bardzo lubię po kilka kawałków z płyt od Master....... po ostatnią produkcję, ale to już nie są tak dobre płyty jak z Kiske. Wszystkie, opróćz The Dark Ride, są mniej lub bardziej nierówne.Nomad pisze: dla mnie dwójka jest zbyt wesołkowata, na Keeper I mamy więcej grania pod IM i to wychodzi.
- Ironkostek
- -#Trooper

wlasnie, pogodny nastroj jest od poczatku kariery wpisany w tworczosc Helloween.
Stad tez nie rozumiem tych glosow oburzenia jak nagraja cos 'glupkowatego'....
Stad tez nie rozumiem tych glosow oburzenia jak nagraja cos 'glupkowatego'....
-
Deleted User 357
Zrobiłem sobie dziś pierwszy odsłuch nowej płyty Helloween....i szczerze mówiąc jestem mocno zaskoczony (pozytywnie). Przede wszystkim b.dobre brzmienie a i kompozycyjnie nieźle,oczywiście są "kwiatki" typu As Long As I Fall czy Can Do It,których słuchać się za bardzo nie da,ale ogólnie na pewno najlepsza płyta od odejścia Grapowa I Kuscha a i jedna z lepszych płyt z Derisem w ogóle. W życiu bym się nie spodziewał że nagrają coś może nie świetnego ale dającego się słuchać,a tu prosze-suprajs