a zdecydowanie 60-70>>>80-90herki pisze:Ale miały być lata 80-90, a nie 60-70 w sumie ;]
Polski Rock
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Polski Rock
Jazz is not dead, it just smells funny.
Nie wszystkie są stricte rockowe, jest blues, punk, thrash(hyhy), reage(regae, reggae, reagge, reeage? jak to się kutwa pisze?) itd
Azyl P,
Daab,
Emigranci
Róże Europy,
Dżem,
Porter Band,
Maanam,
Świnie,
Martyna Jakubowicz,
Osjan,
I Ching,
Human
Nocna Zmiana Bluesa,
After Blues,
Kult,
Ryszard Sygitowicz
Śmierć Kliniczna
Chłopcy z placu broni,
Kobranocka,
Mech
RSC
Cytrus
Ogród wyobraźni
Exodus
Józef Skrzek solo
Variete
1984
Madame
Made in Poland
Ziemek
Brak
Rendez-Vous
Ziyo
TSa
Hak
Aya RL
Siekiera
Armia
Dezerter
Processs
Klaus Mit Foch
Tilt
Recydywa
Max i Kelner
Deuter
Izrael
TZN Xenna
Deadlock
Brygada Kryzys
Open Fire
Stos
Fatum
Voo Voo,
Dragon
Wolf Spider
BANK
Jajco
Kyks
Obstawa Prezydenta
Kasa chorych
Marek Biliński
Cugowski & Cross
Jan Bo(rysewicz)
Hołdys
Lombard
Banda i Wanda
Lech Janerka
Rezerwat
Republika
Apostolis Anthimos
Krzak
Irek Dudek
Oddział Zamknięty
Mech
Exodus
And the one and only: Czesław Niemen (http://pl.youtube.com/watch?v=KFb45od3Pgo) Facet wyprzedzał swoją epokę. W tamtych latach takie coś? Jak ktoś zna go tylko z tych bardziej radiowych utworów to może się nieźle zaskoczyć.
Więcej grzechów nie pamiętam. Pomijam oczywistości jak Budka, Lady Pank, Perfect itd.
edit. Link nie działa o_O Wpiszcie " CZESŁAW NIEMEN I AEROLIT - SOPOT 1974" i wyskoczy.
edit2 Marek Grechuta się tu nadaje?
Azyl P,
Daab,
Emigranci
Róże Europy,
Dżem,
Porter Band,
Maanam,
Świnie,
Martyna Jakubowicz,
Osjan,
I Ching,
Human
Nocna Zmiana Bluesa,
After Blues,
Kult,
Ryszard Sygitowicz
Śmierć Kliniczna
Chłopcy z placu broni,
Kobranocka,
Mech
RSC
Cytrus
Ogród wyobraźni
Exodus
Józef Skrzek solo
Variete
1984
Madame
Made in Poland
Ziemek
Brak
Rendez-Vous
Ziyo
TSa
Hak
Aya RL
Siekiera
Armia
Dezerter
Processs
Klaus Mit Foch
Tilt
Recydywa
Max i Kelner
Deuter
Izrael
TZN Xenna
Deadlock
Brygada Kryzys
Open Fire
Stos
Fatum
Voo Voo,
Dragon
Wolf Spider
BANK
Jajco
Kyks
Obstawa Prezydenta
Kasa chorych
Marek Biliński
Cugowski & Cross
Jan Bo(rysewicz)
Hołdys
Lombard
Banda i Wanda
Lech Janerka
Rezerwat
Republika
Apostolis Anthimos
Krzak
Irek Dudek
Oddział Zamknięty
Mech
Exodus
And the one and only: Czesław Niemen (http://pl.youtube.com/watch?v=KFb45od3Pgo) Facet wyprzedzał swoją epokę. W tamtych latach takie coś? Jak ktoś zna go tylko z tych bardziej radiowych utworów to może się nieźle zaskoczyć.
Więcej grzechów nie pamiętam. Pomijam oczywistości jak Budka, Lady Pank, Perfect itd.
edit. Link nie działa o_O Wpiszcie " CZESŁAW NIEMEN I AEROLIT - SOPOT 1974" i wyskoczy.
edit2 Marek Grechuta się tu nadaje?
ja powiem tak
dla mnie z Polskiego rock'a to przedewszystkim DŻEM (z Ryśkiem), HEY (za kadencji Piotrka Banacha), BREAKOUT, DE PRESS (Może ktoś z was slyszał góralski Punk-Folk-Rock z jajem:) polecam!), LECH JANERKA, SBB, TSA, piosenki KLENCZONA, CREE, KAZIK Z KULTEM, ELEKTRYCZNE GITARY i oczywizm KSU
itp itd Co do BUDKI SUFLERA to lubię tylko stary okres 1 i 2 album
Co do PERFECTU, BUDKI SUFLERA i LADY PANK to uważam ze powinni iść stanowczo na emeryturę bo zaczynają pier***ć, Bal wszsytkich świetych itp itd.... = SYF PERFECT lubiłem ale mi zaczyna działać na nerwy
Co do PERFECTU, BUDKI SUFLERA i LADY PANK to uważam ze powinni iść stanowczo na emeryturę bo zaczynają pier***ć, Bal wszsytkich świetych itp itd.... = SYF PERFECT lubiłem ale mi zaczyna działać na nerwy
-
Deleted User 622
Mają kilka dobrych numerów :>slayer pisze:Ale no bez przesadyCopycat pisze:Fatum
No właśnie. Poza tym ja nie mówię, że wszystkie wymienione kapele są dobre. Warto znać i te złe, chociażby żeby wiedzieć, że nie warto ich znać :j
dobra dobra ;j

