Wywiady i newsy

Tu dyskutujemy tylko o Iron Maiden

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Geri666
-#Clansman
-#Clansman

Re: Wywiady i newsy

Post autor: Geri666 »

Siwy pisze: pn maja 02, 2022 9:24 pm Abduction jest przezajebiste.
<3
Awatar użytkownika
Saimon1995
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: Saimon1995 »

Deleted User 5490

Post autor: Deleted User 5490 »

Miejscowi pracownicy obsługi zamku jeszcze kilkanaście lat temu nie mieli o tym pojęcia. Kiedy rozmawiałem z nimi w 2008 roku i puszczałem im ten teledysk, byli ogromnie zaskoczeni i z tego co mówili to w Podzamczu gdzie stoi zamek Ogrodzieniec o tym po prostu nie wiedziano. Przewodnicy wycieczek o tej ciekawostce. tj. wizycie zespołu i wmontowaniu filmu z wycieczki w teledysk nigdy wcześniej nie wspominali.
Awatar użytkownika
Saimon1995
-#Moderator
-#Moderator

Pierre Dolinski pisze: ndz maja 08, 2022 10:42 am Miejscowi pracownicy obsługi zamku jeszcze kilkanaście lat temu nie mieli o tym pojęcia. Kiedy rozmawiałem z nimi w 2008 roku i puszczałem im ten teledysk, byli ogromnie zaskoczeni i z tego co mówili to w Podzamczu gdzie stoi zamek Ogrodzieniec o tym po prostu nie wiedziano. Przewodnicy wycieczek o tej ciekawostce. tj. wizycie zespołu i wmontowaniu filmu z wycieczki w teledysk nigdy wcześniej nie wspominali.
Dlatego dobrze, że zostało to potwierdzone. Autorowi, z którym kiedyś pracowałem w jednej redakcji, można wierzyć. ;) Z historii ciężko go zagiąć.
Deleted User 5490

Maideni na tym pobycie w ogrodzienieckim zamku w Podzamczu, można powiedzieć, że byli całkowicie incognito. Z pewnością nikt na wiosce o nich nie słyszał, nie rozpoznał i mogli co najwyżej troszeczkę zaszokować miejscowych swoim wyglądem, choć przecież mieliśmy w Polsce trochę hipisów i innych długowłosych, którzy lubili w wolnych chwilach włóczyć się po Jurze. Zresztą wtedy Podzamcze było bardzo małą wioską.
Teraz to cały kombinat agroturystyczny, a zamek jest szczelnie otoczony straganami z tandetą i płatnymi parkingami na przyległych posesjach.
Awatar użytkownika
primemover
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: primemover »

Tak, i podejrzewam, że Pozdamcze tamtego czasu miało dużo więcej uroku ja niestety nie pamiętam wsi przed pstrokacizną, tandetą i rurkami z kremem.
Awatar użytkownika
erosinho
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: erosinho »

Ja pamiętam, byłem tam pierwszy raz jeszcze na studiach, gdzieś około 2001-2002 roku. Kilka lat temu pojechałem tam z żoną i dzieciakami i przeżyłem szok - jak kapitalizm potrafi pewne rzeczy sperdolić.
Jerzy Urban
-#Invader
-#Invader

Post autor: Jerzy Urban »

Też byłem, bardzo fajny klimat. Tylko, że to było w 1993 :)
Awatar użytkownika
Saimon1995
-#Moderator
-#Moderator

30 lat temu ukazał się album "Fear of the Dark" ;)
Awatar użytkownika
Saimon1995
-#Moderator
-#Moderator

Natomiast 39 lat kończy dziś "Piece of Mind" :)
Deleted User 5490

Wielkie mi co. Ja wczoraj skończyłem 50 i nikt mnie nie żałuje. ;)
Awatar użytkownika
erosinho
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: erosinho »

Wszystkiego najlepszego dla obydwu jubilatów :-)
Deleted User 5490

erosinho pisze: wt maja 17, 2022 7:38 am Wszystkiego najlepszego dla obydwu jubilatów :-)
W imieniu Piece of Mind i własnym pięknie dziękuję. 8)
Zakkahletz
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Zakkahletz »

Pierre Dolinski pisze: pn maja 16, 2022 8:36 pmWielkie mi co. Ja wczoraj skończyłem 50 i nikt mnie nie żałuje. ;)
A zaciągnąłeś się na ten statek potępieńców i szaleńców tuż przed czterdziestką... Wszystkiego dobrego. :)
Deleted User 5490

