Helloween

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Deleted User 4876

Re: Helloween

Post autor: Deleted User 4876 »

Dobra, kto robił "Crack the riddle"? Bo kurde znalazłem 7 dyń, a po zsumowaniu liczb wychodzi tak, że nie ma jej na kole i nie ma jak zacząć :[ chyba, że mam trefny egzemplarz :/
Awatar użytkownika
Emilio
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Emilio »

Na "gitarzyście" dali 10/10, serio taki dobry? ;)
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

thorgal_30 pisze: ndz lip 04, 2021 5:29 pm Dobra, kto robił "Crack the riddle"? Bo kurde znalazłem 7 dyń, a po zsumowaniu liczb wychodzi tak, że nie ma jej na kole i nie ma jak zacząć :[ chyba, że mam trefny egzemplarz :/
A o co chodzi? :D

Nowa płyta 10/10 to żart ;)
www.MetalSide.pl
Deleted User 4876

Hehehe - o zagadkę w wydaniu dwupłytowym, wiadomo, że nie wolno dzielić się odpowiedzią - po prostu interesowało mnie czy ktoś to złamał i w ogóle o wrażenia. Ja koniec końców uznałem, że jedna liczba jest nieczytelna i zacząłem kombinować i się udało. Ale ogólnie zabawa fajna - że trzeba korzystać z obu sidików, i potem ten "kosmicznie" trudny anagram. 90% maturzystów by poległo ;)
Awatar użytkownika
Saimon1995
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: Saimon1995 »

Emilio pisze: czw lip 08, 2021 11:08 pm Na "gitarzyście" dali 10/10, serio taki dobry? ;)
Nie przesadzałbym z tymi ocenami. W "Teraz Rocku" też przyznali pięć gwiazdek. Tak jak pisałem - album jest solidny, fajnie się go słucha, ale zawiodła selekcja. Za dużo utworów i nie wszystkie porywają.
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

thorgal_30 pisze: pt lip 09, 2021 7:53 am Hehehe - o zagadkę w wydaniu dwupłytowym, wiadomo, że nie wolno dzielić się odpowiedzią - po prostu interesowało mnie czy ktoś to złamał i w ogóle o wrażenia. Ja koniec końców uznałem, że jedna liczba jest nieczytelna i zacząłem kombinować i się udało. Ale ogólnie zabawa fajna - że trzeba korzystać z obu sidików, i potem ten "kosmicznie" trudny anagram. 90% maturzystów by poległo ;)
A to ja mam 1 CD.

A recenzje dużych zespołów zawsze mają przepalone oceny w górę. Nie wiem skąd to sie bierze, ale tak jest.
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
sajki
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: sajki »

Saimon1995 pisze: pt lip 09, 2021 8:23 am
Emilio pisze: czw lip 08, 2021 11:08 pm Na "gitarzyście" dali 10/10, serio taki dobry? ;)
W "Teraz Rocku" też przyznali pięć gwiazdek
HAHAHAHA
Awatar użytkownika
Emilio
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Emilio »

Słyszałem tylko single i dla mnie są przeciętne. Zwrotki i solówki okej, ale refreny strasznie wieśniackie, takie tam discopolo z gitarami. Wiem, ze Helloween zawsze byli bardzo melodyjni i mieli słabość do podniosłych chóralnych refrenów, ale bez przesady :P Miałem dalej nie słuchać, bo od Gambling with the Devil nie przesłuchałem żadnego ich albumu w całości... Ale chyba się skuszę przez te branżowe oceny :P ;)
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: krusejder »

Jak dla mnie, płytą pierwszego półrocza jest ... Flotsam & Jetsam. Taki longplay, że nie ma sasina we wsi!
Najbliższe koncerty w 2026: Geoff Tate, Eric Clapton, Frontiers Rock Festival, Neil Zaza, Paul Quinn, Uli Jon Roth, SBB, IRON MAIDEN
Zdan
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: Zdan »

krusejder pisze: ndz lip 11, 2021 12:02 am Jak dla mnie, płytą pierwszego półrocza jest ... Flotsam & Jetsam. Taki longplay, że nie ma sasina we wsi!
Bardzo dobry krążek. Znakomite melodie przede wszystkim razem z energią.
Awatar użytkownika
LukaSieka
-#The Man Who Would Be Spammer
-#The Man Who Would Be Spammer

