Blood Brothers, lub Coming Home mogliby wymienić na coś szybszego z BNW/AMOLAD/TFF. Lubię te kawałki, ale trzy wolne utwory to za dużo.ZłapanyWCzasie pisze:za mało kopodupów
The Final Frontier World Tour - Setlista [SPOILER]
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: The Final Frontier World Tour - Setlista [SPOILER]
może będzie jak w zeszłym roku - Paschendale wymiennie z DoD ?
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Raczej zdecydowali sie grac DoD. Mi to akurat obojetne bo nie słyszałem ani jednego ani drugiego, mogliby zagrac oba bo sa wyborne.krusejder pisze:Paschendale wymiennie z DoD ?
Dobry numer, ale jak już chcieli zostawić jakis kawałek z BNW oprócz Wicker Mana to mogli wybrać Navigatora czy tytułowy.ttomasz pisze:Blood Brothers
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
Cieszę się że jest dużo nowego i nie ogranego jeszcze materiału. Byłem raz na koncercie IM w Warszawie w 2008 i raz słyszanych utworów nie chce mi się słuchać po raz kolejny mimo że są dobre jadąc na trasę koncertową TFF jadę żeby posłuchać materiału z TFF w której się zakochałem a RTTH czi inne ograne numery spycham na drugi plan i cieszę się że setlista wygląda tak jak wygląda.matik pisze:Mowcie co chcecie ale nowe kawałki naprawde dobrze wypadają . Mogliby zagrać ich nawet więcej taki The Alchemist dałby niezłego kopa zaraz po Coming HomeNajwazniejsze jednak ze Bruce jest w formie obawiałem sie tych górek w Talismanie i Coming Home a tu prosze bardzo idzie w góre jak za najlepszych lat
Brawo brawo !!! Widownia w Singapurze troche bardziej żywiołowa niz w Moskwie może to przez ten moskiewski mróz
Albo Out Of The Silent Planet kosmosu nigdy za wiele xDEmilio pisze:Dobry numer, ale jak już chcieli zostawić jakis kawałek z BNW oprócz Wicker Mana to mogli wybrać Navigatora czy tytułowy.ttomasz pisze:Blood Brothers
- MetallicaTruFan^^
- -#Long distance runner

Lepiej mi powiedzcie czemu w pewnym momencie Adrian się fochnął
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Paschendale zagrali w zeszłym roku tylko 5 razy i na stałe zastąpili go DOD. Ponoć Nicko dostał inną setlistę od reszty zespołu, w której nie był uwzględniony Paschendale więc nie miał okazji ćwiczyć go w domu i zaczął dopiero na próbach z całym zespołem. Efekt tego był taki, że panowie zbyt się mylili i zdecydowali się wycofać go z setu. DOD ponoć spotykało się także z lepszą reakcją publiczności.krusejder pisze:może będzie jak w zeszłym roku - Paschendale wymiennie z DoD ?
to oni jeszcze muszą to ćwiczyć jak mają tak do bólu oklepaną setlistę ?WICKER MAN pisze:Paschendale zagrali w zeszłym roku tylko 5 razy i na stałe zastąpili go DOD. Ponoć Nicko dostał inną setlistę od reszty zespołu, w której nie był uwzględniony Paschendale więc nie miał okazji ćwiczyć go w domu i zaczął dopiero na próbach z całym zespołem. Efekt tego był taki, że panowie zbyt się mylili i zdecydowali się wycofać go z setu. DOD ponoć spotykało się także z lepszą reakcją publiczności.krusejder pisze:może będzie jak w zeszłym roku - Paschendale wymiennie z DoD ?
Nie wydaje mi sięto oni jeszcze muszą to ćwiczyć jak mają tak do bólu oklepaną setlistę ?
A Bruce nawet myli tekst do hwbtn, kawałka który śpiewa od 30 lat
Hehe, no ale wiadomo każdego moze zgubić rutyna 
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
- Journeyman666
- -#Clairvoyant

