13/07/2010 premiera video Final Frontier

Dyskusja o najnowszej płycie Maiden

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Deleted User 622

Re: 13/07/2010 premiera video Final Frontier

Post autor: Deleted User 622 »

tomtomala pisze:Rozumiem, że wszelka krytyka boli, ale jak można klepać 7 podstron omawiając tak kiepski kawałek.
A co? Nie można? ;) I więcej będzie ;]
Widmo
-#Prodigal son
-#Prodigal son

Post autor: Widmo »

Wychodzi na to co by nie zrobili to będzie źle. oni są już ponad 30 lat na scenie, więc ileż można nagrywać to samo. Zmienili styl, zagrali coś innego. Może będzie tak, że ta płyta nie będzie łatwa w odbiorze, trudno. Zdecydowanie wolę kawałki, które muzycznie "odkrywam" przez ich słuchanie.
Jeszcze taka dygresja odnośnie El Dorado, pomysł z rozpoczęciem utworu "od końca" wg mnie jest bardzo dobry.
Awatar użytkownika
tomtomala
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: tomtomala »

metal pisze: A co? Nie można? ;) I więcej będzie ;]
Można. I piszcie. Tylko nie skaczcie jak banda ratlerków na kogoś kto ma odmienne zdanie.
Matek
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: Matek »

Cezarek1998 pisze:
Matek pisze:bleh, jest źle :facepalm:
Nie dziwie się tobie , przecież całe twoje życie oddałeś lejdzi zgadze :/
nie tylko życie :lol:

ja w ogóle nie rozumiem co to za argument że grają 30 lat i nie mogą grać tego samego ciągle... uparli się na jakiś dziwny gatunek, w którym są drugą ligą. ja wcale nei chce powtórki z somewhere in time czy innego bnw, wystarczy żeby było przyjemnie :) a nie, że ja się zmuszam do kolejnych przesłuchań kawałka bo 'to jest maiden i na pewno coś w tym jest' ;)
Awatar użytkownika
Nocny Jastrząb
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: Nocny Jastrząb »

Póki co to od słuchania tego mnie jedynie głowa rozbolała.
Awatar użytkownika
Rafaello
-#Invader
-#Invader

Post autor: Rafaello »

Kawałek jest bardzo dobry. Jeśli chodzi o teledysk, to.... Iron Maiden nigdy nie robiło dobrych teledysków i myślę, że zdają sobie z tego sparawę. Prawdopodobnie celowo trzymają się takiej konwencji, może chcą być konsekwentni na zasadzie - skoro zawsze robiliśmy gówniane teledyski, to będziemy je robić do końca i basta!
Sam utwór jest ok. W tej chwili niczym nie powalą, bo zawsze znajdzie się ktoś, kto wolałby kolejnego Troopera czy Aces High. Ja bym nie wolał. To sa bardzo proste, wręcz banalne kawałki, dobre w swoim czasie, dobre jako klasyk na koncert ale dziś doświadczeni muzycy musza coś zmienić. Na piętnastej płycie na pewno będą jakieś autoplagiaty, jakieś powielenia. To jest nieuniknione. Poza tym, muzyka jest dojrzała i moim zdaniem bedzie to miało kopa na CD. Czekam z niecierpliwością na kolejny dobry Maiden, a taki się zapowiada jak na razie.

Up The Irons!
Widmo
-#Prodigal son
-#Prodigal son

Oni uważają inaczej. Mam tylko nadzieje, że nie przekombinowali za bardzo na tej płycie.
Widzisz, źle mnie zrozumiałeś. Nie chodzi o to że to maiden i musi być dobre. Pierwsze wrażenie bywa złudne.
Awatar użytkownika
Nocny Jastrząb
-#Trooper
-#Trooper

Widmo pisze:więc ileż można nagrywać to samo. Zmienili styl, zagrali coś innego
Jak by zmienili styl na EMOtional music w stylu Jonas Brothers to też byś ich chwalił? Albo Steve by stanąl za konsolą i dawaj na White Sensation...przecież to dalej Maiden! Nie wiem, czego się czepiacie... powiali świeżością.
Awatar użytkownika
dostoevsky
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: dostoevsky »

Nocny Jastrząb pisze:
Widmo pisze:więc ileż można nagrywać to samo. Zmienili styl, zagrali coś innego
Jak by zmienili styl na EMOtional music w stylu Jonas Brothers to też byś ich chwalił? Albo Steve by stanąl za konsolą i dawaj na White Sensation...przecież to dalej Maiden! Nie wiem, czego się czepiacie... powiali świeżością.
Bez przesady. Lubimy ich m.in. właśnie za to, że czegoś takiego nigdy nie zrobią. Tworzą utwory wokół pewnego stylu.
Awatar użytkownika
Nocny Jastrząb
-#Trooper
-#Trooper

dostoevsky pisze: Tworzą utwory wokół pewnego stylu.
I są już chyba na tej "Fajnyl Frontir" swojego stylu.
Awatar użytkownika
dostoevsky
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: dostoevsky »

