Nowa studyjna płyta Iron Maiden. Premiera 03/09/2021

Wszystko na temat nowej płyty.

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Re: Nowa studyjna płyta Iron Maiden. Co wiemy na dziś?

Post autor: Schizoid »

Metalophil pisze: wt cze 29, 2021 11:22 pm
MaidenFan pisze: wt cze 29, 2021 11:14 pm
Metalophil pisze: wt cze 29, 2021 11:07 pm

A jakie przesłanki na to wskazują?
Patrząc na ten e-mail wysyłany do użytkowników przyszła do mnie taka myśl, że to może być wskazówka co do tematyki całego albumu, nie jednego utworu.
W takim razie musiałby ten koncept być oparty na...Biblii ;) Bo wokół samej historii uczty Baltazara konceptu się nie zbuduje - jest za krótka. A jakoś mi to jednak do Maiden nie pasuje, oczywiście z wyjątkiem Nicko ;) Zresztą takie chwyty jak z tym mejlem były już przy okazji Reinkarnacji BB i wcale potem AMOLAD nie okazał się concept albumem.
Biblię można traktować po prostu jako mitologię i zrobić milion ciekawych rzeczy z tymi historiami. A uczta Baltazara mogłaby być np. częścią większej historii. No ale za wcześnie na takie dywagacje.

W ogóle to ciekawe jest to, że tak mało Sanatorian się tu teraz odzywa, przecież w końcu temat ruszył, a ludzie jacyś niezbyt zainteresowani.

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Deleted User 2259

Post autor: Deleted User 2259 »

Schizoid pisze: śr cze 30, 2021 12:37 am W ogóle to ciekawe jest to, że tak mało Sanatorian się tu teraz odzywa, przecież w końcu temat ruszył, a ludzie jacyś niezbyt zainteresowani.
1. Tylko Metallica
2. Jest Euro
3. Jak mają nagrywać takie albumy jak ostatni, to może niech już lepiej nic nie nagrywają, ja nie czekam na ten album :B
Awatar użytkownika
Metalophil
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Metalophil »

Schizoid pisze: śr cze 30, 2021 12:37 am
Metalophil pisze: wt cze 29, 2021 11:22 pm
MaidenFan pisze: wt cze 29, 2021 11:14 pm

Patrząc na ten e-mail wysyłany do użytkowników przyszła do mnie taka myśl, że to może być wskazówka co do tematyki całego albumu, nie jednego utworu.
W takim razie musiałby ten koncept być oparty na...Biblii ;) Bo wokół samej historii uczty Baltazara konceptu się nie zbuduje - jest za krótka. A jakoś mi to jednak do Maiden nie pasuje, oczywiście z wyjątkiem Nicko ;) Zresztą takie chwyty jak z tym mejlem były już przy okazji Reinkarnacji BB i wcale potem AMOLAD nie okazał się concept albumem.
Biblię można traktować po prostu jako mitologię i zrobić milion ciekawych rzeczy z tymi historiami. A uczta Baltazara mogłaby być np. częścią większej historii. No ale za wcześnie na takie dywagacje.

W ogóle to ciekawe jest to, że tak mało Sanatorian się tu teraz odzywa, przecież w końcu temat ruszył, a ludzie jacyś niezbyt zainteresowani.
Ad. 1 To oczywiście prawda. Nadal jednak jakoś mi to nie pasuje. Sądzę, że SSOASS pozostanie jedynym konceptem w ich dyskografii.
Ad.2 Ja się jaram jak kościół w Norwegii, pomimo że przez ostatnie lata hajp na Maiden u mnie mocno osłabł. Ale to głównie dlatego, że nic nie robili :P
pz
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: pz »

Kościoły to teraz płoną w Kanadzie. ;) A spekulacje mnie zupełnie nie jarają, może za stary już jestem. Pamiętam, że na BoS czekałem z niecierpliwością.

