Kult

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Kult

Post autor: krusejder »

... a nie wierzę, że nie było ....

Byłem na KULT AKUSTIK, bardzo fajna sztuka. Tym razem "sztywna" setlista dla całej trasy, ale przyjąłem ją z zadowoleniem, bo czekałem na numery grane nieczęsto. Bałem się, że "Kazimierz po dziadku Staszewski" czy "Młodzi Warszawiacy" mogą wypaść.

Z kolei gość Zacier wykonał piosenkę "Dyplomata"
https://www.youtube.com/watch?v=nwW1qJ_7U_8

Jak ktoś nie rozumie niuansów rosyjskiego, to tu jest dość wierna (choć minimalnie łagodniejsza językowo) wersja po polsku
https://www.youtube.com/watch?v=-wHjI61hlm8
Ostatnio zmieniony pn lut 25, 2019 2:26 pm przez krusejder, łącznie zmieniany 1 raz.
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Awatar użytkownika
Vorgel
-#Lord of light
-#Lord of light

Re: Kult (zakładam, bo nie mogę odnaleźć starego tematu na jego temat)

Post autor: Vorgel »

Warszawskie legendarne disco polo. Ja tam wolę The Cult.
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Przemawia przez Ciebie murzyńskość na tle muzyki anglosaskiej.
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Awatar użytkownika
Vorgel
-#Lord of light
-#Lord of light

Nie no Anglosasi też mają swoje disco polo. W USA jest to muzyka country. A Kult to muzyka nadająca się do remizy, z tym specyficznym wokalem Kazika. Ale takiej remizy obok PGRu, z tamtym klimatem i wschodnimi akcentami.
Awatar użytkownika
Cold
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: Cold »

Vorgel, nie bluźnij... :evil:
Awatar użytkownika
Vorgel
-#Lord of light
-#Lord of light

Chciałem to ująć możliwie obrazowo. Jak to słyszę mam przed oczami nawalonych kamratów bełkoczących ze wschodnim akcentem, ale nie Stasiek Wielanek, takie coś bardziej a la dwa ruskie sołdaty po 5 promili każdy użalają się nad sobą przy flaszce spirytusu.
Awatar użytkownika
Metalophil
-#Moonchild
-#Moonchild

Re: Kult

Post autor: Metalophil »

Muzyczna miłość życia, druga obok Iron Maiden. Starsza, bo na pierwszym koncercie byłem dokładnie 30 maja 1996 r., na trasie Tata 2. Miałem wówczas 9,5 roku, byłem z matką na której to wybłagałem ;) Ogólnie na koncertach Kultu byłem ok. 25 razy. Najlepszy album to „Spokojnie”. Bez słabego utworu. Ulubione kawałki to „Czarne słońca” i „6 lat później”. Ten pierwszy to mój ulubiony utwór w ogóle.
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

na świętych apostołów Piotra i Pawła Kult zagra w Wyszkowie. Nie wiem, o której tam pojadę, ale jakby kto chciał zobaczyć gig, to jest spora szansa na podwózkę powrotną do Wawy po onym

https://www.facebook.com/events/1159918834201338/
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Deleted User 5490

Post autor: Deleted User 5490 »

Nie lubię tego typa, ale kilku artystów dobrze zdiagnozował. Siebie przy okazji też. ;)
Awatar użytkownika
mic7
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: mic7 »

krusejder pisze: śr sie 21, 2019 3:33 pm 7 IX Kult w Grodzisku Mazowieckim
https://grodzisk.pl/wydarzenie/swieto-m ... nce_id=776

Hmmm ,mam wtedy dyżur w robocie ale nie wykluczam ,że się wybiorę na Kult :)
Clan Of Xymox 7.02 ; E.Clapton 29.04 ; Hellhaim,Orgasmatron 16.05 ;Metallica 19.05 ;Savatage + 11.08 ;Deep Purple 8.10 ; Acid Drinkers 12.12
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Do sprzedania 1 bilet na Kult 13 marca, pierwszy rząd balkonu, czyli najlepsze możliwe miejsce ;)
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Zmarł Janusz Grudziński, Xiążę Warszawski.

R+I+P
Awatar użytkownika
Sardi
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: Sardi »

Szkoda, że nie zdążyli się zjednoczyć z Kazikiem chociaż na jakiś jeden, specjalny koncert, w końcu to był muzyk z najdłuższym stażem obok lidera. Z drugiej strony, po jego odejściu Kult klawiszowo zyskał dzięki Konradowi.

Smutna wiadomość, mlody chlop to był.
BRUCE SPRINGSTEEN, JAN BO I RICHIE FAULKNER PONAD WSZYSTKO
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
Awatar użytkownika
Saimon1995
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: Saimon1995 »

Smutna informacja. Choć zgodzę się z tym co napisał Sardi - Kult zyskał na zmianie klawiszowca.

Nie zmienia to jednak faktu, że Xiąże Warszawski zdecydowanie za szybko odszedł z tego świata...
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

https://warszawa.wyborcza.pl/warszawa/7 ... nerka.html

Nowy numer gitarzysty Kultu w stylu Jana Bo, pardon B. z Lady Pank
Awatar użytkownika
Mr. M
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Mr. M »

Z fb zespołu:
Oświadczenie Piotra Morawca

Szanowni Państwo,
W związku z informacjami i doniesieniami prasowymi na mój temat, które okazały się dziś w mediach, pragnę oświadczyć, że całkowitą i pełną odpowiedzialność za informacje w nich zawarte ponoszę ja sam.
Zaznaczam jednocześnie, że moi koledzy z grupy Kult nie mieli na ten temat żadnej wiedzy do dzisiaj.
Jest mi bardzo przykro, że przez moje zaniechanie i brak reakcji ucierpiało dobre imię zespołu.
Wszystkich tych, których zaufanie zawiodłem - przepraszam.
Nie było to moją intencją, podobnie jak angażowanie kolegów w to całe zamieszanie.
Ufam, że wymiar sprawiedliwości stanie w tej sprawie na wysokości zadania i prawda zostanie wyjaśniona.

Piotr Morawiec
Awatar użytkownika
Sardi
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: Sardi »

krusejder pisze: czw lut 29, 2024 12:01 pm https://warszawa.wyborcza.pl/warszawa/7 ... nerka.html

Nowy numer gitarzysty Kultu w stylu Jana Bo, pardon B. z Lady Pank
No rzeczywiście niedopilnowanie faktur, a wyłudzanie odszkodowań na fejkową smierć to podobny temat
BRUCE SPRINGSTEEN, JAN BO I RICHIE FAULKNER PONAD WSZYSTKO
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
ODPOWIEDZ