"egzotyczny" Heavy Metal, że tak powiem
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
-
Deleted User 357
Re: "egzotyczny" Heavy Metal, że tak powiem
Pomysł niezły, ale powodzenia że znajdziesz u nas 100 osób chętnych dać kasę w ciemno na takie Heavy Load czy Sortilege 
Ja bym dał, pomysł dobry.
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
To jest całkiem niezła koncepcja! Serio. To dałoby też pewien obraz ile osób naprawdę chciałoby zobaczyć takie kapele. 100 zł to nie jest jakaś totalna masakra.Dzosef pisze: ↑wt lis 12, 2019 6:08 pm Ja się zastanawiałem ostatnio, czy nie dałoby się takich zespołów ściągać crowdfundingiem. Gdyby 100 osób zrzuciło się po 100zł na taki Heavyload to koncert byłby juz do udźwignięcia, a w tej stówce poza biletem na gig podziękowanie od zespołu, kostka, setlista i tego typu drobnica.
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Biorąc pod uwagę, że w Polsce znam kilkadziesiąt osób gotowych jechać na jakiś zespół w Europę (jak my na Kodex, cezi na Arie itd itp), co kosztuje 500 w górę licząc loty, noclegi i szamę w ojro, to wydaje mi się, że przy opakowaniu tego na zasadzie "to TY sprowadzasz ten zespół razem z nami, to dzięki TOBIE graja pierwszy koncert w Polsce" itd to te sto mogłoby się odliczyć. A może odliczyłoby się 90 i to już byłby dla organizatora jakiś fundament.
Nie dajesz kasy w ciemno, ustalasz wczesniej wstepny termin i zwracasz kasę jak koncert nie dojdzie do skutku.
Lubie Iron Maiden i Megadeth
pz = shakin stevens
oddawac długie podpisy
pz = shakin stevens
oddawac długie podpisy
-
Zakkahletz
- -#Rainmaker

Przedni pomysł, pokuszę się nawet o przypuszczenie, że tak może wyglądać niedaleka przyszłość "dostarczania" (koncertów, wydawnictw etc.) przez bardzo dobre, a niszowe - czy po prostu niepierwszoligowe - zespoły lub, szerzej, artystów.
- Metalophil
- -#Moonchild

Ja bym dał i dwie stówy, tym bardziej jak jest bez ryzyka bo w razie niepowodzenia zwrot. A co do gromadzenia środków w ten sposób - Forteca wydała tak 2 czy 3 ostatnie albumy. Sprzedawali je na allegro jeszcze zanim zostały wyprodukowane; w ten sposób zbierając kasę na to. Potem każdy dostał swój egzemplarz z dodatkowym gadżetem.
- Adrian S.O.S.
- -#Rainmaker

No to jest już znany cały skład festiwalu w Wurzburgu. Sortilege jako headliner i dalej min. Angel Witch, Stranger!

- AncientMariner
- -#Clansman

Od paru dni rozważam wyjazd na ten koncert tylko nie wiem czy ode mnie znajdzie się ktoś chętny z okolic
Kawałek drogi... A ile kosztują bilety w ogóle?
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Chris Holmes, kurde. Najblizsze lotnisko to chyba Norymberga
pz = shakin stevens
oddawac długie podpisy
pz = shakin stevens
oddawac długie podpisy
Lubię Chrisa ale zastanawia mnie w jakiej jest formie jako muzyk.
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Oglądałem trochę yt, ma słabego wokaliste, ale gra w porządku
pz = shakin stevens
oddawac długie podpisy
pz = shakin stevens
oddawac długie podpisy
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

pz = shakin stevens
oddawac długie podpisy
pz = shakin stevens
oddawac długie podpisy
-
Deleted User 357
Holmes obecnie to cień dawnych lat, szkoda czasu
Spotkałem go w tym roku na Hellfeście (fotka ciachnięta
www.MetalSide.pl
- Adrian S.O.S.
- -#Rainmaker

- AncientMariner
- -#Clansman

Satan Jokers to niezła kapela. H-Bomb juz mniej mi sie np podoba. O wiele bardziej lubie Sortilege. Natomist ADX chyba bardziej lubie z tego typu muzy z Francji. Na żywo fajnie byłoby ich zobaczyć. Z tym ze takie zespoły przewaznie omijają Polskę i okolice podczas tras koncertowych.Adrian S.O.S. pisze: ↑pn lis 25, 2019 12:00 pm Czekam jeszcze aż Satan Jokers, ADX, Killers i Blaspheme ogłoszą jakieś koncerty. Do szczescia jeszcze tylko brakuje żeby H-Bomb się reaktywowało i zagrało kilka koncertów![]()
Blaspheme widziałem na Keep it True w 2018 roku bo byliśmy z kumplem pierwszego dnia tylko neistety. No ale za to zobaczyliśmy Grim Reaper, Flotsam & Jetsam, Raven, Demon i Blaspheme właśnie. Koncert bardzo dobry tylko szkoda ze w dzień