19/06/2023 - KISS - Kraków

Info o koncercie? Zlocie? Imprezie? Patrz tutaj

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Deleted User 4876

Re: 19/06/2023 - KISS - Kraków

Post autor: Deleted User 4876 »

Mikson pisze: wt cze 20, 2023 9:50 am To po ile były bilety później, bo piszecie, że takie tanie?
Oficjalnie płyta spadła na 160,5 pln - ale pod hala chodziła za 100 - może później nawet taniej... ja za kolekcjonerskie EE dałem 250 zamiast 495 - co też złym dealem nie było - chociaż i bez EE mozna było mieć dobry spot - ogólnie na płycie atmosfera piknikowa - takie tam czeskie klimaty - po rzeźni na Maiden zupełna odmiana. Co ciekawe stałem w kolejce ze Szwedami i z jednym Argentyńczykiem, co to mieszka w Hiszpanii - specjalnie na Kissów do Taurona przybyli.
Mikson
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: Mikson »

thorgal_30 pisze: wt cze 20, 2023 10:01 am
Mikson pisze: wt cze 20, 2023 9:50 am To po ile były bilety później, bo piszecie, że takie tanie?
Oficjalnie płyta spadła na 160,5 pln - ale pod hala chodziła za 100 - może później nawet taniej... ja za kolekcjonerskie EE dałem 250 zamiast 495 - co też złym dealem nie było - chociaż i bez EE mozna było mieć dobry spot - ogólnie na płycie atmosfera piknikowa - takie tam czeskie klimaty - po rzeźni na Maiden zupełna odmiana. Co ciekawe stałem w kolejce ze Szwedami i z jednym Argentyńczykiem, co to mieszka w Hiszpanii - specjalnie na Kissów do Taurona przybyli.
No i masz, czyli jednak warto było na spokojnie poczekać, bo cena poleciała o połowę ehh... Musiał się koncert słabo wyprzedawać, że aż takie promki dali, a całe górne trybuny były wyłączone ze sprzedaży.
Też wziąłem kolekcjonerski, zdziwiłem się jak mi przyszedł bilet w formie plastikowej karty :) Zwykłe GA, EE i tak nie chciałem, bo wolałem być trochę dalej, uznając że lepiej będzie mi ogarnąć ogrom show. I w sumie miejscówę miałem taką w sam raz, nie za blisko, nie za daleko.
nugz
SMERF MARUDA

Post autor: nugz »

Pata znajomków weszła za 120zl na płytę ;)
Awatar użytkownika
blackcocker
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: blackcocker »

BP rozdawało kody, o czym tu pisaliśmy, dzięki czemu oficjalny biket na GA był za 150
#blackcocker2023

Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.

04: Hexvessel(?), Thy Catafalque, Kasia Lins/Hellripper
05: Metallica, Furia
06: Mystic Festival, Metallica, Iron Maiden + Alter Bridge + Queensryche, Alter Bridge, The Warning(?)

***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Mikson
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Kurde, przy takich cenach i ilości sprzedanych biletów oraz biorąc pod uwagę ile musi kosztować zrobienie takiego show, to zastanawiam się jak oni zarabiają na tym. :D
Awatar użytkownika
blackcocker
-#Moderator
-#Moderator

Prestige raczej kojarzy mi się z cenami z d00py więc... :D
#blackcocker2023

Nic nas nie zatrzyma.

06: Mystic Festival, Metallica, Iron Maiden + Alter Bridge + Queensryche, Alter Bridge, The Warning(?)

ÓsmyUtwórNaBNW
-#Invader
-#Invader

Post autor: ÓsmyUtwórNaBNW »

Jak przechodziłem koło Taurona to czułem jakbym był na jakimś pikniku rodzinnym. Oczywiście nie mówię, że to źle, no ale dziwne trochę. Gdybym znalazł konika co sprzedawałby za 150 to może bym dał. Mało ich stało, więcej widziałem ludzi z karteczkami co bilet chcą kupić. Tego 1one to się czepiacie, pewnie gówno, ale i tak wolałbym czegoś takiego posłuchać niż dzieci Kuby Sienkiewicza czy innego Szpaka tudzież jego krewnych. Gówniany kicz zawsze lepszy od gównianej alternatywy.
pz
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: pz »

Nie no, dzieci Sienkiewicza jednak myślę, że lepsze. Przynajmniej potrafią grać to co grają.

