07/08/2008 - Warszawa, POL @ Stadion Gwardii

Wszystko na temat nowego tournee oraz koncertu w Polsce!

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
panzerschreck
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Re: 07/08/2008 - Warszawa, POL @ Stadion Gwardii

Post autor: panzerschreck »

Sortis pisze:
panzerschreck pisze:setlista niestety nie zapowiada się rewelacyjnie i odsłuchiwanie tych samych "hiciorów" po raz kolejny mnie nie jara
A Metallica zagra jakieś nowe kawałki których nie ma na ich płytach?
Jak już wspomniałem, Meta grała w Polsce w przeciągu ostatnich 8 lat raz, a IM pięć. Wolałbym po raz drugi usłyszeć Master of Puppets, niż po raz szósty The Trooper.
Sortis pisze:p.S setlista jest rewelacyjna
To Twoje zdanie, moje jest inne
Sortis pisze:P.S 2 Iron Maiden rulezzz
Rzeczy, które rulezzz w większości nie są reprezentowane na tym koncercie
Nicotine-Valium-Vicodine-Marijuana-Ecstasy and Alcohol
Awatar użytkownika
Sortis
-#Invader
-#Invader

Post autor: Sortis »

Dyskusja zupełnie bezcelowa:)

Ja nie słyszałem na żywo Maiden i chętnie to zmienię. Nie ma się też co kłócić o wyższość jednej grupy nad druga (każdy i tak wie że IM jest najlepsze:P).

Master of Muppets :D faktycznie fajne
Awatar użytkownika
Szajba
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: Szajba »

Sortis pisze:każdy i tak wie że IM jest najlepsze:P
kwa jego mać... dla CIEBIE jest najlepsze, dla mnie też, ale już dla Panzera nie. takie narzucanie opinii, nawet dla żartu jest na prawde poniżej pewnego poziomu. To jest odwieczny konflikt "kto jest lepszy Metallica czy Iron Maiden" . Wg mnie Metallica w chwili obecnej ssie paukensa na całej linii, nowa płyta będzie pewnie na poziomie st.angera, którego ja uważam za a-słuchalnego. Ale na koncert Metallicy ide z przyjemnością, bo to od tego zespołu rozpoczęła się moja "przygoda" z metalem. Panzer co do tego:
Wolałbym po raz drugi usłyszeć Master of Puppets, niż po raz szósty The Trooper.
ja wolałbym jednak 6 razy Troopera ;) ale są gusta i guściki :)

Pieprzenie głupot, że Metallica zabiera fanów Maidenom, to taka sama bajka, jak to że puszczone od tyłu Stairway to Heaven wychwala szatana.
panzerschreck pisze:Aha- ty przypadkiem Nomadem nie jesteś? ;) Albo nie wiem, jakimś uczniem?
to chyba jakimś nie wydarzonym, bo Nomad pisze, z sensem, z argumentami a przede wszystkim logicznie, czego wyraźnie brakuje Faustowi. z Nomadem można się nie zgadzać, ale nie można mu zarzucić głupoty, a faustowi (no offence ) i owszem.
już nie mam tu najwięcej postów :roll: :evil:
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: RALF »

