Anvil

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

pz
-#Administrator
-#Administrator

Re: Anvil

Post autor: pz »

No, ale mówimy o normalnych wydaniach, bez bonusów, dodatkowych wkładek itp. Co nie oznacza badziewia bez książeczki typu "polska cena". Wydania rozszerzone są droższe i to jest ok, ale podstawowe z normalną książeczką nie musi od razu kosztować 50-60zł.

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Deleted User 357

Post autor: Deleted User 357 »

Tych wydań "polska cena" zresztą już chyba nie ma od jakiegoś czasu, przynajmniej ja nie pamiętam kiedy je ostatnio widziałem. W większości przypadków nowości na cd da radę znaleźć za 40 zł
Awatar użytkownika
blackcocker
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: blackcocker »

Raczej wśród wykonawców popowych widuję wydania "polska cena". Ostatnio w przypadku płyty Billie Eilish. Kiedys było sporo rocka i metalu w tej formie. Sam jako niedoświadczony zbieracz kupiłem w okolicach premiery 13 Black Sabbath w tym wydaniu :(
#blackcocker2023

Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.

07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)

***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Schizoid »

Tak, pop wciąż dostaje te wersje. Widziałem kilka takich płyt.

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Awatar użytkownika
widman
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: widman »

Metal wydawany przez Universal mógł mieć takie wydania. Super Collider Megadeth i 13 Sabbath. Te na pewno. Pracowałem 8 lat w MM to wiem.
Co do cen. Kwestia zarobków. Jak będę miał luźniejsze siano to kupię Anvil, bo lubię. Te 60 zł to nie jest aż tak znów dużo. Ale jakby człowiek chciał za jednym zamachem kupić kilka nowości to idzie rachunek na parę stówek. Nie każdy może wysrać od razu.
lochinvar
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: lochinvar »

Schizoid pisze: pt lut 21, 2020 12:08 pm Tak, pop wciąż dostaje te wersje. Widziałem kilka takich płyt.
Mam Dystopia Megadeth PL i wydanie normalne, z wkładką, tekstami, etc.
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

paulek pisze: pt lut 21, 2020 9:39 am Ta sama Sepultura w wydaniu 2 cd w tym samym sklepie....60 plus
No i co z tego? Podstawowa płyta 32 zł. Chcesz bonusy czy co tam jest to dopłacasz. Drugi CD i kolejne 30 zł.
www.MetalSide.pl
ODPOWIEDZ