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Deleted User 5490

Post autor: Deleted User 5490 »

Ogólnie, to moje odczucia są takie. Zespół bawi się w zgadywanki i inne pierdolety. Jak dzieci. Nie ma natomiast nawet cienia podstaw, żeby sądzić iż w ogóle coś nagrali. Nie wypuścili do internetu nawet kiepskiego singla. Takie rzeczy to można robić, jeśli wydaje się płytę, co rok, co dwa lata, a nie jak ostatnio, co 4, 5, 6 lat....
Dyskutować o banialukach, że ktoś Bukę widział na skraju wsi, pod lasem..... Ileż można?.... Zupełnie mam to w dupie. Przestałem czekać na tą płytę. Wisi mi na palancie, czy jeszcze coś wydadzą.
Awatar użytkownika
sajki
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: sajki »

Będzie nowa płyta, wskazówki są ewidentne. Myślę, że 15 lipca dostaniemy jakieś info, bo singiel raczej nie. Osobną kwestią jest to, że łatwo można sobie wyobrazić jak ta płyta będzie wyglądać. I dla mnie to nie jest dobra wiadomość.
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

Szczerze? Nie jaram się nową płytą. Wyjdzie, to wyjdzie. Nie wyjdzie, to nie. Nie mam problemu. Ostatnich dwóch albumów nie słucham w zasadzie. Po nowym nie spodziewam się świetnej muzy.

A jarać się jakimiś "tajemnicami" i zgadywankami, to już zupełnie nie moja bajka. Będzie info, to się wypowiem co o nim myślę :D
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Pierre Dolinski pisze: śr cze 30, 2021 8:23 am Ogólnie, to moje odczucia są takie. Zespół bawi się w zgadywanki i inne pierdolety. Jak dzieci. Nie ma natomiast nawet cienia podstaw, żeby sądzić iż w ogóle coś nagrali. Nie wypuścili do internetu nawet kiepskiego singla.
Ale przecież były w I połowie 2019 pielgrzymki do Paryża, wstawianie i usuwanie postów przez Shirleya, czy jeszcze przed pandemią i ostatnio znowu wspominanie o czymś nowym. Taka akcja promocyjna jest za duża na jakiekolwiek piwo czy grę - no chyba, że IM wzięło się za GTA VI, w co bardzo wątpię ;)

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Awatar użytkownika
mic7
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: mic7 »

Od pierwszego postu Hard Rok Fana (z 8.05.19) w tym temacie nic sie nie zmieniło.23 strony domysłów ,spamu ,domniemywań ;)
Clan Of Xymox 7.02 ; E.Clapton 29.04 ; Hellhaim,Orgasmatron 16.05 ;Metallica 19.05 ;Savatage + 11.08 ;Deep Purple 8.10 ; Acid Drinkers 12.12
Awatar użytkownika
Geri666
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Geri666 »

Nie spodziewam się niczego szczególnego to i specjalnego hype nie ma.

No chyba, że się miło zaskoczę i wróci poziom AMOLAD/BNW.
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

No tak, dokładnie o to chodzi w tej kampanii promocyjnej - o podgrzewanie atmosfery poprzez skłanianie ludzi do domysłów. Zresztą jest ona świetnie przemyślana, bo kto miał na nią trafić, to już to zrobił i przekazał znajomym, a samozwańczy dziennikarze z mniej lub bardziej poczytnych serwisów już wyjaśniają temat masom. Dzięki temu do 15 lipca Maiden praktycznie za free w dość oryginalny sposób zbuduje sobie duży hype, który zwieńczony zostanie singlem. Jak ktoś nie widzi różnicy między spekulowaniem, czy nowy album będzie o Wiedźminie, bo Bruce ma długie włosy, a tym co się dzieje w ostatnich dniach, to już jego problem.

Ja sam słucham Maiden, a zwłaszcza obecnego, rzadziej niż znaczna większość aktywnych tu użytkowników, ale pomysł na reklamę mają świetny. Hype'u mi nie robi, ale na 100% się sprawdzi w wielu innych przypadkach.