panzerschreck pisze:
faust pisze:Wedlug mnie Meta jest 100% bliższa popkulturze, Maiden to żywa legenda rocka,wlaściwie tak są postrzegani- sprawdzić to wszędzie można, na youtube- są filmiki z dzienników informacyjnych, media poświęcają grupie masę czasu, rownież sądzę , że LN podejdzie do sprawy poważnie, w wielu krajach Maideni mają rownie wielką lub większą pozycję na scenie niż Meta- Skandynawia, Wlochy czy Ameryka Południowa... Na bravewords pojawily się datki części#2 tour po USA, wypas!
To już coś... Myślę, że w Polsce nie będzie inaczej jeśli chodzi o sprzedaż! Pamiętajmy jeszcze o czymś, Meta to przedstawiciel przemyslu amerykańskiego, największe lobby showbizu na Ziemi... Ironi nie mają nawet w polowie takich możliwości promocyjnych jak tamci. Dla mnie osobiście liczy się w glownej mierze pozycja Ironów na świecie, ta jest imponująca, Polska- no coż , tak "wspaniali" jak Doda I Mladek jeszcze nie są... Taka specyfika regionalna.
:!:
Nie wiem czy zdajesz sobie sprawę co ty właściwie piszesz ;) Jakby nie porównywać Maiden to Mety, Maiden zawsze wysiada ;) Co to znaczy, że Meta jest 100 % bliższa popkulturze a Maiden to żywa legenda rocka? Co to jest w Twoim mniemaniu popkultura i co chodzi z filmikami na youtube- Meta tam nie jest przedstawiana jako legenda rocka? Media poświęcają grupie masę czasu? Ciekawe której grupie :mrgreen: Podejrzewam, że poza wzmianką w telexpressie w tv nie ma się co spodziewać wzmianek o IM ;) Jak sprawdziłeś kto ma większą popularność w Skandynawii, Włoszech czy Ameryce Pd, że stawiasz tak odważne tezy? Bez sensu jest takie porównywanie bo ja mogę napisać że Paradise Lost w Grecji i Rumunii mają status prawdziwych gwiazd rocka i koncerty zawsze mają wyprzedane i co z tego? Próby obniżenia wartości Mety i jednocześnie stawianie IM ponad MEtą dla mnie zawszę skończą się porażką ;) Z tym amerykańskim lobby daruj sobie, bo to samo amerykańskie lobby zjebało Metallicę za St. Anger, co ty z PiS-u jesteś, że jakieś teorie spiskowe o lobbystach stawiasz? Te porównania z Dodą i Mladkiem też sobie daruj, bo naprawdę żal coś takiego czytać. Aha- ty przypadkiem Nomadem nie jesteś? ;) Albo nie wiem, jakimś uczniem?
Ale nerwowa :buahaha: [/center]
Awatar użytkownika
panzerschreck
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Coś ty, ja jestem bardzo wyluzowany ;) Śmieszy mnie po prostu napinka na temat sprzedaży biletów i prawdziwych fanów Iron Maiden. No i koncertu Metallici rzecz jasna ;) To wy tu ściskacie poślady, nie ja ;) Ja po prostu lubię polemizować ;) Ale Twoja odpowiedź oznacza chyba koniec polemiki.
Awatar użytkownika
Sortis
-#Invader
-#Invader

Szajba, każdy kto przeczytał mojego posta chyba zrozumiał że był to żart i moje zdanie nie jest odmienne od Twojego w tej kwestii.
Awatar użytkownika
panzerschreck
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

A i żeby nie było, bo Szajba tak napisał- wcale nie uważam Mety za lepszy zespół od IM ani IM za lepszy zespół od Mety ;) Nie prowadzę żadnych statystyk, żeby porównywać te 2 zespoły na których budowałem swój gust muzyczny kiedyś tam, bo oba mają rzeczy słabsze i lepsze. Dlatego lubię polemizować z gośćmi, którzy z taką zaciętością jadą jednym bądź drugim. I szukają teorii spiskowych ;)
Awatar użytkownika
Sortis
-#Invader
-#Invader

Tak czy siak nie ma muzyki, filmu, książki która w 100% spełni nasze oczekiwania, są tylko takie które są najbliżej ideału :)
herki
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: herki »

Szajba pisze:
Wolałbym po raz drugi usłyszeć Master of Puppets, niż po raz szósty The Trooper.
ja wolałbym jednak 6 razy Troopera ;) ale są gusta i guściki :)
Ja bym wolał raz usłyszeć "Countess Bathory" :(

Szajba jaką napinę przywalił xd

Moim zdaniem Live Nation specjalnie wstrzymało bilety na Metallicę, żeby lepiej się zaczęło sprzedawać Iron Maiden :rocx :solo :egg:
Awatar użytkownika
Sortis
-#Invader
-#Invader

Moim zdaniem z wyprzedaniem wszystkich biletów faktycznie moze być problem... wątpie czy tylu fanów się znajdzie w Polsce, fanów którym chce sie ruszyć 4 litery na koncert... niestety moim zdaniem Iron Maiden jest słabo kojarzone przez młodzież... jak dla mnie 20 000 sprzedanych biletów to będzie prawdziwy sukces
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Skoro koncert jest sold out, to jasne że czego "wstrzymywać" nie ma. Maiden i tak zacznie się sprzedawać za 2-3 miesiące. Jestem przekonany, że wielu fanów obecnych na Metce kupi bilety na Maiden w drugiej kolejności. W Polsce Meta ZAWSZE byla otoczona fanatycznym kultem, nawet w 1991 kiedy grali przed AC/DC wielu Ich właśnie, przyjmowało jako gwiazdę show. Wielu twierdzilo, że AC.. przy nich to kiszka i inna liga, moi znajomi też tak wówczas twierdzili. Coż... O_o
The Burczax
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: The Burczax »

faust pisze:W Polsce Meta ZAWSZE byla otoczona fanatycznym kultem, nawet w 1991 kiedy grali przed AC/DC wielu Ich właśnie, przyjmowało jako gwiazdę show. Wielu twierdzilo, że AC.. przy nich to kiszka i inna liga, moi znajomi też tak wówczas twierdzili. Coż... O_o
No to rotfl. Ale AC/DC wg. relacji, które czytałem zniszczyło wszystko i wszystkich.
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