Nocny Jastrząb pisze:
dostoevsky pisze: Tworzą utwory wokół pewnego stylu.
I są już chyba na tej "Fajnyl Frontir" swojego stylu.
To się okaże po premierze.
Awatar użytkownika
Zilian
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: Zilian »

Nie ma co narzekać na nowy utwór który moim zdaniem jest bardzo przyzwoity :) należy pamiętać o tym że panowie mają tez swoje lata :) A mimo to tworzą bardzo dobre płyty (są leprze i gorsze) utrzymujące poziom. A takie gadanie ze do dupy, bez sensu jest dla mnie czymś niezrozumiałym. Nagrywają coś nowego - źle, jakby bazowali na starych utworach tylko - źle xD Więc co by było dobre jakby zremasterowali albumy od TNOTB do SIT ? :D
Widmo
-#Prodigal son
-#Prodigal son

Najlepiej niech wypuszcza wersję, ze wszystkimi napisanymi kawałkami na tą płytę i wtedy dopiero będzie marudzenie ;P
Awatar użytkownika
Pablo1919
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: Pablo1919 »

Jak se pomyślę że AC/DC mimo tak podeszłego wieku może wydać tak zajebisty album Black Ice, a Iron Maiden od Brave New Word z płyty na płytę zniża poziom to aż mnie skręca. Chyba nie będę kasy w ciemno wydawał, poczekam na opinie, jak będą ok to wtedy kupię. Mam wielką nadzieję że pozostałe 8 kawałków w których jest jeszcze nadzieja wysadzą me głośniki, bo nie kłamiąc te dwa które już znamy są nudne, bez tej energii co niegdyś, szału nie zrobiły nie tylko na mnie ale i wszystkich fanach maiden. A jak ktoś się entuzjastycznie wypowiada, to raczej bez przekonania typu "ok, przyzwoite, fajne, niezłe". Piosenki Maiden muszą być bombowe, wy**rwiste. Mam nadzieję że to nie będzie ich ostatni album bo nie chciałbym ich w taki sposób zapamiętać, zrobili się przeciętnym metalowym zespołem takim jakich teraz pełno, a do cholery kiedyś byli najlepsi! Lepiej pesymistycznie nastawić sie do nowej płytki, niż w skowronkach z niecierpliwością i podnieceniem na nią oczekiwać, bo będzie można się bardzo rozczarować.
Deleted User 622

Post autor: Deleted User 622 »

Pablo1919 pisze: tak zajebisty album Black Ice
przecież ta płyta jest cienka jak dupa węża ;)
Awatar użytkownika
Emilio
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Emilio »

metal pisze:przecież ta płyta jest cienka jak dupa węża
srednia, 7/10 AC/DC też najlepsze lata ma dawno za plecami, ale na koncertach cały czas urywa łeb \m/ A Co do nowego LP Maiden to tytułowy TFF nastawił mnie umiarkowanie optymistycznie do płyty.
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
Deleted User 4432

Post autor: Deleted User 4432 »

Rozumiem , że nie udostępnią mp3 tak jak to było w przypadku ElDorado i trzeba czekać na album ?
Awatar użytkownika
jArO
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: jArO »

Pod koniec zeszłego roku mieli gotowych napisanych 8 utworów, wymyślili jeszcze 2 (El Dorado i tytułowy) które mają spełniać rolę otwieracza i "koncertowego" singla i wszystko jasne. Poczekajcie na całą płytę, bo ja czuję że to co na razie znamy ma się nijak do reszty :twisted:
Awatar użytkownika
widman
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: widman »

Żebyś miał rację. Bo jak narazie El Dorado lepsze niż ten Final Frontier, ale ogólnie strasznie słabe to jak na umysł Steve'a. Widocznie już mu się pomysły wyczerpały. I na ch** te kawałki są takie długie????
Awatar użytkownika
ttomasz
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: ttomasz »

Boże święty świetne!!!!
Nie wiem, czy to po beznadziejnym El Dorado tak reaguję na ten utwór, ale strasznie mi się podobał!
Rozumiem , że nie udostępnią mp3 tak jak to było w przypadku ElDorado i trzeba czekać na album ?
Ściągnę filmik, przekonwertuję na mp3 i mam, chociaż jakość słaba ;-)
ODPOWIEDZ