Ja się na ten statek potępieńców zaciągnąłem dużo wcześniej. ;)
Dziękuję. :D
Awatar użytkownika
Dejavu
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Dejavu »

Pierre Dolinski pisze: wt maja 17, 2022 8:10 pm
erosinho pisze: wt maja 17, 2022 7:38 am Wszystkiego najlepszego dla obydwu jubilatów :-)
W imieniu Piece of Mind i własnym pięknie dziękuję. 8)
Bardzo dobra data, zdrówko :)
Awatar użytkownika
Sara
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: Sara »

erosinho pisze: wt maja 10, 2022 12:21 pm Ja pamiętam, byłem tam pierwszy raz jeszcze na studiach, gdzieś około 2001-2002 roku. Kilka lat temu pojechałem tam z żoną i dzieciakami i przeżyłem szok - jak kapitalizm potrafi pewne rzeczy sperdolić.
Byłam tam kilka razy, pierwszy raz jako dzieciak tak gdzieś koło 2005 roku, i już wtedy pamiętam mnóstwo straganów, na których inne gówniaki masowo kupowały jakieś kusze, łuki i inne rzeczy, a potem szalały z tym w autobusie :lol: Ostatni raz byłam może w 2013. Sam zamek nawet fajny, chociaż południowe klimaty Polski i ten typ krajobrazu jaki jest tam nie są moimi ulubionymi, ale zgadzam się z wami, że ta tandeta wokół zabija cały urok. Ogólnie trzymam się od tego typu kiczu z daleka i odstrasza mnie na tyle bardzo, że nie wiem czy jeszcze kiedyś tam pojadę :lol:

Offtop/ Z miejsc, w których byli Ironi w Polsce zdecydowanie wygrywa łódzka hala sportowa, do dziś poza napisami i brakiem samolotu nie za wiele się zmieniło, jedynie hala już nie tętni życiem, a często stoi pusta. Mieszkałam przez pewien czas w pobliżu i bardzo lubiłam chodzić na spacery Alejami Politechniki w okolice hali nocami. Miejsce ma swój urok. I uroku dodawało to, że mój ulubiony zespół tam grał w latach 80. :twisted:
I am the man who walks alone.
Jerzy Urban
-#Invader
-#Invader

Post autor: Jerzy Urban »

Sara pisze: pt maja 27, 2022 2:13 pm
erosinho pisze: wt maja 10, 2022 12:21 pm Ja pamiętam, byłem tam pierwszy raz jeszcze na studiach, gdzieś około 2001-2002 roku. Kilka lat temu pojechałem tam z żoną i dzieciakami i przeżyłem szok - jak kapitalizm potrafi pewne rzeczy sperdolić.
Byłam tam kilka razy, pierwszy raz jako dzieciak tak gdzieś koło 2005 roku, i już wtedy pamiętam mnóstwo straganów, na których inne gówniaki masowo kupowały jakieś kusze, łuki i inne rzeczy, a potem szalały z tym w autobusie :lol: Ostatni raz byłam może w 2013. Sam zamek nawet fajny, chociaż południowe klimaty Polski i ten typ krajobrazu jaki jest tam nie są moimi ulubionymi, ale zgadzam się z wami, że ta tandeta wokół zabija cały urok. Ogólnie trzymam się od tego typu kiczu z daleka i odstrasza mnie na tyle bardzo, że nie wiem czy jeszcze kiedyś tam pojadę :lol:

Offtop/ Z miejsc, w których byli Ironi w Polsce zdecydowanie wygrywa łódzka hala sportowa, do dziś poza napisami i brakiem samolotu nie za wiele się zmieniło, jedynie hala już nie tętni życiem, a często stoi pusta. Mieszkałam przez pewien czas w pobliżu i bardzo lubiłam chodzić na spacery Alejami Politechniki w okolice hali nocami. Miejsce ma swój urok. I uroku dodawało to, że mój ulubiony zespół tam grał w latach 80. :twisted:
Ja z Pabianic celowo pojechałem aby tą "łódzką beczkę" zwiedzić. Kiedyś w hali się działo, od lat obiekt - widmo (przynajmniej jeśli chodzi o koncerty).
Siwy
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Siwy »

Chyba Atlas Arena przejęła funkcję widowiskowo-koncertową. Też kiedyś blisko mieszkałem i dosyć często przechodziłem obok. Ma swój urok ten budynek
Awatar użytkownika
Sadek
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Sadek »

Dziś mija 17 lat od koncertu w Chorzowie w ramach Early Days. Mój pierwszy koncert Maiden. Jak wspominacie to po latach?
ODPOWIEDZ