Legacy Of The Beast World Tour 2018 - Setlista spekulacje

Wszystko na temat Legacy Of The Beast World Tour 2018

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
wojczi
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Re: Legacy Of The Beast World Tour 2018 - Setlista spekulacje

Post autor: wojczi »

Pasuje do witraży? Taki set łykam w ciemno.
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Schizoid »

Budziol pisze: pn maja 07, 2018 9:40 pm Kolejny "przeciek"

Where eagles dare
Flight of Icarus
Coming Home
Rainmaker
2 minutes to midnight
Clansman
Prowler
Alexander the great as EPIC
Lord of the flies
Fear of the dark
Iron maiden

Futureal
The evil that man do
Run to the hills
Brakuje Number, Troopera. Do tego Coming Home jako 3? Fejk.

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Awatar użytkownika
MaidenFan
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: MaidenFan »

E tam, taki przeciek może zrobić sobie każdy. Prowler byłby mega, chyba bym się cieszył bardziej niż z Alexandra. :)
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: RALF »

Teraz tego typu "przecieków" będzie multum. Spokojnie poczekajmy na 26 maja :D
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

Judasi zagrali niedawno "Tyrant", który wcześniej grali w 1983 roku... Można? Można...
Ostatnio zmieniony wt maja 08, 2018 5:20 pm przez gumbyy, łącznie zmieniany 1 raz.
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
Lipa
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: Lipa »

W takie przecieki to ja od dawna nie ufam :D
Awatar użytkownika
joseba
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: joseba »

Rainmakera niech wymienią (byle nie na Wratchild :D ) i biere w ciemno ;)
a poważnie, do Tallina niczego i tak się nie dowiemy
Deleted User 5155

Post autor: Deleted User 5155 »

joseba pisze: wt maja 08, 2018 12:43 pm Rainmakera niech wymienią (byle nie na Wratchild :D ) i biere w ciemno ;)
a poważnie, do Tallina niczego i tak się nie dowiemy
Co do Rainmakera to nie mam nic naprzeciwko aby był, ale co do reszty postu - bardzo sobie życzę, aby rzeczywiście do czasu Tallina NIC nie wyciekło. Nawet próbowałem nie zaglądać w ten wątek, ale cóż ... poległem :D
Awatar użytkownika
hipcio_stg
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: hipcio_stg »

RALF pisze: pn maja 07, 2018 10:50 pm Teraz tego typu "przecieków" będzie multum. Spokojnie poczekajmy na 26 maja :D
taaa... 8)
Awatar użytkownika
joseba
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: joseba »

pinio pisze: wt maja 08, 2018 1:30 pm Co do Rainmakera to nie mam nic naprzeciwko aby był, ale co do reszty postu - bardzo sobie życzę, aby rzeczywiście do czasu Tallina NIC nie wyciekło. Nawet próbowałem nie zaglądać w ten wątek, ale cóż ... poległem :D
To i tak niczego się nie dowiedziałeś, bo to wszystko są czyste spekulacje :D
mnie też trochę wciągnęły i jak już tyle osób wypowiedziało się za Revelations, to byłbym rozczarowany Rainmakerem ;)
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Niech zagrają jakiś numer nigdy nie grany. Albo taki z 30-to letnią brodą...
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Schizoid »

gumbyy pisze: wt maja 08, 2018 11:53 am Judasi zagrali niedawno "Tyrant", który wcześniej grali w 1983 roku... Można? Można...
Prawdopodobnie w 1981, w tej kwestii coś mi się nie chce wierzyć Setlist.fm, a na tej stronie opierają się portale anglojęzyczne (z których te polskie po prostu przepisują newsy).

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Schizoid pisze: wt maja 08, 2018 5:29 pm
gumbyy pisze: wt maja 08, 2018 11:53 am Judasi zagrali niedawno "Tyrant", który wcześniej grali w 1983 roku... Można? Można...
Prawdopodobnie w 1981, w tej kwestii coś mi się nie chce wierzyć Setlist.fm, a na tej stronie opierają się portale anglojęzyczne (z których te polskie po prostu przepisują newsy).
Ja zerknąłem rzeczywiście na setlist. No to i tak bez większego znaczenia. Odkopali niezła perełkę... szach-mat Ajroni? :B
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: Budziol »

Prawda jest taka, ze niegranymi kawalkami od 30lat podnieca sie garstka największych fanow danego zespolu.
Ale to wlasnie oni, na forach, portalach tworza jakas tam presje, cisnienie na zespol.
Stad obietnice Brucea, odczytywanie witrazy itd. Itp.
Przed Tallinem nic nie będzie wiadomo na 100% stad niesamowity urok tego koncertu
longestday
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: longestday »

