Iced Earth

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Re: Iced Earth

Post autor: gumbyy »

MIAZGA!! 2 godziny czystej rozpierduchy! ICED EARTH!!!
www.MetalSide.pl
Deleted User 2259

Post autor: Deleted User 2259 »

Coś dla fanow tego zespołu:

JON SCHAFFER'S PURGATORY - PURGATORY
https://merlin.pl/purgatory-cd-jon-scha ... lsrc=aw.ds
Awatar użytkownika
mic7
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: mic7 »

Lider Iced Earth współpracuje z sądem. Czy Jon Schaffer może liczyć na ułaskawienie?

https://www.eskarock.pl/radar/lider-ice ... -8YYL.html
Clan Of Xymox 7.02 ; E.Clapton 29.04 ; Hellhaim,Orgasmatron 16.05 ;Metallica 19.05 ;Luxtorpeda 23.05 ; Savatage + 11.08
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Przecież niedawno było info, że się ukrywa :lol:
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
Sadek
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Sadek »

Też coś czytałem ostatnio, że się ukrywa i szukają go po całych Stanach :D
Gość jest takim dzbanem, że głowa mała. Zamiast zostać w domu albo chociaż zakamuflować się tam odpowiednio dobrze w tym Kapitolu, to zjebał sobie całkiem karierę, praktycznie uśmiercając przy tym bardzo dobry (przynajmniej w latach 90.) zespół.
nugz
SMERF MARUDA

Post autor: nugz »

NIEZMIENNIE - IE 4LIFE :)
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

nugz pisze: pt lis 11, 2022 10:16 pm NIEZMIENNIE - IE 4LIFE :)
Również wielbię bardzo :D
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Pan Janek dostał wyrok 3 lat zawiasów :)

https://blabbermouth.net/news/iced-eart ... V5XcZ2hdGQ
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
Sadek
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Ale farciarz. Myślałem, że jednak kilka lat posiedzi za kratami. Jeszcze wydał jakieś oświadczenie, w którym kaja się i bardzo żałuje tego wszystkiego. Biedaczek, on nie wiedział, że tak nie możńa, oj oj :D
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Sadek pisze: pt paź 25, 2024 11:19 pm Ale farciarz. Myślałem, że jednak kilka lat posiedzi za kratami. Jeszcze wydał jakieś oświadczenie, w którym kaja się i bardzo żałuje tego wszystkiego. Biedaczek, on nie wiedział, że tak nie możńa, oj oj :D
No poszedł na szeroką współpracę, pokajał się elegancko, pewno zeznawał, że to co robił, to dla dobra juesej (według jego mniemania) i tyle. Jak dla mnie jakiś wyrok kilku lat za kratkami to zbyt wiele. Ja tam nie narzekam, niech wraca do normalności i jakiegoś grania :D
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
Kevin18
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Kevin18 »

gumbyy pisze: pt paź 25, 2024 11:39 pm
Sadek pisze: pt paź 25, 2024 11:19 pm Ale farciarz. Myślałem, że jednak kilka lat posiedzi za kratami. Jeszcze wydał jakieś oświadczenie, w którym kaja się i bardzo żałuje tego wszystkiego. Biedaczek, on nie wiedział, że tak nie możńa, oj oj :D
No poszedł na szeroką współpracę, pokajał się elegancko, pewno zeznawał, że to co robił, to dla dobra juesej (według jego mniemania) i tyle. Jak dla mnie jakiś wyrok kilku lat za kratkami to zbyt wiele. Ja tam nie narzekam, niech wraca do normalności i jakiegoś grania :D
No to czekamy na jakiś porządny koncert Iced Earth :)

I w tym wszystkim szkoda tylko że Hansi Kursch tyle gadał o przyjaźni do Jona na scenie a jak przyszło co do czego, to dziel po całej akcji uciekł z Demons and Wizards. Szmaciarskie zachowanie.
www.last.fm/user/darkfuneral18
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Kevin18 pisze: sob paź 26, 2024 12:37 am
gumbyy pisze: pt paź 25, 2024 11:39 pm
No to czekamy na jakiś porządny koncert Iced Earth :)

I w tym wszystkim szkoda tylko że Hansi Kursch tyle gadał o przyjaźni do Jona na scenie a jak przyszło co do czego, to dziel po całej akcji uciekł z Demons and Wizards. Szmaciarskie zachowanie.
Wiesz... pewno bał się reakcji wytwórni i ew konsekwencji dla Blind Guardian.
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
sajki
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: sajki »

Jon zachował się jak idiota i nie dziwie się Kurschowi, Blockowi i innym. Są jakieś granice przyjaźni. Wyrok malutki, też myślałem, że posiedzi.
Ale jeśli to ma oznaczać powrót Iced Earth to tylko się cieszę. Ciekawe kogo sobie dobierze. Gdyby nie to, jak potraktował Rippera, to czekałbym na niego.
nugz
SMERF MARUDA

Trudno tutaj nie wmieszać polityki w muzykę i zupełnie zapomnieć, ale jednak chętnie bym przytulił nową muzę od IE.
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Schizoid »

Jon to jest Iced Earth w nawet większym stopniu, niż Harris jest Maiden. Więc jakość nowej muzyki zależy przede wszystkim od tego, czy dalej ma wenę. Z tym bywało różnie, ale Incoruru było dobrą płytą, także szansa jest. Podejrzewam, że Schaffer może teraz potrzebować hajsu, więc powinien się starać. Skład pewnie uda mu się skompletować zacny, on zawsze miał nosa do muzyków, ale z organizowaniem tras po US może być już gorzej. Na szczęście w Europie nie mamy takich problemów, więc zapraszamy :mryellow:

Co do Hansiego i innych, uważam podobnie. Wszystko ma swoje granice i swoje konsekwencje. Jon przez te wybryki nie tylko naraził się na odpowiedzialność karną, ale również postawił kolegów w beznadziejnej sytuacji. Pewnie, taki Luke coś tam pogrywał solo i z Absolvą, ale IE to było jego główne źródło dochodu.

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Awatar użytkownika
Sadek
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Ja tam widzę tylko jedną opcję - powrót Barlowa. W końcu są szwagrami, to może by się dogadali.
Awatar użytkownika
sajki
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: sajki »

No to byłby sztos, ale, po pierwsze: nawet jak Matt wróci, to zaraz se pójdzie, po drugie: jak raz wrócił, to płytę nagrali taką se.
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Schizoid »

No i właśnie dlatego też szkoda, że tak się to wszystko potoczyło. Ostatni skład był w miarę stabilny.

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Awatar użytkownika
Kevin18
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Kevin18 »

Dla mnie pożegnalny koncert Barlowa na Wacken to był jeden z lepszych gigów jakie widziałem. Mega bym chciał by wrócił

Jak znam Jona to już coś gotuje i skład będzie zacny. Iced Motherfuckin Earth !
www.last.fm/user/darkfuneral18
nugz
SMERF MARUDA

Zaraz wjeżdża The Dark Saga :)
ODPOWIEDZ