kasa to jedno, ale jeszcze ważniejsze jest to, że jak sprzedasz 1 mln płyt podwójnej płyty, to do sprzedaży liczą się 2 mlnkmberserker pisze:Tak sobie z ciekawości sprawdziłem, koncertówka Queen z Rainbow trwa 79 minut i 42 sekundy, czyli najprawdopodobniej dłużej, niż nowe dzieło Mety. A wydano ją na jednej płycieDa się? Owszem, ale po co, skoro więcej wyciągniemy za podwójny album?
Metallica
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Metallica
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Tego nie wiedziałem, ciekawe.
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
-
on_the_run
- -#Trooper

Stare kapele punkowe, jak UK Subs lub Exploited brzmią dziś często dziś podobnie do ostatniego Slayera.Adrian S.O.S. pisze:Prosty slayerowy thrash jak jużon_the_run pisze:Dla mnie ten numer to kwadratowe, punkowe napieprzanie. Ostatni Slayer to też zresztą prosty punk.. Slayer zawsze jechał starym punkiem, nawet na South of Heaven czy Seasons in the Abyss. Na ten płycie też to słychać. Jednak do szufladki z napisem "punk" bym ich za cholere nie wsadził
.
Ten nowy utwór, który wypuściła Metallica moze być. Chociaż wisi mi to w sumie co wydadzą. Na jakiś super materiał bym nie liczył. Ja tej grupy już od dawna poza tym nie śledze. Dla mnie mogli by nawet nagrać płytę z coverami starych przebojów disco w stylu Bee Gees, Chicago i Boney M.
Z nowszych numerów Mety znośny był odrzut: "Rebel of Babylon".
- Adrian S.O.S.
- -#Rainmaker

No to skoro UK Subs lub Exploited brzmią dziś jak ostatni Slayer to wychodzi na to, że Exploited i Uk Subs grają dziś thrashowoon_the_run pisze:Stare kapele punkowe, jak UK Subs lub Exploited brzmią dziś często dziś podobnie do ostatniego Slayera.
- Mr.Hankey
- -#Lord of the flies

Oj, lepiej nie kracz. Wiesz jak to by się sprzedawało!Adrian S.O.S. pisze:Dla mnie mogli by nawet nagrać płytę z coverami starych przebojów disco w stylu Bee Gees, Chicago i Boney M.
-
Zakkahletz
- -#Rainmaker

Lars mówi w wywiadach, że na nowym albumie ma w ogóle nie być ballad. Pasi mi to, a jeżeli do tego pierwszy singiel mi się podoba, to w ogóle nieźle się zapowiada. 
Porównania nowego singla z punkiem bardzo trafne. Po pierwszym przesłuchaniu myślałem "ale kupa, brzmi jak nagrana w garażu demówka licealnej kapeli", ale po kilku razach wszedł jak Hitler w Danię w 1940. Nie spodziewałem się tego, ale teraz naprawdę oczekuję premiery 
Jak dla kogoś Metal Militia to pazdzierz niech się przerzuci na ambitną Lady Gaga albo inne bzdury i nie męczy swoich uszu dobrym thrashem..
Jak Killem All jest prostackim albumem? A jaka Miała być ta muzyka.wtedy? Soczysta napier.. I żadnej ujmy z prostej konstrukcji.
Jak Killem All jest prostackim albumem? A jaka Miała być ta muzyka.wtedy? Soczysta napier.. I żadnej ujmy z prostej konstrukcji.
+1000000widman pisze:Jak dla kogoś Metal Militia to pazdzierz niech się przerzuci na ambitną Lady Gaga albo inne bzdury i nie męczy swoich uszu dobrym thrashem..
Clan Of Xymox 7.02 ; E.Clapton 29.04 ; Hellhaim,Orgasmatron 16.05 ;Metallica 19.05 ;Savatage + 11.08 ;Deep Purple 8.10 ; Acid Drinkers 12.12
KEA to było granie proste jak budowa cepa, kwestia tego, czy się to komuś podoba czy nie, jaki był kontekst i że byli jednymi z pionierów (czego nikt im przecież nie odbiera) to zupełnie inne sprawy.
Ale czepiać się ze Killem All to prostacki album to jak mówić czemu 2 plus 2 to cztery.
Thrash nie zakładał być muzyka na salony. Wyraża coś mocniej niż milion wydumanych dźwięków.
Thrash nie zakładał być muzyka na salony. Wyraża coś mocniej niż milion wydumanych dźwięków.
To zdecydowanie racja.widman pisze:Ale czepiać się ze Killem All to prostacki album to jak mówić czemu 2 plus 2 to cztery.
Tu już bym się nie zgodził, ale co kto lubi.widman pisze:Wyraża coś mocniej niż milion wydumanych dźwięków.
A co do thrashu ogólnie, to można w ramach tego gatunku grać o wiele ciekawiej niż na KEA - jasne, że KEA było jedną z pierwszych takich płyt i już za to należy im się szacunek, ale kilka lat później wyszło moim zdaniem sporo lepszych thrashowych albumów, nawet późniejsze płyty Metalliki były wg mnie dużo, dużo lepsze niż debiut (mam na myśli Ride, Master i Justice) - nie mówiąc już o np. pierwszych płytach Annihilatora czy Testament.
- LukaSieka
- -#The Man Who Would Be Spammer

