10/05/2012 - Metallica - Sonisphere Festival - Warszawa
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: 10/05/2012 - Metallica - Sonisphere Festival - Warszawa
Jesli chodzi o 3 błąd to bardziej nazwa Megadeath. 
Poza tym w tytule było wcześniej MeTTaLica, już zmienili.
I według zasad polskiej fleksji powinno być napisane 'z Anthraksem'. 
-
Zakkahletz
- -#Rainmaker

E, z tym "Anthraksem" to już byłaby hiperpoprawność, coś jak "ludzią". 
1. Impreza odbyła się trochę ponad półtora, a nie 3 lata temu.
2. Oczywiście nie "MegadeAth".
3. Przymiotnik dot. czegoś związanego z heavy metalem to "heavymetalowy" (jedno słowo) - tak jak "hardrockowy", "smoothjazzowy" etc.
A teraz miodny cytat z dyskusji o Mecie na naszym Soni z Rockmetalu - czytając celowałem czołem w klawiaturę mojego kompa, ale ze śmiechu nie mogłem trafić.
"podobno odegrają "Lulu" w całości, a na bis dorzucą "St Anger", "Frantic" i "Some Kind of Monster" wersjach dapstepowych.
bilety mają oscylować od 600 zł (3 km od sceny) do 3500 zł (złote kółko)
jako support wystąpi Katarzyna Cichopek
organizator: Ministerstwo do Spraw Nieistotnych"
1. Impreza odbyła się trochę ponad półtora, a nie 3 lata temu.
2. Oczywiście nie "MegadeAth".
3. Przymiotnik dot. czegoś związanego z heavy metalem to "heavymetalowy" (jedno słowo) - tak jak "hardrockowy", "smoothjazzowy" etc.
A teraz miodny cytat z dyskusji o Mecie na naszym Soni z Rockmetalu - czytając celowałem czołem w klawiaturę mojego kompa, ale ze śmiechu nie mogłem trafić.
"podobno odegrają "Lulu" w całości, a na bis dorzucą "St Anger", "Frantic" i "Some Kind of Monster" wersjach dapstepowych.
no rzeczywiście, boki zrywać..Zakkahletz pisze: A teraz miodny cytat z dyskusji o Mecie na naszym Soni z Rockmetalu - czytając celowałem czołem w klawiaturę mojego kompa, ale ze śmiechu nie mogłem trafić.
Myślę, że bardziej chodzi o dodatkową kasę - sprzedać jeden bilet w cenie dwóch. Względy bezpieczeństwa niby też, ale przy Soni z Big 4 i takiej ilości ludzi to druga barierka była bardzo niebezpieczna, a nie podzielili płyty na kolejne sektory. Mądrzejszym pomysłem (chyba) jest rozbicie takiego tłumu "ścieżką" przez środek, od sceny do samego końca.yankes pisze:Nie, to nie jest głupie. Idea utworzenia GC to względy bezpieczeństwa. Przy tak licznym tłumie istnieje realne zagrożenie, że ludzie przy barierkach zostaną zmiażdżeni przez napierający tłum.
www.MetalSide.pl
-
ZłapanyWCzasie
- -#Clairvoyant

