Megadeth

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

najlepszy album MegadetH to:

Killing Is My Business... And Business Is Good
16
9%
Peace Sells... But Who's Buying?
20
11%
So Far, So Good... So What!
7
4%
Rust In Peace
81
46%
Countdown to Extinction
24
13%
Youthanasia
18
10%
Hidden Treasures
0
Brak głosów
Cryptic Writings
4
2%
Risk
2
1%
The World Needs a Hero
2
1%
The System Has Failed
1
1%
United Abominations
3
2%

Liczba głosów: 178

Deleted User 8107

Re: Megadeth

Post autor: Deleted User 8107 »

Moim zdaniem bedzie set podobny do tego co dziś wrzucałem, ile oni pocisną? z 80 minut max pewnie
nugz
SMERF MARUDA

Post autor: nugz »

Nom, obstawiam set w klimacie Pańszczyzna +.
Zdan
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: Zdan »

Nie liczyłbym na coś wyjątkowego chyba, że Rudy uderzy się w głowę i wpadnie mu do niej dobry pomysł.
marcrsk
-#Prodigal son
-#Prodigal son

Post autor: marcrsk »

Dlaczego nie ma w temacie koncerty info o tym gigu w Spodku?
Deleted User 8107

marcrsk pisze: sob lut 25, 2023 2:47 pm Dlaczego nie ma w temacie koncerty info o tym gigu w Spodku?
viewtopic.php?t=16194
Awatar użytkownika
Kevin18
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Kevin18 »

Nie ma w świecie tuzów metalu zespołu z nudniejszymi setami niż Megadeth. Co trasę człowiek zastanawia się czy coś ciekawego wpadnie. I jak zwykle 2-3 nowe utwory z ostatniego albumu plus same kotlety. A dajcie spokój.
www.last.fm/user/darkfuneral18
nugz
SMERF MARUDA

Dziś włączyłem Japonię, dosłownie na półtorej minuty, a już byłem zmęczony.
Deleted User 8107

nugz pisze: sob lut 25, 2023 10:59 pm Dziś włączyłem Japonię, dosłownie na półtorej minuty, a już byłem zmęczony.
Teraz trwa transmisja? :P chodzi mi o ten koncert z Friedmanem, czy to nie dzis?
nugz
SMERF MARUDA

Niee, amatorskie z pierwszego rzedu, Marty wpada 27.02.
nugz
SMERF MARUDA

Albo Mustaine był zajechany podróźą i miał gorszy dzień, albo faktycznie Young ma racje, że Rudy gitarowo też już nie domaga. Takie mam wrażenie po przeleceniu trochę większej ilości materiału z Japonii. Nie czepiam sie, pisze, co widze/słyszę - masa wtop przez cały koncert. Wiem, że nie ćwiczy, robi tylko soundcheck i jam-room czasami, oszczędza łapy. Fajnie, że nadal gra, ale jest jak jest. Może jutro będzie lepiej.
Deleted User 5490

Post autor: Deleted User 5490 »

Niestety sposób bycia wpływa na formę. Ale nie tylko u ryżego. U wszystkich. Przypomnij sobie Jeffa z dni jego chwały, a potem zobacz to. Automasakracja jego jednej z najlepszych solówek przechodzi wszelkie wyobrażenia. Dawno takiego rzępolenia nie widziałem.

https://www.youtube.com/watch?v=6s86N_Knx-k
nugz
SMERF MARUDA

Ludzie pisza, że to brak szacunku dla publiki, ja tak tego nie czytam.
Mustaine = Megadeth. Nie będzie zastępstwa na majku czy gitarze, prędzej zniosą go ze sceny.

Jeff zabrzmiał wtedy jak Rudy podczas własnej interpretacji Cemetery Gates... że tak to delikatnie nazwę :)
Awatar użytkownika
octavian
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: octavian »

Pierre Dolinski pisze: ndz lut 26, 2023 12:08 pm Niestety sposób bycia wpływa na formę. Ale nie tylko u ryżego. U wszystkich. Przypomnij sobie Jeffa z dni jego chwały, a potem zobacz to. Automasakracja jego jednej z najlepszych solówek przechodzi wszelkie wyobrażenia. Dawno takiego rzępolenia nie widziałem.

https://www.youtube.com/watch?v=6s86N_Knx-k
Łoo matko, ale tutaj faktycznie Hanneman zmasakrował to solo. Gdybym nie widział obrazu to pomyślałbym ze to jakis fan pierwszy lepszy fan grał goscinnie ten kawałek ze Slayerem na scenie
Deleted User 5490

Sądzę, że niektórzy fani zagraliby to lepiej. Zwłaszcza ci, którzy do perfekcji doprowadzili naśladownictwo. Jeff był i za zasługi nadal jest ikoną(pomimo, że koniec końców zaliczył upadek), którą stara się kopiować wielu bardzo zdolnych gitarzystów i mają w związku z tym naprawdę świetne osiągnięcia.
nugz
SMERF MARUDA

Holt grał takie randomowe sola Jeffa :)
Deleted User 5490

Tak. Holt grał inne, improwizowane, przypadkowe sola w tym kawałku, ale robią o wiele lepsze wrażenie od schyłkowych "popisów" Jeffa, siedziały ogólnie w temacie i nie raziły, choć były inne.
Pierwsze lepsze z brzegu. Wybór z pierwszej ręki, całkowicie losowy.

https://www.youtube.com/watch?v=RTF7F8J7xH4

No mi to się o wiele bardziej podoba niż "upiększanie oryginału" przez twórcę.
nugz
SMERF MARUDA

Gary mówił w wywiadzie, ze czasami udało sie poimprowizowac, kiedy był zadowolony, a czasem wychodziło tak, że nie chciał, żeby ta partia nigdy się nie wydarzyła :D
Deleted User 5490

To nieodłączny element muzykowania na żywo. Raz jest dzień konia, a czasem klapa. Trzeba być naprawdę dobrym muzykiem, żeby improwizować i w czasie rzeczywistym nie schodzić poniżej pewnego poziomu.
Wielu wychodzi z założenia - Jak się muzyk pomyli, to nic się nie stanie. Kiedy pomyli się lekarz - ziemia przykryje. Więc mogą sobie bezkarnie pitolić po pijaku, albo po jakichś narko.
Zdan
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: Zdan »

Zasadniczo nie jest to głupia logika - pomyłka muzyka jednak kosztuję publikę/płacącego trochę mniej niż pomyłka lekarza ;)
Deleted User 5490

Sądzę, że są tacy, których mottem życiowym jest hasło: 2h wstydu i do kasy.
ODPOWIEDZ