K.K. nudzi się na tej emeryturze.
Judas Priest
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
-
on_the_run
- -#Trooper

Re: Judas Priest
BtL z nadchodzącego DVD:
https://www.youtube.com/watch?v=KG2bM-kTWsg
https://www.youtube.com/watch?v=KG2bM-kTWsg
I Metal Gods. Fajne te wersje, może jeszcze coś wrzucą przed premierą Battle Cry. Bisy są dostępne na YT. Profesjonalnie nagrane, ale jakość dźwięku pozostawia trochę do życzenia.
https://www.youtube.com/watch?v=pGcCAC75VeY
No i wrzucili
Electric Eye: https://www.youtube.com/watch?v=BEfOGyvyfFY
https://www.youtube.com/watch?v=pGcCAC75VeY
No i wrzucili
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
-
on_the_run
- -#Trooper

Może na finalnym Blu-ray'u będzie lepiej. Halford w formie, w jakiej nie był od dawna.
Ano, zdecydowanie
Teraz tylko czekać na nowy album. Oby okazał się dobry.
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
-
Powerslave_Dś
- -#Ancient mariner

Dziwna sprawa z tymi Judasami. Jakoś 8-10 lat temu stawiałem ich zaraz po Ironach w heavy-metalu i chyba nawet muzyce w ogóle. Dzisiaj raczej wyżej stawiam Accept i Saxon. Może inaczej, nie tyle wyżej stawiam co częściej słucham i mam więcej utworów w kategorii ulubionych. Także większy szacunek dla tych zespołów za taką jakby "postawę". Choć w tej kategorii Saxon jest nie do pobicia i wygrywa także z Ironami.
Jednak co by nie mówić zespół, który nagrał takie utwory jak Victim of Changes, Exciter, Beyond the Realms of Death, Hell bent for Leather, Grinder, Rapid Fire, Hot Rockin, Electric Eye, Sentinel czy One Shot at Glory trzeba uwielbiać. Jeśli chodzi o albumy dwa zdecydowanie najlepsze to Sad Wings of Destiny i Defenders of the Faith.
Mając jednak teraz do wyboru nowy album Judas Priest czy nowy album solowego Halforda wybrałbym zdecydowanie to drugie. Większa szansa na bardzo dobre heavy-metalowe utwory. Z zastrzeżeniem, że na gitarze byliby Pat Lachman i Mike Chlasciak, a nie jacyś tak zwani młodzi zdolni.
Jednak co by nie mówić zespół, który nagrał takie utwory jak Victim of Changes, Exciter, Beyond the Realms of Death, Hell bent for Leather, Grinder, Rapid Fire, Hot Rockin, Electric Eye, Sentinel czy One Shot at Glory trzeba uwielbiać. Jeśli chodzi o albumy dwa zdecydowanie najlepsze to Sad Wings of Destiny i Defenders of the Faith.
Mając jednak teraz do wyboru nowy album Judas Priest czy nowy album solowego Halforda wybrałbym zdecydowanie to drugie. Większa szansa na bardzo dobre heavy-metalowe utwory. Z zastrzeżeniem, że na gitarze byliby Pat Lachman i Mike Chlasciak, a nie jacyś tak zwani młodzi zdolni.
-
on_the_run
- -#Trooper

Mówisz o tym obecnym Accepcie bez UDO?
-
Powerslave_Dś
- -#Ancient mariner

Zawsze oceniam całościowo. To co się dzisiaj dzieje w heavy-metalu w niewielkim stopniu wpływa na moją ocenę.
Solowy Halford to miazga absolutna, ale na nowe płyty niestety nie ma już co liczyć.
Nie no, z cala sympatia dla Roba, ale ten album koledami i ostatni to kompletna porazka. Wymalgbym jednak od niego jednak czegos wiecej niz piosenki dla nastoletnich fanow niemieckiego neo-power metalu.
-
Powerslave_Dś
- -#Ancient mariner

Starczy, że na Resurrection mamy 12 wspaniałych heavy-metalowych kompozycji, a i Crucible to bardzo dobre granie. Gdyby teraz Judasi wydali taki album jak Resurrection fani heavy-metalu by chyba lewitowali. Niestety żyjemy w epoce przeciętnego heavy-metalu spod znaku Reedemeer of Souls czy Book of Souls. Nie mówiąc już o ostatnich, beznadziejnych płytach Manowar.
To wszystko bylo 15 lat temu. Z heavy to Ghost - Meliora, bardzo dobry album, w sumie lepszy od Resurrection.
Ostatnio zmieniony sob mar 12, 2016 2:09 pm przez voivod', łącznie zmieniany 1 raz.
Nie twierdzę że tak jest, ale można odnieść wrażenie, że jakby dzisiaj Halford nagrał wspomniane Resurrection, i tak byś stwierdził że to przeciętny heavy-metalPowerslave_Dś pisze:Starczy, że na Resurrection mamy 12 wspaniałych heavy-metalowych kompozycji, a i Crucible to bardzo dobre granie. Gdyby teraz Judasi wydali taki album jak Resurrection fani heavy-metalu by chyba lewitowali. Niestety żyjemy w epoce przeciętnego heavy-metalu spod znaku Reedemeer of Souls czy Book of Souls. Nie mówiąc już o ostatnich, beznadziejnych płytach Manowar.
While you sleep in earthly delight,
Someone's flesh is rotting tonight
-
Powerslave_Dś
- -#Ancient mariner

