Anvil
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Anvil
No jedynka nie jest idealna, to fakt. Jednak jak na 1981 bardzo dobra. Z kolei Metal On Metal to jednak znakomity album. 1982 rok. Dla wielu Forged In Fire to ich szczytowe osiągnięcie. Faktycznie cięższy, bardziej mięsisty, ale Metal On Metal jako całość bardziej dynamiczny i urozmaicony. Taki wzór jak grać heavy metal. Nawet ten balladowy Stop Me bardzo dobry, nie licząc znakomitego instrumentala March Of The Crabs. Produkcja albumu też znakomita.
- wojakwojak
- -#Ancient mariner

Dla mnie Metal on Metal i Forged in Fire są równorzędnie świetne.
Nowa płyta pt. Legal at Last też jest bardzo fajna.
Anvil to takie drugie ACDC i Motorhead jeśli chodzi o podejście - niby grają w kółko to samo, ale zazwyczaj jest to dobre.
Nowa płyta pt. Legal at Last też jest bardzo fajna.
Anvil to takie drugie ACDC i Motorhead jeśli chodzi o podejście - niby grają w kółko to samo, ale zazwyczaj jest to dobre.
- Adrian S.O.S.
- -#Rainmaker

Płyta dzisiaj się ukazała. Mam zamiar ją na dniach kupić. Anvil zawsze biorę w ciemno pomimo tego że zdarzały im się ostatnio troche słabsze krążki to wciąż to był styl Anvil. Bardzo lubie to w tej kapeli
-
paulek
- -#Lord of the flies

Bardzo dobry ten nowy Anvil, japończyk z dodatkowym kawałkiem, no ale dla januszy co to żałują 6 dych na płytę to nawet ni ma co gadać o 9 dychach. Pewnie na empedrajach pojadą z muzą i rozkmine w necie toczyć będą 
Ale słyszałeś o czymś takim jak Spotify, gdzie można legalnie posłuchać muzyki danego artysty? Nie trzeba wtedy januszować na empetrójkach z neta
Night Mistress Fan Club Łódź
Albo Tidal... naprawde ktoś sie jeszcze bawi w mp3 z neta? Nowego Anvil jeszcze nie słuchałem, ame nadrobię.
www.MetalSide.pl
Są zespoły, których nie ma w serwisach streamingowych, płyty ciężko dostać, wtedy pozostają "starsze" metody
Co do samej ceny to 60zł to sporo. Pomijając kilka zespołów nie dał bym tyle.
Co do samej ceny to 60zł to sporo. Pomijając kilka zespołów nie dał bym tyle.
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Biorą przykład z Saxona. Po jakimś czasie te same płyty będą o połowę taniej. Może z wyjątkiem tego nowego wydawnictwa. Wersja PL raczej nie wyjdzie. Na nasze warunki 40-50 zł. powinno być max. Nie chodzi o to czy stać czy nie tylko o zasadę.
Źle mnie zrozumiałeś, więc doprecyzuję. 60 to dla mnie sporo za nową płytę większości zespołów. Nie dotyczy to zespołów, które należą do moich ulubionych lub jakichś starych wydań. Nie jestem żadnym kolekcjonerem, ale zdarzało mi się wydać kilka stów na cd, więc nie mam z tym problemu. Po prostu Anvil... nie należy do moich ulubionych wykonawców. Ot, mogę posłuchać i tyle.
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Właśnie. Za trzy pierwsze Anvila ok. Później już trochę gorzej.pz pisze: ↑czw lut 20, 2020 8:03 amŹle mnie zrozumiałeś, więc doprecyzuję. 60 to dla mnie sporo za nową płytę większości zespołów. Nie dotyczy to zespołów, które należą do moich ulubionych lub jakichś starych wydań. Nie jestem żadnym kolekcjonerem, ale zdarzało mi się wydać kilka stów na cd, więc nie mam z tym problemu. Po prostu Anvil... nie należy do moich ulubionych wykonawców. Ot, mogę posłuchać i tyle.
Ah! Jasna sprawa. Źle to zrozumiałem w takim razie. W każdym razie znam płyty CD które w wersji totalnie optymistycznej zaczynają się od kilku stówpz pisze: ↑czw lut 20, 2020 8:03 amŹle mnie zrozumiałeś, więc doprecyzuję. 60 to dla mnie sporo za nową płytę większości zespołów. Nie dotyczy to zespołów, które należą do moich ulubionych lub jakichś starych wydań. Nie jestem żadnym kolekcjonerem, ale zdarzało mi się wydać kilka stów na cd, więc nie mam z tym problemu. Po prostu Anvil... nie należy do moich ulubionych wykonawców. Ot, mogę posłuchać i tyle.
Gdyby nie było chętnych, to by obniżyli, ale jak są ... Prawo rynku.Zdan pisze: ↑czw lut 20, 2020 8:31 amAh! Jasna sprawa. Źle to zrozumiałem w takim razie. W każdym razie znam płyty CD które w wersji totalnie optymistycznej zaczynają się od kilku stówpz pisze: ↑czw lut 20, 2020 8:03 amŹle mnie zrozumiałeś, więc doprecyzuję. 60 to dla mnie sporo za nową płytę większości zespołów. Nie dotyczy to zespołów, które należą do moich ulubionych lub jakichś starych wydań. Nie jestem żadnym kolekcjonerem, ale zdarzało mi się wydać kilka stów na cd, więc nie mam z tym problemu. Po prostu Anvil... nie należy do moich ulubionych wykonawców. Ot, mogę posłuchać i tyle.![]()
-
paulek
- -#Lord of the flies

Każda nowa płyta zagranicznego wykonawcy to wydatek pod 60 a wersje deluxe to grubo wyzej. Już nawet polsce wykonawcy zaczynają dobijać do tych cen. Jakoś nie zauważyłem aby dobre wydania spadały z ceną o połowę.
A wracając do tematu najnowszy Anvil w dobry wydaniu - to wydatek ok 98 zeta plus koszty wysyłki
A wracając do tematu najnowszy Anvil w dobry wydaniu - to wydatek ok 98 zeta plus koszty wysyłki
No nie wiem...w ostatnich latach sporo premierowych płyt kupilem za 32-35 zł. W okolicy premiery, w sklepie typu fan.pl. Z pamieci na pewno Moonspell, Immolation, Satyricon, Grave Digger. Zwykłe, normalne wydania.
Najnowsza Sepultura - 32 zł.
https://www.fan.pl/sepultura-quadra/skl ... ,p94036072
www.MetalSide.pl