Thrash Metal

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Vorgel
-#Lord of light
-#Lord of light

Re: Thrash Metal

Post autor: Vorgel »

Tak, zespoły thrash i death metalowe miały czasem ciekawe teksty, podobnie jak zespoły nazwijmy to hair metalowe. Tak, że to nie były tylko głupie teksty o panienkach. W latach 80 było jednak dużo przegięć zarówno w tekstach jak i w image, co dotyczyło wszystkich artystów nie tylko rockowych i metalowych.

Slayer, Megadeth i Overkill to zespoły inteligentne i one oczywiście wychodziły do MTV specjalnie dla lasek ;)
Awatar użytkownika
Vorgel
-#Lord of light
-#Lord of light

To zdjęcie Destruction jest super, oczy umalowane, przynajmniej jeden uszminkowane usta. Ale spoko :D To nie są naturalne ich włosy, po pierwsze widać, że są zrobione, a po drugie, Schmier na ma takich loków :D Poison to jest skrajny przykład, nie cierpię ich, ale nie ze względu na image, a na miałką, pozbawioną jaj muzykę. Poza tym, glamowcy to pozerzy, ale Destruction nie potrzebowali sobie oczek malować i włosów układać, po co to robili? Lata 80 miały swoją specyfikę, jak sobie ktoś dobrze ryja nie umalował, nie wyrywał panienek ;)
Awatar użytkownika
Felcio
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Felcio »

Vorgel pisze: śr mar 13, 2019 5:59 pm Slayer, Megadeth i Overkill to zespoły inteligentne i one oczywiście wychodziły do MTV specjalnie dla lasek ;)
No jasne. Obituary, Carcass, Napalm Death albo My Dying Bride też. Przystojniacy jak się patrzy :lol: . Z resztą ustaliliśmy już, że kto nagrywał klip do MTV ten grał te samą muzyke co Motley Crue i Skid Row. Ratt czy My Dying Bride to wszystko ta sama stylistyka, ten sam styl i tacy sami ładni chłopcy.
Awatar użytkownika
Vorgel
-#Lord of light
-#Lord of light

Carcass jak ich zaproszono do MTV poszli. Po czym Jeff Walker stwierdził, że death metal to się skończył w 1987, a oni są po prostu grupą rockową :D Carcass to mega ambitny zespół doskonałych muzyków. A jak na żywo wyglądali w 1993, jak milion dolców, taka charyzma. Tak, że panienki na nich spokojnie poleciały ;)
Awatar użytkownika
Felcio
-#Clansman
-#Clansman

Vorgel pisze: śr mar 13, 2019 6:06 pm Carcass jak ich zaproszono do MTV poszli. Po czym Jeff Walker stwierdził, że death metal to się skończył w 1987, a oni są po prostu grupą rockową :D Carcass to mega ambitny zespół doskonałych muzyków. A jak na żywo wyglądali w 1993, jak milion dolców, taka charyzma. Tak, że panienki na nich spokojnie poleciały ;)
To czyli oni nie nagrywali dla MTV dla lasek jak Slayer i cała reszta? A MTV zaprosiło ich, żeby nagrali klip do Incarnated Solvent Abuse :D ? Coś czuje ze znowu sie to skończy jakaś masakrą na cztery stron
Awatar użytkownika
Adrian S.O.S.
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Adrian S.O.S. »

Vorgel pisze: śr mar 13, 2019 6:02 pm To zdjęcie Destruction jest super, oczy umalowane, przynajmniej jeden uszminkowane usta. Ale spoko :D To nie są naturalne ich włosy, po pierwsze widać, że są zrobione, a po drugie, Schmier na ma takich loków :D
Destruction umalowane oczy ? heh. A co do włosów to ja mam takie same naturalne jak Schmier na tym zdjeciu ale pewnie zaraz napiszesz ze wiesz na 100% o tym, ze sobie je kręcę lokówką
Schmier takie włosy miał jeszcze w trakcie gry w Headhuneter. Dopiero później zaczął sobie prostować. Nieraz sie zastanawiam czy też tak nie zrobić :) Oni wszyscy mieli naturalnie takie szopy jak Blitz, D.D. Verni, Dan Lilker i inni

