18, 19 Luty- The Cure w polsce
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
- Tomek(JMM)
- -#Clairvoyant

18, 19 Luty- The Cure w polsce
The Cure wyrusza na europejską trasę koncertową promującą niezatytułowany jeszcze album, którego premiera ma mieć miejsce na początku roku. Zespół w składzie Robert Smith (voc,g), Porl Thompson (g), Simon Gallup (b) i Jason Cooper (dr) zagra dwa koncerty w polsce: osiemnastego lutego na warszawskim Torwarze, i dzień później w katowickim Spodku. Czy ktoś się może wybiera poza mną?
===
Edit: ten temat ma już 34 posty, więcj niż temat o koncertach Korna, Apocaliptyki i Theriona. Sanktuarium- jestem z was dumny ; )
===
===
Edit: ten temat ma już 34 posty, więcj niż temat o koncertach Korna, Apocaliptyki i Theriona. Sanktuarium- jestem z was dumny ; )
===
Ostatnio zmieniony sob paź 27, 2007 12:53 pm przez Tomek(JMM), łącznie zmieniany 7 razy.
- Metalophil
- -#Moonchild

Re: 18, 19 Luty- The Cure w polsce
na mój nos to będzie klapa frekwencyjno-finansowa na miarę H&H 
- hail_the_leaf
- -#Invader

Ło żesz! Jak nie będzie kosztowało więcej niż 100 zł to będę w Warszawie!!
- Tomek(JMM)
- -#Clairvoyant

Czemu? Zespół raczej nie narzeka na brak fanów w naszym kraju, ponadto nie bedzie organizować tego Metal Mind, więc nie będzie cen z kosmosu, dalej- luty to raczej nie jest miesiąc koncertowy, więc zbyt wielkiej konkurencji mieć nie będa.
A'propos,kto ich organizuje??
- Metalophil
- -#Moonchild

po prostu - nie jest to zespół który zapełniłby w Polsce dwie hale, podobnie jak np. Def Leppard - niby są światową gwiazdą, a po prostu w Polsce nie są popularni. Nawet na KISS swego czasu nie sprzedały się bilety na sam tylko Torwar, to co dopiero mówić o w sumie mniej znanym The Cure. W przypadku tego zespołu sensownym rozwiązaniem byłoby zrobienie samego Torwaru którego zresztą i tak by nei zapełenili
Jesteś w błędzie- KISS są u nas dużo mniej popularni niż Cure.To właściwie w naszych realiach marginalne zjawisko kulturowe ,omyłkowo przypisywane hollywoodzkiej sztampie...Metalophil pisze:po prostu - nie jest to zespół który zapełniłby w Polsce dwie hale, podobnie jak np. Def Leppard - niby są światową gwiazdą, a po prostu w Polsce nie są popularni. Nawet na KISS swego czasu nie sprzedały się bilety na sam tylko Torwar, to co dopiero mówić o w sumie mniej znanym The Cure. W przypadku tego zespołu sensownym rozwiązaniem byłoby zrobienie samego Torwaru którego zresztą i tak by nei zapełenili
Def Leppard są dużo popularniejsi w USA niż gdziekolwiek indziej ,owszem tam są gwiazdą tj. Motley Crue....Podobnie ma się sprawa z legendarnymi Van Halen-to w istocie kwestia lobby promocyjnego i różnic kulturowych.
Działania ukierunkownego marketingu najwyrażniej za priori i target uznały w tym przypadku odbircę amerykańskiego.....Albowiem Ejsi czy MaideN to jednak ekspresja bardziej uniwersalna w swoim przekazie!!!
- Tomek(JMM)
- -#Clairvoyant

Kiss popularniejsze od The Cure? W Polsce? Nie wierzę w to... No przepraszam bardzo, ale ciężko mi znaleźć osobę słuchającą rocka nie znającą "Friday I'm In Love" czy "Pictures of You", i równie ciężko jest znaleźć osobę która kojarzy jakikolwiek utwór Kiss, a nie tylko ich sceniczny image. A Def Leppard może i światową gwiazdą było, ale dwadzieścia lat temu...Metalophil pisze:Nawet na KISS swego czasu nie sprzedały się bilety na sam tylko Torwar, to co dopiero mówić o w sumie mniej znanym The Cure.
- Metalophil
- -#Moonchild