Post autor: LukaSieka »

Zdan pisze: ndz lip 11, 2021 12:11 am
krusejder pisze: ndz lip 11, 2021 12:02 am Jak dla mnie, płytą pierwszego półrocza jest ... Flotsam & Jetsam. Taki longplay, że nie ma sasina we wsi!
Bardzo dobry krążek. Znakomite melodie przede wszystkim razem z energią.
Obrazek
So what if the master walked on the water. I don't see him trying to stop the slaughter.
barsiarz
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: barsiarz »

Tak w ogóle miejsce "Golden Times" powinno być w podstawie, a nie wśród bonusów. Bardzo dobry kawałek.
Awatar użytkownika
Kuba
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Kuba »

Kupiłem earbooka.

Słucham sobie właśnie. Jestem przy "Angels" i o ogólnie to kaplica jakaś jest jak na razie. To jedna z najsłabszych płyt Dyniowatych :facepalm:
barsiarz
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Jeżeli pierwsza połowa płyty Ci nie leży to lepiej dalej nie słuchaj.
Awatar użytkownika
Kuba
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Kuba »

barsiarz pisze: czw lip 22, 2021 1:46 pm Jeżeli pierwsza połowa płyty Ci nie leży to lepiej dalej nie słuchaj.
No i Cię nie posłuchałem :roll:

Wybuliłem 2 paki za wydanie to pasowało posłuchać do końca :wink: :evil:

Mizeria straszna jak dla mnie. Wrócę jeszcze do niej ale wątpię żeby mnie coś porwało. Obok "Pink Bubbles....." zdecydowanie ogony ich dyskografii :facepalm:
Zakkahletz
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Zakkahletz »

Jako dumnego nosiciela koszulki z ikoniczną okładką pierwszej części Strażnika Siedmiu Kluczy zasmuciła mnie znaleziona dopiero dziś wiadomość, że na początku grudnia zmarł ten Pan:
www.metal-archives.com/artists/Uwe_Karczewski/74093
Deleted User 4876

Taka ciekawostka a propos Wiednia - jak się grudniu 2019 bilety kupowało to były po 51,90 - tam nie było żadnych opłat dodatkowych, ale jak oddają to tylko 49,90 - 2 euro się traci. Oczywiście ze zwrotem kasy w uja przygrali i przysłali woucher... a teraz bilety są po 59,90 EUR - heh inflacja 20 %
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: krusejder »

nt trasy Helloween

polecam do Budapesztu bilety pod scenę, bo hala im. Władysława Pappa jest kameralna i powinniśmy być blisko muzyków na 1 koncercie trasy :)
Zakosztował mnie 250 zł

W podobnej cenie jest cała płyta w Pradze, zostały już nieliczne bilety. Zastanawiam się, czy kupować , czy pojadę ...
Najbliższe koncerty w 2026: Geoff Tate, Eric Clapton, Frontiers Rock Festival, Neil Zaza, Paul Quinn, Uli Jon Roth, SBB, IRON MAIDEN
barsiarz
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Gdyby faktycznie to był pierwszy na trasie to można się zastanawiać - ale zaczynają w Menczesterze. W Buda mam Ghosta i wystarczy raczej.
Myślę nad Pragą co by nie pojechać z rodziną pozwiedzać. Tam biletów na płytę nie powinno braknąć bo to duży obiekt.
pz
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: pz »

Jedno i drugie środek tygodnia, czyli dwa dni wolnego. Brakuje mi już wolnego powoli.

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Defenders of Steel
06: Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), Linkin Park
07: Judas Priest
ODPOWIEDZ