Obrazek
Awatar użytkownika
Vorgel
-#Lord of light
-#Lord of light

Nie, ale MTV ten klip wyemitowało, doskonale pamiętam bo sobie na VHS nagrałem. Oczywiście nie wiem czy Carcass nagrywali dla panienek, ale podobnie nie wiem czy Motley Crue nagrywali dla panienek, czy nagrali płyty bo chcieli po prostu się tym zajmować, jak wielu innych. Nikt nie pytał Led Zeppelin o to, czy nagrywali dla panienek, a trudno o większych pozerów jak na tamte czasy z bejbe bejbe w co drugim utworze :D Ale to jest niepoważny argument po prostu. Argument, który ma bronić metalu przed zgrają jakichś pozerów? Muzyka się wystarczająco dobrze broni i nie musisz do niej dorabiać żadnej ideologii :D

Zespół nagrywa płytę, bo chce ją sprzedać. Nie po to, żeby być w podziemiu i się cieszyć, że 50 chłopa odprawia rytuały wokół ich demówek :D
Awatar użytkownika
Adrian S.O.S.
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Vorgel pisze: śr mar 13, 2019 6:17 pm Zespół nagrywa płytę, bo chce ją sprzedać. Nie po to, żeby być w podziemiu i się cieszyć, że 50 chłopa odprawia rytuały wokół ich demówek :D
To raczej wytwórni chce sprzedać płytę. Bo jak ktos nagrywa muzykę dla siebie, a przy okazji to sie komuś podoba to chyba nie koniecznie ktoś ma parcie na to żeby to sprzedawać za wszelką cenę, zmieniać , dopasowywać styl do mody i tak da;lej
Awatar użytkownika
Vorgel
-#Lord of light
-#Lord of light

Adrian S.O.S. pisze: śr mar 13, 2019 6:11 pm Destruction umalowane oczy ? heh. A co do włosów to ja mam takie same naturalne jak Schmier na tym zdjeciu ale pewnie zaraz napiszesz ze wiesz na 100% o tym, ze sobie je kręcę lokówką
Schmier takie włosy miał jeszcze w trakcie gry w Headhuneter. Dopiero później zaczął sobie prostować. Nieraz sie zastanawiam czy też tak nie zrobić :) Oni wszyscy mieli naturalnie takie szopy jak Blitz, D.D. Verni, Dan Lilker i inni

Wkleiłeś zdjęcie Overkill. Włosy kolesi z Destruction nie wyglądają naturalnie. Schmier teraz prostuje? To ciekawa sprawa, 50 letni chłop się włosami tak bawi? :D Prędzej uwierzę, że po postu wtedy sobie robili szałowe fryzury :D Mnie włosy tego faceta wyglądają obecnie na zupełnie naturalne.

A tutaj na przykład sobie zrobił tapir :D Też prostował z takiej szopy? :D

Obrazek
Awatar użytkownika
Vorgel
-#Lord of light
-#Lord of light

Adrian S.O.S. pisze: śr mar 13, 2019 6:20 pm
Vorgel pisze: śr mar 13, 2019 6:17 pm Zespół nagrywa płytę, bo chce ją sprzedać. Nie po to, żeby być w podziemiu i się cieszyć, że 50 chłopa odprawia rytuały wokół ich demówek :D
To raczej wytwórni chce sprzedać płytę. Bo jak ktos nagrywa muzykę dla siebie, a przy okazji to sie komuś podoba to chyba nie koniecznie ktoś ma parcie na to żeby to sprzedawać za wszelką cenę, zmieniać , dopasowywać styl do mody i tak da;lej
Żaden zespół nie nagrywa muzyki dla siebie. Gdyby tak robił, to by niczego nie wydawał, bo po co? Po cholerę nawet teraz cokolwiek gdziekolwiek publikują? Zespół chce sprzedawać płyty i na nich zarabiać. Zawsze tak było.
Awatar użytkownika
Felcio
-#Clansman
-#Clansman