no to zobaczymy ile będzie ludzi na The CureTomek(JMM) pisze:Kiss popularniejsze od The Cure? W Polsce? Nie wierzę w to... No przepraszam bardzo, ale ciężko mi znaleźć osobę słuchającą rocka nie znającą "Friday I'm In Love" czy "Pictures of You", i równie ciężko jest znaleźć osobę która kojarzy jakikolwiek utwór Kiss, a nie tylko ich sceniczny image. A Def Leppard może i światową gwiazdą było, ale dwadzieścia lat temu...Metalophil pisze:Nawet na KISS swego czasu nie sprzedały się bilety na sam tylko Torwar, to co dopiero mówić o w sumie mniej znanym The Cure.
- Tomek(JMM)
- -#Clairvoyant

To może wybrałbyś się, żeby się przekonać ile osób rzeczywiście będzie? ; )
- Metalophil
- -#Moonchild

eee - ja jestem ograniczonym metalhead`em
- nie chce mi się
duzo ludzi moze byc na pierwszym koncercie bo 19 gra najtłisz 
To mi najpierw podaj jakieś dane (np. sprzedaży płyt w Polsce tychże wykonawców) to wtedy sie pobawimy w takie porównaniaMetalophil pisze:po prostu - nie jest to zespół który zapełniłby w Polsce dwie hale, podobnie jak np. Def Leppard - niby są światową gwiazdą, a po prostu w Polsce nie są popularni. Nawet na KISS swego czasu nie sprzedały się bilety na sam tylko Torwar, to co dopiero mówić o w sumie mniej znanym The Cure. W przypadku tego zespołu sensownym rozwiązaniem byłoby zrobienie samego Torwaru którego zresztą i tak by nei zapełenili
Inna sprawa, że zgadzam sie że 1 koncert byłby zapewne lepszym rozwiązaniem, tak mi sie wydaje.
Ja tam nie wiem jaka jest kondycja marketingowa The Cure w Polsce, ale mysle, że taki Torwar, gdyby był jedynym koncertem w Polsce zapełniliby na pewno. ale skoro są 2 to nie wiem. Po prostu nie mam pojęcia jak może wyglądać baza fanów The Cure w Polsce
co nie znaczy że ci wszyscy ludzie od razu wbiją na koncertTomek(JMM) pisze:No przepraszam bardzo, ale ciężko mi znaleźć osobę słuchającą rocka nie znającą "Friday I'm In Love" czy "Pictures of You"
Ja bym sie może wybrał, jeśli dziewczyna będzie chciała. I jeśli ceny będą znośne.
z tego co wiem, to the cure ma chyba w polsce bardzo wielu fanów. taka kolejna polska specyfika, ale czy tak jest na pewno i czy wszyscy pójdą na koncert to nie umiem zaręczyć
tak więc nie przewidywałbym jakiejś klapy i nawet sam bym chętnie pojechał. no ale zobaczymy jeszcze wszystko co i jak.
edit. zapomniałem o koncercie grupy nightwish. w takim razie na pewno the cure nie ma szans na dobrą frekwencje
edit. zapomniałem o koncercie grupy nightwish. w takim razie na pewno the cure nie ma szans na dobrą frekwencje
- Tomek(JMM)
- -#Clairvoyant

Rozumiem, że z tym Nightwishem to żart?
Andrzej Marzec Concerts (http://www.amc.pl) Gdyby ktoś nie slyszał to:faust pisze:A'propos,kto ich organizuje??
AMC to agencja założona przez prawnika Andrzeja Marca. W latach 1969-1989 pracował w Polskiej Agencji Artystycznej PAGART i to on zaczął sprowadzać do Polski w latach 80 gwiazdy światowego formatu jak Elton John, Leonard Cohen, Iron Maiden czy Metallica.
W 1991 założył agencje, AMC która zarówno organizuje koncerty zagranicznych artystów w Polsce-min Boba Dylana, The Cure, Beastie Boys czy Petera Gabriela
-
Deleted User 357
Taaa,Nightwish i The Cure na pewno sobie będą fanów podbierać :laughjuras pisze: edit. zapomniałem o koncercie grupy nightwish.
ale ja się tylko odniosłem do jednego postu trochę wyżej, który traktował o tej jakże wspaniałej grupie
nie bluźnijmy, the cure to przecież dobry zespół.
Pojawię się w Katowicach.
Niewykluczone że będę.