No to muszę się odnieść do twierdzenia, że niegranymi perełkami podniecają się tylko zajzagorzalsi fani. Chyba nikt nie robił dokładnych badań jak to wygląda. Jeśli ktoś siedzi jak emeryt na trybunach w czasie koncertu to nie znaczy, że nie ma całej dyskografii w jednym paluszku. Myślę, że Iron Maiden słucha się całymi albumami (to nie Bon Jovi). Na pewno jest cała masa fanów, którzy uwielbiają i znają np. tylko Piece Of Mind, tylko 7th Son, tylko Somewhere In Time... plus żelazny zestaw kawałków. Oczywiście jak Maiden zagrają Burning Ambition albo Twilight Zone to będzie jedno wielkie WhatTheFuck?, ale mogę się założyć że przy To Tame A Land czy Alexandrze będzie RZEŹNIA.
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

longestday pisze: śr maja 09, 2018 8:07 am No to muszę się odnieść do twierdzenia, że niegranymi perełkami podniecają się tylko zajzagorzalsi fani. Chyba nikt nie robił dokładnych badań jak to wygląda. Jeśli ktoś siedzi jak emeryt na trybunach w czasie koncertu to nie znaczy, że nie ma całej dyskografii w jednym paluszku. Myślę, że Iron Maiden słucha się całymi albumami (to nie Bon Jovi). Na pewno jest cała masa fanów, którzy uwielbiają i znają np. tylko Piece Of Mind, tylko 7th Son, tylko Somewhere In Time... plus żelazny zestaw kawałków. Oczywiście jak Maiden zagrają Burning Ambition albo Twilight Zone to będzie jedno wielkie WhatTheFuck?, ale mogę się założyć że przy To Tame A Land czy Alexandrze będzie RZEŹNIA.
No właśnie... to pisanie tylko o fanatykach to takie trochę "bronienie" zespołu i ich dziwne konsekwencji grania ogranych numerów. Kolega wyżrj trafnie zauważył, że fani słuchają płyt, a nie "best of". IM to nie gwiazdka pop znana tylko z pojedyńczych hitów.
www.MetalSide.pl
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: RALF »

Przyznaję, jeśli usłyszę Alexandra poczuję się w temacie IM całkowicie spełniony.
Awatar użytkownika
Mr. M
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Mr. M »

gumbyy pisze: śr maja 09, 2018 8:34 am Kolega wyżrj trafnie zauważył, że fani słuchają płyt, a nie "best of". IM to nie gwiazdka pop znana tylko z pojedyńczych hitów.
Oj nie byłbym tego taki pewien. O ile "starsi" fani rzeczywiście słuchają całych płyt, to wśród dzisiejszej młodzieży królują playlisty, szczególnie po sukcesie Spotify. Playlista na rano, playlista na wieczór, playlista na imprezę, playlista na depresję, playlista na jesień, playlista do srania... :wink: Jak ostatnio powiedziałem jednej znajomej, że nie lubię za bardzo korzystać ze spotifaja, wolę włączyć konkretną płytę od początku do końca, to patrzyła się na mnie jak na ufoludka :B Gatunek ma tu też mało do rzeczy, pop, rap czy metal, wszędzie można tę tendencję zauważyć.
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Bon Dzosef »

Na Wacken nie byłem pod sceną tylko w tłumie. Publika na numerach takich jak Children w zasadzie się nie bawila. Za to Fear, Trooper i TNOB...

RALF pisze: śr maja 09, 2018 8:52 am Przyznaję, jeśli usłyszę Alexandra poczuję się w temacie IM całkowicie spełniony.
I po co to pisać 30 razy :roll:
Lubie Iron Maiden i Megadeth

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
johnny_o pisze: wt sie 18, 2026 9:50 pm Jebać czarnuchów
Awatar użytkownika
Dejavu
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Dejavu »

Mr. M pisze: śr maja 09, 2018 11:06 am
gumbyy pisze: śr maja 09, 2018 8:34 am Kolega wyżrj trafnie zauważył, że fani słuchają płyt, a nie "best of". IM to nie gwiazdka pop znana tylko z pojedyńczych hitów.
Oj nie byłbym tego taki pewien. O ile "starsi" fani rzeczywiście słuchają całych płyt, to wśród dzisiejszej młodzieży królują playlisty, szczególnie po sukcesie Spotify. Playlista na rano, playlista na wieczór, playlista na imprezę, playlista na depresję, playlista na jesień, playlista do srania... :wink: Jak ostatnio powiedziałem jednej znajomej, że nie lubię za bardzo korzystać ze spotifaja, wolę włączyć konkretną płytę od początku do końca, to patrzyła się na mnie jak na ufoludka :B Gatunek ma tu też mało do rzeczy, pop, rap czy metal, wszędzie można tę tendencję zauważyć.
Potwierdzam, też zauważyłem podobną tendencję. Osobiście mam ogromną niechęć do wszelkich płyt "the best of" i playlist. Taki muzyczny fast food.
ODPOWIEDZ