Vorgel pisze: śr mar 13, 2019 6:26 pm Zespół nagrywa płytę, bo chce ją sprzedać. Nie po to, żeby być w podziemiu i się cieszyć, że 50 chłopa odprawia rytuały wokół ich demówek :D
Chyba nie odrobiłeś pracy domowej. Po raz kolejny. Weź punkowe zespoły, kapele hardcore, grindcore, death metal (i nie mówie tu o Morbid Angel, Cannibal Corpse), doom metal. Wszyscy muzycy mają normalną robotę i nikt nie ma pieniędzy z płyt. To czy się sprzedadzą czy nie mają gdzieś.
Vorgel pisze: śr mar 13, 2019 6:26 pm Żaden zespół nie nagrywa muzyki dla siebie. Gdyby tak robił, to by niczego nie wydawał, bo po co? Po cholerę nawet teraz cokolwiek gdziekolwiek publikują? Zespół chce sprzedawać płyty i na nich zarabiać. Zawsze tak było.
Niestety dla Ciebie ale jest tak bardzo często. Są muzycy którzy mówią wprost że mają na względzie fanów i ludzi którzy kupują ich płyty ale muzyke nagrywają przede wszystkim dla siebie.
I znam co najmniej cztery zespoły, które nie chciały wydawać płyt a właściciele dużych wytwórni ich błagali, żeby móc wydać ich płyty w końcu na duży czarnym krążku i na cd.
Awatar użytkownika
Djuk_416
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Djuk_416 »

Vorgel pisze: śr mar 13, 2019 6:02 pm To zdjęcie Destruction jest super, oczy umalowane, przynajmniej jeden uszminkowane usta. Ale spoko :D
Najpiękniejszy jest fakt ze Vorgel potrafi wytykać i wyśmiewać komuś pomalowane oczy, usta a sam ma w awatarze Coopera, ktory właśnie usta i oczy ma pomalowane :D :D :D :D :D
Awatar użytkownika
Vorgel
-#Lord of light
-#Lord of light

Felcio pisze: śr mar 13, 2019 6:39 pm Chyba nie odrobiłeś pracy domowej. Po raz kolejny. Weź punkowe zespoły, kapele hardcore, grindcore, death metal (i nie mówie tu o Morbid Angel, Cannibal Corpse), doom metal. Wszyscy muzycy mają normalną robotę i nikt nie ma pieniędzy z płyt. To czy się sprzedadzą czy nie mają gdzieś.
Pewnie, że o nich nie mówisz, bo masz na myśli amatorów, którymi ja się nie zachwycam i pisałem dlaczego. Ci wielcy płyty nagrywają i to nie dla siebie, a dla fanów właśnie. To różni profesjonalistów od amatorów. Powtarzam, ja słucham profesjonalistów i nie obchodzi mnie czy nagrywają płyty dla panienek, dla facetów na motorach czy dla kudłatych satanistów. Jak muzyka jest dobra, to jej słucham.
Felcio pisze: śr mar 13, 2019 6:39 pmNiestety dla Ciebie ale jest tak bardzo często. Są muzycy którzy mówią wprost że mają na względzie fanów i ludzi którzy kupują ich płyty ale muzyke nagrywają przede wszystkim dla siebie.
I znam co najmniej cztery zespoły, które nie chciały wydawać płyt a właściciele dużych wytwórni ich błagali, żeby móc wydać ich płyty w końcu na duży czarnym krążku i na cd.
Dla siebie to mogą grać, ale nie nagrywać płytę. No chyba, że ktoś chce nagrać i sobie w domu trzymać egzemplarz :D
Awatar użytkownika
Vorgel
-#Lord of light
-#Lord of light

Djuk_416 pisze: śr mar 13, 2019 6:43 pm
Vorgel pisze: śr mar 13, 2019 6:02 pm To zdjęcie Destruction jest super, oczy umalowane, przynajmniej jeden uszminkowane usta. Ale spoko :D
Najpiękniejszy jest fakt ze Vorgel potrafi wytykać i wyśmiewać komuś pomalowane oczy, usta a sam ma w awatarze Coopera, ktory właśnie usta i oczy ma pomalowane :D :D :D :D :D
Ja akurat mam to w d*pie, to Wam przeszkadza, że ktoś się umalował itd. Ja słucham muzyki, nie obchodzi mnie image.
Awatar użytkownika
Djuk_416
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Vorgel pisze: śr mar 13, 2019 6:47 pm
Djuk_416 pisze: śr mar 13, 2019 6:43 pm
Ja akurat mam to w d*pie, to Wam przeszkadza, że ktoś się umalował itd. Ja słucham muzyki, nie obchodzi mnie image.
No to albo masz w d*pie i Cie to nie obchodzi albo wytykasz i wyśmiewasz to i tamto :)

