03-04/07/2013 - Iron Maiden - Łódź/Gdańsk

Wszystko na temat trasy Maiden England 2012 -2014

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
K6
-#Charlotte
-#Charlotte

Re: 03-04/07/2013 - Iron Maiden - Łódź/Gdańsk

Post autor: K6 »

Dr. Doctor pisze:Mnie osobiście wścieka widok gdy zaczyna się piosenka i jest ciemność a widać tylko morze ekranów od aparatów.. lecz nic się z tym nie zrobi takie są już te lata
Czasami to wygląda bardzo efektownie.
03/07/2013 - Iron Maiden - Łódź
Awatar użytkownika
Madril
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Madril »

Efektownie to wyglądało 5000 zapalniczek, a nie ekranów... :roll:
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

A i tak większość z tych zdjęć pewno do niczego się nie nadaje... robione z tłumu, na "szybko"... Po koncercie przecież zawsze jest dostęp do profesjonalnych fotek i można sobie taką zapisać na pamiątkę jak ktoś potrzebuje.
www.MetalSide.pl
Deleted User 4876

Post autor: Deleted User 4876 »

najlepszą pamiątką i tak zawsze jest bilet wg. mnie
Awatar użytkownika
Slaug
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Slaug »

Zawsze też można spróbować coś zapamiętać.
Awatar użytkownika
K6
-#Charlotte
-#Charlotte

Post autor: K6 »

No można, ale w moim przypadku to trudne, bo mam pamięć dobrą, ale krótką :neutral:
03/07/2013 - Iron Maiden - Łódź
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: Budziol »

gumbyy pisze:A i tak większość z tych zdjęć pewno do niczego się nie nadaje... robione z tłumu, na "szybko"... Po koncercie przecież zawsze jest dostęp do profesjonalnych fotek i można sobie taką zapisać na pamiątkę jak ktoś potrzebuje.
dokladnie jak piszesz tez zawsze sie ludziom nagrywajacym na komorki filmiki robiacych foty, po co i tak sa do niczego.
A w necie masa profesjonalnych fotek
Brooce
-#Invader
-#Invader

Post autor: Brooce »

Mi też strasznie przeszkadza morze telefonów na koncertach, ale jednak co własne zdjęcie, to własne. Nawet jeśli niedoskonałe, to jednak jest to pamiątka którą zdobyło się samemu i nawet najlepsze - profesjonalne - zdjęcia tego nie zastąpią. Oczywiście mówię o jakiejś symbolicznej fotce z koncertu, a nie trzymaniu telefonu przez trzy piosenki, bo takie nagrania faktycznie nie mają sensu. Aha, patrzę z perspektywy kogoś, kto mało jeździ na koncerty i dla którego każdy taki wyjazd jest wyjątkowym przeżyciem ;)
Garesh
-#Prowler
-#Prowler

Post autor: Garesh »

Cześć,
szukam kogoś kto zamieni/kupi bilet na GC do Łodzi.
Niestety zmieniły mi się plany i bardziej pasuje mi Gdańsk, dlatego chętnie albo sprzedam, ale zamienię się na bilet na GC do Gdańska.
Mieszkam w Warszawie, ale mogę wysłać bilet pocztą. Kupowałem go w punkcie Eventim i posiadam na niego paragon. Chętnych zapraszam na priv.
Awatar użytkownika
wojteq
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: wojteq »

Brooce pisze:Mi też strasznie przeszkadza morze telefonów na koncertach, ale jednak co własne zdjęcie, to własne. Nawet jeśli niedoskonałe, to jednak jest to pamiątka którą zdobyło się samemu i nawet najlepsze - profesjonalne - zdjęcia tego nie zastąpią. Oczywiście mówię o jakiejś symbolicznej fotce z koncertu, a nie trzymaniu telefonu przez trzy piosenki, bo takie nagrania faktycznie nie mają sensu. Aha, patrzę z perspektywy kogoś, kto mało jeździ na koncerty i dla którego każdy taki wyjazd jest wyjątkowym przeżyciem ;)
Dokładnie, podpisuję się pod tym! ;) Co własne foto, to własne. Ja też pstrykam telefonem trochę zdjęć (lubię mieć kilka/kilkanaście z różnymi scenografiami, Edkiem oczywiście czy jakimiś innymi ciekawszymi momentami koncertu), nie kręcę filmików bo jednak telefon do tego za bardzo nie służy i tak z tego g*** wychodzi ;-) Dla mnie jednak takie własne zdjęcia są lepsze od wymuskanych, zrobionych lustrzanką pro-fotek. Moje własne jakoś lepiej oddziałują na wyobraźnię, chociażby przez to że są zrobione dokładnie z tej perspektywy którą ja miałem a nie z fosy czy ze sceny. Inną sprawą jest że miło jest obejrzeć również profesjonalne pamiątki z koncertu, na którym się było, czy nawet jakiś bootleg lub odcinek IMTV ;)

