Dawid Podsiadło
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Dawid Podsiadło
Ale megadejw gra ich covery, to już się liczy.
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Nie, po prostu nie widzę sensu w zakładaniu tematu o Podsiadle na forum metalowym. Wiadomo, że każdy słucha innych rzeczy. Ja np. cenię sobie twórczość DJ Wielkiego Huja, ale nie zakładam tematu o nim na Sanatorium, bo to nie miejsce.
A sam podsiadło chujowy do bólu
Co sprawia, że nie jest to miejsce do pisania o innych gatunkach niż metal?Dzosef pisze: ↑wt lut 25, 2020 4:31 pmNie, po prostu nie widzę sensu w zakładaniu tematu o Podsiadle na forum metalowym. Wiadomo, że każdy słucha innych rzeczy. Ja np. cenię sobie twórczość DJ Wielkiego Huja, ale nie zakładam tematu o nim na Sanatorium, bo to nie miejsce.
Forum tworzą użytkownicy i jeśli znajdą się ludzie do wymiany zdań na temat wielkiego Huja to jak najbardziej jest to odpowiednie miejsce na taki temat.
NAJWIĘKSZY FAN DAWIDA PODSIADŁO NA SANATORIUM
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Dzosef pisze: ↑wt lut 25, 2020 4:31 pmNie, po prostu nie widzę sensu w zakładaniu tematu o Podsiadle na forum metalowym. Wiadomo, że każdy słucha innych rzeczy. Ja np. cenię sobie twórczość DJ Wielkiego Huja, ale nie zakładam tematu o nim na Sanatorium, bo to nie miejsce.
Jak będę miał humor, to założę temat o Johnnym Cashu. Na Masterfulu jakoś nie dostają od takich wysypki.
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Chętnie pogadam o Facecie w Czerni.Schizoid pisze: ↑wt lut 25, 2020 4:51 pmDzosef pisze: ↑wt lut 25, 2020 4:31 pmNie, po prostu nie widzę sensu w zakładaniu tematu o Podsiadle na forum metalowym. Wiadomo, że każdy słucha innych rzeczy. Ja np. cenię sobie twórczość DJ Wielkiego Huja, ale nie zakładam tematu o nim na Sanatorium, bo to nie miejsce.
Jak będę miał humor, to założę temat o Johnnym Cashu. Na Masterfulu jakoś nie dostają od takich wysypki.
- Saimon1995
- -#Moderator

Można oczywiście lubić jego twórczość, albo i nie, ale jedno trzeba mu oddać: pod względem koncertowym to jest najwyższa półka. Gdyby z tym show wyszedł poza granicami kraju, nie moglibyśmy się wstydzić.Michał pisze: ↑wt lut 25, 2020 1:51 pm Nie, to nie jest żart.
Co sądzicie o dokonaniach tego młodego i bardzo zdolnego muzyka?
Powiem szczerze, że obok Kata jest to chyba mój ulubiony polski wykonawca.
Był ktoś na koncercie?
Jak oceniacie jego płyty?
Lubicie?
Jak dla mnie jest bardzo dobry, a płyta małomiasteczkowy to chyba nawet 10/10.
Na pewno zlecą się śmieszki i boomerzy, ale i tak jestem ciekaw opinii forum![]()
Byłem w Spodku i na Narodowym, kiedy grał razem z Taco, wybieram się także na koncert na Śląskim, i po obu wyszedłem niezwykle usatysfakcjonowany. Widać, że występy na żywo to jego "konik". Przykłada do nich ogromną wagę, ma świetny zespół, kombinuje przy aranżacjach, dzięki czemu warto wybrać się na jego koncert.