To nasze Cavalera ConspiracyCopycat pisze:Max i Kelner
Jazz is not dead, it just smells funny.
- likipiki
- -#Lord of the flies

Klaus MitffochCopycat pisze:Klaus Mit Foch
a temat jest głupi
And it's a dirty job but someone's gotta do it...
zła zła :jslayer pisze:dobra dobra ;j
Nie świruj: http://pl.wikipedia.org/wiki/Klaus_Mitffochlikipiki pisze:Klaus MitffochCopycat pisze:Klaus Mit Foch
:j
róże europy należą jak najbardziej do tych, które warto znać, żeby wiedzieć że nie warto ich znać
a tzn xenna to szacun, dobrze że ktoś ich jeszcze pamięta
a tzn xenna to szacun, dobrze że ktoś ich jeszcze pamięta
- likipiki
- -#Lord of the flies

no to którego Klausa w końcu polecasz?Copycat pisze:Nie świruj: http://pl.wikipedia.org/wiki/Klaus_Mitffoch
:j
And it's a dirty job but someone's gotta do it...
Obu, w ramach porównania.
Przeczytałam szatan. Oczy już nie te.juras pisze:a tzn xenna to szacun, dobrze że ktoś ich jeszcze pamięta
Też myślalem, żeby o nich tu napisać, ale nie wiem dokładnie o jakich kapelach 'można' tutaj napisać, bo ani Exodus ani wspomniane SBB to nie "gwiazdy lat 80 i początku 90"Tomek(JMM) pisze:Mówicie o SBB, a zna ktoś poza Herkim polski Exodus?
Siwy -> to "Nie pytaj o Polskę" rzeczywiście zajebiste. Jakbyś mógł polecić album, na którym jest ta kompozycja byłbym wdzięczny
No i SKALDOWIE, których to ostatnio liki przypomniał w NP ;]juras pisze:a jak ktoś już tu zrobił małą wycieczkę w przeszłość, to mistrzowskie były oczywiście czerwone gitary. też ciągle bardzie ich lubię
Nie wiem jak Wam, ale mi zawsze w piosence "Wszystko mi mówi że mnie ktoś pokochał" to przejście które jest w czasie śpiewania "pukajcie ze mną w niemalowane drewno bo..." przyprawiało malutkie ciary na plecach
Z polskich to malo slucham. Glównie KSU, Dżem jakiś Perfect czy cóś takiego
TSA jakieś. W ogóle z tego co znam to mnie sie polska muzyka nie podoba. Ale ja się nie znam wiec nie ważne 
ten dla odmiany przesciga wszystkichCopycat pisze:Marek Grechuta się tu nadaje?
O tak. To kosmita był. Razem z Czesławem Niemenem. Myślę, myślę i nie wymyśłę, który genialniejszy. Chyba nawet nie ma takiej potrzeby. Trzeba po prostu ukłonić się i zamilczeć. Rzadko zdarzają się tacy artyści. Zbyt rzadko.Evil pisze:ten dla odmiany przesciga wszystkichCopycat pisze:Marek Grechuta się tu nadaje?
To jest Obywatela GC z "tak tak"herki pisze:
Siwy -> to "Nie pytaj o Polskę" rzeczywiście zajebiste. Jakbyś mógł polecić album, na którym jest ta kompozycja byłbym wdzięczny![]()
Ja bym do tych panow jeszcze Jacka Kaczmarskiego zaliczylCopycat pisze:O tak. To kosmita był. Razem z Czesławem Niemenem. Myślę, myślę i nie wymyśłę, który genialniejszy. Chyba nawet nie ma takiej potrzeby. Trzeba po prostu ukłonić się i zamilczeć. Rzadko zdarzają się tacy artyści. Zbyt rzadko.Evil pisze:ten dla odmiany przesciga wszystkichCopycat pisze:Marek Grechuta się tu nadaje?
ja byłem ostatnio na koncercie LOMBARD'u - poezja. Super kawałki i świetnie grają na koncertach. Polecam!
A Butelke znajom???

-
Deleted User 1309