21/08/2019 - Metallica - Warszawa

Info o koncercie? Zlocie? Imprezie? Patrz tutaj

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
remi
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Re: 21/08/2019 - Metallica - Warszawa

Post autor: remi »

Ghost mega. Meta też super. Dobry dźwięk i set.
Bardzo mnie zastanawia dlaczeto to Ghost sobie sprowadził z ekipy Maiden Asha i dlaczego ;)
Awatar użytkownika
mic7
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: mic7 »

Bałem się ,że będzie dupnie jak na Bon Jovi bo Hardwired na początek poszło dość kiepsko ,ale to były wprawki później była juz petarda.
Świetnie zagrane Harvester....,MOP ,One ,Sad But True i chyba najlepsze tego wieczoru The Day That Never Comes.Największy jednak aplauz publiki to "Sen o Warszawie" - cały stadion śpiewał ,czułem sie jak na meczu Legii :-)
Ghost taki sobie ,może dlatego ,że za widoku jeszcze grali ,nie było tej potęgi ,dam im jeszcze szansę na ich pełnym gigu.

Można mówić ,ze Meta się sprzedała,że pozerzy itd.ale to zawsze będzie mega show ,zawsze warto na nich iść ,tym bardziej jak się ma ich 20 min od domu :D

HARVESTER OF SORROW https://www.youtube.com/watch?v=tiHY6yE9PDQ&t=27s

ECSTASY OF GOLD /HARDWIRED - https://www.youtube.com/watch?v=v0UCC6i9y0c

MOTH INTO FLAME https://www.youtube.com/watch?v=0lzArGCmOd4&t=3s
Clan Of Xymox 7.02 ; E.Clapton 29.04 ; Hellhaim,Orgasmatron 16.05 ;Metallica 19.05 ;Savatage + 11.08 ;Deep Purple 8.10 ; Acid Drinkers 12.12
Deleted User 7586

Post autor: Deleted User 7586 »

Bardzo fajna relacja Marcina Cichońskiego z Dziennika: https://muzyka.dziennik.pl/koncerty/art ... -2019.html
Zakkahletz
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Zakkahletz »

Do kategorii "poważne zalety imprezy" chcę dodać, że dach stadionu był otwarty, a pogoda dopisała najlepiej jak mogła. Dziękuję za uwagę. :D
Mikson
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: Mikson »

Zakkahletz pisze: czw sie 22, 2019 12:45 pm Do kategorii "poważne zalety imprezy" chcę dodać, że dach stadionu był otwarty, a pogoda dopisała najlepiej jak mogła. Dziękuję za uwagę. :D
O tak, pogoda idealna, mogłem stać w krótkim rękawku i nie było mi ani za ciepło ani za zimno. Choć tam z przodu widziałem pogowali, więc im pewnie było gorąco :p

Przy okazji, bo mi się przypomniało. Nie wiem po co te barierki dzielące płytę na 2 części, skoro nie było rozgraniczenia biletów na GA1 i GC. Można było normalnie przejść z boku, ale aż się zapytałem ludzi stojących za nimi czy coś się zmieniło - bo jeszcze dziwniejsze było, że stali tam, skoro z przodu było jeszcze sporo miejsca jak przyszedłem :)
Awatar użytkownika
Vorgel
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: Vorgel »

Że sparafrazuję lidera Celtic Frost, niech trzymają swe łapska milionerów z dala od polskiej klasyki :D Są 4 zespoły w historii, których autentycznie nie cierpię. 2 z nich jeszcze grają, jednym z nich jest właśnie Metallica.
Awatar użytkownika
kam
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: kam »

Mikson pisze: czw sie 22, 2019 1:37 pm
Zakkahletz pisze: czw sie 22, 2019 12:45 pm Do kategorii "poważne zalety imprezy" chcę dodać, że dach stadionu był otwarty, a pogoda dopisała najlepiej jak mogła. Dziękuję za uwagę. :D
Przy okazji, bo mi się przypomniało. Nie wiem po co te barierki dzielące płytę na 2 części, skoro nie było rozgraniczenia biletów na GA1 i GC. Można było normalnie przejść z boku, ale aż się zapytałem ludzi stojących za nimi czy coś się zmieniło - bo jeszcze dziwniejsze było, że stali tam, skoro z przodu było jeszcze sporo miejsca jak przyszedłem :)
Sam sobie odpowiedziałeś po co te barierki :)
https://www.last.fm/user/kamooo
Deleted User 2259

Post autor: Deleted User 2259 »

Vorgel pisze: czw sie 22, 2019 1:51 pm Że sparafrazuję lidera Celtic Frost, niech trzymają swe łapska milionerów z dala od polskiej klasyki :D Są 4 zespoły w historii, których autentycznie nie cierpię. 2 z nich jeszcze grają, jednym z nich jest właśnie Metallica.
Strzelam, ze w tej 4 jest Led Zeppelin, ale pozostale 2 nie mam pojecia :oops:
Awatar użytkownika
blackcocker
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: blackcocker »

DT? XD
#blackcocker2023

Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.