W When the Wild Wind Blows z Singapuru też śpiewa co innego niż jest w tekście ale się zastanawiam czy celowo sobie nie zmienia tekstu 
Odnośnie dyskusji - Coming Home, Talisman i WTWWB wypadają przecież wyśmienicie. Nie uważam, że jest potrzebne coś szybszego. Jak coś ma taką "moc" jak te utwory to nawet najszybszy utwór tego nie zastąpi
Nie mogę się doczekać Coming Home na żywo...
Odnośnie dyskusji - Coming Home, Talisman i WTWWB wypadają przecież wyśmienicie. Nie uważam, że jest potrzebne coś szybszego. Jak coś ma taką "moc" jak te utwory to nawet najszybszy utwór tego nie zastąpi
Nie mogę się doczekać Coming Home na żywo...
-
ZłapanyWCzasie
- -#Clairvoyant

Set to jednak rozczarowanie.
To się dzieję od 1992 r. wybrali sobie kawałki,które zawsze są grane na trasie:IM,Wrathchild RTTH,Number,Hallowed,Trooper,Two Minutes to Midnight,The Evil that Man Do przeplatane z Can I Play with Madness,Fear of the Dark. Bo zwłaszcza fani bootlegów wiedzą jak fantastyczne były sety choćby w 1988 czy 1990 r. wtedy nawet taki Trooper nie mógł być pewien miejsca w secie,Ironi kombinowali ,przeplatali,sprawiało im to radość.
W zasadzie jestem pewien,że na każdym następnym tour te utwory zostaną zagrane a to już jest 2/3 setu. Dodając do tego dość ostrożny zestaw z nowych płyt(zawsze single ,najdłuższy kawałek,ballada) wychodzi na to ,że najgorsze sety IM to te promujące płyty i tak przecież jest. Sety z tras ostatnich trzech płyt(bo na BNW trochę urozmaicili) zdecydowanie bledną przy setach choćby Early Days czy Somewhere Back in Time, nie ma wogóle żadnego porównania. Dlatego,tak bardzo żałuję,że zaliczyłem tylko po jednym koncercie na tych trasach.
Co ciekawe na trasach z Blazem chłopaki bardziej kombinowali z setem,jakby im poprostu bardziej zależało.
Dlatego,myślę,że trasa 2008/2009 to ostatnia gdzie mieliśmy doczynienia z naprawdę ciekawymi setami, nie wierzę,że Ironi zrobią jeszcze jakieś Maiden ENgland czy coś, prędzej będzie to 16 utworowy best off z lat 1980-1992 gdzie zagrają przedłużone Running Free i Bring Your Daughter i ograne klasyki, ew. dodadzą Brave New World czy Benjamina ...nie wierzę w żadne Seventh Son of a Seventh Son,Infinite Dreams czy Still Life.
Z pozytywniejszych wiadomosci to widać,że Talisman znakomicie się wpisał w set koncertowy i jest wykonany o wiele,wiele lepiej niż w studiu,tutaj z kolei widać jak beznadziejnym producentem płyt jest Shirley który wręcz blokuje zespół .Widać to zwłaszcza w wokalu Bruce'a, no ale Ironom pasuje luźne nagrywanie płyt,bez spinania się jak w latach 80, efekty bardzo ale to bardzo słychać.Na koncertach właśnie się spinają,co jest paradoksem.
To się dzieję od 1992 r. wybrali sobie kawałki,które zawsze są grane na trasie:IM,Wrathchild RTTH,Number,Hallowed,Trooper,Two Minutes to Midnight,The Evil that Man Do przeplatane z Can I Play with Madness,Fear of the Dark. Bo zwłaszcza fani bootlegów wiedzą jak fantastyczne były sety choćby w 1988 czy 1990 r. wtedy nawet taki Trooper nie mógł być pewien miejsca w secie,Ironi kombinowali ,przeplatali,sprawiało im to radość.
W zasadzie jestem pewien,że na każdym następnym tour te utwory zostaną zagrane a to już jest 2/3 setu. Dodając do tego dość ostrożny zestaw z nowych płyt(zawsze single ,najdłuższy kawałek,ballada) wychodzi na to ,że najgorsze sety IM to te promujące płyty i tak przecież jest. Sety z tras ostatnich trzech płyt(bo na BNW trochę urozmaicili) zdecydowanie bledną przy setach choćby Early Days czy Somewhere Back in Time, nie ma wogóle żadnego porównania. Dlatego,tak bardzo żałuję,że zaliczyłem tylko po jednym koncercie na tych trasach.
Co ciekawe na trasach z Blazem chłopaki bardziej kombinowali z setem,jakby im poprostu bardziej zależało.
Dlatego,myślę,że trasa 2008/2009 to ostatnia gdzie mieliśmy doczynienia z naprawdę ciekawymi setami, nie wierzę,że Ironi zrobią jeszcze jakieś Maiden ENgland czy coś, prędzej będzie to 16 utworowy best off z lat 1980-1992 gdzie zagrają przedłużone Running Free i Bring Your Daughter i ograne klasyki, ew. dodadzą Brave New World czy Benjamina ...nie wierzę w żadne Seventh Son of a Seventh Son,Infinite Dreams czy Still Life.
Z pozytywniejszych wiadomosci to widać,że Talisman znakomicie się wpisał w set koncertowy i jest wykonany o wiele,wiele lepiej niż w studiu,tutaj z kolei widać jak beznadziejnym producentem płyt jest Shirley który wręcz blokuje zespół .Widać to zwłaszcza w wokalu Bruce'a, no ale Ironom pasuje luźne nagrywanie płyt,bez spinania się jak w latach 80, efekty bardzo ale to bardzo słychać.Na koncertach właśnie się spinają,co jest paradoksem.
W sporej części masz rację, ja bym jednak nie był dla nich aż tak surowy...
W każdym filmiku, książce, czy innej wypowiedzi Ironów o swojej ostatniej działalności wyraźnie akcentują napływ nowych, młodych fanów którzy nigdy wcześniej ich nie widzieli, przez co chcą pokazywać utwory "klasyczne i popularne".
Owszem, najlepiej by było gdyby ustalili np. 5 kawałków z serii "kip", 5 z nowej płyty, a reszta to niespodzianki, ale trudno. Już tak jest
Ironi coraz bardziej traktują swoje występy jako obowiązek wobec fanów, a coraz mniej jako własną zabawę, ale trudno im się dziwić. Siedzą w tym już 35 lat 
W każdym filmiku, książce, czy innej wypowiedzi Ironów o swojej ostatniej działalności wyraźnie akcentują napływ nowych, młodych fanów którzy nigdy wcześniej ich nie widzieli, przez co chcą pokazywać utwory "klasyczne i popularne".
Owszem, najlepiej by było gdyby ustalili np. 5 kawałków z serii "kip", 5 z nowej płyty, a reszta to niespodzianki, ale trudno. Już tak jest
-
ZłapanyWCzasie
- -#Clairvoyant