Z tym, że pomiędzy "Kill'em All", a debiutami Annihilator i Testament są 4 i 6 lat różnicy. A to w muzyce baaardzo długo. Tym bardziej kiedy jakiś gatunek (w tym wypadku Thrash Metal) dopiero co powstaje. 6 lat to na prawdę sporo czasu w muzyce.Dejavu pisze:kilka lat później wyszło moim zdaniem sporo lepszych thrashowych albumów, nawet późniejsze płyty Metalliki były wg mnie dużo, dużo lepsze niż debiut (mam na myśli Ride, Master i Justice) - nie mówiąc już o np. pierwszych płytach Annihilatora czy Testament.
So what if the master walked on the water.
I don't see him trying to stop the slaughter.
Zdaję sobie sprawę z tego, temu właśnie akurat ja nie krytykuję KEA za bardzo, bo biorę pod uwagę że tak powiem kontekst historycznyLukaSieka pisze:Z tym, że pomiędzy "Kill'em All", a debiutami Annihilator i Testament są 4 i 6 lat różnicy. A to w muzyce baaardzo długo. Tym bardziej kiedy jakiś gatunek (w tym wypadku Thrash Metal) dopiero co powstaje. 6 lat to na prawdę sporo czasu w muzyce.
-
Zakkahletz
- -#Rainmaker

- Saimon1995
- -#Moderator

Panowie ukończyli pracę nad nowym albumem. http://deathmagnetic.pl/newsy/metallica ... -destruct/
I co najlepsze zmieniła się zawartość płyty numer 3. Zamiast Riff Origins zamieścili nagrania live, a także kowery. Tutaj aktualna tracklista:
Lords of Summer (2016)
Ronnie Rising Medley
When a Blind Man Cries
Remember Tomorrow
Helpless (Live at Rasputin Music)
Hit the Lights (Live at Rasputin Music)
The Four Horsemen (Live at Rasputin Music)
Ride the Lightning (Live at Rasputin Music)
Fade to Black (Live at Rasputin Music)
Jump in the Fire (Live at Rasputin Music)
For Whom the Bell Tolls (Live at Rasputin Music)
Creeping Death (Live at Rasputin Music)
Metal Militia (Live at Rasputin Music)
Hardwired (Live in Minneapolis)
Tym samym przekonali mnie i właśnie zamówiłem sobie edycję deluxe w pre-orderze na stronie empiku. Mam nadzieję, że się nie zawiodę za 2 miesiące.
I co najlepsze zmieniła się zawartość płyty numer 3. Zamiast Riff Origins zamieścili nagrania live, a także kowery. Tutaj aktualna tracklista:
Lords of Summer (2016)
Ronnie Rising Medley
When a Blind Man Cries
Remember Tomorrow
Helpless (Live at Rasputin Music)
Hit the Lights (Live at Rasputin Music)
The Four Horsemen (Live at Rasputin Music)
Ride the Lightning (Live at Rasputin Music)
Fade to Black (Live at Rasputin Music)
Jump in the Fire (Live at Rasputin Music)
For Whom the Bell Tolls (Live at Rasputin Music)
Creeping Death (Live at Rasputin Music)
Metal Militia (Live at Rasputin Music)
Hardwired (Live in Minneapolis)
Tym samym przekonali mnie i właśnie zamówiłem sobie edycję deluxe w pre-orderze na stronie empiku. Mam nadzieję, że się nie zawiodę za 2 miesiące.
-
Zakkahletz
- -#Rainmaker

Jak w repertuarze IM nie jest to wybitna piosenka, tak w wykonaniu Mety sporo zyskuje.FaithNoMore pisze:Remember Tomorrow
Bębny popsuły cały klimat.
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Tak jak jestem sceptycznie nastawiony do singla i ogólnie mam złe przeczucia do płyty, tak w pełni zgadzam się z tym stwierdzeniem, powiedziałbym nawet, że jeśli chodzi o covery Metallika bardzo rzadko robi to źleZakkahletz pisze:Jak w repertuarze IM nie jest to wybitna piosenka, tak w wykonaniu Mety sporo zyskuje.
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Potwierdzono dwa halowe koncerty w nowej Royal Arena w Kopenhadze 3 i 5 lutego. Będą to jedyne występy Mety w Europie do jesieni 2017, a więc (o dziwo!) wygląda na to, że Panowie zrezygnują z grania na europejskich festiwalach i stadionach na rzecz trasy halowej... Chyba, że jeszcze negocjują ewentualne letnie gigi.