Akcja "Maiden! klap klap klap Maiden!" pt. 2

Wszystko o koncercie Maiden w Chorzowie 29 maja 2005!

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Re: Akcja "Maiden! klap klap klap Maiden!" pt. 2

Post autor: WICKER MAN »

tobink pisze:no tak.. ale jak w jednym miejscu zaczna klap klap klap po np. trooperze, a inny zaczna po innej piosence to nie da efektu.. wiec trzeba sie umowic kiedy zaczynamy !!
No na pewno ustalimy wcześniej kiedy będziemy się drzeć. ;)
Jeśli Praga nie będzie pierwszym koncertem na trasie to nie powinno być z tym problemów. W przeciwnym wypadku zawsze można się umówić, że krzyczymy np. po czwartym kawałku (wtedy najczęściej jest jakaś przerwa na gadkę Bruce'a :D ).

Greddo --> dokładnie. IMHO akcja wyszła ok. Wiadomo było, że trudno jest coś takiego zgrać, a co dopiero krzyczeć non-stop przez kilka minut. Bruce sam nam przerwał. ;) Najważniejsze, że było głośno, a zespołowi bardzo się to podobało!
Z Happy Birthday (ale nie Nicko - tylko Maiden) też można ewentualnie spróbować... Faktycznie - na Metallice się udało więc może także na Maiden przejdzie? :) Skoro obchodzą w tym roku ważne rocznice (30 lat zespołu, 25 lat od wydania pierwszej płyty) to Happy Birthday byłoby nawet jak najbardziej na miejscu. :)
Z "ole ole ole" też możnaby popróbować jednak nie sądzę, żeby w Polsce ludzie to chwycili... :?
poison-girl
-#Invader
-#Invader

Post autor: poison-girl »

no widze ze wszyscy tu negatywnie oceniacie polska publicznosc....... :(
moim zdaniem wystarczy wszystko dobrze rozpromowac (informowac kogo tylko sie da chodzby mial to slyszec i 15 razy) i wyjdzie
badzmy optymistami
Sim0n
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: Sim0n »

spontan jest najlepszy :)
kiske
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: kiske »

Od ponad roku słyszę : ale super była akcja, no udała się itd itp, a ja w 5-6 rzędzie po prawej stronie patrząc na scenę, po Trooperze zacząłem robić zrobiłem 2-3 razy i co?? nic nie słyszę to przestałem, a Bruce zaczął od razu właściwie mówić, więc jaka udana akcja(tylko ja robiłem, to mało :D:D:D) :wink:
ps Tylko niech nie będzie 200 postów o treści: "ja też robiłem" :wink:
Awatar użytkownika
Dziku
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Dziku »

ja juz przedstawiewe plan ziomą :D
El Dorado

Post autor: El Dorado »

ja nei wiem kiedy wyscie ulotki przed wrockiem rozdawali.. czy w ogole rozdawaliscie ... ale jak beda ulotki to rozdawac w dniu koncertu.. wszyscy co beda wczesniej tam niech rozdaja:D
Night Prowler
-#Charlotte
-#Charlotte

Post autor: Night Prowler »

racja. spontanicznie wyjdzie wszystko.ja jestem kibicem piłkarskim dłużej niz fanem metalu i powiem wam jedno.chodzę na mecze Pogoni Szczecin.jeśli 18 tyś. ludzi potrafi krzycząc beż przerwy "MKS,MKS,MKS!!!" stworzyć niesamowitą atmosfere to co dopiero będzie tam. nie mam pojęcia ile nas będzie, ale samo krzyczenie bez przerwy "Maiden, Maiden, Maiden, Maiden" da extra efekt.

ps.proszę bez wyzwisk na kibicowskim tle!!! :D
I'm On The Highway To Hell!!!!!!!!
janiedembica
-#Prisoner
-#Prisoner

Post autor: janiedembica »

kibice moga krzyczec jak piłkaze graja ! ale jak kapela zaczyna grac to publicznosc przestaje krzyczec ;) co najwyzej wydziera sie razem z wokalistą :) a skanduja nazwe kapeli w przerwach miedzy piosenkami , przed wejsciem kapeli i po jej zejsciu i takie tam :)
Judasz
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: Judasz »

Przecież wszyscy załapia że jak wiekrzosć krzyczy to sie trzeba do łączyć no nei robcie z polskich fanow takich ciemnych gniotów . zacznmiemy sie drzec to reszta tez dołaczy !
poison-girl
-#Invader
-#Invader

Post autor: poison-girl »