A żeby nie tak całkiem offtop - ja się już koncertu w Gdańsku doczekać nie mogę !!!
Awatar użytkownika
Dr. Doctor
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: Dr. Doctor »

Dla mnie bilet i jak bd opaska na ręke , to będą najlepsze pamiątki a co do efekownosci to zapalniczki i nawet same ręce w górze to jest coś przez co można odpłynąć !!
Awatar użytkownika
Slaug
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Slaug »

I spocony grubas bez koszulki sapiący za tobą. Najlepsza pamiątka z konertów EVER. :lol:
Awatar użytkownika
wydra77
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: wydra77 »

Slaug pisze:I spocony grubas bez koszulki sapiący za tobą. Najlepsza pamiątka z konertów EVER. :lol:
Tylko jak taka pamiątkę wsiąść do domu? :) hahaha
Awatar użytkownika
Dr. Doctor
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: Dr. Doctor »

wydra77 pisze:
Slaug pisze:I spocony grubas bez koszulki sapiący za tobą. Najlepsza pamiątka z konertów EVER. :lol:
W tym wypadku najlepszą pamiątką będą wspomienia oraz wrażenia.
Awatar użytkownika
DARTH
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: DARTH »

wydra77 pisze:
Uwierz mi że jak oprze Ci sie brzuchem na plecach to będziesz miał wspaniałą pamiątkę ... aż do najbliższej kąpieli i prania :shock: :mrgreen: :mryellow: ... a ten zapach ... yhm ... miodzio :jee:
Awatar użytkownika
Truskawa
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: Truskawa »

Mógłby mi ktoś wytłumaczyć czy istnieje spora różnica pomiędzy GC a płytą? Jako laik koncertowy pokusiłem się o to drugie i zaczynam powoli żałować. Jadę tam dla zespołu, nie pogo i chciałbym ich gołym okiem zobaczyć. Na szczęście jestem dość wysoki.
Awatar użytkownika
Piwowarus
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Piwowarus »

Jedyna różnica to odległość od sceny. I w GC i na zwykłej płycie w części najbliżej sceny jest najgęściej od narodu, najwięcej przepychanek itd. To nie jest tak, że skoro zwykła płyta jest dalej, to tam jest spokój. Im dalej od sceny w danym sektorze, tym luźniej. Gołym okiem i tak wszystko zobaczysz, nawet stojąc z tyłu sali wszystko widać. Choć oczywiście wiadomo, guzików w kurtce z daleka nie policzysz ;)
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: Budziol »

Dokładnie jak Piwowarus napisał, w obydwoch strefach jest kociol jak najblizej sceny. Ale wiadomo ze lepiej stanac sobie dalej w GC bo jestes blizej sceny niz Ci ktorzy najbardziej sie pchaja w zwykłej :)

Powiem tak na Bemowie raz byłem w zwykłym sektorze i to był ostatni raz bo mogłem sobie koncert co najwyżej na telebimach pooglądać :)
tu hala wiec inaczej, ale ja na pewno nie kupilbym "zwykłego" to naprwdę spora różnica w odległości, ale skoro ludzie jeszcze za całą płytą kupują siedzące i coś widzą to nie jest chyba tak źle ;)
Zakkahletz
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Zakkahletz »

RALF pisze:Rozmawiałem z gościem w MM, według niego (coś tam dłubał w kompie!!!!) zostało trochę ponad 5000 biletów, łącznie!
Jaka sytuacja na dziś?
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: RALF »

Tego nie wiem, zapytam w połowie marca. Po mapkach widać, że schodzą!
ODPOWIEDZ