The Burczax pisze:
faust pisze:W Polsce Meta ZAWSZE byla otoczona fanatycznym kultem, nawet w 1991 kiedy grali przed AC/DC wielu Ich właśnie, przyjmowało jako gwiazdę show. Wielu twierdzilo, że AC.. przy nich to kiszka i inna liga, moi znajomi też tak wówczas twierdzili. Coż... O_o
No to rotfl. Ale AC/DC wg. relacji, które czytałem zniszczyło wszystko i wszystkich.
Dokładnie, NIGDY nie zapomnę tego show- dla mnie w metalu najważniejsi pozostają Ironi i Sabbaci, żadna frekwencja w Warszawie na to nie wpłynie. Na całym świecie obie formacje przyjmowane są na kolanach. Niech tak zostanie :!:
Awatar użytkownika
widman
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: widman »

Na tamtym gigu to Meta i Queensryche to moglo Ac/Dc buty czyscic!! AC/DC rzadzi, i wtedy w 1991 roku, to bylo masakrycznie... Wystarczy obejrzec sobie na DVD "Live At Donington", krecony jakies 4 dni przed czy po polskim show. A 1991 rok dla mety byl dogorywaniem... :) jesli chodzi o studyjne plyty, bo potem jeszcze koncert ktory lubie "Live Shit"...

Jesli chodzi o frekwencje na maiden, mam ja w duppie. Ja bede i nie obchodzi mnie czy bedzie 100 ludzi wiecej czy mniej.
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

widman pisze:Na tamtym gigu to Meta i Queensryche to moglo Ac/Dc buty czyscic!! AC/DC rzadzi, i wtedy w 1991 roku, to bylo masakrycznie... Wystarczy obejrzec sobie na DVD "Live At Donington", krecony jakies 4 dni przed czy po polskim show. A 1991 rok dla mety byl dogorywaniem... :) jesli chodzi o studyjne plyty, bo potem jeszcze koncert ktory lubie "Live Shit"...

Jesli chodzi o frekwencje na maiden, mam ja w duppie. Ja bede i nie obchodzi mnie czy bedzie 100 ludzi wiecej czy mniej.
I tak trzymać, ja najbardziej bym się cieszyl z koncertu w Spodku...u nas klasyczny metal nie ma rzeszy fanow, to niestety odbija się negatywnie na frekwencji, na Heaven & Hell to widowni musialem szukać. Co za wstyd!! Nigdzie nie było na ich tour takiej plamy jak u nas- to jest alarmujące. Manowar, Priest czy Kiss nie mają u nas czego szukać , co do Maiden. Obecna trasa WSZĘDZIE jest ogromnym sukcesem, chyba tylko w Polsce bilety idą wolno, dla mnie 10000 ludzi wystarczy i z pewnością tyle będzie! Szkoda że nie grają w Katowicach.. Jeżeli frekwencję grupa uzna za porażkę, to będzie ich ostatni koncert w Polsce. Polska bez Maiden nie upadnie, Maiden bez nas tym bardziej!
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: Budziol »

duzo osob idzie ale czeka z zakupem biletu.
Mimo wszystko faktycznie u nas MAIDEN jakos nie jest tak popularne jak w Europie
Awatar użytkownika
jArO
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: jArO »

Będzie dobrze, trzeba się cieszyć że w ogóle Maiden do nas zawita a ile będzie osób to już mnie g... obchodzi jak z resztą już niejednego tutaj;)
Budziol pisze:Mimo wszystko faktycznie u nas MAIDEN jakos nie jest tak popularne jak w Europie
No tak Europa to jest to, nie to co my, afrykańcy :)
Awatar użytkownika
widman
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: widman »

Moze my po prostu nie doceniamy tego, ze oni chca u nas grac? A moze my mamy ich troche dosc? Radze sie zastanowic...
Deleted User 1499

Post autor: Deleted User 1499 »

A moze wiele osob (zwlaszcza starszym rocznikiem ) nie wie o koncercie :)
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Nie ma ŻADNEJ reklamy, szczątkowa w necie, w mediach i prasie wcale! Ale poczekajmy, do koncertu 5 miesięcy, sprzedaż Maiden ruszy z wykopem po Metallice, jestem o tym przekonany... Ważne że na calym świecie oczekiwania i zainteresowanie są GIGANTYCZNE!
ODPOWIEDZ