Helloween
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
-
Deleted User 4876
Re: Helloween
Dobra, kto robił "Crack the riddle"? Bo kurde znalazłem 7 dyń, a po zsumowaniu liczb wychodzi tak, że nie ma jej na kole i nie ma jak zacząć :[ chyba, że mam trefny egzemplarz :/
- Emilio
- -#Lord of the flies

Na "gitarzyście" dali 10/10, serio taki dobry? 
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
A o co chodzi?thorgal_30 pisze: ↑ndz lip 04, 2021 5:29 pm Dobra, kto robił "Crack the riddle"? Bo kurde znalazłem 7 dyń, a po zsumowaniu liczb wychodzi tak, że nie ma jej na kole i nie ma jak zacząć :[ chyba, że mam trefny egzemplarz :/
Nowa płyta 10/10 to żart
www.MetalSide.pl
-
Deleted User 4876
Hehehe - o zagadkę w wydaniu dwupłytowym, wiadomo, że nie wolno dzielić się odpowiedzią - po prostu interesowało mnie czy ktoś to złamał i w ogóle o wrażenia. Ja koniec końców uznałem, że jedna liczba jest nieczytelna i zacząłem kombinować i się udało. Ale ogólnie zabawa fajna - że trzeba korzystać z obu sidików, i potem ten "kosmicznie" trudny anagram. 90% maturzystów by poległo 
- Saimon1995
- -#Moderator

A to ja mam 1 CD.thorgal_30 pisze: ↑pt lip 09, 2021 7:53 am Hehehe - o zagadkę w wydaniu dwupłytowym, wiadomo, że nie wolno dzielić się odpowiedzią - po prostu interesowało mnie czy ktoś to złamał i w ogóle o wrażenia. Ja koniec końców uznałem, że jedna liczba jest nieczytelna i zacząłem kombinować i się udało. Ale ogólnie zabawa fajna - że trzeba korzystać z obu sidików, i potem ten "kosmicznie" trudny anagram. 90% maturzystów by poległo![]()
A recenzje dużych zespołów zawsze mają przepalone oceny w górę. Nie wiem skąd to sie bierze, ale tak jest.
www.MetalSide.pl
HAHAHAHA
- Emilio
- -#Lord of the flies

Słyszałem tylko single i dla mnie są przeciętne. Zwrotki i solówki okej, ale refreny strasznie wieśniackie, takie tam discopolo z gitarami. Wiem, ze Helloween zawsze byli bardzo melodyjni i mieli słabość do podniosłych chóralnych refrenów, ale bez przesady
Miałem dalej nie słuchać, bo od Gambling with the Devil nie przesłuchałem żadnego ich albumu w całości... Ale chyba się skuszę przez te branżowe oceny

"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
Jak dla mnie, płytą pierwszego półrocza jest ... Flotsam & Jetsam. Taki longplay, że nie ma sasina we wsi!
Najbliższe koncerty w 2026: Geoff Tate, Eric Clapton, Frontiers Rock Festival, Neil Zaza, Paul Quinn, Uli Jon Roth, SBB, IRON MAIDEN
- LukaSieka
- -#The Man Who Would Be Spammer

So what if the master walked on the water.
I don't see him trying to stop the slaughter.
Tak w ogóle miejsce "Golden Times" powinno być w podstawie, a nie wśród bonusów. Bardzo dobry kawałek.
Kupiłem earbooka.
Słucham sobie właśnie. Jestem przy "Angels" i o ogólnie to kaplica jakaś jest jak na razie. To jedna z najsłabszych płyt Dyniowatych
Słucham sobie właśnie. Jestem przy "Angels" i o ogólnie to kaplica jakaś jest jak na razie. To jedna z najsłabszych płyt Dyniowatych
Jeżeli pierwsza połowa płyty Ci nie leży to lepiej dalej nie słuchaj.
No i Cię nie posłuchałem
Wybuliłem 2 paki za wydanie to pasowało posłuchać do końca
Mizeria straszna jak dla mnie. Wrócę jeszcze do niej ale wątpię żeby mnie coś porwało. Obok "Pink Bubbles....." zdecydowanie ogony ich dyskografii
-
Zakkahletz
- -#Rainmaker

Jako dumnego nosiciela koszulki z ikoniczną okładką pierwszej części Strażnika Siedmiu Kluczy zasmuciła mnie znaleziona dopiero dziś wiadomość, że na początku grudnia zmarł ten Pan:
www.metal-archives.com/artists/Uwe_Karczewski/74093
www.metal-archives.com/artists/Uwe_Karczewski/74093
-
Deleted User 4876
Taka ciekawostka a propos Wiednia - jak się grudniu 2019 bilety kupowało to były po 51,90 - tam nie było żadnych opłat dodatkowych, ale jak oddają to tylko 49,90 - 2 euro się traci. Oczywiście ze zwrotem kasy w uja przygrali i przysłali woucher... a teraz bilety są po 59,90 EUR - heh inflacja 20 %
nt trasy Helloween
polecam do Budapesztu bilety pod scenę, bo hala im. Władysława Pappa jest kameralna i powinniśmy być blisko muzyków na 1 koncercie trasy
Zakosztował mnie 250 zł
W podobnej cenie jest cała płyta w Pradze, zostały już nieliczne bilety. Zastanawiam się, czy kupować , czy pojadę ...
polecam do Budapesztu bilety pod scenę, bo hala im. Władysława Pappa jest kameralna i powinniśmy być blisko muzyków na 1 koncercie trasy
Zakosztował mnie 250 zł
W podobnej cenie jest cała płyta w Pradze, zostały już nieliczne bilety. Zastanawiam się, czy kupować , czy pojadę ...
Najbliższe koncerty w 2026: Geoff Tate, Eric Clapton, Frontiers Rock Festival, Neil Zaza, Paul Quinn, Uli Jon Roth, SBB, IRON MAIDEN
Gdyby faktycznie to był pierwszy na trasie to można się zastanawiać - ale zaczynają w Menczesterze. W Buda mam Ghosta i wystarczy raczej.
Myślę nad Pragą co by nie pojechać z rodziną pozwiedzać. Tam biletów na płytę nie powinno braknąć bo to duży obiekt.
Myślę nad Pragą co by nie pojechać z rodziną pozwiedzać. Tam biletów na płytę nie powinno braknąć bo to duży obiekt.
Jedno i drugie środek tygodnia, czyli dwa dni wolnego. Brakuje mi już wolnego powoli.
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Defenders of Steel
06: Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), Linkin Park
07: Judas Priest