Big Survivor komentarze
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Big Survivor komentarze
Tak, wiemy - na Eat the Heat.
Najbliżej bycia na serio.
Tylko na poważnym albumie Eat the Heat z amerykańskim brzmieniem Accept nie grał pod publiczkę, tak to wszystkie inne plyty brzmiały za mocno komercyjnie
Zwłaszcza ostatnie cztery
Na wszystkich grali pod jakąś publiczkę. Ale nie ma nic gorszego jak trwanie przy tandecie. Ten jedyny raz chcieli czegoś więcej, nie do końca wyszło ale przecież takiego XTC nie powstydziłoby się Babylon AD 
Nie ma w tym nic złego, mieli ambicje. Doszli też najwyraźniej do wniosku, że i tak wszelkie granice zostały przekroczone na Metal Heart, a Fast as a Shark to lepiej robią zespoły bardziej na serio. Udo im zazdrościł. Nagrał cover XTC 
PS. Udo zazdrościł Reece'owi wyglądu, głosu i pewnie czegoś innego też
PS. Udo zazdrościł Reece'owi wyglądu, głosu i pewnie czegoś innego też
- LukaSieka
- -#The Man Who Would Be Spammer

No jasne, można mieć ambicje, żeby zarabiać więcej kasy, podbić Amerykę i stać się niemieckim Motley Crue albo Ratt. To są dopiero ambicje. Na serio, niżej już chyba Accept nie mogli z tym "Eat The Heat". Tym bardziej po TAKICH dobrych płytach. Dobrze, że to była tylko jedna z chwil słabości i w 1992 się pozbierali i opamiętali. Później niestety tez im trochę zeszło, ale co poradzić. Hoffmann miał ambicje na podbijanie USA, wszelkimi możliwymi metodami, choćby po trupach miał to zrobić. Dobrze, że te płyty jak "Eat The Heat i "Predator" poszły w zapomnienie i nikt ich nie słuchał. Przynajmniej zbyt dużo ludzi nie pamięta o tej plamie.
So what if the master walked on the water.
I don't see him trying to stop the slaughter.
Gdyby Manowar nagrali Eat the Heat byłbym może oburzony, chociaż po Blow Your Speakers chyba też by mnie to nie zdziwiło. Ale Accept? Można co prawda ubijać tę kiszoną kapustę w beczce w nieskończoność, a można, fani jak widać zawsze się znajdą, ale po co? Myślę, że większe parcie na USA od Hoffmanna miał Baltes. Nagrywał później z Dokkenem album, który absolutnie miażdży profesjonalizmem całe Accept. A Objection Overruled to całkiem niezły album. Chociaż takie All for Nothing przypomina biednego kuzyna Warrant
Z gorszym wokalem.
Akurat ten Accept to typowy Accept lat osiemdziesiątych. Żaden tam Warrant ani Bon Jovi.
Accept to Accept i lepiej niech tam pozostanie. W tym co robią na większości plyt są w Niemczech najlepsi. Każdy dobrze z perspektywy czasu dobrze wie że te eksperymenty i celowanie do większej rzeszy ludzi i siłowanie się na bycie amerykańskim zespołem nigdy dobrze im nie wyszło, a wrecz tylko zaszkodziło bo wielu fanów sie od nich odwróciło po tym cały Eat the Shit i późniejszych Death Row i Predator. Nie wiem czy teraz w tym składzie bez Petera udźwigną tenciężar, ale jestem ogólnie dobrej myśli. Hoffmann to dobry kompozytor i gitarzysta. Chyba płyty pod Trivium albo Korn nie nagrają. Albo co innego co jest teraz aktualnie popularne.
Porównywanie Warrant do Bon Jovi świadczy o nieznajomości tematu
All or Nothing to tandeta typowa dla nich, chociaż z pretensjami do bycia kimś więcej, np. Warrant (chociaż takie April 2031 wyciska z Accept pestki). Oczywiście tam jest więcej tandety, bo ten album jest dokładnie tym, czego oczekiwali fani Accept z Udo. Sick Drity and Mean to jest parodia w zwrotce z tym śmiechem, ale refren ma fajną partię gitary, typowy Hoffmann. Na Predator jest Run Through the Night ale pewnie nie wysłuchałeś tej płyty do końca 
Nie masz pojęcia o tym graniu, ani dla kogo grali. W przeciwieństwie do Ciebie, wykazującego się typową ignorancją, ja znam Accept i Warrant, a Ty jedynie Accept. Pisząc, że znam, stwierdzam, że słyszałem wszystko albo prawie wszystko co nagrali.
To może dla zakochanych facetów. To mozę by bardziej pasowało, bo sami wyglądali przecież jak brzydkie laski.
I przepraszam ze nie znam sie tak jak Ty na tych wszystkich różowych zespołach lat osiemdziesiątych. Nie cierpię takiej muzyk i nie mam zamiaru słuchać teraz Foxy Roxx i Warrant żeby przekonać się czym się czym od siebie się różnią.
Jak przesłuchasz tych płyt, to możemy pogadać, bez tego jest to bez sensu.
- AncientMariner
- -#Clansman

Przestańcie porównywać Accept i Objection Overruled to tego amerykańskiego shitu bo to nawet śmieszne nie jest. Jak ktoś juz wcześniej napisał Accept to Accept i niech jak najdłużej Acceptem pozostanie. W swoich heavy metalowym stylu są na prawdę świetni, nagrali ostatnio bardzo dobre plyty. Mam nadzieje ze im na chwilę nie odbije jak kiedyś i nie będą ponownie próbowali zmieniać stylu na silę tylko po to żeby się lepiej sprzedawać.
Na uprzedzenia, bez uprzedniego przesłuchania nic się nie poradzi. Trochę dziwi mnie też zarzut, że coś jest dla panienek. Nawet Lemmy zaczął grać dla panienek o czym zresztą wspomina w swojej autobiografii. Taki zarzut uporczywie powtarzany brzmi naprawdę średnio. Ja rozumiem, że Udo jest ten tego, ale przecież nie daje po sobie poznać
Poza tym to jego sprawa.
- Adrian S.O.S.
- -#Rainmaker

Dobrze ze te wszystkie Warranty, Motley Crue, Europe i Pretty Boy Floyd wyglądają bardzo męsko

Jezu... Dobrze ze ta moda juz dawno temu przeminęła bo nie potrafię nawet napisac tego jakbym sie czuł jakby moje ulubione zespoły tak ubrane wychodziły na scenę

Wyglądem w takim stylu to chcieli chyba sprowokować jakichś mężczyzn pod sceną do tego żeby po koncercie ich przelecieli. Dziwny natomiast jest fakt ze kobiety się na tego pokroju wygląd ekscytowały. No ale to wiadomo ameryka. Tam za mądrej publiki zespoły w tym stylu nie miały.
Nagrywać dla siebie muzykę (jak to Lemmy często podkreślał) i stać na scenie po to żeby wyrwać laski to jednak co innego niż pisać prostackie i żenujące teksty o straconych sympatiach licealistek i krzyczenia co drugi utwór ze sceny kręcąc przy tym opiętą różowymi spodniami pupcią "Rock 'n' roll baby !"
- LukaSieka
- -#The Man Who Would Be Spammer

Dee Snider z Twisted Sister mówił o scenie glam hair rockowej min : "To dziwne, bo nigdy nie podważałem swojej seksualności, ale z drugiej strony pakowaliśmy się w damskie ciuchy i damską bieliznę, prezentując przy tym mega pedalstwo. Tu na prawdę przydałby się lekarz."
So what if the master walked on the water.
I don't see him trying to stop the slaughter.