Myślisz,że to jest powodem?
Właśnie jest dokładnie na odwrót,bawią się podczas koncertów idąc na totalną łatwiznę bo przecież łatwiej zagrać po raz setny Two Minutes to Midnight,The Trooper czy Running Free niż np.Killers,Stranger in the Stranger in the Strange Land czy Where Eagles Dare.
Mają przecież różnych fanów i tych ,którzy idą pierwszy raz i tych co idą dziewiąty.
W 1988 czy 1990 r. fani też napływali.
Właśnie jest dokładnie na odwrót,bawią się podczas koncertów idąc na totalną łatwiznę bo przecież łatwiej zagrać po raz setny Two Minutes to Midnight,The Trooper czy Running Free niż np.Killers,Stranger in the Stranger in the Strange Land czy Where Eagles Dare.
Mają przecież różnych fanów i tych ,którzy idą pierwszy raz i tych co idą dziewiąty.
W 1988 czy 1990 r. fani też napływali.
Set jest dobry. Nie wiem czego niektórzy się spodziewali. Seventh Son Of A Seventh Son, Still Life?? Bez jaj. Jest mieszanka starych i nowych utworów, do tego pięć z nowej płyty. Jak dla mnie jedynym kawałkiem do wymiany jest 'Blood Brothers'. Wiadomo, że będzie Trooper, The Number Of The Beast i Fear Of The Dark. A z obecności The Evil That Man Do baaaardzo się cieszę.
-
ZłapanyWCzasie
- -#Clairvoyant

