07/08/2008 - Warszawa, POL @ Stadion Gwardii

Wszystko na temat nowego tournee oraz koncertu w Polsce!

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Beaver
-#Trooper
-#Trooper

Re: 07/08/2008 - Warszawa, POL @ Stadion Gwardii

Post autor: Beaver »

Ludzie zapominacie ze jeszcze Police bedzie gralo w tym roku... Jak na razie to tam gdzie widzialem billboardy Metalliki, zostały zamienione na Police, wiec sie faust tak nie ekscytuj :roll:
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: RALF »

To już jest interes organizatora, będziemy więcej wiedzieć w czerwcu!
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: Budziol »

Fakt ze promocja bardzo kuleje
META miala niezla i nawet po wyprzedaży biletow ma :D
Deleted User 1499

Post autor: Deleted User 1499 »

Bo ,,Meta'' jest u nas bardziej popularnym zespolem , i my o tym wiemy i LN i wydaje mi sie ze nawet same zespoly.Swiadczyc o tym moze fakt wybrania obiektu na koncert (Śląski vs. Gwardia) , jak i ludzie kompletnie nieznajajacy sie na muzyce(chyba troche za ogolnie) , po uslyszeniu jakiego kolwiek utwory metalowego odrazu mowia ze to Metallica.
Mysle ze Koncert ,,Mety'' to numer 1 w tym roku dla LN , dlatego robili/robią najlepsza reklamę .
Maiden niestety tej reklamy miec nie bedzie (Nie widza mi sie informacje w TV o koncercie IM) , pozostaja tylko plakaty i internet.Co do tego drugiego to spora ilosc ,,starych'' fanow nie dowie sie o wystepie IM przez neta , tylko wlasnie przez plakaty itp , ktorych jeszcze nie ma i wydaje mi sie ze z tad taka slaba sprzedaz biletow :) Druga sprawa to to ze wielu(W tym ja) jeszcze czeka , a to na wyplate a to na cos innego.
Bezsensu zrobila sie jakas panika z powodu slabej sprzedazy na koncert ktory odbedzie sie bagatela za 6 miesiecy.Wszyscy dobrze wiemy ze na IM bilety u nas strasznie dluugo schodza.
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Co racja to i racja- przeciętny polski "metalowiec" po winkach najprościej wlaśnie słówko MetallicA zapamiętuje... Gość w punkcie sprzedaży powiedzial mi , że prędzej czy póżniej na Maiden będzie u nas komplet. Ja jestem dobrej myśli! Inna rzecz (o czym już mowilem), że w Polsce klasyczny metal jest muzą niszową, nawet death jest tu lepiej przyswajany..Taki obyczaj lokalny, cóż!
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: Budziol »

Ja tez mysle ze do sierpnia MAIDEN spokojnie sie sprzeda - ze nie ma takiego szaleństwa jak na zachodzie czy Skandynawii - szkoda ale trudno

Tylko po co dalej reklamują METE skoro juz wyprzedana :?:
miki
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: miki »

reklamują, że jest wyprzedana! żeby może firma była lepiej znana z wyprzedania! cóż..! tak!
Evil
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: Evil »

faust pisze:nawet death jest tu lepiej przyswajany..Taki obyczaj lokalny, cóż!
zapomniales chyba ,ze POLSKA death metalem od zawsze stoi...
herki
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: herki »

Arkadius pisze:reklamują, że jest wyprzedana! żeby może firma była lepiej znana z wyprzedania! cóż..! tak!
A JA NIE MAM JEZSCZE BILETU?
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Cóż...martyrologia jest naszym obyczajem narodowym. Co do koncertu - jestem pewien ,że sprzedadzą Gwardię- na dzień dzisiejszy reklama i proma ze strony LN są =0, mam wrażenie że boom zacznie się w maju...
Awatar użytkownika
Thor
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: Thor »

Ostatnio liczyłeś na 17tys a teraz już uważasz że będzie koncert wyprzedany? :roll:
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Thor pisze:Ostatnio liczyłeś na 17tys a teraz już uważasz że będzie koncert wyprzedany? :roll:
Wiesz nie sprzedaję tych wejściówek :buahaha: ale... znam wiele osób które kupią je póżniej (maj/czerwiec)- kto wie...
Beaver
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: Beaver »

LN tak jak mowilem rekalmuja teraz Police, który jest koncertem "wiekszej rangi" niz Maiden, no i Santane.

