Helloween
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Helloween
Ja tak tego nie zrozumiałem. Z wywiadów też raczej wychodzi przekaz, że reunion nie jest na chwilę. Że teraz jest 7 muzyków.
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Dopoki graja w halach reunion obowiazuje 
Lubie Iron Maiden i Megadeth
pz = shakin stevens
oddawac długie podpisy
pz = shakin stevens
oddawac długie podpisy
- Metalophil
- -#Moonchild

Na metal-archives Kai i Michi mają status "members". Chociaż jedynym pewnym źródłem byłyby tu zapisy kontraktowe 
Hajs jest, forma koncertowa jest, nie widzę żadnych powodów żeby to kończyć. A płyta, no cóż, może następna będzie lepsza xD
BRUCE SPRINGSTEEN, JAN BO I RICHIE FAULKNER PONAD WSZYSTKO
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
Raczej nie
A koncertować mogą. Coś pomieszać w secie i trasa może się kręcić. Ostatnio moja córka została fanką pierwszego Keepera, to wypadałoby ją na jakiś koncert zabrać
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Defenders of Steel
06: Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), Linkin Park
07: Judas Priest
-
Deleted User 7865
Kawałki na nową Gamme są gotowe do studia i album może być nawet w przyszłym roku więc nie jest odstawiona do końca
Nie jest tak źle z tą płytą. Skyfall najlepszy - to oczywiste. Początek w ogóle ciekawy, bo i otwieracz i Fear of the Fallen a zwłaszcza Best Time bardzo spoko. W ogóle ten ostatni ma coś w sobie. Najsłabsze na ten moment Angels i Robot King. Słuchając tej części od Robot King do Skyfall mam wrażenie, jakby ktoś ich gonił a oni uciekając potykali się o własne nogi. Za szybko i za chaotycznie.
O parę numerów za dużo. Lepiej byłoby je dać na 2 strony singli i wrzucić potem na reedycję.
Ale płyta spełniła moje oczekiwania i będzie fajnym uzupełnieniem setlist na trasach Pumpkins United
Nie miałbym nic przeciwko temu, aby zrobili trasę Pumpkins Family i grali na niej także numery solowe Kiszczaka, Gammę, Unisonic ... Czemu nie??
Ale płyta spełniła moje oczekiwania i będzie fajnym uzupełnieniem setlist na trasach Pumpkins United
Nie miałbym nic przeciwko temu, aby zrobili trasę Pumpkins Family i grali na niej także numery solowe Kiszczaka, Gammę, Unisonic ... Czemu nie??
Najbliższe koncerty w 2026: Geoff Tate, Eric Clapton, Frontiers Rock Festival, Neil Zaza, Paul Quinn, Uli Jon Roth, SBB, IRON MAIDEN
Pierwsze wrażenia po pierwszym odsłuchu nowego LP:
Najmocniejsze punkty - Kiske i Skyfall.
Największe rozczarowanie - utwory Weikatha.
Inne kawałki, które był wyróżnił na tle reszty: Best Time, Indestructible, Fear of the Fallen i może jeszcze Cyanide.
Najmocniejsze punkty - Kiske i Skyfall.
Największe rozczarowanie - utwory Weikatha.
Inne kawałki, które był wyróżnił na tle reszty: Best Time, Indestructible, Fear of the Fallen i może jeszcze Cyanide.
Oj tak, jest zdecydowanie za długa. A na Spotify z bonusami to już w ogóle.
- Saimon1995
- -#Moderator

Też uważam, że płyta za długa. Na plus na pewno "Fear...", "Best Time", "Down in the Dumps" oraz "Skyfall". Na razie odsłuchałem całość dwa razy.
- Metalophil
- -#Moonchild

Przesłuchałem 5 razy. Tradycyjnie już, jak na płyty z ostatnich trzech dekad, za długi album. Jakby wywalić zamulacze o numerach 4,5,6 to mamy spójny "helloweenowski Brave New World". A tak to wychodzi jako całość na 6,5/10.
-
Zakkahletz
- -#Rainmaker

Nie wiem, jak jest z tym na koncertach teraz, w każdym razie zainteresowała mnie informacja, że w nagraniu tej płyty Dyniek pałker używał oryginalnego zestawu Ingo Schwichtenberga.
- Saimon1995
- -#Moderator

Po pięciu przesłuchaniach - dla mnie takie mocne 7,5/10. Trochę przydługi to album, ale kilka numerów naprawdę dobrych. Moim zdaniem najlepszy krążek Dyniowych od lat.
-
Deleted User 4876
Mądre opinie zawsze w cenie
Ja miałem laga po premierze, z braku czasu nie było kiedy do sklepa pójść, a z Youtuba nie chciałem, ale jak włączyłem dzisiaj o 9 rano to kręci się do teraz. Najlepsze Dynie od czasów Dark Ride - ale to pisałem już kilka miesięcy temu.
A weźcie dajcie już spokój, jedyne co na tej płycie jest najlepsze od dawna, to Kiske, bo nawet gitarowo to nieciekawa płyta. Przecież sam King for a Thousand Years gniecie absolutnie każdy numer z nówki. Kompozycyjnie ta płyta jest wybitnie średnia, a że lepsza niż ostatnia, to żadne osiągnięcie, bo tamta była fatalna.
Ale od Keeper - Legacy minęło tyle czasu, że to wciąż "najlepsza płyta od lat"sajki pisze: ↑śr cze 30, 2021 8:37 pm A weźcie dajcie już spokój, jedyne co na tej płycie jest najlepsze od dawna, to Kiske, bo nawet gitarowo to nieciekawa płyta. Przecież sam King for a Thousand Years gniecie absolutnie każdy numer z nówki. Kompozycyjnie ta płyta jest wybitnie średnia, a że lepsza niż ostatnia, to żadne osiągnięcie, bo tamta była fatalna.
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
06: Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), Linkin Park
Podałem akurat taki przykład, Gambling choć miała wypełniacze, miała też numery nieosiągalne dla nówki, 7 Sinners całościowo też mi się bardziej podobała. Na nowej nie ma ani jedengo kawałka o którym powiedziałbym, że jest zajebisty. Bardzo pozytywnych opinii dla Skyfall nie podzielam.
No nie, na Gambling i 7 Sinners też były tylko momenty. Podobnie jak na Straight out of Hell (ta jednocześnie miała sporo za dużo numerów). Za to Legacy lubię - to solidna płyta.
Za długi album. A tak ok, ujdzie.