Odnośnie płyt. Moja ulubiona to "Annoyance...", potem "Małomiasteczkowy", a najmniej mnie przekonuje debiutancki krążek. Warto sięgnąć także po album, który nagrał z kumplami pod szyldem Curly Heads (mam nadzieję, że jeszcze w przyszłości coś razem z nimi stworzy).
ok boomer
Do niego mam bardzo ambiwalentne uczucia. Z jednej strony studyjnie praktycznie nie słucham, bo to taki po prostu przeciętny pop, z drugiej, byłem na koncercie kilka lat temu i był naprawdę świetny, więc wyprzedanym stadionom się nie dziwię.
Mimo wszystko też nie najgorzej, że na topie w Polsce jest taka nowa fala "alternatywnego" pop-rocka, którego Podsiadło jest zdecydowanym liderem, bo to zawsze lepiej niż disco polo czy inne podgatunki.
Michał pisze: ↑wt lut 25, 2020 1:51 pm Nie, to nie jest żart.
Co sądzicie o dokonaniach tego młodego i bardzo zdolnego muzyka?
Powiem szczerze, że obok Kata jest to chyba mój ulubiony polski wykonawca.
Był ktoś na koncercie?
Jak oceniacie jego płyty?
Lubicie?
Jak dla mnie jest bardzo dobry, a płyta małomiasteczkowy to chyba nawet 10/10.
10/10 to trochę przesadziłeś ale płyta jest w porządku ,w ogóle uważam ,że Podsiadło to świetny kompozytor i tekściarz. Byłem 5 lat temu na jego cięższym wcieleniu czyli Curly Heads ,może się podobać ta muza ,bardzo dobrze się bawiłem i pamiętam ,że już wtedy porwał widownię
Nie słucham go na co dzień ale jak leci jego muzyka w radio to nie przełączam ,dobrze się tego słucha i wprowadza w dobry nastrój.
Ogłoszenie z dzisiaj - 7 czerwca Podsiadło zagra na Stadionie Śląskim - będzie kolejny sold out ?
Clan Of Xymox 7.02 ; E.Clapton 29.04 ; Hellhaim,Orgasmatron 16.05 ;Metallica 19.05 ;Savatage + 11.08 ;Deep Purple 8.10 ; Acid Drinkers 12.12
pewnie tak, ale oby nie
Chce kupić bilet, a chwilowo nie mogę sobie na to pozwolić
Chce kupić bilet, a chwilowo nie mogę sobie na to pozwolić
- Saimon1995
- -#Moderator

Zapytałbym: z kim widzę się na Śląskim w czerwcu na koncercie DP, ale dostanę po głowie
To tylko napiszę, że udało się kupić bilet na płytę (149 pln). Za to opłaty serwisowe - przy czterech wejściówkach - jedynie 36 zł (śmiech).
W Podsiadło Kotarski Podcast w pierwszym odcinku drugiej serii losowali temat i w ostatnim odcinku Dawid miał puścić piosenkę o tej tematyce.
Wylosowali "częściowo udane samobójstwo"
Podsiadło zrobił kilka krótkich utworów, wyszło razem 14 minut i jest to świetne.
Fajne przedstawienie historii Romea i Julii
https://youtu.be/cnHWwPMCbtI
Wylosowali "częściowo udane samobójstwo"
Podsiadło zrobił kilka krótkich utworów, wyszło razem 14 minut i jest to świetne.
Fajne przedstawienie historii Romea i Julii
https://youtu.be/cnHWwPMCbtI
POSTProdukcja Tour
Sprzedaż biletów na ebilet.pl
22.06 12:00 - przedsprzedaż dla użytkowników Allegro Smart
23.06 12:00 - pierwsza pula biletów
24.06 12:00 - druga pula biletów
Dzień dobry!
Może dzisiaj, w ramach walki z przeciąganiem budowania napięcia, powiem od razu konkretne rzeczy, takie na maksa hardkory jeden po drugim. Po każdym proszę brać fajny oddech i takie robić może okrzyki, czy chociaż pomruki, zachwytu.
W piątek o północy premiera singla.
Pierwszego z WIELU.