Reklamowanie Police dopiero sie na dobra sprawe zaczelo, a sa jeszcze do koncertu 3 miesiace. Wiec mysle ze jak juz Police sie dobrze sprzeda i mina jeszcze 2 miesiace to sie wezma za promocje Maiden. Ogolnie jest duzo czasu, wiec nie panikujcie
Awatar użytkownika
Bizon
-#Invader
-#Invader

Post autor: Bizon »

no u nas zawsze jakos wolno to idzie.. w skandynawii dobrze wiemy jak schodza bilety na maidenow, na twickenham biletow na plyte braklo po kilku godzinach i musialem sie zadowolic jakimis na trybuny, a na gwardie pewnie jeszcze w lipcu kupi sie spokojnie bilet, a moze i pod stadionem za sensowna cene... w kazdym razie moj bilet sobie lezy od grudnia chyba i przesyla sobie telepatyczne pozdrowienia z biletem na koncert w londynie, ktory lezy sobie w stolicy potomkow shakespear'a i spice girls :mrgreen: (to juz drugi moj post w ciagu roku.... i drugi w ciagu 2 dni :| chyba zawyzam swoja srednia hehe)
"everybody lies"
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Bizon pisze:no u nas zawsze jakos wolno to idzie.. w skandynawii dobrze wiemy jak schodza bilety na maidenow, na twickenham biletow na plyte braklo po kilku godzinach i musialem sie zadowolic jakimis na trybuny, a na gwardie pewnie jeszcze w lipcu kupi sie spokojnie bilet, a moze i pod stadionem za sensowna cene... w kazdym razie moj bilet sobie lezy od grudnia chyba i przesyla sobie telepatyczne pozdrowienia z biletem na koncert w londynie, ktory lezy sobie w stolicy potomkow shakespear'a i spice girls :mrgreen: (to juz drugi moj post w ciagu roku.... i drugi w ciagu 2 dni :| chyba zawyzam swoja srednia hehe)
Nie ma najmniejszego sensu promowania imprezy z sierpnia teraz, ja w Łodzi widziałem postery Maiden w kilku miejscach, ale prawdziwa proma zacznie się w maju...Police, no Sting ze swoim popem i balladkami ma w Polsce więcej fanów niż metalowcy, sam koncert odbywa się na wielkim stadionie i to że teraz organizator Ich promuje nie powinno dziwić ..Co do Santany, nawkładali przed nim supportów, którzy (nie jestem złośliwy!!) przyciągną więcej ludzi niż on sam... Koncert Meksykanina odbędzie się w tym samym terminie co "Policjantów", oj cienko to widzę... Powiem coś jeszcze, ... w lipcu biletow na Maiden raczej nie będzie, o reszcie SZA! Budziol ma racje , wyprzeda się! :rocx
S1MON
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: S1MON »

faust pisze: ...Police, no Sting ze swoim popem i balladkami ma w Polsce więcej fanów niż metalowcy, sam koncert odbywa się na wielkim stadionie i to że teraz organizator Ich promuje nie powinno dziwić ... Powiem coś jeszcze, ... w lipcu biletow na Maiden raczej nie będzie, o reszcie SZA! Budziol ma racje , wyprzeda się! :rocx
nie powinno dziwic,bo jakbym byl organizatorem to bym lepiej reklamowal koncert kapeli, ktora sprzedala chyba wiecej plyt i reaktywowala sie po wielu latach...widac boli Cie cos, ze `popowe` Police moze miec wiecej sluchaczy niz tró metalowe IM :roll: jak sie maiden wyprzeda to rezygnuje z funkcji JA :cool:
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

S1MON pisze:
faust pisze: ...Police, no Sting ze swoim popem i balladkami ma w Polsce więcej fanów niż metalowcy, sam koncert odbywa się na wielkim stadionie i to że teraz organizator Ich promuje nie powinno dziwić ... Powiem coś jeszcze, ... w lipcu biletow na Maiden raczej nie będzie, o reszcie SZA! Budziol ma racje , wyprzeda się! :rocx
nie powinno dziwic,bo jakbym byl organizatorem to bym lepiej reklamowal koncert kapeli, ktora sprzedala chyba wiecej plyt i reaktywowala sie po wielu latach...widac boli Cie cos, ze `popowe` Police moze miec wiecej sluchaczy niz tró metalowe IM :roll: jak sie maiden wyprzeda to rezygnuje z funkcji JA :cool:
To rezygnuj!! Maideni sprzedali nie porównywalnie więcej płyt niż Police, sumarycznie oczywiście (jak można tego nie wiedzieć, masz to nawet w profilu artysty na LN, choć i tutaj nie napisali pełnych danych!), nie boli mnie - bo na świecie Ironi grają i grali wspanialsze i lepiej przyjmowane shows niż Police (dla jasności, W CAŁEJ KARIERZE!!!)... Miałem na myśli fakt iż generalnie to co bliższe mainstreamowi popowemu sprzedaje się szybciej i lepiej, właściwie ZAWSZE tak bylo! W Polsce Sting ma wielką bazę fanów, chyba to oczywiste że 85% widzow uda się do Chorzowa dla NIEGO... NIe przepadam , ale sznuję a boli mnie czyjaś niewiedza i ignorancja (bez obrazy!)... Jestem pewin (mogę rzec"wiem") że Gwardia będzie sold out, lub bliska tego rezultatu.. Co do reklamy.. to też nie jest jasne, bo często bywa tak ,że intensywnie i nachalnie reklamuje się to co nie schodzi Vide G'n'R 2004 na Legii! Ja zarówno Police jak i Stingowi życzę wszystkiego dobrego, bowiem to klasyczna formacja... Jeszcze jedna sprawa, nie rozumiem jak można szukać punktów wspólnych i zestawiać ze sobą kariery tak odmiennie stylistycznie bandów, to tak jakby porownywać Dire Straits i Kiss, kompletnie inna bajka! i jeszcze jedno, Maiden nigdy nie "wracali" a mimo to cieszą się większą popularnością niż w latach 80tych, o opinii krytyki nie wspomnę. Za to ich chorendalnie szanuję!
Awatar użytkownika
panzerschreck
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: panzerschreck »

