03/07/2016 - Iron Maiden - Wrocław

Wszystko na temat trasy koncertowej promującej najnowszą płytę.

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Re: 03/07/2016 - Iron Maiden - Wrocław

Post autor: Bon Dzosef »

MaidenFan pisze:Ktoś może ma jakiejś przypuszczenia co do setu Anthrax? :D
http://www.setlist.fm/setlist/anthrax/2 ... edad7.html
http://www.setlist.fm/setlist/anthrax/2 ... e28d7.html

Myślicie, że 13 utworów dadzą radę? Czy raczej ten pierwszy?
Support z bisami? Bez szans.
Lubie Iron Maiden i Megadeth

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
Awatar użytkownika
Saimon1995
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: Saimon1995 »

Michał pisze:Mam nadzieje, ze ten 2 bo chce Meduse uslyszec ale raczej bedzie ten pierwszy bo taki lub podobny byl jak grali w tym roku koncerty przed Ironami chyba w Ameryce Poludniowej
Dokładnie. Raczej nie ma co liczyć na wersję dłuższą. Choć również zaliczam się do tego grona, które chciałoby posłuchać Anthraxu jak najdłużej.
Python
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: Python »

Przypominam że Slayer w Poznaniu zagrał 12 wałków.
Deleted User 2259

Post autor: Deleted User 2259 »

A to dużo czy mało jak na nich ?
Python
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: Python »

Na Slayera? Pojęcia nie mam. (Jak dla mnie to stanowczo za dużo, wynudziłem się jak cholera.)
Deleted User 2259

Post autor: Deleted User 2259 »

W poznaniu nie byłem, ale jak widziałem ich na big 4 i w łodzi z Megadeth, to na tym drugim grali już dłużej, ale Headlinerem byli.
Awatar użytkownika
Premus
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: Premus »

Czy wie ktoś jak jest z miejscem parkingowym we Wrocku przy stadionie i trochę dalej jaka cene chdzi o autobus 20 osobowy
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: RALF »

Dodali masę biletów na sektorach przy samej scenie...
Awatar użytkownika
ir0nka94
-#Invader
-#Invader

Post autor: ir0nka94 »

Ale GC i GC EE jak nie było, tak nie ma :D może jest szansa, że GC nie będzie zajmować połowy płyty :D
Awatar użytkownika
Nyczu
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: Nyczu »

Myślicie że zarzucą jeszcze pulę GC?
Awatar użytkownika
Steve
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: Steve »

Premus pisze:Czy wie ktoś jak jest z miejscem parkingowym we Wrocku przy stadionie i trochę dalej jaka cene chdzi o autobus 20 osobowy
Jeżeli wszystkie miejsca parkingowe stadionu, w ten dzień, nie będą zarezerwowane (przetargiem pod stołem :lol: ) przez jakąś śmieszną korporacje taksówkarską, to w zasadzie stadion dysponuje takimi miejscami i to sporą ilością. Radziłbym zwrócić się do zarządu obiektu w celu uzyskania takich informacji.

Poza tym, dookoła jest pełno asfaltu i betonu, który może stanowić kluczową rolę parkingową dla większości przyjezdnych autokarów/busów :D
Nomad.1985
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: Nomad.1985 »

Witajcie dawno mnie tu nie było. Na udział w koncercie zdecydowałem się bardzo późno ale lepiej późno niż wcale. Wymagało to ode mnie sporo wyrzeczeń ale czego się nie robi dla Iron Maiden. 4 lipca muszę być z samego rana w moim mieście oddalonym od Wrocławia 150 km z samego rana. Bardzo pilna sprawa. Nie byłoby możliwości wrócić autobusem czy pociągiem bo to malutka mieścina dlatego kupiłem bilet dobremu koledze i on mnie za to odwiezie do domu. Bilety oczywiście GC bo inne się nie opłacają.

Jedna z bardziej szalonych akcji związanych z Iron Maiden w życiu. Byłoby mi głupio nie być na koncercie w mieście w którym mieszkałem ok.7 lat a jestem związany dużo więcej. Zwłaszcza, że w tym mieście widziałem Iron Maiden po raz pierwszy. Szkoda, że Ironi nie zagrali w Hali Ludowej w 2013 r na trasie Maiden England, no ale nie można mieć wszystkiego.

