Pink Floyd
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
- Saimon1995
- -#Moderator

Re: Pink Floyd
Nabył ktoś może The Endless River w wersji CD + DVD. Warto wyłożyć na to kasę?
Przesłuchałem całego albumu ze 3-4 razy i moim zdaniem wieje nudą. Z wyjątkiem ostatniego kawałka - singla, cała reszta to takie bezcelowe pitolenie. Nie jest to PF, do którego będę wracać. Po singlu oczekiwałem czegoś lepszego, ale zderzenie z rzeczywistością nie było przyjemne.
To nie demokracja, ale własność prywatna, produkcja i dobrowolna wymiana są źródłem dobrobytu.
Zgadzam się w 100%. Jak dla mnie to taka "muzyka tła", brak wokalu dobił tę płytę, bo instrumentalnie to jest to totalna kołysanka.mimski pisze:Przesłuchałem całego albumu ze 3-4 razy i moim zdaniem wieje nudą. Z wyjątkiem ostatniego kawałka - singla, cała reszta to takie bezcelowe pitolenie. Nie jest to PF, do którego będę wracać. Po singlu oczekiwałem czegoś lepszego, ale zderzenie z rzeczywistością nie było przyjemne.
Kwestia gustu. Dla mnie płyta absolutnie piękna. Albo się taką muzykę lubi, albo nie. Dla kogoś kto nie lubi będzie nudna, dla kogoś kto lubi, fakt że ta muzyka jest taka mało narzucająca się i powoli płynąca sobie gdzieś w tle jest plusem. Moim zdaniem świetny album.
Z muzyki mało narzucającej się bardzieij poleciałbym jednak Tima Heckera
- likipiki
- -#Lord of the flies

Ale co mają ambienty Heckera do instrumentalnego art rocka PF?
And it's a dirty job but someone's gotta do it...
Właśnie ja też nie wieminsp. Liki pisze:Ale co mają ambienty Heckera do instrumentalnego art rocka PF?
- Saimon1995
- -#Moderator

No nic dodać, nic ująć. Od czasu premiery przekonałem się w jakiś tam sposób do The Endless River, ale daleko mi do zachwytu, który udzielił się np. Wiesławowi Weissowi z Teraz Rocka. Nie da się ukryć - gdyby dodali do tego wokal Gilmoura płyta pewnie by zyskała (Louder than Words - bardzo lubię i uważam, że to dobry utwórsyzygy pisze: Zgadzam się w 100%. Jak dla mnie to taka "muzyka tła", brak wokalu dobił tę płytę, bo instrumentalnie to jest to totalna kołysanka.
-
Deleted User 2259
-
Deleted User 2259
Nowy album Davida Gilmoura
consequenceofsound.net/2015/06/david-gilmour-previews-new-solo-album-rattle-that-lock/
consequenceofsound.net/2015/06/david-gilmour-previews-new-solo-album-rattle-that-lock/
Będzie pięknie. Nie mogę się doczekać.
-
Deleted User 2259
Podoba mi się 
-
Deleted User 2259
Na necie mozna juz znaleźć trackliste i okładke, nei wrzucam, bo sie co art rock przycial, a stamtad wrzucalem na metropolis.
-
Deleted User 2259
http://www.terazrock.pl/aktualnosci/czy ... Lock_.html
Nowy kawałek, tradycyjnie poczekam do premiery.
Nowy kawałek, tradycyjnie poczekam do premiery.
Bardzo dobre.
- likipiki
- -#Lord of the flies

Nowy kawałek jest świetny. Ale okładka tandetna jak najmroczniejsze miejsca prog rocka. 
And it's a dirty job but someone's gotta do it...
Dzisiaj słuchałem jeszcze kilka razy tego numeru i coraz bardziej mi się podoba. Sądzę, że jego nowa płyta to będzie jeden z najlepszych albumów 2015.