faust pisze: To rezygnuj!! Maideni sprzedali nie porównywalnie więcej płyt niż Police, sumarycznie oczywiście (jak można tego nie wiedzieć, masz to nawet w profilu artysty na LN, choć i tutaj nie napisali pełnych danych!), nie boli mnie - bo na świecie Ironi grają i grali wspanialsze i lepiej przyjmowane shows niż Police (dla jasności, W CAŁEJ KARIERZE!!!)... Miałem na myśli fakt iż generalnie to co bliższe mainstreamowi popowemu sprzedaje się szybciej i lepiej, właściwie ZAWSZE tak bylo! W Polsce Sting ma wielką bazę fanów, chyba to oczywiste że 85% widzow uda się do Chorzowa dla NIEGO... NIe przepadam , ale sznuję a boli mnie czyjaś niewiedza i ignorancja (bez obrazy!)... Jestem pewin (mogę rzec"wiem") że Gwardia będzie sold out, lub bliska tego rezultatu.. Co do reklamy.. to też nie jest jasne, bo często bywa tak ,że intensywnie i nachalnie reklamuje się to co nie schodzi Vide G'n'R 2004 na Legii! Ja zarówno Police jak i Stingowi życzę wszystkiego dobrego, bowiem to klasyczna formacja... Jeszcze jedna sprawa, nie rozumiem jak można szukać punktów wspólnych i zestawiać ze sobą kariery tak odmiennie stylistycznie bandów, to tak jakby porownywać Dire Straits i Kiss, kompletnie inna bajka! i jeszcze jedno, Maiden nigdy nie "wracali" a mimo to cieszą się większą popularnością niż w latach 80tych, o opinii krytyki nie wspomnę. Za to ich chorendalnie szanuję!
Nie rozumiesz jak można zestawiać oba bandy a sam to robisz zaprzeczając sobie- porównujesz sprzedaż płyt, porównujesz to jak dobre dają koncerty (a byłeś na jakimś the Police że stawiasz takie tezy?). Oczywiście, że Maiden wracali- powrót Bruce'a to był też powrót IM i z Blaze'm w składzie nie kupiliby sobie samolotu. Nie wiem jak jest z tą popularnością- powiem tylko że w Polsce w latach 80 zagrali dwie mini trasy, chyba po 5 i 6 koncertów, a teraz się martwicie czy 1 się wyprzeda. Aha i jeszcze to:
faust pisze:chorendalnie
Pozdrawiam ;)
Nicotine-Valium-Vicodine-Marijuana-Ecstasy and Alcohol
Awatar użytkownika
Tomek(JMM)
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Tomek(JMM) »

No i tutaj widać jak wiele Maideni tracą przez to, że są traktowani jako jacyś wielcy metalowcy, a nie zwyczajny zespół pop. Gdyby nie to, to trasa w stylu "nasze największe przeboje z lat 80tych" byłaby o wiele głośniejsza, i popularniejsza... A tak to niestety ; )
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Jezuu, to nie był powrót Ironsów na scenę a raczej pana Dickinsona do zespołu!!!
Zestawiam wyłącznie dane statystyczne, ilościowe, nie jakościowo- estetyczne, bowiem to indywidualistyczna sprawa... Tak widziałem Ich, również Stinga solo, też ciężko porównać jakość , bowiem to inna stylistyka, ogólnie podobalo mi się... Za przejęzyczenie, sorry.
Zakończmy wątek, odbiegamy (znowu) diametralnie od tematu. Taka paplanina NIC nie zmienia i niczemu nie służy, z natury bywam pobudliwy i znow zagrały emocje... Pożyjemy, zobaczymy, ja- o koncert u nas jestem SPOKOJNY! :solo
ODPOWIEDZ