07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)

***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Awatar użytkownika
Michał
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: Michał »

Vorgel pisze: czw sie 22, 2019 1:51 pm Że sparafrazuję lidera Celtic Frost, niech trzymają swe łapska milionerów z dala od polskiej klasyki :D Są 4 zespoły w historii, których autentycznie nie cierpię. 2 z nich jeszcze grają, jednym z nich jest właśnie Metallica.
Zazwyczaj jak czytam twoje wypowiedzi to się z Tobą nie zgadzam, ale w sprawie mety sporo nas łączy :wink:
NAJWIĘKSZY FAN DAWIDA PODSIADŁO NA SANATORIUM

Awatar użytkownika
Vorgel
-#Lord of light
-#Lord of light

Pozostałe dwa to U2 i Nirvana.
Awatar użytkownika
mic7
-#Nomad
-#Nomad

Przecież wiadomo,że nie zagrają Pana Zenka z Małkinii tylko coś co każdy zna :) tym bardziej ,ze koncert był w Warszawie więc samo sie nasuwa co grać :B
Clan Of Xymox 7.02 ; E.Clapton 29.04 ; Hellhaim,Orgasmatron 16.05 ;Metallica 19.05 ;Savatage + 11.08 ;Deep Purple 8.10 ; Acid Drinkers 12.12
Zakkahletz
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Zakkahletz »

Vorgel pisze: czw sie 22, 2019 5:50 pmPozostałe dwa to U2 i Nirvana.
Jeżeli ten brakujący do 4 (oprócz Mety) to Led Zeppelin, to ws. 3 (oprócz Mety) mamy podobne zapatrywania, z tym że z piosenek każdej z tych grup jednak przynajmniej po 1 albumie typu "greatest hits dla mnie" bym zebrał.
Awatar użytkownika
Vorgel
-#Lord of light
-#Lord of light

mic7 pisze: czw sie 22, 2019 5:51 pm Przecież wiadomo,że nie zagrają Pana Zenka z Małkinii tylko coś co każdy zna :) tym bardziej ,ze koncert był w Warszawie więc samo sie nasuwa co grać :B
Niech lepiej kaleczą jedynie własne utwory. Z Larsem grającym nierówno. To w zupełności wystarczy.
Awatar użytkownika
mic7
-#Nomad
-#Nomad

Tam akurat Lars nie grał ;) a nie wiem czy Trujillo dałby radę zaśpiewać tak jak Pan Czesław(którego bardzo szanuję i mam nawet pierwsze wydania jego płyt w kolekcji) ;) a tak na poważnie to nikt tego od niego nie oczekiwał bo nie jest to konkurs młodych talentów tylko nazwijmy to jakieś uznanie/poszanowanie dla Polaków.Taka jest formuła i robią to w każdym kraju.
Śmiem twierdzić bo byłem wczoraj ,że żaden utwór Mety nie wzbudził takiego podziwu i nie wywołał tyłu oklasków wśród publiki co właśnie "Sen o Warszawie" - chyba nikt nie patrzył na niego w kategorii "kaleczenia" bo inny był kontekst wykonania.
nugz
SMERF MARUDA

Post autor: nugz »

Bitcher
-#Prodigal son
-#Prodigal son

Post autor: Bitcher »

mic7 pisze: czw sie 22, 2019 6:39 pm Śmiem twierdzić bo byłem wczoraj ,że żaden utwór Mety nie wzbudził takiego podziwu i nie wywołał tyłu oklasków wśród publiki co właśnie "Sen o Warszawie"
Jasne, bo to ordynarne łechtanie ego publiki - "Patrz pan, takie gwiazdy z USA naszego Cześka grajo!" Ja to widzę jako zapychacz, bo o jakim hołdzie może być mowa, jak panowie z Metalliki pewnie przed trasą na uszy tego utworu nie słyszeli? By zagrali coś z polskiego metalu, co wymaga wcześniejszego przygotowania i udziału całej ekipy, to by było warte uznania, a tak Kirk pobrzdęka z nutami przed sobą, Rob przemagluje polski język i gawiedź zadowolona, a mniej wysiłku niż przy sileniu się na jakieś wydumane solówki. Nie żebym nie wolał tego od zwyczajowego drum solo, ale powodu do ekscytowania się też nie widzę.
Awatar użytkownika
blackcocker
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: blackcocker »

Drum solo w wykonaniu Metalliki to nie jest dobry pomysł, chyba że grałby Hetfield, wydaje mi się, że wypadłby lepiej niż Lars
#blackcocker2023

Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.

07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)

***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: krusejder »

Popatrzmy na standardy innych muzyków. Oni by se wzięli pedalską flagę, pohejtowali Jarka, wsparli jaką ciotę czy lesbę. A ci jednak zrobili coś muzycznego.

Doceniam
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Zdan
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: Zdan »

Drum solo w wykonaniu Larsa to byłby niezły element komediowy! ;)
ODPOWIEDZ