Pisałem,że nie spodziewam się by kiedykolwiek zagrali jeszcze jakieś niespodzianki jak w 2005 czy 2008, widać ,że np.z kawałków z Blazem zrezygnowali zupełnie,na coś innego z FotD jak tytułowy nie ma co liczyć,podobnie z Two Minutes to Midnight na Powerslave czy Wrathchild na Killers,z SiT ew. Heaven Can Wait i to nie wiadomo,z No Prayera ew. Bring Your Daughter ... itd.
TETMD w Moskwie jest tragicznie zaśpiewany,mam nadzieję,że Bruce się rozkręci
TETMD w Moskwie jest tragicznie zaśpiewany,mam nadzieję,że Bruce się rozkręci
Ja właśnie sądzę, ze set jest dobrze zbalansowany. Mogliby jeszcze Benka zagrać. Co do "Maiden England LIVE" to jest baaardzo prawdopodobne, W 2012/13 wyjdzie historyczne DVD i właśnie wtedy będą promować ten zestaw. 
Słaby argument, zabawa zaczyna być nudna, gdy po raz setny śpiewasz to samoZłapanyWCzasie pisze:Właśnie jest dokładnie na odwrót,bawią się podczas koncertów
Właśnie. Może teraz obrali taktykę trasy typu "popularne klasyki", oraz "klasyczne perełki" typu early days, maiden england?RALF pisze:Co do "Maiden England LIVE" to jest baaardzo prawdopodobne, W 2012/13 wyjdzie historyczne DVD i właśnie wtedy będą promować ten zestaw.
-
ZłapanyWCzasie
- -#Clairvoyant

No ale przecież Tomek, Ironi to nie jest już zespół w klasycznym rozumieniu tego słowa,nie spotykają się na próbach wiec kiedy mają się uczyć kawałków.
Jak ma być ta trasa to niech ją zagraja w 2014 r. się porządnie przygotują by nie odwalić kichy w rodzaju Sanctuary,Running Free,Wrathchild,Run to the Hills,Fear of the Dark na Maiden England i 2-3 kawałki z SiT i Seventh Sona ,taka trasa wtedy nie ma żadnego sensu
A co do tej trasy to jadę głównie z powodu możliwości zobaczenia IM w hali,to główny powód,jednak np.takie Blood Brothers w hali to będzie coś,to idealny kawałek na mniejsze obiekty,podobnie Dance of Death,nawet WTWWB zyska ,a klasyki typu Evil that Man Do czy The Trooper zawsze fajnie usłyszeć
Jak ma być ta trasa to niech ją zagraja w 2014 r. się porządnie przygotują by nie odwalić kichy w rodzaju Sanctuary,Running Free,Wrathchild,Run to the Hills,Fear of the Dark na Maiden England i 2-3 kawałki z SiT i Seventh Sona ,taka trasa wtedy nie ma żadnego sensu
A co do tej trasy to jadę głównie z powodu możliwości zobaczenia IM w hali,to główny powód,jednak np.takie Blood Brothers w hali to będzie coś,to idealny kawałek na mniejsze obiekty,podobnie Dance of Death,nawet WTWWB zyska ,a klasyki typu Evil that Man Do czy The Trooper zawsze fajnie usłyszeć
Nie przeczę, że idą na łatwiznę. Po prostu obrali sobie teraz taką wygodną taktykę, korzystając z tego, że mają wielu nowych fanów. A wielu moich kolegów oczekuje właśnie od nich (jak również od innych zespołów) grania starych, znanych kawałków i plus/minus cztery nowe kawałki. My na sanktuarium jesteśmy już trochę abrdziej wymagającymi fanami, więc nic dziwnego, że przeważa opinia o siódmym synie, still live, czy stranger w wersji live. Ale sanktuarium to nie opinia wszystkich fanówZłapanyWCzasie pisze:No ale przecież Tomek, Ironi to nie jest już zespół w klasycznym rozumieniu tego słowa,nie spotykają się na próbach wiec kiedy mają się uczyć kawałków.
-
ZłapanyWCzasie
- -#Clairvoyant

No tak,masz trochę racji,choć dalej uważam,że np.zagranie klasyków ale mniej ogranych jak Aces High czy Phantom of the Opera częściej spotkało by się ze 100% uznaniem.
Trochę mnie też wkurzyła kolejność,tzn tak po najmniejszej linii oporu skopionowane bisy,Running Free to fajna sprawa na koncert,ale na zamykacza ten utwór się w ogóle nie nadaję.
Trochę mnie też wkurzyła kolejność,tzn tak po najmniejszej linii oporu skopionowane bisy,Running Free to fajna sprawa na koncert,ale na zamykacza ten utwór się w ogóle nie nadaję.