Słuchałem kiedyś tego Ghost i wyłączyłem po trzech utworach. Chyba nawet Sabaton jest przy tym słuchalny.
Wracając do "trochę" lepszej muzyki to zawsze się zastanawiam na którym albumie heavy-metalowym były najlepsze solówki w całym heavy-metalu. Kandydatów jest dwóch, Defenders of the Faith i Somewhere in Time.
Wracając do "trochę" lepszej muzyki to zawsze się zastanawiam na którym albumie heavy-metalowym były najlepsze solówki w całym heavy-metalu. Kandydatów jest dwóch, Defenders of the Faith i Somewhere in Time.
on by nawet nie musial sluchac, bo mialby juz wczesniej gotowa opinie.Mikojaski pisze:Nie twierdzę że tak jest, ale można odnieść wrażenie, że jakby dzisiaj Halford nagrał wspomniane Resurrection, i tak byś stwierdził że to przeciętny heavy-metalPowerslave_Dś pisze:Starczy, że na Resurrection mamy 12 wspaniałych heavy-metalowych kompozycji, a i Crucible to bardzo dobre granie. Gdyby teraz Judasi wydali taki album jak Resurrection fani heavy-metalu by chyba lewitowali. Niestety żyjemy w epoce przeciętnego heavy-metalu spod znaku Reedemeer of Souls czy Book of Souls. Nie mówiąc już o ostatnich, beznadziejnych płytach Manowar.
z reszta duzo bezpieczniej jest nie sluchac, bo jak zaczniesz to jeszcze ci sie spodoba jakies nowomodne gowno i co wtedy.
- Saimon1995
- -#Moderator

To jakby porównywać Porsche (Ghost - rzecz jasna) z Maluchem (Sabaton).Powerslave_Dś pisze:Słuchałem kiedyś tego Ghost i wyłączyłem po trzech utworach. Chyba nawet Sabaton jest przy tym słuchalny.
A co do Judasów - ciekawy jestem tego DVD. Jakimś wielkim fanem nie jestem (na koncercie ich nie byłem jeszcze), ale zajawki mnie przekonują, żeby po owe wydawnictwo sięgnąć z czystej ciekawości.
voivod' pisze: Z heavy to Ghost - Meliora, bardzo dobry album, w sumie lepszy od Resurrection.
Żeby nie było, nie mówię że Ghost nagrywa badziewia, bo niektóre kawałki to niezłe granie, ale trzeba być laikiem by kwalifikować ich pod heavy i dodawać że to lepsze od Resurrection. To jak Feel nazywać rockiem i mówić że grają lepiej od TSA.
-
Powerslave_Dś
- -#Ancient mariner

Jeśli chodzi o mnie to byłem tylko zaskoczony, że ten Ghost jest aż tak przeciętny. Nie widzę w tej muzyce nic ciekawego, ani zachwycającego. Jeśli taką drogą ma iść metalowe granie to za 20 lat może tego grania w ogóle nie być. Rozumiem, że dzisiaj efekciarstwo jest w modzie bo i profil fanów tej muzyki się dramatycznie zmienił względem lat '80, ale to nie starczy. Ludziom nie starczy, że coś się sili na pseudo-oryginalność w szerszej perspektywie.
Mi sie przy pierwszym kontakcie tez ta kapela nie podobala, w zasadzie dopiero po ostatnim albumie sie do nich przekonalem, tez nie od razu.
Powerslave_Dś masz racje ze czasy sie zmieniaja, kiedys ludzi sluchali calych albumow od deski do deski, dzisiaj po 3 kawalkach wylaczaja z wyrobiona opinia. Jestes tego doskonalym przykladem.
Powerslave_Dś masz racje ze czasy sie zmieniaja, kiedys ludzi sluchali calych albumow od deski do deski, dzisiaj po 3 kawalkach wylaczaja z wyrobiona opinia. Jestes tego doskonalym przykladem.
a ty jakie masz kompetencje zeby formulowac takie tezy?Pablo1919 pisze:voivod' pisze: Z heavy to Ghost - Meliora, bardzo dobry album, w sumie lepszy od Resurrection.![]()
Żeby nie było, nie mówię że Ghost nagrywa badziewia, bo niektóre kawałki to niezłe granie, ale trzeba być laikiem by kwalifikować ich pod heavy i dodawać że to lepsze od Resurrection. To jak Feel nazywać rockiem i mówić że grają lepiej od TSA.
-
Powerslave_Dś
- -#Ancient mariner

Czyli nie znając całej dyskografii nie ma się prawa ocenić zespołu? Znasz całą dyskografię Freedom Call czy Sonata Arctica? Oceniasz te zespoły bardzo często.
Staram się słuchać muzyki po całości, w przypadku Ghost obawiam się jednak, że mamy doczynienia z produktem marketingowym, a nie zespołem. Wszystko w tym jest takie sztuczne i te absurdalne popowe melodie, które mają sprawiać wrażenie, jakie to ciekawe. Chyba żyjemy w takich czasach dla rocka, że już wszystko odkryto i teraz swoje 5 minut mają takie dziwactwa. Takiej muzyki jeszcze troszkę powstanie, aż czeka nas cała fala zespołów grających do bólu klasycznie i tradycyjnie. Każda akcja rodzi wszak reakcję.
Staram się słuchać muzyki po całości, w przypadku Ghost obawiam się jednak, że mamy doczynienia z produktem marketingowym, a nie zespołem. Wszystko w tym jest takie sztuczne i te absurdalne popowe melodie, które mają sprawiać wrażenie, jakie to ciekawe. Chyba żyjemy w takich czasach dla rocka, że już wszystko odkryto i teraz swoje 5 minut mają takie dziwactwa. Takiej muzyki jeszcze troszkę powstanie, aż czeka nas cała fala zespołów grających do bólu klasycznie i tradycyjnie. Każda akcja rodzi wszak reakcję.