Też pierwszy raz widziałem, napatrzyłem się na SDG i mi się znudziło. Chciało się więcej Exo XDBon Dzosef pisze: ↑wt lip 12, 2022 1:39 pm W sumie dizwię się, że widząc Testa pierwszy raz nie zostałaś, to nie jest aż tak zły zespół na żywo. Zwłaszcza, że tak z setlisty to na początku było kilka dobrych strzałów. Rise Up na otwarcie zajebisty wybór, New Order też petarda.
11/07/2022 - Testament, Exodus, Heathen - Kraków
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
- blackcocker
- -#Moderator

Re: 11/07/2022 - Testament, Exodus, Heathen - Kraków
#blackcocker2023
Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.
07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)
***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Nic nas nie zatrzyma.
Exodus niech gra w centrum Polski częściej albo Wrocław, bo dojazd lepszy. Kraków to wyprawa jak po złoto, zwłaszcza jeszcze na jakąś godzinkę to średnio opłacalny wyjazd.
Prawda, Warszawa bylaby bardziej sprawiedliwa.
Test zagral solidny set.
Zabraklo mi kilku perelek, szczegolnie np. 3 Days in Darkness, czy Eyes of Wrath.
Mimo ze wybieram Exodusa live, to nie wyobrazam sobie zawinac sie z Ekipy Petersona po dwoch numerach
Test zagral solidny set.
Zabraklo mi kilku perelek, szczegolnie np. 3 Days in Darkness, czy Eyes of Wrath.
Mimo ze wybieram Exodusa live, to nie wyobrazam sobie zawinac sie z Ekipy Petersona po dwoch numerach
My też, dlatego poszliśmy dopiero po trzech
NAJWIĘKSZY FAN DAWIDA PODSIADŁO NA SANATORIUM
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

No tak, po tym co robi Exo na scenie trudno jest się skupić na Testamencieblackcocker pisze: ↑wt lip 12, 2022 1:45 pmTeż pierwszy raz widziałem, napatrzyłem się na SDG i mi się znudziło. Chciało się więcej Exo XDBon Dzosef pisze: ↑wt lip 12, 2022 1:39 pm W sumie dizwię się, że widząc Testa pierwszy raz nie zostałaś, to nie jest aż tak zły zespół na żywo. Zwłaszcza, że tak z setlisty to na początku było kilka dobrych strzałów. Rise Up na otwarcie zajebisty wybór, New Order też petarda.
Mówiłem właśnie, że Testament źle dopiero supporty.Bon Dzosef pisze: ↑wt lip 12, 2022 2:51 pmNo tak, po tym co robi Exo na scenie trudno jest się skupić na Testamencieblackcocker pisze: ↑wt lip 12, 2022 1:45 pmTeż pierwszy raz widziałem, napatrzyłem się na SDG i mi się znudziło. Chciało się więcej Exo XDBon Dzosef pisze: ↑wt lip 12, 2022 1:39 pm W sumie dizwię się, że widząc Testa pierwszy raz nie zostałaś, to nie jest aż tak zły zespół na żywo. Zwłaszcza, że tak z setlisty to na początku było kilka dobrych strzałów. Rise Up na otwarcie zajebisty wybór, New Order też petarda.![]()
Ja ich widziałem z Exo, Death Angel i Annihilatorem i tak "supporty" rozjebały za każdym razem, że testament mógł scenę wycierać, bo nie do osiągnięcia poziom.
A gdyby grali tylko z takimi Heathen czy jakieś lokalne to pewnie i odbiór był znacznie lepszy
Czyli jakby Testement wczoraj grał to samo przed Exo to byś pochwalił ten występ?Michał pisze: ↑wt lip 12, 2022 2:53 pmMówiłem właśnie, że Testament źle dopiero supporty.Bon Dzosef pisze: ↑wt lip 12, 2022 2:51 pmNo tak, po tym co robi Exo na scenie trudno jest się skupić na Testamencieblackcocker pisze: ↑wt lip 12, 2022 1:45 pm
Też pierwszy raz widziałem, napatrzyłem się na SDG i mi się znudziło. Chciało się więcej Exo XD![]()
Ja ich widziałem z Exo, Death Angel i Annihilatorem i tak "supporty" rozjebały za każdym razem, że testament mógł scenę wycierać, bo nie do osiągnięcia poziom.
A gdyby grali tylko z takimi Heathen czy jakieś lokalne to pewnie i odbiór był znacznie lepszy
Dobry koncert jest dobry sam w sobie
www.MetalSide.pl
W sumie to EXO wiele na scenie nie robi - Tom robi swoje jak kazdy palker, Jack raczej spokojny, Gary i Lee zarobieni, Zet fajnie szczuje, ale nie jest to poziom pracy z tlumem, jaki robil Dukes 
Po prostu muza generuje na mnie troche inny rodzaj energii
Po prostu muza generuje na mnie troche inny rodzaj energii
"Come on you tired motherfuckers!!!" 
- blackcocker
- -#Moderator

No rzeczywiście, w tej Warszawie go nic się nie dzieje. Ciągle tylko Kraków i Śląsk... Zlitujcie się. Z tą drogą też - 2.5h pociągiem. Ależ mnie bawi to narzekanie Warszawiaków, że nic się w stolicy nie dzieje

