Ronnie R.I.P

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Dejavu
-#Clansman
-#Clansman

Re: Ronnie R.I.P

Post autor: Dejavu »

Też bardzo lubię, ale dla mnie nie najlepszy. Dla mnie 1) Heaven and Hell 2) Mob Rules 3) Tyr/Dehumanizer, zależnie od nastroju. Jak widać w moim przypadku era Dio prawie całkiem rządzi w Black Sabbath i jedyna płyta z nim na wokalu która nie do końca mnie przekonuje to The Devil You Know, swoją drogą mam wrażenie, że tam chcieli trochę nawiązać do stylu z Dehumanizer, ale udało się to - hm, średnio, miejscami dobrze, miejscami nudno.
Awatar użytkownika
voivod'
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: voivod' »

LukaSieka pisze:Bez przesady.... Z tymi porównaniami do Sadus, Deicide, Napalm Death, Darkthrone, Gorefest czy Sinister to też trochę poleciałe
przecież to tez są płyty metalowe :)

LukaSieka pisze:Wiadomo na co wtedy było parcie, jednak mimo wszystko to trochę inna muzyka aniżeli Black Sabbath I nie wydaje mi się osobiście, żeby to była już TAKA kiepska płyta, nawet jak na tamte CIĘŻKIE czasy.
nie no, nie jest to jakaś słaba płyta, taka przeciętna z plusem.

początek lat 90 był dla metalu ciężki? przecież to okres największego rozkwitu tej muzyki :) Ciężkie czasy to są dziś gdy 9/10 kapel gra pseucho-technicznie pitu pitu z ugrzecznionym brzmieniem i płaską produkcją...
Adrian S.O.S. pisze:Dla mnie to w dobra i przede wszystkim w końcu bardziej sięgajaca korzeni płyta jednej z lepszych kapel na ziemi.
no to mówię że do korzeni w 92 to sięgał np Danzig i Kyuss, a Black Sabbath zaprezentował popłuczyny po H&H i MR :)
Awatar użytkownika
LukaSieka
-#The Man Who Would Be Spammer

Post autor: LukaSieka »

voivod' pisze:początek lat 90 był dla metalu ciężki? przecież to okres największego rozkwitu tej muzyki :) Ciężkie czasy to są dziś gdy 9/10 kapel gra pseucho-technicznie pitu pitu z ugrzecznionym brzmieniem i płaską produkcją...
Ciężki w sensie ciężki, agresywny, brutalny ;-) Sam wiesz przecież - wysyp death, doom, black metal, grindcore....
So what if the master walked on the water. I don't see him trying to stop the slaughter.
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: krusejder »

Dejavu pisze:Też bardzo lubię, ale dla mnie nie najlepszy. Dla mnie 1) Heaven and Hell 2) Mob Rules 3) Tyr/Dehumanizer, zależnie od nastroju. Jak widać w moim przypadku era Dio prawie całkiem rządzi w Black Sabbath i jedyna płyta z nim na wokalu która nie do końca mnie przekonuje to The Devil You Know, swoją drogą mam wrażenie, że tam chcieli trochę nawiązać do stylu z Dehumanizer, ale udało się to - hm, średnio, miejscami dobrze, miejscami nudno.
Zgadzam się z Tobą w 90 %, bo wolę Headless Cross od Tyr
Najbliższe koncerty w 2026: Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Awatar użytkownika
Dejavu
-#Clansman
-#Clansman

O tak, Headless Cross to też świetny album. Fajnie, że chociaż tutaj ludzie pamiętają o tych albumach Black Sabbath z Tonym Martinem, bo ogólnie wydaje mi się, że to niestety dość zapomniane i strasznie niedoceniane płyty.
Odyseusz
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: Odyseusz »

Moja czołówka utworów z Martinem

1.Valhalla
2.Headless Cross
3.Shining
4.When Death Calls
5.Jerusalem
6.Lawmaker
7.Nightwing
8.Ancient Warrior
9.Anno Mundi
10.Nightmare

Czyli na punkty wygrywa Tyr
Awatar użytkownika
LukaSieka

Post autor: LukaSieka »

Lp "Forbidden" to tam **uj, że tak brzydko powiem, ale nie wiem czemu wszyscy zapominają i tak marginalnie traktują takie "Immaculate Deception", "I Witness", "Evil Eye", "Cross Of Thorns" i w ogóle cały "Cross Purposes"?? Nie jest to może materiał tak wspaniały jak wcześniejsze płyty, ale i tak znaleźć można tam bardzo dużo zajeb**tej muzyki.
So what if the master walked on the water. I don't see him trying to stop the slaughter.
Awatar użytkownika
Dejavu
-#Clansman
-#Clansman

Dla mnie faktycznie nie jest to zły album, ale daleko daleko za Tyr i Headless Cross.
Zakkahletz
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Zakkahletz »

Ronnie James Dio Advice Generator:
http://www.teiresias.net/~tyr/dio/
ODPOWIEDZ