Razem z kolegami planujemy integrację z fanami Iron Maiden na rynku Wrocławskim i w okolicach. Nic na siłę oczywiście i jeśli reakcje będą podobne jak w Łodzi 3 lata temu to szybko damy sobie spokój, ale spróbować można. To może być jedna z ostatnich okazji by fani IM zebrali się w Polsce w takiej ilości w jednym miejscu. Lata temu organizowałem minizloty fanów Iron Maiden z bardzo miernym skutkiem i teraz po latach chciałbym znów spróbować.
Ostatnio zmieniony sob cze 11, 2016 11:12 am przez Nomad.1985, łącznie zmieniany 1 raz.
Deleted User 1499

Post autor: Deleted User 1499 »

Jest już zorganizowane AfterParty po koncercie i Before w klubie, także reakcje możesz mieć kiepskie. Ja planuję wpaść na taki zlot, ale czy do tego dojdzie to uj wie :D Mimo wszystko powodzenia i udanej zabawy na koncercie.
Nomad.1985
-#Trooper
-#Trooper

O before w klubie nie słyszałem, na after z wyżej wymienionych względów się nie wybieram. 30 minut po koncercie mam nadzieje, że kolega będzie już swoim fiacikiem kierował się na Opolskie. Jeśli chodzi o klub Liverpool bo o nim chyba mowa to jest to relatywnie małe miejsce gdzie nie zmieści się więcej niż 200 osób. Także nie wszyscy fani Iron Maiden tam się udadzą. Więcej ludzie zmieściłoby się w nie istniejącym już Od Zmierzchu do Świtu bo tam były też postawione ogródki piwne.

Sam koncert pewnie będzie dobry ale 2 dni wcześniej też ich widzę i bardziej nastawiam się na ten węgierski. Chociaż równie dobrze lepszy może być we Wrocławiu. Najlepsze na jakich byłem do tej pory to Chorzów 2005 i Budapeszt 2010, ale to bardzo mocno subiektywny wybór. Obiektywnie chyba najlepszy był w Warszawie 2008, ale brakowało trochę klimatu ze względu na beznadziejny obiekt i rozpoczęcie koncertu w pełnym słońcu.
Deleted User 1499

A jak na węgry się wybierasz ?
Nomad.1985
-#Trooper
-#Trooper

Z Iron Spartanem tak jak chyba już kiedyś pisałem. Nie wiem czy jeszcze ma bilety ale jest to bardzo możliwe. Wyjazd chyba o 6 rano z placu Dawida obok Dworca PKS, nie wiem dokładnie czy będzie to ta godzina bo sam organizator jeszcze tego nie wie. Możliwe, że będzie to godzina lub dwie później. Ciekawa lokalizacja bo miasto styka się na granicach 3 państw: Węgier, Słowacji i Austrii. Niestety na dwugodzinny wypad do Wiednia nie ma co liczyć bo Spartan mówi, że czasowo nie byłoby to możliwe. Liczyłem na to, ale to trudno. Nie można mieć wszystkiego.
Deleted User 1499

Nomad.1985 pisze:Z Iron Spartanem tak jak chyba już kiedyś pisałem. Nie wiem czy jeszcze ma bilety ale jest to bardzo możliwe. Wyjazd chyba o 6 rano z placu Dawida obok Dworca PKS, nie wiem dokładnie czy będzie to ta godzina bo sam organizator jeszcze tego nie wie. Możliwe, że będzie to godzina lub dwie później. Ciekawa lokalizacja bo miasto styka się na granicach 3 państw: Węgier, Słowacji i Austrii. Niestety na dwugodzinny wypad do Wiednia nie ma co liczyć bo Spartan mówi, że czasowo nie byłoby to możliwe. Liczyłem na to, ale to trudno. Nie można mieć wszystkiego.
No właśnie pisałem wtedy do niego, dał mi jakiś numer. Zadzwnoiłem, facet poprosił o telefon wieczorem , wieczorem już nie odebrał , na następny dzień to samo, na smsa nie odpisał. Także zero kontaktu. Napisałem ponownie wczoraj do Iron Spartana , zobaczę może tym razem się uda złapać kontakt.
Nomad.1985
-#Trooper
-#Trooper

Kiedy pisałeś? Jeśli w marcu lub kwietniu to on wtedy był w Ameryce Południowej, Stanach Zjednoczonych, a potem Chinach. W Polsce go nie było ponad miesiąc. Teraz powinien być w Polsce, chociaż kilka dni temu był w Holandii i we Francji. Poza tym on na co dzień jest kierowcą więc czasami też nie może odebrać. Znam Spartana już bardzo długo, a tak na piwo to może z nim się wybrałem kilka razy. Wykonując taki zawód raczej nie ma się nigdy czasu, zwłaszcza, że w weekendy najwięcej roboty.

Myślę, że teraz uda Ci się z nim skontaktować, z doświadczenia wiem, że w godzinach 18-21 chyba najlepiej do Spartana dzwonić.
Deleted User 1499

Aaa no dobra jak taki zajob miał to rozumiem. Poczekam kilka dni , jeśli mi nie odpisze na PW to zadzwonie w takich godzinach jak podałeś. Dzięki :)
Awatar użytkownika
paniron
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: paniron »

Nomad a gdzie w opolskie konkretnie jeżeli można spytać jedziesz po koncercie?
ODPOWIEDZ