#blackcocker2023
Nic nas nie zatrzyma.
Nic nas nie zatrzyma.
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

W tym roku rzeczywiście zaskakująco dużo koncertów jest na południu, aczkolwiek ja nie narzekam i też za bardzo tego narzekania nie rozumiem bo po pierwsze to Warszawa gości w tym roku najlepszy zespół (Maiden), a po drugie i tak na jesieni się to pewnie wyrówna.blackcocker pisze: ↑wt lip 12, 2022 3:08 pm No rzeczywiście, w tej Warszawie go nic się nie dzieje. Ciągle tylko Kraków i Śląsk... Zlitujcie się. Z tą drogą też - 2.5h pociągiem. Ależ mnie bawi to narzekanie Warszawiaków, że nic się w stolicy nie dzieje![]()
![]()
![]()
A pan panie kolego to chyba nie powinien tka mówić o tym pociągu
- blackcocker
- -#Moderator

Bez przesady, w tym roku w Wawie będę jakieś 2137 razy i o 2137 razy za dużoBon Dzosef pisze: ↑wt lip 12, 2022 3:14 pm A pan panie kolego to chyba nie powinien tka mówić o tym pociągu(no i Intercity jedzie 2h 50min)
#blackcocker2023
Nic nas nie zatrzyma.
Nic nas nie zatrzyma.
- blackcocker
- -#Moderator

No, najszybsze pendolino 2h 34min. 3h to też nie jakaś podróż życia jeśli komuś rzeczywiście zależy na koncercie.
#blackcocker2023
Nic nas nie zatrzyma.
Nic nas nie zatrzyma.
No oczywiście, że zespoły poprzedzające mając wpływ na odbiór.gumbyy pisze: ↑wt lip 12, 2022 3:00 pmCzyli jakby Testement wczoraj grał to samo przed Exo to byś pochwalił ten występ?Michał pisze: ↑wt lip 12, 2022 2:53 pmMówiłem właśnie, że Testament źle dopiero supporty.Bon Dzosef pisze: ↑wt lip 12, 2022 2:51 pm
No tak, po tym co robi Exo na scenie trudno jest się skupić na Testamencie![]()
A gdyby grali tylko z takimi Heathen czy jakieś lokalne to pewnie i odbiór był znacznie lepszyalbo jakby przed Test zagrało Turbo, to też ocena lepsza?
Dobry koncert jest dobry sam w sobie![]()
Gdyby Testament był przed Exo to możliwe, że byłbym zdecydowanie bardziej przychylny.
Ze słabych koncertów może by dawali znośne
Ja wczoraj z Krk też 2,5h wracałem, dzisiaj w robocie i jakoś nie marudzę. Ale wiadomo Polak zawsze lubi postękać 
www.MetalSide.pl
Toż to jakaś czarna magia Panie... zagrali slaby koncert, ale jakby nie było Exodus to nie byłby słaby...
www.MetalSide.pl
No, ja mam np. 5h z kawalkiem, z przesiadkami 
Generalnie uwazam, ze pisanie, ze Testament jest slaby live to pierdolenie.
Nie jest tak dobry jak Exodus w tym konkretnym zestawieniu - to zdecydowanie
Tez bylem na innych lineupach: z ekipa Watersa czy DA, i bylo stabilnie, ale bez szalu
Generalnie uwazam, ze pisanie, ze Testament jest slaby live to pierdolenie.
Nie jest tak dobry jak Exodus w tym konkretnym zestawieniu - to zdecydowanie
Tez bylem na innych lineupach: z ekipa Watersa czy DA, i bylo stabilnie, ale bez szalu
Tutaj ekipa najwyraźniej pod wpływem Żelaznego, który od dawna psioczy na Testament i reszta podłapała. Nawet nie pofatygowali się posłuchać dłużej... a były w secie konkret strzały (choćby "D.N.R."). No ale jak ktoś nie słucha thrashu i wypowiada się o jakości wczorajszych koncertów to wiadomo ile to warte jest 
Exo na żywo to szaleństwo, rozróba i wściekłość. A Test to takie bardziej techniczne/spokojniejsze na żywo oblicze thrashu.
Exo na żywo to szaleństwo, rozróba i wściekłość. A Test to takie bardziej techniczne/spokojniejsze na żywo oblicze thrashu.
www.MetalSide.pl
Ech panowie coraz więcej amatorów pcha się do zabawy hehe mam nadzieję że przejdzie ta nowelizacja ustawy i koncerty thrashowe będzie można oceniać tylko z licencją oficjalnego thrashera
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
-
Deleted User 357
No ba, przecież wiadomo że taki ze mnie cool influencer, że każdy podłapuje moje opinie 
Swoją drogą to całkiem by się zgadzało, bo zdecydowanie mój nr 1 koncert Testament to był ten w Fabryce gdzie grali sami
No i właśnie o to chodzi, że Testament po tej rozróbie może dla wielu wypadać blado. Stosując analogię do piwa - jeśli po leżakowanym w beczce po rumie Stoucie wypijesz pilsa, to ten pils będzie mógł wydawać się jak bez smaku w porównaniu do poprzedniego trunku - mimo że z samym pilsem w sobie pitym bez takiego porównania nic złego nie będzie.
Swoją drogą to całkiem by się zgadzało, bo zdecydowanie mój nr 1 koncert Testament to był ten w Fabryce gdzie grali sami