Judasz pisze:Przecież wszyscy załapia że jak wiekrzosć krzyczy to sie trzeba do łączyć no nei robcie z polskich fanow takich ciemnych gniotów . zacznmiemy sie drzec to reszta tez dołaczy !
no czasem mozna sie zdziwic :(
ale ja tam sie bede drzec jak tylko sie da chociaz donosnego glosu nie mam
Judasz
-#Wrathchild
-#Wrathchild

No owszem istnieją wszedzie takie niekumate stworzenia (nie obrażając tutaj nikogo) ale miejmy nadzieje że wyjdzie TO jak trz :wink: eba !
Judasz
-#Wrathchild
-#Wrathchild

No owszem istnieją wszedzie takie niekumate stworzenia (nie obrażając tutaj nikogo) ale miejmy nadzieje że wyjdzie TO jak trz eba !
Lady_Destroyer
-#Prodigal son
-#Prodigal son

Post autor: Lady_Destroyer »

Moim zdaniem najlepiej by było przeprowadzić akcje między setem głównym a bisami. Po pierwsze na pewno Bruce nie zacznie gadać :) będziemy mieli spokój, no i troche czasu na synchronizacje. A pozatym chyba każdy się dołączy.
W Katach choć to nie było planowane wyszło super, jak teraz ogladam to na boocie to nie dośc, że jest głośno, równiutko to jeszcze wygląda tak jakby amok ogarnął caluśki Spodek :)

I w sumie myśle, żę umawianie się na np. po 4 utworze, jest dość ryzykowne, ponieważ nie wiemy co tam zespół sobie zaplanował w tym czasie - czyli może nie wyjść.
You wanted the beast you got the beast
iron84
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: iron84 »

Lady_Destroyer pisze:Moim zdaniem najlepiej by było przeprowadzić akcje między setem głównym a bisami. Po pierwsze na pewno Bruce nie zacznie gadać :) będziemy mieli spokój, no i troche czasu na synchronizacje. A pozatym chyba każdy się dołączy.
W Katach choć to nie było planowane wyszło super, jak teraz ogladam to na boocie to nie dośc, że jest głośno, równiutko to jeszcze wygląda tak jakby amok ogarnął caluśki Spodek :)

I w sumie myśle, żę umawianie się na np. po 4 utworze, jest dość ryzykowne, ponieważ nie wiemy co tam zespół sobie zaplanował w tym czasie - czyli może nie wyjść.

Jak juz bylo mowione, jesli zaczniemy pomiedzy glowna czescia , a bisami to najprawdpodobniej dojdzie do sytuacji, ze zanim wyjda polowa ludzi wymieknie (nie mowiac juz o tym jak pod koniec koncertu ma sie juz zdarte gardlo)
Zdzicho
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: Zdzicho »

Moim zdaniem akcja we wrocku wyszła całkiem nieźle, a co do stadionu to mam pewne obawy. Napewno nie można liczyć na spontan co się komu przypomni to będziemy wrzeszczeć. Ja bym był za ole ole..... lub maiden klap klap klap. Może by tak zrobić ankietę na ten temat?
miki
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: miki »

z ankietą to już przesada drobna, zobaczymy co z tego będzie :wink:
S1MON
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: S1MON »

dokladnie - o ankiecie bedzie wiedziec pareset osob a na gigu bedzie 40 tys. :P :wink: maiden klap klap klap wyjdzie na bank...w koncu ile razy moze nie wychodzic :P ... moim zdaniem we wrocku było oki wiec powtorzmy to ciut lepiej a bedzie git :D :beer
iron84
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: iron84 »

Uda sie, nie uda sie , uda sie , nie uda sie .....

Uda sie czy nie...sprobowac zawsze mozna :rocx
yaRo_ka
-#Charlotte
-#Charlotte

Post autor: yaRo_ka »

Jestem za tym, żeby spróbowac z akcją "maiden klap,klap,klap". Na pewno wypali, jeżeli zostałoby dość dużo osób poinformowanych przed koncertem - pomysł z ulotkami jest świetny. proponuje, żeby ktoś przygotował projekt ulotki, a potem wstawił go na strone - kto tylko może niech wydrukuje i jakaś tam w miare odpowiednia ilość ulotek (i osób rozprowadzających) się zbierze.
Poland we salute You!! Up The irons!! EDDIE RIPPED UP POLAND
miki
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: miki »

uda się na pewno, przed samym koncertem też będą ulotki rozdawane pewnie, wtedy już na 100% sukces :D
ODPOWIEDZ