The Writing on the Wall - opinie
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
-
Deleted User 5490
Re: 15.07.2021 premiera nowego singla: The Writing on the Wall
1. Jakoś nie jest mi z jego powodu przykro. On odkąd pamiętam, zawsze miał kłopoty z inteligencją, a przy okazji kolejnych premier Maidenów próbował mi w miły sposób zamykać buźkę, kiedy coś mi w muzyce nie pasowało i chciałem to publicznie wyartykułować. Później udawał, że niby nie jest fanatykiem i też nie wszystko mu się podoba, ale zawsze gdzieś tam z tyłu głowy miał myśli "pierdolisz chłopie, weź się zamknij, to jest Maiden" i czasem to się z niego wylewało. Ja nie mam nic przeciwko temu, żeby ktoś bezgranicznie kochał ten zespół i wszystkie jego płody, również te brzydkie i nieudane, ale niech nie fika do mnie jak Irańczycy do Kubiaka z tego powodu.
2. Nie kojarzę/nie pamiętam gościa, ale już go lubię, bo prawdę rzecze.
2. Nie kojarzę/nie pamiętam gościa, ale już go lubię, bo prawdę rzecze.
-
Deleted User 2259
Dawno nikt bana tu nie miał, to jednak spore wydarzenie
Wracając do tematu, to utworu przesłuchałem jakieś 7 razy i czekam na płytę <ciekawe po jakim czasie ją otworzę, może nie po 2 latach, jak ostatnio> i powiem, że utwór lepszy od kilku z TBoS, ale jeden z ich słabszych, to juz wolałem speed of light.
Ocena 5,5/10
I Bruce niestety najsłabsze ogniwo ponownie. IMO.
Wracając do tematu, to utworu przesłuchałem jakieś 7 razy i czekam na płytę <ciekawe po jakim czasie ją otworzę, może nie po 2 latach, jak ostatnio> i powiem, że utwór lepszy od kilku z TBoS, ale jeden z ich słabszych, to juz wolałem speed of light.
Ocena 5,5/10
I Bruce niestety najsłabsze ogniwo ponownie. IMO.
-
Deleted User 2259
Z tego co pamiętam to miał avatar Forbidden, no i uważał To Tame A Land za najlepszy utwór IM, podobnie jak ja, wiec...Pierre Dolinski pisze: ↑ndz lip 25, 2021 10:29 pm 2. Nie kojarzę/nie pamiętam gościa, ale już go lubię, bo prawdę rzecze.
-
Deleted User 5155
Głupszego tekstu/oceny/tezy nawet w temacie "Polityka" nie zapodano.Pierre Dolinski pisze: ↑sob lip 24, 2021 2:48 pm Co tu dużo gadać. Uczeń już dawno przerósł mistrza formą. Od razu słucha się przyjemniej i ogólnie brzmi to lepiej od oryginału. Można? Można.
ps. myślałem, że poziomu antyszczepionkowców nikt nie przeskoczy, ale po przywołanym występie czekam na jeszcze barwniejsze wytryski psycho-onanizmu
-
Deleted User 5490
To nie doczekasz. To co powiedziałem, to powiedziałem. Padło wcześniej wiele innych wypowiedzi, które uzupełniają to co napisałem w wystarczający sposób. Nie potrzebuję tego rozwijać. Nie cofnę się nawet o krok w mojej opinii, a co twój antykatolsko-lewacki czerep przetworzył to średnio mnie obchodzi.
Tu nie "Polityka". Tu się o muzyce gada.
A jak lubisz poruszać skórą powyżej twarzoczaszki, to sam się pobaw. Możesz się pomarszczyć do woli.
A jak lubisz poruszać skórą powyżej twarzoczaszki, to sam się pobaw. Możesz się pomarszczyć do woli.
Członkowie Iron Maiden go nienawidzą, bo odkrył sposób jak tworzyć tak, jak oni. Zobacz sam!
https://youtu.be/uCP1vVn0qTY

