Czesław Śpiewa
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Czesław Śpiewa
Zna ktoś?
http://www.czeslawspiewa.com/
http://www.myspace.com/czeslawspiewa
"Czesław Mozila to mieszkający od piątego roku życia w Danii, wokalista i kompozytor, absolwent Royal Danish Music Academy. Jego album "Debiut" zawiera 10 kompozycji na podstawie wierszy pisanych przez Michała Zabłockiego.
Czesław to zawodowy akordeonista, który komponuje również muzykę dla potrzeb spektakli teatralnych. Prowadzi też bar i firmę budowlaną. "Na scenie - charyzmatyczny i zwariowany, śpiewa do mikrofonu ustawionego na poziomie pępka, prowadząc swoją konferansjerkę całkiem od niechcenia, elektryzuje publiczność, która domaga się wciąż nowych bisów" – czytamy w zapowiedzi.
Muzyczna przeszłość Czesława to przede wszystkim istniejący od 2000 roku zespół Tesco Value, który koncertował w klubach w Danii oraz na festiwalach Roskilde i Copenhagen Jazz Fest. Określając muzykę Czesława na pewno łatwiej byłoby wymienić czego w niej nie ma – niż wyszukać wszystkie niespotykane połączenia składników. Muzyczny kabaret, punk, alternatywa, miejski folk, tango – to jedynie drogowskazy w twórczości Czesława, które mają to do siebie, że można za nimi podążyć...lub obrać zupełnie inną drogę"
Słowa nie są w stanie oddać tego jak wspaniała jest ta muzyka! Polecam wszystkim! :rocx
http://www.czeslawspiewa.com/
http://www.myspace.com/czeslawspiewa
"Czesław Mozila to mieszkający od piątego roku życia w Danii, wokalista i kompozytor, absolwent Royal Danish Music Academy. Jego album "Debiut" zawiera 10 kompozycji na podstawie wierszy pisanych przez Michała Zabłockiego.
Czesław to zawodowy akordeonista, który komponuje również muzykę dla potrzeb spektakli teatralnych. Prowadzi też bar i firmę budowlaną. "Na scenie - charyzmatyczny i zwariowany, śpiewa do mikrofonu ustawionego na poziomie pępka, prowadząc swoją konferansjerkę całkiem od niechcenia, elektryzuje publiczność, która domaga się wciąż nowych bisów" – czytamy w zapowiedzi.
Muzyczna przeszłość Czesława to przede wszystkim istniejący od 2000 roku zespół Tesco Value, który koncertował w klubach w Danii oraz na festiwalach Roskilde i Copenhagen Jazz Fest. Określając muzykę Czesława na pewno łatwiej byłoby wymienić czego w niej nie ma – niż wyszukać wszystkie niespotykane połączenia składników. Muzyczny kabaret, punk, alternatywa, miejski folk, tango – to jedynie drogowskazy w twórczości Czesława, które mają to do siebie, że można za nimi podążyć...lub obrać zupełnie inną drogę"
Słowa nie są w stanie oddać tego jak wspaniała jest ta muzyka! Polecam wszystkim! :rocx
-
Deleted User 622
Re: Czesław Śpiewa
"Czesio zrobił kupę" tyle ode mnie
jakieś to takie pseudo alternatywne
A przesłuchałeś choć raz całą płytę? :closed"Czesio zrobił kupę" tyle ode mnie
-
Deleted User 622
przesłuchałem fragmenty 3 kawałków i stwierdzilem, że całkiem znośną muzykę niszczy warstwa tekstowa
Czesław nie powienien śpiewać.
Czesław nie powienien śpiewać.
Ostatnio zmieniony wt kwie 15, 2008 12:56 am przez Deleted User 622, łącznie zmieniany 1 raz.
kiepskie to to. posluchalem dwóch pierwszych kawałków na myspace i nie widzę w tym nic ciekawego
bardzo irytujący wokal, przynajmniej dla mnie.
Nie znacie sie
dla mnie bomba... :rocx
Dla mnie nazwa tego projektu to już jest jakiś żart. Nie chce mi się tego słuchać, może potem...
- Tomek(JMM)
- -#Clairvoyant

Posłuchajcie sobie lepiej zespołu w którym śpiewał pan Czesław wcześniej- Tesco Value. Nie jest tak natrętnie kabaretowe, i bardziej na poważnie... Zresztą jednego Tymona Tymańskiego już mamy. Jeżeli postanowi wydać kolejną płytę już na poważnie, to chętnie posłucham bo wokalista i muzykiem jest świetnym, a i pomysły ma ciekawe. ale w tej konwencji- to nie dla mnie.
ja tylko czekam na wypowiedz Dani Filth w tym temacie 
-
Stormshield
- -#Moonchild

Fajna muzyka, charakterystyczna, melodie wpadły mi w ucho, wokal też może być, ma swój urok. Teksty dziwne, ale chyba o to chodziło.
Wokal spoko, muzyka taka, że na początku nawet wpada w ucho, ale po trzecim przesłuchaniu już nudzi. Teksty głupie.
-
Dani Filth
- -#Long distance runner

Bardzo fajna, urocza muza. Klip do "Maszynki..." świetny. Poza tym Czesław, to bardzo równy gość 
Nemesis...as one we stand!!