Ożywiony to jestem zawsze.
Nowa studyjna płyta Iron Maiden. Premiera 03/09/2021
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
-
Deleted User 5490
Re: Nowa studyjna płyta Iron Maiden. Co wiemy na dziś?
Nie mam ciśnienia na album, tylko mam dużo przekory wobec zespołu i jego pompowania balonika w tyłkach fanów. Straszny sceptyk się zrobiłem. Albumu może nie być. I tak zazwyczaj nie słucham niczego co wyszło po Fear of the Dark.
A Ja właśnie nie słucham niczego z lat 90 poza X Factor, a do Brave, Dance i A Matter wracam co jakiś czas. Ale też nie mam ciśnienia na album, stare kapele co miały nagrać to już nagrałyPierre Dolinski pisze: ↑sob lip 10, 2021 3:37 pm Nie mam ciśnienia na album, tylko mam dużo przekory wobec zespołu i jego pompowania balonika w tyłkach fanów. Straszny sceptyk się zrobiłem. Albumu może nie być. I tak zazwyczaj nie słucham niczego co wyszło po Fear of the Dark.
Ożywiony to jestem zawsze.![]()
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
-
Deleted User 5490
Tysiąc razy bardziej wolałbym, żeby zaczęli tak jak Metallica sprzedawać nagrania swoich koncertów, które jak wiadomo od dłuższego czasu rejestrują. Pewnie wywaliłbym na to kupę kasy. Jaki będzie nowy album, to naprawdę zwisa mi kalafiorem. Piszę tu bo po prostu ich jazdy marketingowe są niesmaczne względem tego co mają do zaproponowania w ostatnich 20 latach pod względem wydawniczym. Śmieszy mnie to i irytuje.
W ciagu ostatnich dwudziestu lat nie zeszmacili sie zadnym albumem , tworza i graja co chca olewajac wszelkie mody i trendy . Wole kilka nowych nut niz sluchania Where Eagels z 60 roznych miejsc , w tej wadze ciezkiej nie maja przeciwnika i dlugo miec nie beda , pomimo zblizajacej sie emerytury . Sa tu ludzie ktorym nie zwisa nowy material i nie zaczeli Maiden od Fear .
-
Deleted User 5490
Ja też nie zacząłem Maiden od Fear. Zacząłem wiele lat wcześniej. W 82 roku. To nie wróci. Wiem. Ale do dziś żałuję, że skończyło się na początku lat 90tych.
Pamiętaj Metallica skończyła się na Kill'em allPierre Dolinski pisze: ↑sob lip 10, 2021 8:44 pm Ja też nie zacząłem Maiden od Fear. Zacząłem wiele lat wcześniej. W 82 roku. To nie wróci. Wiem. Ale do dziś żałuję, że skończyło się na początku lat 90tych.
To ride the storm to an empire of the clouds...
-
Deleted User 5490
No bez przesady. Trochę później. 
-
Deleted User 5155
Kolego - lałeś Ty dzisiaj? - czy może uwiąd starczy się był już odezwał?
Dzieciak, rocznik 2004 (mój Syn): Firepower lepsza od FF i nie mająca startu do AMOLAD i BOS.
Co do
- się podpisuję wszystkimi możliwymi kończynami.
+1Frost No pisze: ↑sob lip 10, 2021 7:55 pm W ciagu ostatnich dwudziestu lat nie zeszmacili sie zadnym albumem , tworza i graja co chca olewajac wszelkie mody i trendy . Wole kilka nowych nut niz sluchania Where Eagels z 60 roznych miejsc , w tej wadze ciezkiej nie maja przeciwnika i dlugo miec nie beda , pomimo zblizajacej sie emerytury . Sa tu ludzie ktorym nie zwisa nowy material i nie zaczeli Maiden od Fear .
No to ma jeszcze czas na więcej odsłuchów i wyrobienie sobie właściwej opinii
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
-
longestday
- -#Wrathchild

Widzę, że ten wątek musi zmienić nazwę na "Stary Maiden vs. Nowy Maiden". Jak pojawiły się teksty typu: 'Stary lałeś dzisiaj?" to już nie jest dobrze. Kto nie chce ekscytować się nową płytą niech nie zawraca gitary i da spokój innym. Na ten moment czekaliśmy sześć lat, kolejnego może po prostu nie być. ENJOY! 
-
longestday
- -#Wrathchild

KOREKTA: tak to leciało "kolego lałeś ty dzisiaj..."
Napisz po polsku, bo z tego nie da się nic zrozumieć.
Jakbym był stary to właśnie preferowałbym te starcze granie z ostatnich płyt Maidenów, a wolę ognisty Firepower. Czego nie rozumiesz?
-
Deleted User 5155
^sorka - poniosło mnie. Zapomniałem na chwilę o świętej mantrze de gustibus ...
-
Deleted User 6661
-
Deleted User 1499
No sorry ale bzdury. Przesłuchałem z 2 razy i więcej nie wracam.
A dla mnie też JP w ostatnich 20 latach maja lepsze nagrania niż Maiden. U nich wchodzą całe płyty, u Maiden pojedyncze utwory.sekcjazwlok pisze: ↑ndz lip 11, 2021 6:27 pmNo sorry ale bzdury. Przesłuchałem z 2 razy i więcej nie wracam.
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
To tyle co ja TBOS.sekcjazwlok pisze: ↑ndz lip 11, 2021 6:27 pmNo sorry ale bzdury. Przesłuchałem z 2 razy i więcej nie wracam.
Nie zauważyłeś chyba, że ja nie piszę o tym co jest lepsze, a co gorsze, bo to wiadomo, że można sprowadzić do gustów. Napisałem o ilości czadu i zawartości heavy metalu, a tu trzeba być głuchym żeby uważać, że na ostatnich Maidenach jest tego więcej niż na Firepower.
-
Deleted User 5490
Jeden woli ogórki, drugi ogrodnika córki, a trzeci jak mu skarpety śmierdzą.