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Defenders of Steel
06: Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), Linkin Park
07: Judas Priest
ÓsmyUtwórNaBNW
-#Invader
-#Invader

Mi się to nie podoba. Zmanierowane i zblazowane. Wolę zdecydowanie ojca.
Awatar użytkownika
blackcocker
-#Moderator
-#Moderator

pz pisze: wt cze 20, 2023 12:14 pm Nie no, dzieci Sienkiewicza jednak myślę, że lepsze. Przynajmniej potrafią grać to co grają.
A jak im cycki urosły!
#blackcocker2023

Nic nas nie zatrzyma.

pz
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: pz »

To od papierosów i flaszki na ławeczce.

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Defenders of Steel
06: Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), Linkin Park
07: Judas Priest
Mikson
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Widziałem to 1One raz w czasach przedcovidowych. Już nie pamiętam kogo supportowali, ale wydaje mi się że był wtedy całkiem inny skład poza tą blondyną z kejbordem. Pamiętam, że mieli problemy techniczne wtedy z podłączeniem gitary, a teraz wszystko gładko czyli postęp jest. :D
Ogólnie myślę, że teraz gitara + sekcja rytmiczna na plus u nich (nie wiem skąd stwierdzenie, że nie potrafią grać, bo ładnie pokazywali się solowo), ale wokalnie i jako całościowe kompozycje to nie brzmi dobrze. Już nie wspominając, że nie było słychać o czym śpiewa. I to solo na kejbordzie w HTH meh...
Deleted User 4876

Post autor: Deleted User 4876 »

ÓsmyUtwórNaBNW pisze: wt cze 20, 2023 11:53 am więcej widziałem ludzi z karteczkami co bilet chcą kupić.
to własnie są koniki :lol: :lol: :lol: skupują bilety, a potem upłynniają z marżą ;-) trzeba pytać.
Awatar użytkownika
Władysław_Warneńczyk
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: Władysław_Warneńczyk »

Ciekawa opinia w komentarzu pod merytorycznym, jak zwykle, postem ulubionego redaktora XD

Mam totalnie odmienne odczucia po tym koncercie, i po Ironach😕 być może dlatego, że obu zespołów nie jestem fanem i co najwyżej "lubię ich posłuchać".

Przez lata słyszałem, że na Ironow "nie idzie się dla muzyki, tylko dla show" - nie było show, a była muzyka, i to tylko kilka hitów, a reszta - przepraszam, wszystko to samo, bo tak wygląda większość ich dorobku. Więc ogólnie koncert Ironów to było sporo nudy 😬

Natomiast Kiss dał pokaz totalnego show i szczerze -czegoś podobnego spodziewałem się po Iron Maiden, gdzie totalnie się zawiodłem.

Muzycznie w moim odczuciu również byli ciekawsi i mają bardziej zróżnicowane utwory, dodatkowo kontakt z publicznością świetny. Byłem na nich 15lat temu i trochę tego koncertu się bałem, że będzie dramat, a zostałem pozytywnie zaskoczony 🎸

Na Kiss chętnie wybiorę się ponownie i wezmę ze sobą ekipę.

Iron Maiden - ikona zaliczona, super było usłyszeć legendarne utwory typu Fear of the Dark na żywo, niemniej show nie widziałem i koncertu raczej nie powtórzę, MP3 będzie wystarczające :)
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Schizoid »

Nic dziwnego, że w komentarzach u tego dzbana uaktywniają się inne dzbany xD

Ale już się zorientował, że jednak nie stał pod Adrianem.

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Mikson
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Kiss bardziej zróżnicowane utwory niż IM, mocne xD
Awatar użytkownika
Władysław_Warneńczyk
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: Władysław_Warneńczyk »

Schizoid pisze: wt cze 20, 2023 12:47 pm Nic dziwnego, że w komentarzach u tego dzbana uaktywniają się inne dzbany xD

Ale już się zorientował, że jednak nie stał pod Adrianem.
Hahahaha, tak, widziałem! Ach, te emocje!
Awatar użytkownika
blackcocker
-#Moderator
-#Moderator

Powtórzę - czemu ci ludzie nie chodzą do cyrku lub do kina? Taniej, bez ścisku, bez frustracji... Żałosne
#blackcocker2023

Nic nas nie zatrzyma.

ÓsmyUtwórNaBNW
-#Invader
-#Invader

Co by nie mówić w ciągu jednego tygodnia w Krakowie wystąpili Deep Purple, Iron Maiden i KISS. Jakieś to wydarzenie jednak to jest.
Awatar użytkownika
Michał
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: Michał »

Kraków miał zaszczyt gościć tylu Sanktuarian
NAJWIĘKSZY FAN DAWIDA PODSIADŁO NA SANATORIUM

ODPOWIEDZ