Awatar użytkownika
erosinho
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: erosinho »

Z resztą podobne zabiegi marketingowe zespół praktykuje od dawna, żeby wspomnieć przykładowo historię Benjamina Breega przed wydaniem AMOLAD.
longestday
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: longestday »

Z fazy oczekiwania, wkurwienia, zwątpienia w nowy album (wciąż najlepszego zespołu świata) przechodzę w fazę entuzjazmu i ekscytacji! Oby nie przytłoczyli mnie 10 utworami po 11 minut każdy. A tak na marginesie: założę się, że znaczna część materiału (łącznie z tematyką i tytułem) to dzieło Bruce'a. Steve pewnie znowu Go przekonał. :jee:
longestday
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: longestday »

.... przekonał Go, aby materiał na krążek solowy przerzucił na Iron Maiden.
Deleted User 5490

Post autor: Deleted User 5490 »

Obawiam się, że najnowszy album może być tryptykiem z pierdoletami Bruce'a, czyli trzy dopimpowane, 45 minutowe "Empire of the Clouds", po jednym na każdym krążku. Pimpacja balonów na maxa. Po pierwszej płycie będę miał ochotę połamać 2 pozostałe nawet ich nie słuchając. ;)
Awatar użytkownika
sajki
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: sajki »

Z solową płyt ą Brusa to w ogóle tragedia. Zapowiadał ją zaraz po TBOS i w życiu bym nie pomyślał, że szybciej dostaniemy kolejnego Maidena. Szczególnie, że podczas pandemicznej posuchy był IDEALNY moment żeby ją wypuścić, bo fani spragnieni, a w trasę i tak pewnie nie zamierzał ruszyć. Do dupy generalnie, szczególnie, że nikt chyba nie ma wątpliwości, że nowy Bruce będzie po stokroć lepszy niż nowi Maideni.
Awatar użytkownika
Metalophil
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Metalophil »

sajki pisze: śr cze 30, 2021 8:46 pm Z solową płyt ą Brusa to w ogóle tragedia. Zapowiadał ją zaraz po TBOS i w życiu bym nie pomyślał, że szybciej dostaniemy kolejnego Maidena. Szczególnie, że podczas pandemicznej posuchy był IDEALNY moment żeby ją wypuścić, bo fani spragnieni, a w trasę i tak pewnie nie zamierzał ruszyć. Do dupy generalnie, szczególnie, że nikt chyba nie ma wątpliwości, że nowy Bruce będzie po stokroć lepszy niż nowi Maideni.
Miał ważniejsze sprawy na głowie tj. fitness z glonojadem ;)
Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: WICKER MAN »

Metalophil pisze: śr cze 30, 2021 9:35 pm
sajki pisze: śr cze 30, 2021 8:46 pm Z solową płyt ą Brusa to w ogóle tragedia. Zapowiadał ją zaraz po TBOS i w życiu bym nie pomyślał, że szybciej dostaniemy kolejnego Maidena. Szczególnie, że podczas pandemicznej posuchy był IDEALNY moment żeby ją wypuścić, bo fani spragnieni, a w trasę i tak pewnie nie zamierzał ruszyć. Do dupy generalnie, szczególnie, że nikt chyba nie ma wątpliwości, że nowy Bruce będzie po stokroć lepszy niż nowi Maideni.
Miał ważniejsze sprawy na głowie tj. fitness z glonojadem ;)
Bardzo słabe. :roll:

Płyta Bruce'a pewnie już by się ukazała, gdyby nie ciągłe restrykcje wjazdowe do USA - póki co obywatele brytyjscy (jak i UE) mają mocno utrudniony wjazd do Stanów i nie zanosi się na to, aby to się szybko zmieniło. A jak zapewne pamiętacie, Tyranny of Souls powstawała w studio Roya Z w LA...
Zakkahletz
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Zakkahletz »

WICKER MAN pisze: śr cze 30, 2021 9:59 pmPłyta Bruce'a pewnie już by się ukazała, gdyby nie ciągłe restrykcje wjazdowe do USA - póki co obywatele brytyjscy (jak i UE) mają mocno utrudniony wjazd do Stanów i nie zanosi się na to, aby to się szybko zmieniło. A jak zapewne pamiętacie, Tyranny of Souls powstawała w studio Roya Z w LA...
Jako licencjonowany pilot Bruce spokojnie znalazłby sposób, żeby to obejść, gdyby tylko chciał.
Deleted User 6661

Post autor: Deleted User 6661 »

longestday pisze: śr cze 30, 2021 8:06 pm Oby nie przytłoczyli mnie 10 utworami po 11 minut każdy.
A ja byłbym wniebowzięty - chociaż mogliby dodać minutkę lub dwie.
ODPOWIEDZ