https://youtu.be/uCP1vVn0qTY
W jednym zdaniu zaprzeczasz sam sobie. Tu nie polityka i wytykasz komuś jego domniemane poglady do których ma absolutne prawo i nikomu nic do tego, a juz na pewno nie w temacie o singlu na to miejsce.Pierre Dolinski pisze: ↑pn lip 26, 2021 9:35 am Nie cofnę się nawet o krok w mojej opinii, a co twój antykatolsko-lewacki czerep przetworzył to średnio mnie obchodzi.Tu nie "Polityka". Tu się o muzyce gada.
Strasznie irytujacy masz sposob bycia.
Frank w podobną nutę uderzał co Ty, stąd pomylka. Zwracam honor
-
Deleted User 5490
To nie ja zacząłem pisać o temacie "Polityka" mistrzu, tylko niejaki pinio. Mój post był tylko odbiciem piłeczki mocno rzuconej we mnie. No ale jak sądzę, pewnie w końcu też już to zauważyłeś, tylko musiałbyś mi znów zwrócić honor, więc wolisz to przemilczeć.Budziol pisze: ↑pn lip 26, 2021 4:27 pmW jednym zdaniu zaprzeczasz sam sobie. Tu nie polityka i wytykasz komuś jego domniemane poglady do których ma absolutne prawo i nikomu nic do tego, a juz na pewno nie w temacie o singlu na to miejsce.Pierre Dolinski pisze: ↑pn lip 26, 2021 9:35 am Nie cofnę się nawet o krok w mojej opinii, a co twój antykatolsko-lewacki czerep przetworzył to średnio mnie obchodzi.Tu nie "Polityka". Tu się o muzyce gada.
Strasznie irytujacy masz sposob bycia.
Frank w podobną nutę uderzał co Ty, stąd pomylka. Zwracam honor![]()
Tyle, że jak zwykle czepłeś się mnie, a tego drugiego ani trochę. Jednak jesteś stronniczy.
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Wezcie obaj zalozcie sobie jakis temat i nie zasmiecajcie
Dokładnie ,jak cos do siebie macie to wymieńcie sie telefonami albo na priv - tylko juz nie komentujcie tego wpisu - mic7
Dokładnie ,jak cos do siebie macie to wymieńcie sie telefonami albo na priv - tylko juz nie komentujcie tego wpisu - mic7
Absolutnie. Czytać wątku sie nie da przez wieczne z dupy wywody nikomu niepotrzebne. Jak dzieci, a z tego co mi wiadomo to dzieci to nie są 
Puściłem sobie dzisiaj znowu singiel. Po kilku dniach przerwy. Myślę, że ocenę zmienię z 3+ na 4-
Zdecydowanie muzycznie ten numer nie ma dla mnie zbyt wiele do zaoferowania, nie rozumiem też zachwytów nad solówkami. Natomiast wokal Dickinsona uważam za odpowiedni. Nie sili się tu na niepotrzebne wyciąganie, które mogłoby się skończyć wyciem. Dla porównania przesłuchałem The Great Unknown (jeden z moich ulubionych numerów z BoS) i tam jego wokal zdecydowanie bardziej mnie razi (ale wciąż uważam TGU za lepszy numer).
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
- Frank Drebin
- -#Clansman

Po kilkudziesięciu (nie przesadzam) odsłuchach też mi się ten singiel zaczyna podobać coraz bardziej. Ale akurat pod względem całościowym, muzycznym, nie wokalnym, bo Bruce się wyraźnie męczy i nie sądzę, że w pozostalych utworach z nowego LP (i zapewne jakichkolwiek nowych utworach do końca istnienia Maiden) ten stan rzeczy się zmieni. Może to pustynny teledysk, a może motyw przewodni, ale klimat/wydźwięk tego kawałka jest hmmm... radosny (?), czym różni się od dusznej atmosfery trzech ostatnich płyt. Oczywiście, jakby ten utwór skrócić, byłoby lepiej.
FotD = TOP5 albumów Maiden
-
Deleted User 2259
A ile utworów ukazało się prócz Speed of Light przed premierą TBoS? może teraz będzie podobnie i opublikują tyle samo, jak był tylko ten jeden, to pewnie będzie jeden. 
Tylko Speed of Light.
Ale np przed TFF mieliśmy dwa. Stawiam, że przed 03.09 będzie jeszcze "Stratego".
-
Deleted User 2259
Stratego - i wzrośnie nam aktywność na forum
A co bylo prócz El Dorado, bo już nie pamiętam? tytułowy?
A co bylo prócz El Dorado, bo już nie pamiętam? tytułowy?
Tak, ale bez intra "Satellite 15" 
Też mi się wydaje, że dadzą jeszcze jeden singiel, żeby lepiej o sobie przypomnieć i trochę bardziej nakręcić promocję, bo przy wydawaniu płyty bez koncertów za nią podążających, to nawet przy Maidenach trzeba zrobić większą promocję.
-
Deleted User 2259
Ale chyba już nie zrobią tak szybko nowego teledysku, no chyba, że lyric video.
-
Zakkahletz
- -#Rainmaker

Oni chyba jeszcze nigdy nie wypuścili żadnego lyric video, bo nie kojarzę?