No Prayer For The Dying vs. Virtual XI
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: No Prayer For The Dying vs. Virtual XI
nie mozna nazwać ich słabymi po tym, jak ukazał się TFF ...
Najbliższe koncerty w 2026: Geoff Tate, Eric Clapton, Frontiers Rock Festival, Neil Zaza, Paul Quinn, Uli Jon Roth, SBB, IRON MAIDEN
- Emilio
- -#Lord of the flies

Akurat od tych płyt IMHO Final Frontier jest lepszy.
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
TFF zdecydowanie lepszy, choć jak już mówiłem obydwie są dla mnie mistrzostwem 
- michalhusta
- -#Invader

Dla mnie oba są świetne, ale w dyskografii dziewicy były lepsze płyty
Maiden England!
No Prayer For The Dying 
UP THE IRONS
Keep f**king support METAL! \m/
- DeJMIeN Wielki
- -#Clansman

oczywiście No Prayer, ale rzeczywiście te 2 pozycje goszczą u mnie najrzadziej ze wszystkich studyjniaków, Virtuala od a do z udało mi się przez 9 lat posłuchać raptem 2 razy
Ostatnio zmieniony pt cze 24, 2011 11:45 pm przez DeJMIeN Wielki, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Deleted User 5147
Moim skromnym zdaniem dwie baardzo dobre płyty. NPFTD surowe brzmienie plus bardzo dobre Holy Smoke, tytulowy i Bring Your Daughter... No a Virtual to najlepszy album na ktorym nie spiewa Mr.Dickinson. Świetny Futireal, Clansman i Como Estias Amigos
dla mnie zdecydowanie NPFTD, Virtual to dla mnie najgorsza płyta Maiden. A co do TFF to jest to bardzo dobry album, dużo lepszy niż NPFTD czy Virtual
you are number ... 89
Gobos on tour 2016:Wrocław...
Wg mnie najsłabszy album Ajronów to "The X Factor", ale zaraz za nim te dwa... Nie mogłem się zdecydować, który lepszy. Na "Virtual XI" podoba mi się więcej utworów, ale na "No Prayer for the Dying" jest przynajmniej Bruce... Dałem "oba słabe" 
- MetallicaTruFan^^
- -#Long distance runner

Pablo69 pisze:Wg mnie najsłabszy album Ajronów to "The X Factor"
Może jakiś komentarz, a nie sama emotka?
A najlepiej przenieśmy to do dyskusji o tym albumie... Jak znajdę odpowiedni temat, to się wypowiem czemu tak uważam.
A najlepiej przenieśmy to do dyskusji o tym albumie... Jak znajdę odpowiedni temat, to się wypowiem czemu tak uważam.
- MetallicaTruFan^^
- -#Long distance runner

Komentarz jest zbędny... I nie przekonują mnie "argumenty" typu: Nie lubię Blaze'a, brak hitów itp. 
Widzisz, ja bym się raczej do Steve'a przyczepił 
- IronCezarek
- -#Clairvoyant

hmm... A może mu się po prostu nie podoba?Przemo142 pisze:Komentarz jest zbędny... I nie przekonują mnie "argumenty" typu: Nie lubię Blaze'a, brak hitów itp.
- MetallicaTruFan^^
- -#Long distance runner

Nie podoba mi się X Factor =/= X Factor to najsłabszy album IMIronCezarek pisze:hmm... A może mu się po prostu nie podoba?
Wg mnie najsłabszy =/= najsłabszy.
Chyba tym zdaniem zawstydziłeś wszystkich filozofówPablo69 pisze:Wg mnie najsłabszy =/= najsłabszy.
-
Deleted User 6661
Virtual. Nie cierpię No Prayer, a Virtual - mimo wielu wad - da się jednak słuchać.
- LukaSieka
- -#The Man Who Would Be Spammer

W ogóle skąd takie porównanie? Bezsensowne moim zdaniem. Dwie kompletnie inne płyty. To tak jakby porównać "Killers" i "A Matter Of Life And Death"
Można którąś bardziej lubić, komuś sie to czy tamto może bardziej podobać, ale co tu porównywać tak na prawdę? Inna płyta, inna muzyka.
Ja oczywiście stawiam o 500 razy wyżej "No Prayer For The Dying. Nie wiem czemu niekiedy niedoceniona, a przecież tak zaj*bista płyta. Obojętnie jaki dwudziesto sekundowy fragment z "Public Enema Number One", "Run Silent Run Deep" albo "The Assassin" rozwala cały lp "Virtual XI". Tak jak i zresztą wszystko co Iron Maiden wydali po 2003 roku.
Ja oczywiście stawiam o 500 razy wyżej "No Prayer For The Dying. Nie wiem czemu niekiedy niedoceniona, a przecież tak zaj*bista płyta. Obojętnie jaki dwudziesto sekundowy fragment z "Public Enema Number One", "Run Silent Run Deep" albo "The Assassin" rozwala cały lp "Virtual XI". Tak jak i zresztą wszystko co Iron Maiden wydali po 2003 roku.
So what if the master walked on the water.
I don't see him trying to stop the slaughter.
Jak najbardziej, a zwłaszcza solówki w takim "Public Enema.." czy "Fates Warning"... Klimat "Run silent..." albo "Assassin"... Nie wiem, dlatego pewno, że płyty mało ludzi słuchało od a do z ... haha, no i może takie narzucone z góry kawałki jak "Holy smoke" czy oklepany "Bring your doughter..." zrobiły bardzo źle dla tego LP... W ogóle podoba mi się cała otoczka tego albumu, to zdjęcie na cmentarzu, wszyscy na czarno, bez uśmiechu, okładka w stylu Maiden ale też bez jakichś wodotrysków... Idealny kontrast między latami 80 a już 90... Kapitalny materiał, wolę 666x bardziej niż Fear of The Dark.LukaSieka pisze:W ogóle skąd takie porównanie? Bezsensowne moim zdaniem. Dwie kompletnie inne płyty. To tak jakby porównać "Killers" i "A Matter Of Life And Death"Można którąś bardziej lubić, komuś sie to czy tamto może bardziej podobać, ale co tu porównywać tak na prawdę? Inna płyta, inna muzyka.
Ja oczywiście stawiam o 500 razy wyżej "No Prayer For The Dying. Nie wiem czemu niekiedy niedoceniona, a przecież tak zaj*bista płyta. Obojętnie jaki dwudziesto sekundowy fragment z "Public Enema Number One", "Run Silent Run Deep" albo "The Assassin" rozwala cały lp "Virtual XI". Tak jak i zresztą wszystko co wydali po 2003 roku.