argument o bezpieczeństwie w przypadku tworzenia GC średnio mnie przekonuję,choć już z dwojga złego lepiej dopłacić niż truchleć potem czy się zdąży na opaskę,zawsze miałem szczęście,ale potem nawet było głupio wyjść z korony tego sektora,bo już podlatywali ludzie pytają czy nie chciałbym sprzedać,głupie uczucie odmawiać za każdym razem
tyle,że faktycznie rozsądne by było gdyby dopłata wynosiła 40% ceny biletu na płytę a nie równowartość
tyle,że faktycznie rozsądne by było gdyby dopłata wynosiła 40% ceny biletu na płytę a nie równowartość
Sektorowanie jest potrzebne, ale moim zdaniem żądanie za gc podwojonej kwoty płyty to przesada. Jednak jak widać bilety gc się sprzedają, więc dlaczego by ich nie wprowadzać po sprzedaży po takiej cenie. Niewątpliwie jakiś wpływ na to ma historia Polski i rozwarstwienie społeczne. Według mnie przesadą są pretensje Owsiaka do The Prodigy odnośnie barierek. Tak było zapisane w umowie, więc trudno się potem dziwić. Poza tym uważam iż na PW powinno być kilka rzędów barierek (niech będzie to festiwal miłości i mądrości publiczności, ale bezpieczeństwo jest najważniejsze). Żeby nie było całkowitego offtopa to mnie Metallica zniechęca do tej edycji. Może jak wrzucą Ghosta i w tym roku też będą dwie sceny i ten zespół zagra przed Metalliką na drugiej scenie to się może wybiorę.
Właśnie najśmieszniejsze jest to, że frontowa barierka, sypie się pod naporem mniejszego tłumu niż za fosą... ale wiadomo dobre tłumaczenie, bezpieczeństwo itp. to podstawagumbyy pisze: druga barierka była bardzo niebezpieczna
Na pewno mądrzejszym, ale na pewno bardzo niewygodnym dla publiczności - ale kogo ta wygoda interesujegumbyy pisze:Mądrzejszym pomysłem (chyba) jest rozbicie takiego tłumu "ścieżką" przez środek, od sceny do samego końca.
Bardzo ciekawią mnie pozostałe zespoły w stawce.
- MetallicaTruFan^^
- -#Long distance runner

Oczywiście, że jak coś to będę, jednak informacja, że będą grali CAŁY Black Album, to dla mnie akurat minus.
bardzo duży minus. zobaczymy kto jeszcze będzie, ale jeżeli nic wartego uwagi, to się po prostu przejdę pod płot. no chyba, że znowu koleżanka załatwi darmowe wejściówkiPrzemo142 pisze:Oczywiście, że jak coś to będę, jednak informacja, że będą grali CAŁY Black Album, to dla mnie akurat minus.
-
Deleted User 4876
no i cisza póki co, żadnych potwierdzeń
W necie znowu piszą o ... Wrocławiu! Ja bym wolał "stadionik" niż to pole. Czas mija tylko 3 miesiące na sprzedaż biletów (10 maja)... Nie zdziwię się jak stadion będzie.. i dobrze!!!
To że w necie piszą to na peeewno oznacza, że tak właśnie będzie
Oficjalny plakat mówi, że będzie Bemowo, więc będzie Bemowo. SMG rozpuszcza tylko plotki bo jest we Wrocławiu w trudnej sytuacji. Później jeżeli niczego nie zorganizują to będą mieli wytłumaczenie - chcieliśmy Metallicę, rozmowy były zaawansowane, ale niesteeety, Bemowo ich nam zgarnęło w jakiś nieuczciwy sposób bla bla bla.
Nie wiem "jak będzie" - póki nie ogłoszą oficjalnie - na dupę ta dyskusja?!! Ja już widziałem "oficjalny plakat" z Black Sabbath na Bemowie 2012 
RALF pisze:W necie znowu piszą o ... Wrocławiu! Ja bym wolał "stadionik" niż to pole. Czas mija tylko 3 miesiące na sprzedaż biletów (10 maja)... Nie zdziwię się jak stadion będzie.. i dobrze!!!
RALF pisze: póki nie ogłoszą oficjalnie - na dupę ta dyskusja?!!
Jeszcze tak dorzucę swoje 3 grosze
Co innego jest "oficjlany plakat w którego posiadanie weszło Antyradio z Black Sabbath!" a co innego plakat, który pojawił się na stronie hiszpańskiego Sonisphere zamiast ich plakatu
Co innego jest "oficjlany plakat w którego posiadanie weszło Antyradio z Black Sabbath!" a co innego plakat, który pojawił się na stronie hiszpańskiego Sonisphere zamiast ich plakatu
Anty Radio - Anty Info 
RALF - ale to się tyczy wszelakiej Twojej dyskusji o tegorocznych koncertach IM. To po co tutaj gasisz dyskusję, a w innym temacie spekulujesz?RALF pisze:Nie wiem "jak będzie" - póki nie ogłoszą oficjalnie - na dupę ta dyskusja?
Jak pisałem - nie potwierdzone oficjalnie, więc czekam. We shall see.