Tytuł singla to POST.
Niemożliwe? A jednak!
No ale jak singiel, to chyba jakaś płyta, tak?
Oczywiście że tak. Jesienią. Cała płyta.
Mówiłem, że dzisiaj konkrety hardkory. A to nie koniec…
No jak płyta to chyba jakaś trasa, czy źle mówię?
Wiadomo że dobrze i jesienią będzie też trasa. Od nazwy pierwszego singla nazywa się POSTprodukcja.
Zagramy tam premierowo cały nowy album.
Uf. Mówiłem że dużo. Ostrzegałem.
Bilety wylądują przedsprzedaży od jutra o 12:00 dla użytkowników Allegro Smart.
W czwartek od 12:00 każdy będzie mógł zapolować na bilety z pierwszej puli która jest ograniczona.
A w piątek, razem z NOWYM SINGLEM oddamy w Wasze ręce ostatnie wejściówki. W samo południe.
Chorzów w sobotę to grande finale jeśli chodzi o stadiony tegoroczne. Te przekładane, te ogromne i piękne stadiony.
Widzimy się.
Zostańcie stjunowani (stay tuned).

Kato robię na 100%
Może jeszcze Kraków
- Saimon1995
- -#Moderator

Ja się zastanawiam
Na pewno w sobotę w końcu odwiedzę Stadion Śląski po dwóch latach czekania.
Przed chwilą właśnie kupiłem biletSaimon1995 pisze: ↑wt cze 21, 2022 8:46 pm Ja się zastanawiamNa pewno w sobotę w końcu odwiedzę Stadion Śląski po dwóch latach czekania.
Nie planowałem na ten stadionowy, ale jakoś tak wyszło
Na trybuny
Po raz pierwszy świadomie słuchałem Podsiadły. Ciekawe, inteligentne teksty. Zupełnie nie moja muzyka, ale pełen profesjonalizm.
Podoba mi się u gościa, że sprzedaje koncerty a nie gra "darmowych"
Podoba mi się u gościa, że sprzedaje koncerty a nie gra "darmowych"
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Nie przepadam, ale fajnie że zaraził bakcylem koncertowym ludzi, którzy raczej na koncerty nie chodzili. Kilku moich znajomych pojechało na jego koncert na Narodowy, a nigdy w życiu nie widziałem aby na jakikolwiek koncert się wybierali
Taki nasz polski fenomen. Nie rozumiem, ale nawet cieszy.
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
W sumie mogę powtórzyć, co pisałem 2 lata. Dalej nie słucham, ale szanuję chyba jeszcze bardziej, bo wyprzedać 3 stadiony w Polsce, to jednak wyczyn godny odnotowania w historii kraju - przez lata wydawało się, że ponad 30 tys. osób na Perfekcie na Stadionie Dziesięciolecia to będzie szczyt nie do zdobycia dla innych, a tu proszęMr. M pisze: ↑wt lut 25, 2020 9:17 pm Do niego mam bardzo ambiwalentne uczucia. Z jednej strony studyjnie praktycznie nie słucham, bo to taki po prostu przeciętny pop, z drugiej, byłem na koncercie kilka lat temu i był naprawdę świetny, więc wyprzedanym stadionom się nie dziwię.
Mimo wszystko też nie najgorzej, że na topie w Polsce jest taka nowa fala "alternatywnego" pop-rocka, którego Podsiadło jest zdecydowanym liderem, bo to zawsze lepiej niż disco polo czy inne podgatunki.
innych, prócz Zenka i Złodziej Fulla 
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Gral z Taco więc pewnie chujowy.
Słyszałem kiedyś jeden utwór. W sumie był dla mnie bardzo ważny, bo tak mnie wkurwial, że rzucilem pracę
Słyszałem kiedyś jeden utwór. W sumie był dla mnie bardzo ważny, bo tak mnie wkurwial, że rzucilem pracę