Ja mówie wprost. Jak patrze na te zdjecia które wklejaliście, zwłaszcza tego Pretty Boy Floyd to ostatnią rzeczą jaka przychodzi mi do głowy jest włączenie sobie płyty takiego czegoś.
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Schizoid »

Ty wiesz, że właśnie nazwałeś Immolation "amatorami"? :)

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Awatar użytkownika
Felcio
-#Clansman
-#Clansman

Schizoid pisze: śr mar 13, 2019 7:07 pm Ty wiesz, że właśnie nazwałeś Immolation "amatorami"? :)
Na serio chylę czoła. Nie pomyślałbym że ktoś zorientuje się ze chodzi mi między innymi o Immolation i sytuacje z Metal Blade.
Co do tych amatorów to Vorgel pewnie tak napisze, bo Immolation to nie Death, a Robert Vigna to nie Chuck Schuldiner.
Awatar użytkownika
Djuk_416
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Zaraz pojawi się zdanie że Immolation nic w death metalu nie znaczą i się nie wybili
Awatar użytkownika
LukaSieka
-#The Man Who Would Be Spammer
-#The Man Who Would Be Spammer

Post autor: LukaSieka »

Vorgel pisze: śr mar 13, 2019 6:46 pm
Felcio pisze: śr mar 13, 2019 6:39 pmNiestety dla Ciebie ale jest tak bardzo często. Są muzycy którzy mówią wprost że mają na względzie fanów i ludzi którzy kupują ich płyty ale muzyke nagrywają przede wszystkim dla siebie.
Dla siebie to mogą grać, ale nie nagrywać płytę. No chyba, że ktoś chce nagrać i sobie w domu trzymać egzemplarz :D
Lemmy z Thrash'em All z 2002 roku: "Na zarzuty, że gramy muzykę dla tępaków, w której nie ma za grosz finezji czy szaleństwa mogę powiedzieć tylko jedno - żeby wszyscy, którzy tak sądzą pieprznęli się z całej siły w czoło (śmich). Niejednokrotnie słyszałem, że nas i AC/DC uważa się za symbole wstecznictwa, braku rozwoju, odgrzewania tego samego dania. Jak ktoś chce być poetą, niech się nie bierze za rock 'n' roll. Nie przepierzymy się w jazz, bo nie czujemy takiej muzy. Gramy to, co umiemy robić najlepiej. I co bardzo ważne, gramy to co sami chcemy. Pewnie wielu w tym momencie zaskoczę, ale gramy muzykę dla samych siebie. I jest tak od samego początku. Jeżeli coś nie podobałoby mi się, uznałbym to za nie stosowne dla mojej muzyki, to tego po prostu nie nagrywamy. Jeżeli uznałbym, że coś nam nie wychodzi tak jak powinno, to mógłbym rozwiązać zespól choćby jutro. Jestem wierny samemu sobie, i puki jestem z tego co robimy zadowolony, ciągnę ten wózek dalej. Nie obchodzą mnie inni i ich zdanie na temat mojej muzyki. Ale chce przez to powiedzieć, że takie zarzuty pochodzą zapewne z ust ludzi, którzy nie kumają o co chodzi w tej zabawie. Uważam, że takie zespoły jak my, AC/DC czy RAMONES zawsze byliśmy konsekwentni i nigdy nie podążaliśmy za modą. Czy kiedykolwiek MOTORHEAD grał grunge, techno, nu-metal? Nie, ponieważ to już nie byłby MOTORHEAD. Wierność samemu sobie jest moją podstawą i podstawą MOTORHEAD. Znam wielu takich, którzy sprzedają swoja muzykę za pieniądze, ale to nie moja działka."
So what if the master walked on the water. I don't see him trying to stop the slaughter.
Awatar użytkownika
Adrian S.O.S.
-#Rainmaker
-#Rainmaker

pz pisze: pt mar 08, 2019 11:26 am Z ciekawości, wiesz w jakim mniej więcej wieku byli "krojący"? Czy to w starych metalach obudziło się wspomnienie "starych, dobrych czasów" czy to nowe pokolenie?
Dziś pytałem i goscie mieli niewiele ponad 30 lat także starych czasów tj. początku lat dziewięćdziesiątych raczej nie pamiętają.
ODPOWIEDZ